8 Νοεμβρίου 2013

Αλεξάνδρα Μπαλού στο MEGA - "Ανατρέπεται μια πολιτική όταν την υπηρετείς ?"

Πολύ καλή η τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Μπαλού στο σημερινό πρωινό του MEGA, κατα την οποία αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, την σημασία της για τον λαό, την σταση που θα κρατήσει το ΚΚΕ, την στρατηγική που πρέπει να χαράξει το κίνημα κ.α. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δε, είναι και οι απαντήσεις της στον γλειώδη τυχοδιωκτισμό της Βαλαβάνη.

 

14 σχόλια:

  1. Εξαιρετική. Να τη βλέπουμε πιο συχνά

    Ροκοσόφσκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ρε Αλεξαντρα!!!! τους αφησες ολους χανους να ψελιζουν μαλακιες
    bod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 13.35 :Βαλαβάνη:
    ''To μνημόνιο δεν καταργείται στη πράξη''
    Θλιβερή.....
    Επιτέλους ας βγάλει ο λαός συμπἐρασμα!


    petroulas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γελαδια απο το τεξας......κλαιω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης θλιβερός ο Οικονομέας. Δεν την αφήνει να σταυρώσει κουβέντα. Ευτυχώς τον έβαλε στη θέση του. RED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραγική η Βαλαβάνη ούτε η ίδια δεν πείθεται απο αυτά που λέει!!! Πως καταντήσαν έτσι ορισμένοι που κάποτε(πολύ παλιά) ήταν αξιόλογοι και μας δίναν μεταφράσεις των ποιημάτων του Μπρεχτ!!! Αυτό θα πει ατομική παρακμή και κατάντια!!!

    Sentic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Sentic:
      Η Βαλαβάνη είναι η μοναδική από το συνονθύλευμα, που δεν έκανε ποτέ της αντικομμουνισμό. Ούτε ανοιχτό, ούτε ύπουλο (Πιλάφ π.χ.)
      Καμμιά φορά αναρωτιέμαι (και άλλοι εκτός από εμένα), πως στα κομμάτια κατέληξε με δαύτους...

      Διαγραφή
    2. "Η Βαλαβάνη είναι η μοναδική από το συνονθύλευμα, που δεν έκανε ποτέ της αντικομμουνισμό. Ούτε ανοιχτό, ούτε ύπουλο (Πιλάφ π.χ.)"

      "Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι παρτιζάνικη οργάνωση ούτε παρτιζάνικο κόμμα», συμπλήρωσε η κ. Βαλαβάνη.

      Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον της «θεωρίας των δύο άκρων», σημειώνοντας πως αυτή πηγάζει από μία «ανιστόρητη» ανάγνωση της κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο των Ναζί στην εξουσία."
      http://www.skai.gr/news/politics/article/242167/valavani-shedon-paralirimatiki-ufi-ehoun-orismenes-diloseis-lazaridi-gia-suriza/

      "Τι έλεγε η κ. Βαλαβάνη; Πολλά! Τόσα πολλά που η κεντρική παρουσιάστρια δεν μπορούσε να την διακόψει. Η βουλευτής είναι μακριά από τηλεοπτικούς κανόνες. Χείμαρρος, χείμαρρος! Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πάνω από… δέκα φορές διαβεβαίωσε τους τηλεθεατές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρτιζάνικο κόμμα. Μετά έκανε και το κοπλιμέντο της στην εφημερίδα «Τα Νέα». "
      http://www.tovima.gr/blogs/article/?aid=530836

      "Ο Λένιν μετατόπισε το εννοιολογικό κέντρο βάρους από τον πόλεμο στην πολιτική, στη διάκριση δηλαδή φίλου και εχθρού. [...] Μόνο που ο Λένιν, ως επαγγελματίας επαναστάτης του παγκόσμιου εμφύλιου πολέμου, προχώρησε παραπέρα και από τον πραγματικό εχθρό δημιούρησε τον απόλυτο εχθρό. [...] Με την απολυτοποίηση του κόμματος, απολυτοποιήθηκε και ο αντάρτης [παρτιζάνος] και έγινε φορέας μιας απόλυτης εχθρότητας."
      Καρλ Σμιτ, Θεωρία του Αντάρτη [Theorie des Partisanen/Theory of the Partisan], ελληνική έκδοση, Πλέθρον, 1988, σελ. 88.

      Διαγραφή
  7. Με κανεις υπερηφανο για το κομμα μου το ΚΚΕ , Αλεξανδρα! Εισαι μια ευχαριστη εκπληξη για μενα γιατι εισαι η νεα γενια κομμουνιστων και στελεχων του ΚΚΕ. Μενω τα τελευταια 40 χρονια στο εξωτερικο και εχω μεινει ακομα στην εποχη του Χαριλαου Φλωρακη, συντροφισσα....

    Il Popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ίδιο αναρωτιόμουν κι εγώ οταν πρωτοάκουσα οτι κατεβαινε με τον Συριζα επι Αλαβάνου.Με ξαφνιασε,με πείραξε είναι η αλήθειαμετα απο τοσα βιβλια και μεταφράσεις της που είχα διαβάσει και με απογοήτευσε. Και να σκεφτεις οτι το 89 φύγαν απο το ΚΚΕ και αυτή και ο Τσακνιας ο άντρας της υποτίθεται απο θεσεις αρχών τότε ενάντια στον τότε Συνασπισμο και τους ανανεωτές και σήμερα είναι αγκαλια μαζί τους και αποκαλεί συντροφους τους παπαδημούληδες τους Δραγασάκηδες και τους Λαφαζάνηδες.Άβυσσος το μυαλο τους.Τι να πει κανεις!! Είναι για να ναι.Ειλικρινα σήμερα την λυπηθηκα!!!

    Sentic







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η στρατηγική θέση του ΚΚΕ να μην συμμετέχει σε αστικές κυβερνήσεις οποιονδήποτε μανδύα και εάν φορούν όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση, οποιοδήποτε "προοδευτικό" πρόγραμμα και εάν εξαγγέλουν, όπως αυτή επεξεργάστηκε ήδη από το 17ο ή 18ο (δεν θυμάμαι) Συνέδριό του και η ορθότητά της επιβεβαιώθηκε καθοριστικά στην πράξη από την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα το 2010, όσο προχωράει και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και η επιχειρούμενη αναμόρφωση-μεταμόρφωση του πολιτικού συστήματος το οποίο "τρώει" τις εφεδρείες του τη μία μετά την άλλη χωρίς αποτέλεσμα, ξεσκεπάζει και ξεβρακώνει κυριολεκτικά καθημερινά όλους αυτούς τους Λαφαζάνηδες, Βαλαβάνηδες, Αλαβάνους, Κοτζιάδες, εξωκοινοβουλευτικούς υπερεπαναστάτες που μπορούν να συγκυβερνήσουν με ένα δήθεν μεταβατικό αριστερό πρόγραμμα στο έδαφος του σημερινού καπιταλισμού, πρώην πασόκους κυβερνητικούς συνδικαλιστές-λαμόγια που τάχα διαφοροποιούνται και γίνονται ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρθρογραφούν στο ΠΡΙΝ ψάχνοντας για κορόιδα, αριστερά ρετάλια της ΔΗΜΑΡ που τώρα κοροϊδεύουν όλοι με την κατάντια τους αλλά (για να μην ξεχνιόμαστε) πριν τις διπλές εκλογές του 2012 πολλοί τους άθροιζαν στην Αριστερά!
    Πλήρωσε και πληρώνει πολλαπλό τίμημα το ΚΚΕ για την ταξική, ορθή, έντιμη στάση του αυτή, και το τίμημα αυτό δεν υπήρξε μόνο εκλογικό. Ας αναλογιστούν λοιπόν άλλοι που μέχρι τώρα ονειρεύονταν αριστερές κυβερνήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, που δεν υπάρχουν πουθενά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, που δεν υπάρχουν καν στους αγώνες, στα εργοστάσια ή στους δρόμους, που δεν έχουν ούτε ένα διωκόμενο ή απολυμένο πρωτοπόρο αγωνιστή εργάτη, σπουδαστή ή μαθητή κλπ όπως έχει καθημερινά το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ, ας αναλογιστούν όλοι αυτοί τί επέλεξαν και πού τους πάνε. Αυτό είναι τελικά το μόνο καλό της κρίσης: Θα πάρουν τελικά όλοι θέση, θέλουν δεν θέλουν, εξ ανάγκης και εκ του αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κάπου στο 5.45 έπαθα ακράτεια από τα γέλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρατηρήσεις, την Βαλαβάνη, νομίζω πως δαγκώνεται όταν τα λέει η Μπαλού.RED.

      Διαγραφή
  11. Αυτο που λεει περι συμμαχιας ''ανεργων αυτοαπασχολουμενων '' και μετα λεει και ''γυναικες'' ειναι λαθος.
    98 τοις εκατο αυτοκτονιες ανδρων εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.