23 Νοεμβρίου 2013

Ποιος βάζει εμπόδιο στις σπουδές;

Η κυβέρνηση με σωρεία δικαστικών διώξεων, προσωπικούς εκβιασμούς και με συκοφαντικές επιθέσεις αντιμετωπίζει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας σε όλους τους εργαζόμενους ότι και θα τσακίζει κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα αντιμετωπίζει με την καταστολή όποιον τολμά να αντισταθεί.

Η επίθεση της συγκυβέρνησης και της ΕΕ συνολικά στην ανώτατη εκπαίδευση που εντείνει την υποχρηματοδότηση και την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, πρέπει να βρει απέναντι τους εργαζόμενους στα ιδρύματα μαζί με τους φοιτητές και καθηγητές, αλλά και όλους τους εργαζόμενους.

Είναι η ίδια κυβερνητική πολιτική που έχει αφήσει όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας φέτος χωρίς πρακτικές ασκήσεις, που ευθύνεται γιατί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δε διδάσκονται 42 μαθήματα επειδή δεν έχει διορίσει πανεπιστημιακούς, που στο ΤΕΙ στην Καρδίτσα επίσης δεν έχουν καθηγητές και σε πολλά Τμήματα ΤΕΙ της χώρας υπάρχει μόνο ένας - δυο μόνιμοι εκπαιδευτικοί...

Το λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι με ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα μπορεί να αντιπαλεύει τις προσπάθειες τρομοκράτησης από την κυβέρνηση. Και καθοριστική σημασία γι' αυτό έχει ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, που θα προωθεί τη συσπείρωση όλων των κλάδων και τη συμπόρευση με τους φυσικούς τους συμμάχους. Γι' αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν έγκαιρα στις συνελεύσεις των εργαζομένων στα ΑΕΙ το ζήτημα της πραγματοποίησης των εγγραφών, χωρίς σταμάτημα της απεργίας. Γι' αυτό αντιτάχθηκαν στο να ανοίξουν οι μισθοδοσίες και έθεσαν ότι όλες οι μέρες του αγώνα πρέπει να είναι μέρες δηλωμένης απεργίας. Εθεσαν ζήτημα συνδυασμού μορφών πάλης με βάση το τι εξυπηρετεί σε κάθε φάση την προβολή αιτημάτων και την προοπτική του αγώνα. Προτάσεις που όμως απορρίφθηκαν από τις άλλες δυνάμεις.

Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι αγώνες τους που βάζουν εμπόδιο στις σπουδές, αλλά είναι η πολιτική εκείνη που αφήνει τα Ιδρύματα γυμνά από υπαλλήλους, που χρόνια τώρα δεν έχει φτιάξει μια καινούρια Εστία, που τους αναγκάζει να πληρώνουν ένα κάρο λεφτά για να μπορέσουν να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές έχουν συμφέρον να υψώσουν από κοινού το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που απολύει εργαζόμενους και βάζει εμπόδιο στη λειτουργία των πανεπιστημίων και στις σπουδές των φοιτητών. Και να απορρίψουν λογικές που οδηγούν σε απογοήτευση και μοιρολατρία.

Αναδημοσίευση από την στήλη «Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ» του «Ριζοσπάστη» 23/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.