1 Ιουλίου 2011

Η αστυνομία συνέλαβε εργαζόμενες που απέργησαν στο DIA

Επιχείρηση αυτή τη στιγμή της ΕΛ.ΑΣ στα s/m DIA στα Γιάννενα εναντίον των εργαζομένων στο γιατί ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Στην Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων βρίσκονται δύο απλήρωτες εργαζόμενες του s/m DIA μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία το πρωί στο χώρο εργασίας.
Στο τμήμα οδηγήθηκαν δύο εργαζόμενες στο s/m DIA που απέργησαν κατά την 48ωρη απεργία

Το ΠΑΜΕ αυτή τη στιγμή έχει αποκλείσει την Αστ. Δ/νση. Οι εργαζόμενοι καλούν όλο τον εργαζόμενο λαό των Ιωαννίνων να συμπαρασταθεί και να βρεθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο. Να απαιτήσει την πληρωμή των απλήρωτων εργατριών και την άμεση απελευθέρωση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ -ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

25 σχόλια:

  1. Σε μια αστική δημοκρατία, πάντα, προτεραιότητα έχουν οι δανειστές, τοκογλύφοι και κερδοσκόποι και μετά οι εργαζόμενοι οτι περισσέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ΠΑΜΕ όταν περιφρουρεί παρανομεί.Δίκαιη η επέμβαση της Αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε (1:38μ.μ.) εσύ μιλάς σαν εκπρόσωπος της αστυνομίας ή σαν εκπρόσωπος της εγροδοσίας???
    Πάρε θέση, γιατί το σίγουρο έιναι, ότι δεν είσαι εργαζόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ DIA ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ

    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πληροφορίες μιλάνε για 5 εργαζόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμε 1:38μ.μ. ή είσαι τρολιάρης, ή είσαι προβοκάτορας, ή εργοδότης!
    (και προφανώς δεν έχεις βρεθεί στη θέση του απλήρωτου, ή - ακόμα χειρότερα - ανέργου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρθρο 334
    Διατάραξη οικιακής ειρήνης
    1. Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.


    Μάλλον για περιφρούρηση.
    Ν' απεργείς δεν είναι ποινικό αδίκημα ακόμα.

    Βέβαια, την εμπλοκή της αστυνομίας (γιατί και άλλοι συνδικαλιστές έχουν δικαστεί για διατάραξη οικιακής ειρήνης) την επιδιώκουν όταν πραγματικά θέλουν να τρομοκρατήσουν.
    Αν εδώ υπήρξε και άλλο επεισόδιο δε γνωρίζω, υποθέτω ότι είναι γι' αυτό όμως.

    yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατι ασχετο...μηπως ξερει κανεις γιατι δεν μποπρω να συνδεθω στον blogger σαν yiok-yiok στην "Υποβολη σχολιου" στο Reflyplanet & e-globbing ?

    Αρθρα μπορω να ανεβασω σαν yiok-yiok,μονο στα συγκεκριμενα σαιτ(σε αλλα σαιτ δεν εχω) και στο πεδιο των σχολιων εχω το προβλημα.


    yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιγράφω από ΡΙΖΟ
    ΓΙΑΝΝΕΝΑ
    Σε 48ωρες απεργίες οι εργαζόμενες στα DIA

    Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους

    Mε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν στην εργοδοτική ασυδοσία και την ποινικοποίηση του αγώνα οι εργαζόμενες των σούπερ - μάρκετ DIA στα Γιάννενα. Συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κλιμακώνουν τον αγώνα τους μετά την επίσχεση εργασίας με μπαράζ επαναλαμβανόμενων απεργιών από σήμερα διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για όλες τις εργαζόμενες. Σαν μια γροθιά κατατρόπωσαν την προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους βάζοντας μέρος των δεδουλευμένων στις 4ωρίτισσες. Δε λύγισαν από την κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει μετά από σχετική αγωγή της εργοδοσίας παράνομη και καταχρηστική τη χθεσινή στάση εργασίας που κήρυξε του ΔΣ του σωματείου και συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά με αγωνιστικό σθένος και κουράγιο τον αγώνα τους. Σε έκτακτη χθεσινή γενική συνέλευση του σωματείου λίγο πριν την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αποφασίστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Η παραπάνω σθεναρή, αγωνιστική στάση αποκτά πρόσθετη σημασία για τον κλάδο, συνολικά για την εργατική τάξη στο νομό, αφού πρόκειται για εργαζόμενες γυναίκες, αρκετές από αυτές με οικογένειες και παιδιά που κάνουν αποφασιστικό βήμα, μπαίνουν στον αγώνα, παλεύοντας για τον ιδρώτα και το μόχθο τους, για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Δίνουν μια σκληρή μάχη και συγκρούονται ανοιχτά με την εργοδοσία μέσα στο χώρο δουλειάς, εκεί, δηλαδή, όπου υλοποιούνται όλα τα αντεργατικά μέτρα, κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, που στοχεύουν στην προστασία και ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσα από το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι να σου πω yiok
    περιεγο..αν συνδεεσαι για να ανεβασεις αρθρο, λογικα παραμενεις συνδεδεμενος και στα σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπρω να παραμεινω συνδεδεμενος..μολις ποσταρω το αρθρο,ειμαι παλι εκτος συνδεσης και ας εχω επιλεξει να ειμαι.

    Και μονο στα σχολια εδω και στο γκλομπιγκ.

    Στα αλλα σαιτ δεν εχω προβλημα με το yiok-yiok στα σχολια...

    σκεφτομαι κανενα ιο(βαριεμαι το φορματ γαμωτο) η ...λες να με χακεψανε ??


    yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι να σου πω..μπορει να φταιει ο explorer (εγω ειχα σοβαρα προβληματα με τον explorer και χρησιμοποιω modjila) ή μπορει να φταιει κατι που δεν εχεις εγκαταστησει/ αναβαθμησει στο pc σου. Σε αυτες τις περιπτωσει ενα φορματ ειναι καλη λυση (ειδικα αν βλεπεις οτι εχει πεσει γενικα η αποδοση του pc σου). δοκιμασε για αρχη να κανεις μια απλη ανασυγκροτηση δισκου και τα ξαναλεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. IE ....αλλα μεχρι πριν κανενα μηνα δεν ειχα προβλημα.

    yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν καταλαβαίνω καλά, το πιο πιθανό είναι ότι με έξοδο από τον (οποιονδήποτε) browser - αν τον έχεις σετάρει να σβήνει ιστορικό, cookies κλπ - είναι λογικό να αποσυνδέεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και μενα ξαφνικα αρχισαν τα προβληματα με τον εξπλορερ

    λοιπον κανε μια ανασυγκροτηση δισκου
    βαλε μοτζιλα και τα ξαναλεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Manny...δεν γλυτωνω το φορματ μου φαινεται !!!
    4 σκληροι των 3ΤΒ ο καθενας σε συστοιχια raid 4 .....χασμουρηθηκα ηδη !!! :))))

    spiral.... το παραξενο ειναι πως συμβαινει μονο εδω και στο γλομπινγκ.

    yiok-yiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τσεκαρε και αυτο που σου ειπε ο σπαιραλ για τα cookies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε (1:38μ.μ.) να σε πληροφορήσω, γιατι μάλλον δεν τα ξέρεις καλά, ότι το κάθε Κλαδικό Σωματείο, σε αυτή την περίπτωση των Εμποροϋπαλλήλων, μπορεί να μπεί σε οποιονδήποτε χώρο δουλειάς χωρίς να μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να του το απαγορεύσει. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του εκάστοτε Κλαδικού Σωματείου. Ψάξτο λίγο παραπάνω πριν πεις τη βλακεία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η μόνη ρητή απαγόρευση περιφρούρησης απεργίας υπάρχει σε ψήφισμα κυβέρνησης εμφυλίου! το ψήφισμα υπάρχει στο "Ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου" του Μαργαρίτη. Αν κάποιος ενδιαφέρετε μπορώ να τον παραπέμψω σε σελ. ή να αντιγράψω το συγκεκριμένο άρθρο. Παρεπιπτόντως όλοι αυτοί οι αριστεροί που κάνουν "κριτική" στο ΠΑΜΕ για το αν προχώρησε ή όχι 50 μέτρα προς την πλατεία που βρίσκονταν στην απεργία στα ΝΤΙΑ ή σε άλλους χώρους εργασίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ (ΩΡΑ 1:38) ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα.Πριν 5 μερες ειχαμε παει με το παμε στο δικαστικο μεγαρο οπου παιρνονταν η αποφαση για το αν η σταση εργασιας (αρχικα) των εργαζομενων ηταν παρανομη και καταχρηστικη.Για την ιστορια οι εργαζομενες ηταν απληρωτες για σχεδον 3 μηνες και ο εργοδοτης πληρωσε τις 4 απο τις 8 εργαζομενες θελοντας προφανως να σπειρει διχονοια.Παρ'ολα αυτα οι εργαζομενες συσσομες συμμετηχαν στην σταση εργασιας και τις επομενες μερες στην 48ωρη.Το δικαιολογητικο ηταν οτι εργαζομενες που εχουν πληρωθει δεν μπορουν να συμμετεχουν σε σταση εργασιας.Δηλαδη οτι νομοθετικα δεν υπαρχει απεργια ως συμπαρασταση (τουλαχιστον νομοθετικα).Ετσι η αποφαση (εκπληξη;) ηταν να απαγορευσει για μια ακομη φορα την απεργια.Τα υπολοιπα ειναι γνωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.