9 Ιουλίου 2011

Απεργία οι ναυτεργάτες το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη

Από τον Ριζοσπάστη


Να δέσουν κάβους τα καράβια στα λιμάνια όλης της χώρας το 3ο δεκαήμερο Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα χτες, κατά τη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κάτω από την πίεση των εκπροσώπων των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων. Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ο διάλογος που έγινε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη και των εκπροσώπων της ΠΝΟ, οι θέσεις που παρουσίασε ο υπουργός και οι εξελίξεις που διαμορφώνονται στη ναυτιλία. Με πρόταση των εκπροσώπων των ταξικών σωματείων απορρίφθηκε κάθε ενδεχόμενο να επισκεφτεί ο αναπληρωτής υπουργός την ΠΝΟ τη στιγμή που οι ναυτεργάτες παραμένουν σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Οι θέσεις της κυβέρνησης, τόνισαν στη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, είναι παρελκυστικές, καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες, η πολιτική της οδηγεί σε αδιέξοδα τη ναυτεργατική λαϊκή οικογένεια. Συνεχίζεται η επίθεση με αμείωτη ένταση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι κοινωνικές αντιθέσεις και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται με θύματα τους μισθωτούς και καταστροφή μέρους κεφαλαίων. Αυτή η γενική τάση, οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής ισχύουν και στη ναυτιλία.


Μπροστά σε νέες μάχες

Αφού τόνισαν ότι σε αυτές τις συνθήκες το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσει, να απομονώσει τις δυνάμεις του «κοινωνικού εταιρισμού» και να καταδικάσει τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, επισήμαναν: «Επιβάλλεται από τις εξελίξεις το κάθε πλοίο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι ναυτεργάτες να συγκροτήσουν επιτροπές απεργιακού αγώνα, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλα τα λιμάνια, σε όλους τους ναυτότοπους, σε όλα τα πλοία και να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη».

Σε δελτίο Τύπου τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων) και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν όλους τους ναυτεργάτες να μπουν με αποφασιστικότητα στη νέα αυτή απεργιακή μάχη και τονίζουν: «Κανένας ναυτεργάτης εν ενεργεία, συνταξιούχος δεν πρέπει να λείψει από αυτήν τη μάχη. Η ναυτιλία, τα λιμάνια, οι υποδομές είναι κλάδος στρατηγικής σημασίας, με αυξημένο ειδικό βάρος για τη χώρα μας. Οι αγώνες είναι μπροστά μας σε σύγκρουση και ανατροπή με τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Είναι μάχη αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή. Είναι μάχη για να ανοίξει ο λαός το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και να επιβάλει τη λαϊκή οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.