30 Νοεμβρίου 2013

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες - Θετικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΜΕ στις εκλογές

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έλαβαν 91 ψήφους και 11 έδρες στο νέο 85μελές Γενικό Συμβούλιο

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου 85μελούς Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, οι αρνητικοί συσχετισμοί δεν άλλαξαν και οι δυνάμεις του ρεφορμισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημόσιων υπαλλήλων εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Αν από το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν αποκλείονταν 21 σωματεία με πάνω από 100 αντιπρόσωπους, πολλοί από τους οποίους καταγράφονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις θα ήταν τρίτη δύναμη στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και σημαντικά ενισχυμένες, αφού θα είχαν πάνω από 130 αντιπροσώπους.

Για την ανάδειξη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν  694 και βρέθηκαν 693 έγκυρα ψηφοδέλτια (842 και 839 το 2010). Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ πήρε 91 ψήφους και 11 έδρες, από 96 και 10 έδρες το 2010.

Η ΠΑΣΚ πήρε 174 ψήφους και 22 έδρες (από 376 και 38). Η ΔΑΚΕ 154 ψήφους και 19 έδρες (από 236 και 24). Η «Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 114 ψήφους και 14 έδρες (από 84 και 9). Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήραν 68 ψήφους και 8 έδρες (από 43 και 4). Η «ΕΡΓΑΣ - Ταξική Πορεία» πήρε 8 ψήφους και μία έδρα (από τρεις ψήφους και καμία).


Από τις νέες παρατάξεις, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (Μπαλασόπουλος, προέλευσης ΠΑΣΚ) πήρε 63 ψήφους και οκτώ έδρες, η «Ανεξάρτητη Ενωτική» (ο «πυρήνας» της είναι πρώην ΠΑΣΚ) πήρε 8 ψήφους και μία έδρα και το «Δίκτυο» (ΔΗΜΑΡ) πήρε 10 ψήφους και μία έδρα. Οι υπόλοιπες 3 ψήφοι από τα έγκυρα μοιράστηκαν σε δυο νέες παρατάξεις, που δεν εξέλεξαν έδρα.

Με τις αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου, που σημαδεύτηκε από τον εκφυλισμό των διαδικασιών από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μάλιστα σήμερα η ηγεσία της ΔΑΚΕ, με την ενεργό στήριξη της ηγεσίας της ΠΑΣΚ, απαίτησε να ξανανοίξουν οι κάλπες που είχαν ήδη κλείσει, για να ψηφίσουν μέλη της που είχαν καθυστερήσει! Η ένστασή τους τελικά απορρίφθηκε.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν με την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής και το δικαστικό αντιπρόσωπο να μη δέχεται το πρακτικό απόφασης (!) του συνεδρίου που όριζε τη νομιμοποίηση και συμμετοχή στο Συνέδριο μόνο τριών από τους 20 αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λόγω σωρείας παρατυπιών.

Αντιθέτως, δέχθηκε τον αυθαίρετο ισχυρισμό των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ότι το Συνέδριο νομιμοποίησε το σύνολο των αντιπροσώπων της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας. Ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχει σχετικό πρακτικό απόφασης, δεν αποδεικνύεται από τα πρακτικά των εργασιών και δεν υπάρχει καταμετρημένο αποτέλεσμα! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ένσταση για αυτή την απόφαση. Επίσης κατέθεσαν ένσταση (έγινε αποδεκτή) για συνταξιούχο που επιχείρησε να ψηφίσει.

902

20 σχόλια:

  1. Τώρα μπορεί να καταλάβει ο καθένας γιατί ΠΑΣΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ κόπτονταν για να μην παραγματοποιήσει γνήσιο συνέδριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ποιά ενότητα, οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και κουραφέξαλα...το μόνο που τους νοιάζουν είναι τα κουκιά, οι καρέκλες και το χτύπημα του ΠΑΜΕ! Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το ρόλο δυνάμεων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην πραγματικότητα το ΠΑΜΕ βγήκε ενισχυμένο, το ίδιο και ο συνδυασμός των δυνάμεων του στο δημόσιο. Ό,τι και να κάνουν για να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ δεν τους βγαίνει!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης μια χαρά μοιράστηκαν οι ψήφοι της πρώην "κραταιάς" ΠΑΣΚ, έσπασαν σε τρια κομμάτια, δώσανε και καμιά ψήφο και στους άλλους και πάλι ωραιότατα έμειναν στη θέση τους, όχι πως είναι καινούριο φαινόμενο.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχασε μόνο η "κραταιά" ΠΑΣΚΕ 202 ψήφους έχασε και η ΔΑΚΕ 82 ψήφους αλλά δυστυχώς έχασε και το ΠΑΜΕ 5 ψήφους σε σύγκριση με το 2010 και θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά το ΠΑΜΕ (μήπως κάνει συνεργασίες μόνο με τον εαυτό του) γιατί είναι αδιανόητο να διαλύεται ο δημόσιος τομέας και να μη κερδίζει ένα κόμμα που πολιτικά στηρίζει ένα φιλολα'ι'κό δημόσιο τομέα με εργατικό έλεγχο που και εγώ συμφωνώ! (Βουντενιώτης -καιροσκόπος-τυχοδιώκτης-αντι κομμουνιστής!!!)

      Διαγραφή
    3. "(μήπως κάνει συνεργασίες μόνο με τον εαυτό του)", μπορείς και καλύτερα.

      Διαγραφή
    4. βουντενιωτη επεσε και η συμμετοχη και αν σου ξεφυγε και μια μικρη λεπτομερεια, τα συνεταιρακια απο νδ εως ανατρσυα δεν δεχτηκαν ως αντιπροσωπους δεκαδες σωματεια που ειχαν ψηφισει συμβασιουχοι (αυτοι δεν ειναι εργαομενοι αραγε; στο μισθωτων τεχνικων οι συμβασιουχοι -μπλοκακια- ειναι μιθωτοι εργαζομενοι ενω στην ποε-οτα οχι;) και εκει σε αυτα ηταν πλειοψηφια οι δυναμεις του ΠΑΜΕ. επομενως αν θες να δεις πραγματικα συσχετισμους να δεις τα μη νοθευμενα αποτελεσματα. αιντε με την κοπτοραπτικη που διαβαζετε οτι και οπως σας συμφερει. φερατε στην αδεδυ τις εκλογες του 61 (του καραμανλη που θαυμαζετε ως χωρος πατε και στα μνημοσνα του)

      Διαγραφή
    5. προφανως δεν διαβαζεις οτι το αποτελεσμα αυτο εχει εκτος την ποε -οτα στις διαδικασιες της οποιας δεν συμμετειχε το ΠΑΜΕ λογο της ακραιας νοθειας και της διασπασης των εργαζομενων σε μονιμων και μη. Με βαση τους αντιπροσωπους που ειχε εκλεξει το ΠΑΜΕ στη ποε-οτα που πολλοι απ 'αυτούς αποκλειστηκαν το ΠΑΜΕ θα ειχε πανω 130 αντιπροσωπους. Ο πραγματικος συσχετισμός ειναι αυτος και οχι το 91. Το προβλημα ειναι λοιπον οτι χρησιμοποιειται ακομα και νοθευμενα αποτελεσματα που ειναι τελειως εξω απο το πραγματικο συσχετισμο για να θεμελιωσετε τον υποτιθεμενο σεχταρισμο του ΠΑΜΕ. Παντελής

      Διαγραφή
  2. Για να μην μπερδευόμαστε.Οι παρατάξεις που έχασαν δύναμη είναι:
    ΠΑΣΚ: μείωση 53%
    ΔΑΚΕ: μείωση 35%
    ΠΑΜΕ: μείωση 5%
    Οι παρατάξεις που αύξησαν τη δύναμή τους είναι:
    ΣΥΡΙΖΑ: αύξηση 35%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ: αύξηση 58%

    Άλλο πράγμα είναι η ερμηνεία των γεγονότων και άλλο πράγμα η αντιστροφή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μαθηματικός:
      Τι διάολο μαθηματικά είναι αυτά που η αύξηση κατά μία έστω έδρα αποτελεί "μείωση";
      Πόσο πιο φτηνοί θα γίνετε κάποιοι...

      Διαγραφή
    2. "μαθηματικε" σε ολο το δημοσιο οι ΠΑΣΟΚΟΙ μοιραζονται στον εαυτο τους και στην παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τωρα κατα ποσο αυτο για σενα σημανει δυναμωμα του ταξικου συνδικαλισιτκου κινηματος δεν ξερω, αλλα τυχαινω να γνωριζω τετοιους τυπους αρκετους, ειναι απο κεινες τις παλιες "κλαδικες" ντε του ηλιου του πρασινου που τωρα εγινε ροζ και που για να τους βολεψει και αυτους,τους υποδεχται με ανοικτες αγκαλες.Εχουμε λοιπον απλα αλλαγη "ηλιου" οχι αντιληψης και στασης ζωης, απλα τα πρωην πρασινα κοπροσκυλα τωρα εγιναν ροζα μπας και την σκαπουλαρουν.Απλα μαθηματικα οπου και να δεις αρχαιρεσιες στο δημοσιο...

      Ταξικος και ανυποχωρητος αντιΠΑΣΟΚΟΣ απο το '81

      Διαγραφή
    3. το βασικο ειναι οτι το αποτελεσμα αυτο δεν εχει σχεση με το πραγματικο συσχετισμο. ειναι προιον αποκλεισμών και νοθειων που αφορούν σχεδον αποκλειστικα το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ στο συνεδριο της ποε οτα ειχε εκλεξει γύρω στους 160 αντιπροσωπους οι μισοι εκ των οποιων αποκλειστηκαν γιατι στις εκλογες των σωματειων τους συμμετειχαν και συμβασιουχοι. Το ΠΑΜΕ αποχωρησε απ' ολες τις διαδικασιες του συνεδριου μη νομιμοποιώντας ενα τετοιο συνδεριο. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να ξεκινησει στο συνεδριο της ΑΔΕΔΥ με λιγοτερους 30-40 αντιπροσωπους . Στις υπολοιπες λοιπον ομοσπονδιες οπου οι διαδικασιες ηταν στοιχειωδως σωστες το ΠΑΜΕ σημειωσε σημαντικοι ανοδο (υγειονομικοι, καθηγητες, δασκαλοι κλπ) Παντελης

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω αν θα ήταν 160 οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ (προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα) αλλά απ' οτι διάβασα αποφασίστηκε για το 2014 έκτακτο συνέδριο αλλαγής του καταστατικού που θα λύσει ζητήματα εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς στο δημόσιο τομέα. Τώρα όμως βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση μετά την ανατροπή των κυρίαρχων δυνάμεων για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση με βάση τα τελικά αποτελέσματα του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.
      Η σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς, ανατρέπει τον συσχετισμό, καθώς πρώτη φορά οι δυνάμεις του δικομματισμού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχασαν την πλειοψηφία τόσο σε επίπεδο Γενικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής.
      Συγκεκριμένα σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής, που αποτελείται από 17 μέλη, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φθάνουν πλέον μαζί τις 8 έδρες. Η Αυτόνομη Παρέμβαση, ΔΑΣ, ΔΗΜΑΝ και Παρεμβάσεις φθάνουν μαζί τις 9 έδρες. Τι κάνουμε; (Βουντενιώτης -καιροσκόπος-τυχοδιώκτης-αντι-κομμουνιστής)

      Διαγραφή
    5. Επειδή αγνοείτε βασικά πράγματα, η ΑΔΕΔΥ εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αποκλειστικά με ΜΟΝΙΜΗ σχέση εργασίας.

      Εργαζόμενοι συμβασιούχοι αορίστου ή ορισμένου χρόνου ανήκουν συνδικαλιστικά στην ΓΣΕΕ και ασφαλιστικά στο ΙΚΑ.

      Τζάμπα ενημέρωση

      Διαγραφή
    6. @Βουντενιώτης:
      Σταμάτα να αυτογελοιοποιείσαι δημόσια.
      Οι δυνάμεις του "δικοματισμού" παραμένουν κραταιές. Εκείνο που άλλαξε είναι πως πριν ήταν η ΠΑΣΚΕ με την τσόντα του ΣΥΝ, τώρα εμφανίζονται ως συνασπιστήρια οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι με την τσόντα της ΠΑΣΚΕ.
      -αλώστε τώρα ΣΥΝ-ΝΔ δεν είναι ο δικομματισμός, ή μήπως έχασα κάτι;
      Υ.Γ.
      Χρησιμοποιείς έναν περίεργο πολιτικό όρο. Τον όρο "αριστερά". Μια και δεν ξέρω το τι ακριβώς σημαίνει αυτό το επίθετο, μήπως μπορείς να μου το κάνεις πιο λιανά; εννοώ με κάποιον συγκεκριμένο όρο, όπως , νεοφιλελεύθεροι, κενσυανοί, κομμουνιστές, κλπ

      Διαγραφή
    7. Τζαμπα ενημερωση μαθε οτι τοσα χρονια ο προεδρος της αδεδυ βγαινει απο σωματειο που εχει γραμμενους ωρομισθιους καθήγητες. Παντελης

      Διαγραφή
    8. αν δεν γνωριζεις βουντενιωτη λοιπον χρειαζεται να μαθεις. Οτι το συνεδριο αυτο δεν εχει σχεση με τον πραγματικο συσχτισμο δύναμης . Παρ' ολα αυτα και ο πραγματικος συσχετισμος δλδ το ΠΑΜΕ να λάβει 130 ψήφους στο συνεδριο της ΑΔΕΔΥ (Μην μπερδευεσαι με την ποε οτα . Εκει εξελεξε το ΠΑΜΕ 160 αντιπροσωπους) παρα την μικρη τροποποιηση δεν αλλαξε δραματικα ο συσχετισμος υπερ των ταξικων δυναμεων. Παντελής

      Διαγραφή
    9. @Μαθηματικέ,
      Δεν ξέρω που σπούδασες τα μαθηματικά, αλλά ελπίζω να έχεις εμπεδώσει ότι τα μαθηματικά δεν είναι ανωτάτη μπακαλική. Επίσης, ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν είναι "τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι,τρείς και το λαδόξυδο"! Πόσο μάλλον να καταλάβεις ότι στην πολιτική οι αριθμοί είναι εργαλεία, που μπορουν να βοηθήσουν στην μελέτη της αλήθειας, αλλά μπορουν να αξιοποιηθούν για την απόκρυψή της ή τη συγκάλυψη της, ανάλογα με τον τρόπο που παρουσιάζονται!
      kk-1

      Διαγραφή
  3. Ένα ανώνυμο σχόλιο που περίμενε μια υπογραφή από το πρωί, διαγράφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνωμη δλδ βαζεις στις δυναμεις της αριστερας την δημαρ;;;;;;; βαζεις και τον πρωην προεδρο της ποε-οτα;
    ασε ρε φιλε, αντε τραγουδα παραπερα το χιτακι κυβερνηση της αριστερας, ειναι χειροτερο και απο τα σουξεδακια του νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς Βουντενιωτη με ολους τοςυ προσιορισμους:"Συγκεκριμένα σε επίπεδο Εκτελεστικής Επιτροπής, που αποτελείται από 17 μέλη, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φθάνουν πλέον μαζί τις 8 έδρες. Η Αυτόνομη Παρέμβαση, ΔΑΣ, ΔΗΜΑΝ και Παρεμβάσεις φθάνουν μαζί τις 9 έδρες. Τι κάνουμε; (Βουντενιώτης -καιροσκόπος-τυχοδιώκτης-αντι-κομμουνιστής) ....συνεχιζουμε για την ανασυνταξη του ταξικου κινηματος στο οποιο ΑΠ,ΔΗΜΑΝ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν ανηκουν, απλο ειναι, τι δεν καταλαβαινεις?

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Διπλασιασμός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/32476/ergatiko-kentro-ioanninon-diplasiasmos-ton-dynameon-toy-pame

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.