7 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την ΕΡΤ - Καταγγελία Παφίλη και παρέμβαση Καραθανασόπουλου στην Βουλή


 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία. Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας 

Θ. Παφίλης: Καταγγέλλει την «καταδρομική επιχείρηση» στην ΕΡΤ 
Πηγή : 902.gr


Την «καταδρομική επιχείρηση» της κυβέρνησης που έρχεται ως συνέχεια του «μαύρου» στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με δήλωση που έκανε έξω από το Ραδιομέγαρο απαίτησε να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να επαναλειτουργήσει η κρατική ραδιοτηλεόραση, όχι στην κατάσταση που ήταν πριν αλλά με συνθήκες που να επιτρέπουν την αντικειμενική ενημέρωση.


Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους «να βρίσκονται σε ετοιμότητα», προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν τα ΕΑΣ και άλλες κρατικές επιχειρήσεις.


N. Καραθανασόπουλος: Η εισβολή στην ΕΡΤ αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής
Πηγή : 902.gr

Την εισβολή των δυνάμεων της Αστυνομίας στην ΕΡΤ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Όπως είπε, «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε πως εντάσσεται στη λογική «νόμος και τάξη» για να καλλιεργήσει το φόβο στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιφυλάσσει την ίδια «τύχη» με την ΕΡΤ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις όπως οι αμυντικές βιομηχανίες.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία «ποτέ δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή και δεν ισχύει».

Ζήτησε την «άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη συνέχιση της εργασίας τουλάχιστον με τους όρους που δούλευαν και πριν για το σύνολο των εργαζομένων της». Ξεκαθάρισε πως η απάντηση του λαού πρέπει να είναι «η οργάνωση της πάλης ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική που ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου και συνολικά ενάντια στο σύστημά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.