19 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ - Ανακοίνωση για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων:

«Το ΚΚΕ, επανειλημμένα, με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη Βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μείωση όλων αυτών στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 αποτελεί έναν από τους λόγους που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον καταψηφίζει. Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά Σώματα που δεν μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση.
Ωστόσο, η προσπάθεια ορισμένων, που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, να εμφανίσουν ως αιτία της κρίσης, του χρέους και των αντιλαϊκών μέτρων τα βουλευτικά προνόμια είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική με στοιχεία λαϊκισμού. Εχει στόχο να κρύψει το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και το οικονομικό "ξεζούμισμα" του λαού από τα μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακόμα και αν εξοικονομηθούν κάποια χρήματα από τη μείωση των βουλευτικών προνομίων, οι τσέπες των εργαζομένων θα συνεχίσουν να αδειάζουν, όσο συνεχίζεται η πολιτική, που στοχεύει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προκειμένου να διασώσει την καπιταλιστική κερδοφορία.
Ο λαός να υψώσει τη φωνή του, μαζί με το ΚΚΕ, για να καταργηθούν τα μέτρα εξόντωσής του και να παλέψει για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων και το πολιτικό σύστημα που τα στηρίζει».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

8 σχόλια:

  1. Συγνωμη εχω μια ερωτηση.

    Ποιος ο λογος να μην υποστηριζεται η καταργηση της β.αποζημιωσης αντι της δραστικης μειωσης;

    ευχαριστω.

    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @δ.
      Το γεγονός πως και οι βουλευτές είναι άνθρωποι και πρέπει να ζουν από κάπου, καθώς είναι μία full-time ενασχόληση που δεν επιτρέπει να δουλεύει κιόλας ταυτόχρονα κάποιος.
      Άλωστε απαγορεύεται κιόλας (η εργασία των βουλευτών) από το Σύνταγμα

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος. Το ασυμβίβαστο της επαγγελματικής απασχόλησης του βουλευτή έχει καταργηθεί

      Διαγραφή
  2. Μα δε θα υπαρχει η συνταξη απο το αναλογο ταμειο οπου ανηκει ο καθενας ή κανω λαθος;

    Εκτος αν δεν παιρνουν συνταξη αναλογα με το επαγγελμα τους και παιρνουν μονο ως βουλευτες.

    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @δ.:
      Νομίζω πως αναφέρθηκες στον μισθό.
      Στην σύνταξη μπαίνει το θέμα των ενσήμων.
      Οι βουλευτές του ΚΚΕ πάντως, και μισθό και σύνταξη σύμφωνα με την ΣΣΕ της δουλειάς τους παίρνουν. Τα υπόλοιπα πάνε στο Κόμμα

      Διαγραφή
    2. το ΚΚΕ έχει πολλές φορές φέρει το ζήτημα ειδικά των βουλευτικών συντάξεων στην βουλή ζητώντας την πλήρη κατάργησή τους και για όσο καιρό κάποιος είναι βουλευτής να μετράει ο χρόνος αυτός στον ασφαλιστικό τομέα που ήταν πριν μπεί στη βουλή...αν είναι γιατρός από εκεί,αν είναι οικοδόμος στο ανάλογο...ποτέ μα ποτέ η πρόταση αυτή δεν έφτασε (όχι με ευθύνη πάντως του ΚΚΕ που την πρότεινε) στην ολομέλεια....γιατί άραγε και ποιοι την σταματούν;;;

      Διαγραφή
  3. το θεμα της βουλευτικης αποζημιωσης εχει παρα πολες φορες ερθει στην δημοσιοτητα, ποτε ομως τυχαια αφου αποτελει ενα πρωτης ταξεως μεσο αποπροσανατολισμου του λαου.
    Τα "φωτα της δημοσιοτητας" δεν πεφτουν πανω στο συστημα που παραγει κρισεις, εκμεταλευση, αυταρχισμο, αντιλαικα μετρα κλπ, αλλα στο ποσο παιρνουν οι βουλευτες.
    Τα φωτα της δημοσιοτητας δεν πεφτουν πανω στο τι ειδους εκπροσωπους του λαου χρειαζομαστε, αιρετους, ανακλητους κλπ, αλλα αν οι βουλευτες του αστικου κοινοβουλιου παιρνουν 5η 6 χιλιαρικα.
    Ασφαλως και η τοποθετηση του Κομματος δεν αφηνει περιθωρια παρερμηνειων της θεσης του, ομως διαφοροι θα πουν "μα αφου κια οι Κουκουεδες δεχονται αυτα τα λεφτα απο το αστικο κρατος τοτε το ΚΚΕ ειναι συστημικο κομμα, δεν παλευει για την ανατροπη αυτου του κρατους αφου απο αυτο πληρωνεται"...
    Που βρισκεται εδω η αληθεια και που το ψεμα?Πρωτον, στο οτι οι κομμουνιστες παντα παλευαν και παλευουν μεσα στον καπιταλσιμο αξιοποιωντας καθε δυνατοτητα που τους δινει το ιδιο το συστημα, για να "μεγαλωνουν τις ρωγμες" του απο τη μια οπως τονιζε ο Λενιν, και δευτερο για να μπορουν να ενημερωνουν το Λαο για οτι γινεται σε βαρος του, οσο γινεται πιο ολοκληρωμενα.
    Για φανταστειτε ενα κοινοβουλιο διχως το ΚΚΕ, ποσο πιο ευκολα πολλες αντιλαικες αποφασεις θα παιρνονταν και δεν θα υπηρχε καμια αντιδραση, καμια αντισταση ουτε σε επιπεδο κοινοβουλιου, ουτε και απεξω αφου η πληροφορηση θα ηταν αρκετα ελειπης.
    Εξαλου οι δηθεν κορωνες των αστικων κομματων για το "μισθο του βουλευτη" που τον απετασουν στα λογια, αλλα οχι στην πραξη, ειναι υποκριτικες, ξερουν οτι ακομη και αν δεν επαιρναν δεκαρα τσακιστη, παλι τα κομματα τους κια οι ιδιοι θα ειχαν χρηματοδοτηση γεναια απο την αστικη ταξη της οποιας τα συμφεροντα υπηρετουν.
    Η φιλολογια που αναπτυσεται καθε χρονο τετοια εποχη αποσκοπει κα καπου αλλου, να τσουβαλιασει συληβδην ολους τους βουλευτες στο ιδιο τσουβαλι-να παλι το "συστημικο" ΚΚΕ-και να απαξιωσει στα ματια του λαου καθε ενοια αντιπροσωπευσης, οχι μονο σε εθνικο επιπεδο,αλλα γενικοτερα(πχ συνδικατα)

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.