18 Ιουλίου 2011

Απεργία των οδηγών ταξί σε όλη την Ελλάδα (Video απο το Ηράκλειο)

Οι οδηγοί ταξί, έκλεισαν για ώρες την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο, το λιμάνι και όλους τους δρόμους του Πειραιά, όπως επίσης αργότερα απέκλεισαν όλο το κέντρο της Αθήνας από την Συγγρού μέχρι το κέντρο.


Οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι κατά εκατοντάδες απέκλεισαν από τα ξημερώματα το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποχώρησαν και απο τα δυο σημεία αποκλεισμού και κάνουν πορεία προς το κέντρο της Αθήνας. Η απεργία τους είναι έως τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης.

Με εντολή της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ζήτησε να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών. 

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα 

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία προς τα διόδια των Ν. Μαλγάρων και άνοιξαν τα διόδια. Χίλια τριακόσια πενήντα ταξί συγκεντρώθηκαν στη λαχαναγορά γύρω στις 09:00 το πρωί και λίγο μετά ξεκίνησαν για το σταθμό των Μαλγάρων, όπου παρατάχθηκαν δεξιά, αριστερά και στη μέση. Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες τους άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οδηγών. Όπως είπαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι θα ξεκινήσουν από τα Μάλγαρα για να κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους μέσα στην πόλη (Δικαστήρια, Εγνατία, Νέα Εγνατία) και θα καταλήξουν στην περιοχή Βούλγαρη, όπου θα διαλυθούν.



Ιδιοκτήτες ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο και αγοραία από τους νομούς της Πελοποννήσου, έχουν σηκώσει τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης, από τις 09:30 το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης, και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα.


Αριστερά και δεξιά στον αυτοκινητόδρομο είναι παραταγμένα πάνω από 200 ταξί, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμαρτύρονται γιατί, όπως υποστηρίζουν, «το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δε γίνεται με καθαρές διαδικασίες».


Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των σωματείων ταξί Τρίπολης, Σπάρτης, Άργους και Ναυπλίου, προκειμένου να αποφασίσουν πόσο θα παραμείνουν στα διόδια Νεστάνης, ενώ ήδη προανήγγειλαν πορεία στην Τρίπολη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα.


Και στο νομό Σερρών, οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα. Η κατάληψη των συνόρων διήρκησε μισή ώρα, χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσής Σερρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί ν. Σερρών «Άγιος Χριστόφορός» Απόστολο Μπάρμπα, στη 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί οι Σερραίοι οδηγοί συμμετέχουν καθολικά, ενώ προειδοποιούν «ότι τα μέτρα θα σκληραίνουν» αν δεν επιτευχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων. Στην Κατερίνη απέκλεισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.


Σε αποκλεισμό των εισόδων τόσο του νέου όσο και του παλιού λιμανιού της Πάτρας προχώρησαν ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Ηλεία, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, όπου επιτρέπουν στα οχήματα την ελεύθερη διέλευση.

Επίσης, ιδιοκτήτες ταξί από την Αιτωλοακαρνανία, αφού απέκλεισαν για λίγη ώρα τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου, μετέβησαν στα διόδια όπου, και εκεί, επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων.


Στο Ηράκλειο, έβαλαν φωτιά σε ένα παλιό ταξί έβαλαν, αφού το περιέλουσαν με πετρέλαιο στη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έβαλαν φωτιά στο ταξί.


Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην πλατεία παραμένουν συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Απο το Alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.