13 Ιουλίου 2011

Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου !


Αισθανεστε μικροι και ασημαντοι ή ακομα..??

18 σχόλια:

  1. ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΟ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά σκέφτομαι,
    πως για να πειστεί ο κάθε μουρλοκακομοίρης, να αφήσει στην άκρη τα στενά εγωιστικά και μικροαστικά αντανακλαστικά του ... ξέρεις ... "ο εαυτούλης μου" ... "το παιδάκι μου" και τα λοιπά, μήπως πρέπει να του κάνουμε μερικά μαθήματα αστρονομίας, μπας και καταλάβει πόσο ασήμαντη είναι η ύπαρξή του ?

    Μια σκέψη απλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΞΕΛΗΚΘΗΚΕ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ!
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοιτα Θεοδωρε, επειδή το "μικροι και ασημαντοι" ειναι δικα μου λογια απο το φορουμ οπου πρωτομπηκε το πρωτο βιντεακι, να εξηγηθω, για να μην παρεξηγηθω :] ]]]]

    Ο ανθρωπος δεν εχει καμια σημασια για το συμπαν, το ιδιο και η γη. Απλα υπαρχουν. Αν σταματησουν να υπαρχουν, οι μονοι χαμενοι ειμαστε εμεις..ο υπολοιπος κοσμος (με την κοσμολογικη εννοια του ορου) θα συνεχισει ανετα να υπαρχει χωρις εμας..

    Αν καταφερουμε να ανατιναξουμε τους εαυτους μας ριχνοντας βομβιτσες ο ενας στον αλλο (κατι για το οποιο καταβαλουμε φιλοτιμες προσπαθειες ως ειδος), αν καταφερουμε να καταστρεψουμε τα οικοσυστηματα του πλανητη μας, μολυνοντας τα και υπογραφοντας ετσι την θανατικη μας καταδικη, ή αν κατα τυχη συγκρουστουμε με εναν μετωρiτη, παλι εμεις θα ειμαστε οι χαμενοι..

    (συνηθως σε αυτο το σημειο λεω ενα κρυο αστρονομικο αστειο...)

    Οι εφταδακτυλοι κατοικοι του μικρου φουξια πλανητη ποy περιστρεφεται γυρω απο τον Βεγκα, θα συνεχισουν να χωνευουν την λιματολασπη που εχουν ως τροφη και δεν θα παρουν χαμπαρι.
    (there you go : ]]]])

    Υπο αυτην την εννοια ειμαστε μικροι και ασημαντοι.
    Η ζωη μας εχει σημασια για εμας τους ιδιους, για το ειδος μας και εχει επομενως νοημα να παλευουμε για να την κανουμε καλυτερη (αυτη η τελευταια συνειδητοποιηση χωριζει εναν μηδενιστη απο εναν κομμουνιστη..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Give a Monkey a Brain and He'll Swear He's the Center of the Universe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επαέ που είμαι εχω την SLR, όμως δυστυχώς δεν έχω τρίποδο (ποτέ μου δεν είχα) να τραβήξω και να ανεβάσω star trails!

    Δείτε όμως εδώ:
    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?action=;topic=31896.0

    τι εννοώ!

    Προσυπογράφω τον τίτλο της ανάρτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι θεοδωρε
    εισαι σημαντικος για τον εαυτο σου και την ανθρωποτητα
    (τον πλανητη δεν τον απασχολει αν υπαρχει ζωη πανω του : ]]]]]]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, δεν θέλει και ιδιαίτερη εμβάθυνση για να αποδεχθούμε ότι δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου...Επειδή όμως η συνείδηση μας δεν καθορίζεται από την κοσμική κλίμακα, αλλά από τα ιστορικά πλαίσια μέσα στα οποία ζούμε και διαμορφώνουμε τις ιδέες/αντιλήψεις μας, καμιά διδασκαλία οποιασδήποτε επιστήμης δεν φτάνει για να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα από τον μικροαστισμό της. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων στις μέρες μας ενώ είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου τους, στο κοινωνικό πεδίο είναι μικροαστοί νάνοι. Φαινόμενο καθόλα τυχαίο. Θαρρώ πως πηγάζει από τους υλικούς όρους ζωής τους (καλύτεροι μισθοί, δυνατότητα διαχείρισης ερευνητικών κονδυλίων, οργάνωση/συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια, έχουν υφιστάμενους σπουδαστές/ερευνητές, τεχνικούς που επιτελούν το ερευνητικό έργο κλπ. οπότε έχουν θέση διευθύνουσα στον κοινωνικό καταμερισμό εργασίας), και κυρίως λόγο έλλειψης Μαρξιστικής φιλοσοφική παιδείας (ασχέτως αν ασυνείδητα ως επιστήμονες χειρίζονται την διαλεκτική κατά την επιτελέσει του ερευνητικού τους έργου...).
    Επειδή πολλά έγραψα, για να το ελαφρύνω θα έλεγα πως η αστρονομία χρειάζεται να διδαχθεί για τουλάχιστον 2 λόγους:
    1) Για να σηκώσουν οι άνθρωποι ξανά κεφάλι (οι οσφυοκάμπτες δεν μπορούν να δουν τα άστρα, ποσό δεν να ονειρευτούν, οπότε συμβιβάζονται με την μιζέρια του σήμερα).
    2)ε, και για να το γονατίσω, λίγες γνώσεις αστρονομίας βοηθάν με τα κορίτσια (τουλάχιστον με κάποια κορίτσια).
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ PARTIZANO
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο α του Ορίωνα, γνωστός και με το όνομα Betelgeuse, ένας τεράστιος αστέρας και από τους λαμπρότερους του νυχτερινού ουρανού, σε απόσταση λίγες εκατοντάδες έτη φωτός από τη γη, εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη χιλιετία (χρονικό διάστημα γεωλογικά ελάχιστο, πόσο μάλλον για όλο το σύμπαν!!!) πιθανότατα θα εκραγεί ως υπερκαινοφανής (supernova) και η έκρηξη αυτή θα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό θα έχει φανεί από τη γη. Μήπως κάτι ανάλογο μπορούμε να δούμε και από τους λαούς, σκέφτομαι εγώ τώρα φιλοσοφώντας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτιμώ που σκέφτεσαι πονηρά, φιλοσοφώντας πάντα...Τώρα άμα πω ότι σίγουρα την πρώτη έκρηξη δεν την προλαβαίνω (θνητώς γαρ), για την δεύτερη μπας και έχω μια ελπίδα?
    Parizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. partizane

    δεν ξερω αν εχεις δικιο, για τον απλουστατο λογο του οτι εγω οταν σκεφτομαι καθηγητη αστρονομιας, αστρονομο, κοσμολογο κτλ σκεφτομαι τον Sagan
    : ]]]]]

    Δεν ξερω το κατα ποσο -Οι επιστημονες αυτου του επιπεδου- ειναι μικροαστοι (οπως εγω εχω στο μυαλο μου τον ορο) ή οχι. Απο που προκυπτει η σιγουρια? (αν κρινω απο τους δικους μου καθηγητες, σου δινω δικιο..αλλα οι δικοι μου ητο καθαρα τεχνοκρατες λογω επιστημονικου αντικειμενου)
    τεσπα, μπορει και να ειναι ετσι
    not worth debating
    : ]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Manny
    Οι εμπειρίες μου και τα συμπεράσματα μου από "Τα Πανεπιστήμια μου¨ (άρε Γκόρκι αθάνατε!) προέρχονται από την Μέκκα του σημερινού καπιταλισμού. Έχω συναναστραφεί/συνεργαστεί με κορυφαίους επιστήμονες στο αντικείμενο τους, εξακολουθώντας πάραυτα να διαβιώ τον βίο μιας μετριότητας. Ούτε ένας δεν ήταν ικανός να σκεφτεί στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο έξω από το κουτί που λέγεται καπιταλισμός. Ήταν πλήρως ταυτισμένοι με την κυρίαρχη αστική πολιτική σκέψη, και τις επιλογές της. Στην καλύτερη περίπτωση να είχαν σοσιαλδημοκρατικές τάσεις και δευτερεύουσας σημασίας διαφοροποιήσεις. Σε επιστήμες μάλιστα όπως η φυσική ή η αστρονομία τα συμπεράσματά τους πολλές φορές είναι αντιδιαλεκτικά. Η μαρξιστική διαλεκτική μέθοδος δεν έχει καν ψηλαφιστεί από την συντριπτική πλειοψηφία της αστικής επιστημονικής κοινότητας. Ο Sagan και η υπερπροβολή των θεωριών του δεν αποτελεί εξαίρεση (ξέρω ότι θα με αντιπαθήσεις για αυτό το τελευταίο αλλά πάλι μπορεί και όχι).
    Για να το διακωμωδήσω το θέμα ενθυμούμαι την σύγχυση που επικρατεί στα μυαλά πολλών καθηγητών όταν αναφέρονται στην ύλη την οποία και ταυτίζουν με την μάζα...σε αντιπαράθεση με την ενέργεια.
    Και τέλος την γεμάτη έκπληξη ενός υποψήφιου διδάκτορα συμφοιτητή μου που είχε αναφωνήσει με γουρλωμένα τα μάτια (sic!), "Πως είναι δυνατόν ένας τόσο καλός άνθρωπος όπως ο Partizanos να είναι Κομμουνιστής???". Βλέπετε ο Κομμουνισμός για πολλούς «μορφωμένους» ή μη είναι διαβολικό πράγμα. Όπως λένε τα Αμερικανάκια «Communism is Evil». Άρα κομμουνιστής και καλός δεν υπάρχει. Να σου λοιπόν ο θρίαμβος της απλής λογικής πάνω στην κατατροπωμένη διαλεκτική. Που σε ρε παππού Κάρολε να δεις πόσο πολύ «προχώρησε» η σκέψη της ανθρωπότητας 150 χρόνια από τότε που έλιωνες τον αμφιβληστροειδή σου στο σκληρό σκαμνί της Βρεττανικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου και μάλιστα χωρίς το Fujitsu Toyotomi να σου δροσίζει τον σβέρκο...
    Απαραίτητη παρένθεση συνάμα και απορία: Αν είχα κουβαλήσει στο ταξίδι εκείνο το κονσερβοκούτι του αντάρτη παππού μου θα γινότανε η αναπαράσταση του Ελ Αλαμέιν στο φτωχό μυαλό του ή όχι? Δεν προνόησα ο κακομοίρης όμως…δεν προνόησα!
    Αυτή όμως είναι μια πραγματικότητα που έχεις να αντιπαλέψεις και δεν μπορείς να εθελοτυφλείς.
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοιτα αν και την λες σε εναν παιδικο μου ηρωα (Sagan) δεν μπορω να σε αντιπαθησω
    α) γιατι μου ειναι δυσκολο να αντιπαθησω γενικα καποιον και β) γιατι απηλαυσα την απαντηση σου (και μπορει να ξερεις και κατι παραπανω απο τον ακαδημαϊκο χωρο, οποτε το σεβομαι..οπως σου ειπα και πριν, αν ολοι οι καθηγηταδες ειναι εστω και λιγο σαν αυτους που ειχα εγω............)

    παντως μιας και πιανεις τους παιδικους μου ηρωες, please ασε ησυχο τον gandalf : ]]]]

    παντως εχω πετυχει και αμερικανακια που διαβαζουν το κεφαλαιο και γενικα δεν παθαινουν αναφυλαξια οταν ακουν για κομμουνισμο (φανταζομαι πρεπει να εχεις @@ για να εισαι ετσι στο αμερικα! το ιδεολογικο αναλογο του να δηλωνεις αθεος) και μου ειχε δοθει η εντυπωση (δεν θυμαμαι απο τι) οτι στα πανεπιστημια, διδασκεται ο μαρξισμος (στις αναλογες σχολες φανταζομαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Manny:
    Ας τα πάρουμε ένα-ένα και με την σειρά:
    Δεν μπορώ να κακολογήσω τον Gandalf. Με τους Μάγους καλό είναι να μην παίρνει κανείς πολλά ρίσκα. Σεμνά και ταπεινά λοιπόν, μην κουνήσει ο γερό μαλλιάς ντράμερ το ραβδί του και μας φυτρώσει κάνα τρίτο αυτί στην ωμοπλάτη(θερμή παράκληση: όταν γράφεις για αυτόν (βλ. μάγο) το "g" κεφαλαίο, δηλ Gandalf. Μην θυμώσει και άντε μετά να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα). Δεν ξέρω γιατί, προσωπικά, συμπάθησα τον γκρινιάρη μα γενναίο Gimly! Όπως καταλαβαίνεις δεν έχασα sec από την τριλογία. Μάλιστα, για να καταλάβεις την αρρώστια μου, κυνηγώντας βαλίτσες ανά τα αεροδρόμια έσερνα μαζί μου και την τριλογία του Tolkien σε έκδοση τσέπης των 1136 σελίδων!!! Τρία σε ένα δηλαδή. Σήμερα πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο, εχω γιατρευτεί. Η τριλογία σκονίζεται στην ραφιέρα παρέα με τα άλλα μυθιστορήματα. :))))!!!
    Το Κεφάλαιο διαβάζεται παντού και πάντα, όπως και στο Αμερικα φυσικά, φυσικά. Όμως αυτό που παρατήρησα είναι ότι συνήθως οι Αμερικάνοι μαρξιστές ενώ δέχονται τον Μάρξ δεν δέχονται τον Λένιν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως όποιος αρνείται την Λενινιστική διδασκαλία στην εποχή μας, εποχή του Ιμπεριαλισμού, αρνείται την Επανάσταση. Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του ΚΚΗΠΑ και θα διακρίνεται ευθύς εξαρχής τον οπορτουνισμό και την τρικυμία εν κρανίο που επικρατεί στα κεφάλια των εκεί "συντρόφων".
    Τέλος, ναι, ο Μαρξισμός διδάσκεται στα Πανεπιστήμια. Προσωπικά δεν παρακολούθησα σχετική διάλεξη, αλλά ξεφύλλιζα που και που την προτεινόμενη βιβλιογραφία. Γρήγορα συμπεράσματα που έβγαλα:
    1) Διαστρέβλωση των βασικών θέσεων του Μαρξ.
    2) Εναγώνια προσπάθεια να αποδειχτεί ότι η ιδέες του Μαρξ δεν ισχύουν σήμερα (πχ η εργατική τάξη εξαφανίζεται, διότι λέει για τον Μαρξ προλετάριος είναι ο μουντζούρης χειρωνάκτης εργάτης και όχι όποιος εκτελεί πνευματική εργασία ή εργάζεται στις υπηρεσίες κλπ. Ή η θεωρία της αξίας δεν έχει ισχύει σήμερα στην εποχή του ίντερνετ και της πνευματικής εργασίας κλπ.). Βέβαια αυτοί οι ισχυρισμοί μόνο τα γέλια μπορούν να προκαλούν σε κάποιον που είναι στοιχειωδώς ιδεολογικά καταρτισμένος. Οι μεγάλη μάζα όμως της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν είναι.
    3) Ο Μαρξ μας λένε πως είχε καλές προθέσεις και λαμπρές ιδέες, όμως η εφαρμογή τους οδήγησε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
    4) Οικονομολόγοι (μεταπτυχιακοί) που γνώρισα από το Αμέρικα δεν γνώριζαν και πολλά για τις οικονομικές αναλύσεις του παππού Κάρολου (θεωρώ ότι σε τέτοιο επίπεδο όποιος οικονομολόγος σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να έχει εντρυφήσει σε αυτά τα θέματα).
    Θα μπορούσα να γράψω και άλλα όμως θα σταματήσω εδώ.
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. xaxaxaxaxa once a lotr fan, always a lotr fan (don't deny it) : ]]]]]]]
    Εγω σταματησα στις 3 φορες (αν σκεφτεις οτι δεν διαβαζω ποτε βιβλιο 2η φορα, καλα ειναι οι 3)

    Ειχαμε μια κουβεντα προσφατα για το κκηπα και γενικα ψιλοκαταλαβα τι παιζει (ειδα και αυτο

    http://www.youtube.com/watch?v=OxG98hNSDQI

    και τον λυπηθηκα ρε συ! Βεβαια ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος πρεπει να ειναι μεγαλος καραγκιοζης)

    αυτο που εχω παρατηρησει σιγουρα σε συζητησεις με αμερικανακια (δεν το λεω υποτιμητικο γτ γενικα τους βλεπω με πολυ μεγαλη συμπαθεια)ειναι οτι μπερδευουν κομμουνισμο με σοσιαλισμο (no wait...και τα ελληνακια το μπερδευουν αυτο :]]]]]]]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.