19 Νοεμβρίου 2013

Η ιδεολογική διαπάλη στον ΣΥΡΙΖΑ (εικονογραφημένη)

 Αρχηγός (με το Α Κεφαλαίο)
Τατσόπουλος
Μουλόπουλος
Πι-λάφ

22 σχόλια:

  1. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για το ΤVXS, στην ερώτηση ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές σήμερα, δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, έναντι 18,7% στη Ν.Δ. και 8,3% στη Χ.Α. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι ΑΝ.ΕΛ με 3,8%, το ΚΚΕ με 3,7% και η ΔΗΜΑΡ με 1,8%. Αλλά και στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 41% έναντι της Ν.Δ. με 40%. Υγ. Καλή η πλακίτσα αλλά μ' αυτά και μ' αυτά σας βλέπω να κάνετε παρέα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά στις επόμενες εκλογές! (Βουντενιώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @(Βουντενιώτης):
      Αυτό ακριβώς που σας λέμε. Όταν οι δημοσκοπήσεις αντικαθιστούν την πολιτική ανάλυση, κυνδινεύει κάποιος να πάθει ότι εσύ.
      Και από ότι βλέπω, έχετε χάσει και την αίσθηση του χιούμορ. Πριν 3-4 χρόνια, οι ΣΥΝασπισμένοι (που δεν ήταν ΠΑΣΟΚ ακόμη) κάτι τέτοια μονταζάκια τα έφτιαχναν και από μόνοι τους...

      Διαγραφή
    2. @(Βουντενιώτης):
      Α, και η "ζούγκλα" έκανε την περασμένη εβδομάδα δημοσκόπηση, που δείχνει την Χ.Α. πρώτο κόμμα με 26%.
      Πόσο πιο ρεζίληδες θα γίνετε κάποιοι;
      (αν έχει και περισσότερο -δεν ξέρω πια...)

      Διαγραφή
    3. Βρε ας μπει στη μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κι ας πάει το ΚΚΕ εκλογικά στα τάρταρα!
      Μόνο να δω τον σ. Τατσόπουλο υπουργό πολιτισμού και αχαλίνωτου σεξ και το σ. Πσαριανό υπουργό νέας γενιάς, μπύρας και κοψιδιού να εκδίδουν αντάμα κοινές υπουργικές αποφάσεις και τότενες θα αποκηρύξω πάραυτα το γκουμουνισμό.

      Διαγραφή
    4. Περιμένουμε με αγωνίίίία να παίξετε κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    5. Σιγά το παράξενο για το TVXS...

      Διαγραφή
    6. Μπορεί να μην είναι πανάκια οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν την τάση όμως της κοινωνίας άλλωστε και το ΚΚΕ έχει τον δικό του μηχανισμό με επικεφαλής τον Αγγουράκη και μάλιστα στις περισσότερες φορές με ακρίβεια πρόβλεψε τα αποτελέσματα. Συνήθως η αριστερά στην διάγνωση τα πάει καλά πρέπει όμως αυτή τη φορά να πετύχει και τη συνταγή της ανατροπής με ένα ενιαίο συμπαραταγμένο μέτωπο με πυρήνα την ίδια την αριστερά τα συνδικάτα και την κοινωνία. Για διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ακύρωση του μνημονίου των καπιταλιστών, εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Να παλέψουμε να σώσουμε τα κοινωνικά αγαθά τα σπίτια του κόσμου, την δημόσια περιουσία την ίδια την υπόσταση του κοινωνικού κράτους. Πρέπει να φροντίσουμε να μη γίνει αυτή η κυβέρνηση μια σύντομη παρένθεση , χωρίς δυναμική να μη καταλήξει σε μια κυβέρνηση φιάσκο. Πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας τι σχεδιάζεται να συμβεί σ' αυτή τη χώρα όσο ακόμα είναι καιρός. Και ας πράξουμε ανάλογα. (Βουντενιώτης)

      Διαγραφή
    7. Ντίνα@

      Αν και φαντάζει ωραίο το γεγονός να ξεσκεπαστούν μονομιάς στα μάτια του λαού και να τους φτύνουν και οι πέτρες στο δρόμο, παρόλα αυτά δεν νομίζω πως θα χαρώ αν κάποιος κόσμος εγκλωβιστεί στους δρόμους που προσπαθεί να τον καναλιζάρει το σύστημα, πιστέψει στις αυταπάτες και στα ψέυτικα τα λόγια τα μεγάλα, μπει πάλι στη λογική πως μέσα σπό την κάλπη μπορεί να δωθεί λύση...
      Αν αύριο έχουμε μια αντιλαική κυβέρνηση της αριστεράς (το αν πάει στο αν βγει, όχι στο αν θα είναι αντιλαική, αυτό είναι δεδομένο) το χαστούκι σε ένα κόσμο που (ΚΑΚΩΣ) δεν έχει δει ακόμα τον εαυτό του ως απαραίτητο μέρος της λύσης και περιμένει τον όποιο σωτήρα θα είναι τέτοιο που μπορεί να του βγάλει ακόμα πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά. Το είδαμε άλλωστε που οδήγησε η ήττα του ΄΄μεγαλειώδους κινήματος΄΄ των πλατειών... (Ήττα για τον αγνό κόσμο που πίστεψε σε αυτό, όχι για τους εμπνευστές του, αυτοί μια χαρά έκαναν την δουλειά τους)
      Με λίγα λόγια, δεν μου φαίνεται απίθανο να είναι έτοιμο το σενάριο μια ανοιχτής ή καλυμένης δικτατορίας μετά από μια κυβέρνηση της αριστεράς που ¨¨δυστηχώς δεν μπόρεσε να βγάλει την χώρα από το τέλμᨨ...

      Γι΄αυτό η μόνη απάντηση σε κάτι τύπους σαν τον κύριο Βουντενιώτη είναι πως εμείς είτε με κυβέρνηση τους ¨αριστερούς¨ είτε τους δεξιούς λακέδες της πλουτοκρατίας θα συνεχίσουμε να ζημώνουμε στην εργατική τάξη και τους εν δυνάμει συμμάχους της την λογική του αδυσώπητου ταξικού πολέμου με την αστική τάξη και τους υπηρέτες της, ότι χρώμα βρακί και να φοράνε, μπλε , ροζ, μαύρο ή πράσινο.

      Και δυστηχώς για τους Βουντενιώτηδες η πορεία της ιστορικής εξέλιξης δεν είναι ευθύγραμμη και δεν κινείται με σταθερή ταχύτητα και η κρίση του συστήματος που οι Βουντενιώτηδες στηρίζουν την επιταχύνει...

      Στον κόσμο λοιπόν, να σπάσουμε αυταπάτες, να αναδείξουμε τον μόνο φιλολαικό δρόμο που δεν είναι άλλος από την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό.

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    8. Βουντενιώτη, κοίταξε να πείσεις πρώτα τους Τσίπρα, Δραγασάκη, Σταθάκη κ.α. για αυτά που γράφεις και έπειτα κάνε υποδέξεις για το ΚΚΕ. Α, επίσης, μην ξεχάσετε να πάρετε την έγκριση από τον ΣΕΒ, αφού τον εντάξετε πρώτα στο κοινό σας μέτωπο. Ακόμα-ακόμα σου προτείνω να καλέσετε τα συνδικάτα να παλέψουν ωστέ να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο αντιτομοκρατικός νόμος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλος ο αντικομμουνισμός της Ε.Ε.Άλλωστε η Ε.Ε. δίνει τεράστια κονδύλια για τέτοιες δημόσιες επενδύσεις. Από εκει και πέρα αυτά που προβάλεις δεν είναι τίποτα παράπάνω από μορφές κεϋνσιανής διαχείρισης του καπιταλισμού,που ζήσαμε και παλιότερα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητάς να αναγνωρίσουμε και το χρέος!!! Αλλά υπάρχουν και το αδελφό σας κομμα στη Δανία που συγκυβερνά με το ΣΔΚ εφαρμόζοντας τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα χωρίς μνημόνια. Έχετε δικαίωμα να πάτε να πνιγείτε στο βάλτο. Αλλά και δικαιωμά μας είναι να μη σας ακολουθήσουμε. Αντίθετα έχουμε υποχρέωση να αποξυράνουμε το βάλτο και να τον προσπεράσουμε!
      kk-1

      Διαγραφή
  2. εμεις δεν κανουμε σφυγμομετρησεις, ο αγγουρακης κανει εκτιμηση αποτελεσματος οταν παρουμε τα πρωτα αποτελεσματα απο τα εκλογικα τμηματα!

    μου κανει τρομερη εντυπωση ο υπερεπαναστατης (Βουντενιώτης) που κατακεραυνωνει οπου σταθει και οπου βρεθει το υποχωρητικο ΚΚΕ που μπλα μπλα μπλα, μας προτεινει σχεδιο διαχειρησης του καπιταλισμου με προγραμα τσυριζα!!!! με αναφορες για την χωρα γενικα!!!!;;;;; ευγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλετε να είμαστε μαζί στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή το σέβομαι απόλυτα και στην κατοχή μη ξεχνάτε υπήρχε και ο εφεδρικός ΕΛΑΣ από όποιο μετερίζι και να παλέψει κανείς δεν είναι ντροπή! (Βουντενιώτης)

      Διαγραφή
    2. ο εφεδρικος ελας δεν διαχειριζοτανε, ανετρεπε.
      στην πρωτη γραμμη ειναι οσοι θελουν την ανατροπη και οχι το φτιασιδομα

      Διαγραφή
    3. Μην ανησυχείς φίλε Βουντενιώτη. Επειδή ακριβώς η ιστορία δεν γράφεται μόνο με τα θέλω, αλλά υπακούει σε νόμους, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή (όχι της κυβέρνησης που θες εσύ, αλλά της εξουσίας των αστών).

      Το μόνο πρόβλημα είναι πως εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, πρωτοπόροι και καθοδηγητές του αγώνα όπως 95 χρόνια τώρα, ενώ εσείς θα είστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της εξουσίας της αστικής τάξης. Και θα είστε στην πρώτη γραμμή όχι από θάρρος, που να το βρείτε άλλωστε θρασσίμια, αλλά γιατί οι αστοί στέλνουν στη μάχη πάντα πρώτους αυτούς που τους έχουν λιγότερο ανάγκη, αυτούς που τους θεωρούν πιο αναλώσιμους...

      Πάντως όταν τα αφεντικά σας σας πετάνε στα σκυλιά στην προσπάθεια να γλυτώσουν το δικό τους τομάρι, μην ντραπείτε να ζητήσετε έλεος. Το λαικό κίνημα ήταν πάντα μεγαλόψυχο. Άλλωστε όλο και κάποια σιδηροδρομική γραμμή στην Πίνδο θα θέλουμε να φτιάξουμε το χειμώνα, όλο και καμιά άσφαλτο να στρώσουμε στη Λάρισα τον Ιούλιο, κ.λπ.

      Άντε τώρα ξεκίνα με τον ΔΟΛ την Λάτση και τον Καμένο το ¨μέτωπο για την ανατροπή¨ και μην μου στενοχωριέσαι, θα συναντηθούμε και μαζί σύντομα...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    4. Βουντενιώτη, σιγά γιατί θα σκίσεις κανά καλσόν...Πολύ "Μπλέκ" διαβάζεις!!!
      kk-1

      Διαγραφή
    5. @(Βουντενιώτης):
      Όχι στην κατοχή δεν ήταν ντροπή να είσαι εφεδροελασίτης (που περεπιπτόντος έδωσαν και την μάχη της Αθήνας τον Δεκέμβρη). ¨ηταν όμως ντροπή να είσαι ταγματασφαλήτης και με τους Γερμανούς, όπως σήμερα με τους αστούς, τους αμερικάνους και την ΕΕ.
      Εκτός εάν στην κατοχή πρωτοπορεία ήταν ο Ράλλης, που δέχτηκε να κυβερνήσει για να ..."κυβερνάει ένας έλληνας τουλάχιστον και να σώσει ότι μπορεί", "στο σήμερα και όχι στην δευτέρα παρουσία της λεύτερης λαϊκοδημοκρατικής Ελλάδας" θα πρόσθεταν εάν ζούσαν τότε κάποιοι του συναφιού σου....

      Διαγραφή
  3. Το μεσημεριανό σχόλιό μου που απευθυνόταν στον Ιάκωβο Δανιηλίδη, γιατί δε δημοσιεύτηκε; Θα επιθυμούσα μία απάντηση
    Εδώ διαβάζω για τάγματα εργασίας, για σκισμένα καλσόν και άλλα ωραία. Δε μπορώ, λοιπόν, να καταλάβω γιατί δεν μπόρεσε να δημοσιευτεί το δικό μου σχόλιο.

    Ιωάννης Περιπατητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιωάννης Περιπατητής:
      Το σχόλιο σου το έκοψα εγώ ως υπέρμετρα εριστικό, και με φασίζουσες αποχρώσεις.

      Διαγραφή
    2. στην λαικη εξουσια ο καθενας θα βοηθαει αναλογα με τις δεξιοτητες του. ο βουντενιωτης ξερει καλα τα βουνα των αγραφων και της πινδου! γιατι να μην αναλαβει μαζι με αλλους να φιαξει υποδομες; δασικους δρομους, ζωνες πυρασφαλειας, στα δασαρχεια για καθαρισμους δασων...τοσες δουλιες. γιατι να χαθει αυτη η ικανοτητα;
      που ειναι το κακο; θα του εχουμε και ipad να ποσταρει σχολια. γιατι παρεξηγηθηκες ιωαννη περιπατητη;
      δημητρης σελιδας

      Διαγραφή
    3. Modesto, εγώ έναν Δημήτρη Δέσμη ξέρω (Jim Beam), αυτός ο σελίδας ποιός είναι?

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    4. Ιωάννη Περιπατητή (χωρίς να γνωρίζω τι έγραψες και πιστεύοντας πως είναι λίγο unfair για σένα):

      1) Εγώ απευθύνθηκα στον Βουντενιώτη και τους ομοίους του που είναι συνομιλητές του Καμένου, του ΔΟΛ, της Κλίντον και της Λάτση (ξέχασα να αναφέρω τον ΣΕΒ). Επίσης, ξέχασα πως είναι και ¨σύντροφοι¨ με αυτούς της ομοσπονδίας ιδ. υπαλλήλων που ψηφίζουν μειώσεις μισθών και τους ΄΄αριστερούς΄΄ δημάρχους που υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης (ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικής αργίας κ.λπ.).
      Εσύ γιατί ενοχλήθηκες?

      2) Δεν μίλησα πότε για τάγματα εργασίας ή για καλσόν κ.λπ. Μίλησα για δημιουργική αξιοποίηση του ενεργού πληθυσμού της χώρας (για να χρησιμοποιήσω και όρους του καπιταλισμού και να μπορούμε να ΣΥΝεννοηθούμε).

      3) Ρε παλίκαρε είναι τώρα επιλογή αυτή που θες και να σε πάρουμε στα σοβαρά? Μα Johnnie Walker ρε σύ? Πόσο πιο κάτω δηλαδή? Μετά πως να μην σε κόψει το ΕΣΡ μετά?

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    5. Προς Ιάκωβο Δανιηλίδη

      Επειδή αναφέρεις ότι δε γνωρίζεις το σχόλιό μου, προτίθεμαι να στο γνωστοποιήσω, αν μου το επιτρέψουν βέβαια και οι διαχειριστές. Καταρχάς δεν περιείχε καθόλου προσωπικές αιχμές ( κάτι που απεχθάνομαι). Είχε απλά μια αναφορά σε κάποια γκουλάγκ στη Σιβηρία και είχε και κάποια παλιά συνθήματα επικαιροποιημένα, όπως : “Εμπρός για της γενιάς μας τα γκουλάγκ. Οπορτουνιστές όλου του κόσμου φοβηθείτε”

      ΥΓ. Η επιλογή του ονόματός μου δεν οφείλεται σε κάποια γευστικού τύπου προτίμηση. Απλά θεώρησα ότι μόνο αυτό θα μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στη μεγαλοπρέπεια του δικού σου. Άλλωστε, από τη σύντομη θητεία μου στο κόμμα μερικά “κουσούρια” κρατάνε ακόμα. Ουίσκι και κόκα-κόλα δεν πλησιάζω

      Ιωάννης Περιπατητής

      Διαγραφή
    6. δημητρης σελιδας = jimmy page, led zeppelin

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.