12 Νοεμβρίου 2013

Προκλητική καπηλεία: Τεμπονέρας και Παύλος Φύσσας σε αφίσα της «Νεολαίας ΠΑΣΟΚ» για την επέτειο του Πολυτεχνείου!


Το θράσος τους δεν έχει όρια. Η προκλητικότητά τους, απύθμενη. Σε αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρατίθενται οι φωτογραφίες των Γρηγόρη Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα, Νίκου Τεμπονέρα και Παύλου Φύσσα!

Η «νεολαία» του κόμματος που με την πολιτική του (στα πλαίσια του δικομματικού σκηνικού που έστησε από κοινού με τη ΝΔ), υπηρέτησε πιστά και για δεκαετίες την τάξη των καπιταλιστών και το σύστημά τους. Η «νεολαία» του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συγκυβερνά με τη ΝΔ και επιβάλλουν από κοινού με τη σιδερένια φτέρνα της εξουσίας πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και το λαό, γκρεμίζουν εργατικά δικαιώματα και καταπατούν τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Η «νεολαία» του κόμματος-υπηρέτη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ…ενός συστήματος που δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Νίκο Τεμπονέρα…ενός συστήματος που γεννά τον φασισμό, που εξέθρεψε το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα...


Η «νεολαία ΠΑΣΟΚ» τολμάει σήμερα να καπηλεύεται τους νεκρούς του λαού, που αγωνίστηκαν για ελευθερία και δημοκρατία, και δολοφονήθηκαν επειδή υπηρετούσαν ιδανικά επικίνδυνα για το σύστημα που τους δολοφόνησε και κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ (και η «νεολαία» του) πιστά το υπηρετούν. Ντροπή σας ξεφτιλισμένοι!...


Πηγή: Οικοδόμος.

15 σχόλια:

  1. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα!!! Είναι γνωστό το παιχνίδι καπηλείας που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Στα ίδια βήματα βαδίζει με αριστοτεχνικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Όμως ποια η έκπληξη; Το ΠΑΣΟΚ πραγματικά έκανε χυδαία σπέκουλα με τον Τεμπονέρα. Για την ακρίβεια του το πρόσφεραν στο πιάτο διάφοροι "επαναστάτες", αντιΚΚΕ ομαδούλες, που έφτασαν στο σημείο να κάνουν πλάτες στο ΠΑΣΟΚ για να ξαναβγεί στην κυβέρνηση το 1993! Αυτοί, μαζί με τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ, έστηναν τα μνημόσυνα-συγκεντρώσεις κάθε χρόνο που κατάντησαν καθαρτήρια των στελεχών και της κουστωδίας του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι φρόντισαν να πλασάρουν τον Τσίπρα αξιοποιώντας σαν βήμα το μνημόσυνο.Οι ίδιοι τώρα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να σπεκουλάρει με το όνομα του Τεμπονέρα κάνοντας απόπειρα να χρησιμοποιηθεί ο γιός του μπροστά στις τοπικές εκλογές! Παλιά και νέα σοσιαλδημοκρατία εν δράσει!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος σπονσοράρει, ο Κοντογιαννόπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να πω μερικά πράγματα χωρίς φόβο και πάθος και με διάθεση κριτική μεν αλλά όχι κακοπροαίρετη. Διαβάζω παραπάνω ότι οι ήρωες αυτοί "που αγωνίστηκαν για ελευθερία και δημοκρατία, δολοφονήθηκαν επειδή υπηρετούσαν ιδανικά επικίνδυνα για το σύστημα που τους δολοφόνησε."
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Άνθρωποι αγωνιστές που πάλεψαν για τις ιδέες τους και πέθαναν για να τις υπερασπιστούν. Άνθρωποι που δεν ήταν μέλη του ΚΚΕ, που κινούνταν μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της Αριστεράς και, όμως, πάλεψαν και θυσιάστηκαν. Και αυτούς τους ανθρώπους τους τιμούμε σήμερα.
    Τέτοιοι άνθρωποι, άραγε, που κινούνται έξω από τα πλαίσια του ΚΚΕ δεν υπάρχουν σήμερα; Άνθρωποι με τους οποίους οι κομμουνιστές θα μπορούσαν να παλέψουν δίπλα-δίπλα ενάντια στους εχθρούς του λαού; Γιατί το ΚΚΕ, με την κάθετη στάση του, κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με αυτούς τους ανθρώπους;
    Φιλικά και συντροφικά (αν επιθυμείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βλέπετε την κοινωνία ως μια στατική εικόνα.
      Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν οι συνθήκες, αλλάζουν τα μυαλά, αλλάζει και το "ποσοστό προοδευτικότητας" του κάθε στόχου.

      Τέτοιοι άνθρωποι σήμερα, δεν θα αγωνίζονταν για ελευθερία ή (αστική) δημοκρατία, αλλά για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την φιλολαική έξοδο απο την καπιταλιστική κρίση, και ουσιαστικά για την κατάργηση ενός συστήματος που πνίγει με την σαπίλα του, τους λαούς αυτού του πλανήτη.

      Ποιοί άνθρωποι λοιπόν, θυσιάζονται ή είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για αυτήν την ιδέα, και με τους οποίους το ΚΚΕ κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας ? Και ποιός ο λόγος (εαν αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν), να βρίσκονται "έξω απο τα πλαίσια" ή μακριά από το ΚΚΕ ?

      Διαγραφή
    2. Επέτρεψε μου μια σκέψη: Κατ΄αρχήν, αν το δείς θεωρητικά και γενικά, σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι μέλη του ΚΚΕ και μπορούν να δείχνουν απαράμιλο ηρωισμό ή πρωτοπόρα μαχητική στάση. Αντικειμενικά, θα προκύψουν και χιλιάδες άλλοι, που σήμερα δεν στηρίζουν το ΚΚΕ ή το υποστηρίζουν δειλά. Όμως το ζήτημα είναι ότι για να προκύψει αυτή η δυνατότητα, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει κόμμα με πολιτική γραμμή που εμπνέει, οργανώνει και διαπαιδαγωγεί σε τέτοια κατεύθυνση. Και στην Ελλάδα επειδή υπάρχει το ΚΚΕ, δημιουργούνται τέτοιοι αγωνιστές.
      Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την ιστορία.Ο Λαμπράκης και ο Πέτρουλας δεν ήταν μέλη του ΚΚΕ, όμως δεν ήταν και γενικά στα "ευρύτερα πλαίσια της αριστεράς", με την έννοια που της προσδίδεται σήμερα. Το ΚΚΕ είχε διαλύσει τις Κ.Ο. του και τα μέλη του είχαν ενταχθεί στην ΕΔΑ,μέσα από την οποία δρούσαν. Άρα ο διαχωρισμός από το ΚΚΕ είναι μάλλον ανεδαφικός. Ακόμα η ΕΔΑ, ανεξάρτητα από το αν είχε σωστή ή όχι πολιτική, εξεφραζε τις βασικές πλευρές της στρατηγικής του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο. Και κακά τα ψέματα, έτσι αντιμετωπιζοταν από ευρύτερες λαϊκές μάζες γιατί εμπιστεύονταν τους κομμουνιστές. Επιπλέον η ΕΔΑ ήταν ξεκάθαρα τοποθετημένη ανάντια στην ΕΟΚ. Τι σχέση έχει λοιπόν αυτή η "αριστερά" με τους κατοπινούς οπορτουνιστές, τους κολαούζους του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Γλέζος) και το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα; Από εκεί και πέρα μπορεί να αναπτυχθεί ολόκληρη συζήτηση για τις στρατηγικές επιλογές και συμμαχίες που προωθούσε τότε το ΚΚΕ, αλλά δεν είναι της παρούσης. Και σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να αποφεύγονται μηχανιστικές μεταφορές από το παρελθόν στο σήμερα γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν πολιτικές συγχύσεις σε ανίδεους.
      kk-1

      Διαγραφή
    3. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΙΩΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ", ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ, ΝΟΜΙΖΩ....
      ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ "ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
      ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..
      Leni_a

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου και την κριτική σου σ. προλετάριε. Το μπαλάκι είναι στην πλευρά του ΚΚΕ που ακόμα αποφεύγει να καταθέτει στεφάνι στον τόπο της δολοφονίας του αγωνιστή κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα! Ποτέ δεν είναι αργά όμως! (Βουντενιώτης από την Βούντενη)

      Διαγραφή
    5. @Βουντενιώτης από την Βούντενη:
      Το μπαλλάκι είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο η οποία απέφυγε να καταδικάσει τις ενέργειες των ΕΑΑΚ, που ΔΕΝ αποφεύγουν καθόλου -μα καθόλου λέμε- να ξυλώνουν πλακέτες στην μνήμη δολοφονημένων αγωνιστών, όπως στην Βασιλακοπούλου π.χ.
      Να περιμένουμε στεφάνι και για τον Κοτζαρίδη ή θα θιχτούν οι "συναγωνιστές" της Α.Κ.;
      Αϊντε γιατί κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας εδώ πέρα.
      Άκου "το μπαλλάκι είναι στο ΚΚΕ"...

      Διαγραφή
    6. Α ναι ξέχασα ...
      Ασχέτως εαν αλλάζουν οι εποχές και οι συνθήκες, ορισμένων τα μυαλά δεν αλλάζουν με τίποτα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πιά, σε ποιό ταξικό στρατόπεδο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

      Διαγραφή
    7. @TRASH: Εγώ συνεχίζω να θεωρώ απαράδεκτη τη θέση του ΚΚΕ να μη καταθέτει στεφάνι στο χώρο της δολοφονίας του Ν. Τεμπονέρα ο αγωνιστής καθηγητής μέχρι το '85 ήταν μέλος του κόμματος. Καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί το ΚΚΕ και να τιμά έστω και ξεχωριστά με δική του εκδήλωση τον αγωνιστή στο τόπο της δολοφονίας του. Επιτέλους μια φορά παραδεχτείτε το λάθος σας! Υγ. Τι μπλέκεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ΕΑΑΚ ο Ν. Τεμπονέρας ήταν μέλος του ΕΑΜ! (Βουντενιώτης μέσα από την Βούντενη)

      Διαγραφή
    8. Διαβάζω σε ένα σχόλιο ότι “καλό θα είναι να αποφεύγονται μηχανιστικές μεταφορές από το παρελθόν στο σήμερα γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν πολιτικές συγχύσεις σε ανίδεους”

      Γιατί το λες αυτό; Δεν είναι όλες οι αναφορές από το μακρινό παρελθόν. Ο Φύσσας δολοφονήθηκε προχθές και ο Τεμπονέρας πριν από είκοσι χρόνια.

      Ο Φύσσας ήταν ανένταχτος αριστερός – ένα περίεργο είδος που δεν μπορείτε να το καταλάβετε με τον άκαμπτο τρόπο σκέψης σας – και ο Τεμπονέρας ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά – αυτό το πολιτικό κομμάτι που αυτάρεσκα θεωρείτε ότι αποτελείται από “γκρουπούσκουλα” αμελητέας αξίας.

      Δε θα ήθελα να πιστέψω ότι μόνο νεκροί θα μπορούσαν να θεωρηθούν σύντροφοι

      Διαγραφή
    9. @Βουντενιώτη. Για να συνεννοηθούμε, η συζήτηση δεν γίνεται πάνω στο ζήτημα τι ήταν ο Ν. Τεμπονέρας και που άνηκε, αλλά για την καπηλεία από το ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, ο Ν. Τεμπονέρας ήταν ενταγμένος στο ΕΑΜ. Επίσης θα γνωρίζεις ακόμα, επειδή είσαι Πατρινός, ότι το ΚΚΕ πάντα κατέθετε στεφάνι στα μνημόσυνα που γίνονταν. Αλλά από εκει και πέρα η λογική που θέτεις ότι πρέπει να τιμάται ο καθένας (δεν μιλώ για τον Τεμπονέρα) επειδή κάποια στιγμή πέρασε από το ΚΚΕ για λίγο, αλλά ακουλήθησε τον οπορτουνισμό πολεμώντας το ΚΚΕ, αυτό είναι χυδαιότητα. Και επειδή αναφέρεσαι και στον εαυτό σου, ο λαός έχει μια παροιμία, τα στερνά τιμούν τα πρώτα! Σε λίγο θα μας πείς ότι φταίει και το ΚΚΕ γιατί ορισμένοι δεν έγιναν τόσο μεγάλοι παράγοντες όσο θα ήθελαν! Επίσης θα θυμάσαι ότι το ΕΑΜ εξαργύρωσε τη μνήμη του Τεμπονέρα σε συγκαλυμένη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα ανοιχτά στηρίζει-συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα κατηγορούσαν το ΚΚΕ για δεξιά παραστρατήματα και συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, ενώ έσερναν τα εξ΄αμάξης στον Ενιαίο ΣΥΝ. Να λοιπόν πως το ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται και σήμερα συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
      @αντιρρησία, να προσέχεις σε τι γίνεται η συζήτηση και να μην μπλέκεις άσχετα επι ασχέτων. Όσο για την πολιτική τοποθέτηση των νεκρών, δεν μπορεί να γίνεται πολιτικό καθαρτήριο για τον οπορτουνισμό κάθε είδους. Ας πούμε σήμερα, ηρωισμός είναι να απεργείς παρά την τρομοκρατία και τις απειλές για απόλυση ακόμα κι αν είσαι μόνος. Αυτό το κάνουν οι ΚΚΕδες. Για δες όμως τα "γκρουπουσκουλα" με τους "νεκρους", την απεργοσπασία και την λογική ότι δεν τρέχει και τίποτα αν δεν απεργήσεις τα έχουν αναγάγει σε σύγχρονη θεωρία!
      kk-1

      Διαγραφή
    10. @Βουντενιώτης μέσα από την Βούντενη:
      Δεν κατάλαβες γιατί τα έμπλεξα, έ;
      Συνέχισε και μπορώ να μπλέξω και άλλους πολλούς αν θέλεις.
      Η λογική που έβαλες είναι πως το ΚΚΕ δεν τιμά όσους προέρχονται από τον δικό του χώρο.
      Να σε ρωτήσω και εγώ λοιπόν με την σειρά μου ποιός κερατάς καταθέτει ένα στεφάνι στον Γράμμο για τους νεκρούς του ΔΣΕ που άπαντες τους επικαλούνται και από επάνω, να δούμε σε ποιανού την μεριά είναι αυτό το μπαλλάκι;
      @αντιρρησίας:
      Το "ανένταχτος" σε απλά ελληνικά σημαίνει πως ο Φύσσας δεν ήταν οργανωμένος σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό.
      Η αστοχία του σχολιασμού σου "ένα περίεργο είδος που δεν μπορείτε να το καταλάβετε με τον άκαμπτο τρόπο σκέψης σας", βγάζει μάτι από το γεγονός πως ούτε οι ίδιοι ισχυριστήκαμε ποτέ πως είμαστε οργανωμένοι στο ΚΚΕ.
      Υ.Γ.
      Η ακαμψία σε προφυλάσει πάντα από την οσφυοκαμψία. Αν έπρεπε ντε και καλά να διαλέξω, (όπως το θέτεις) θα διάλεγα την πρώτη. Προτιμάω να ζήσω όρθιος.
      Ευτυχώς όμως, η αντίθεση αυτή υπάρχει μόνο στα σκουριασμένα μυαλά κάποιων...

      Διαγραφή
    11. το ΚΚΕ ξερει να τιμα τους ανθρωπους που σταθηκαν ορθιοι, ειτε πεθαναν απο φυσικο θανατο ειτε τους δολοφονησαν.
      προφανως αμφοτεροι δεν παρακολουθητε ποτε τις δρασεις του ΚΚΕ για αυτο και μονιμως εχετε αυτη την τοποθετηση.
      επισης το ΚΚΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ. ουτε οταν αποδεδειγμενα ηταν "δικοι" του.
      δεν βγηκε το ΚΚΕ με πανο με υπογραφη ΚΚΕ στην νικαια. αλλοι βρηκαν ευκαιρια να βγαλουν τα κομματικα πανο.
      τον φυσσα δεν τον ηξερα, ακουσα μονο τι ειπε ο πουντιδης στον καλαμουκη και μου αρκει για να καταλαβω ποιος σπεκουλαρει και ποιος οχι. οποιος ακουσει την συνεντευξη καταλαβαινει επισης αν ισχυει η μπαρουφα που πεταξες οτι δεν δεχομαστε οποιον δεν ειναι οργανωμενος.
      για τον βουντενιωτη δεν εχω να πω και πολλα, μια συμβουλη μονο.
      επειδη κλεινουν και το δαφνι και το δρομοκαιτειο να προλαβεις παλληκαρι μου να πας να κοιταχτεις

      Διαγραφή
  4. Οσο οι "ανηλικοι" φοιτητες συνεχιζουν να ψηφιζουν οτι πει ο μπαμπας ή η μαμα ή ο παππους και δεν ξερω εγω ποιος αλλος απο το σο'ι' τους, τοσο παραταξεις τυπου ΠΑΣΠ και ΔΑΠ θα ζουν και θα βασιλευουν. Οταν θα καταλαβουν οτι εκει εξω η ζωη ειναι δικη τους τοτε υπαρχει ελπιδα. Ελπιζω τωρα που εχουν μειωθει;;; τα βολεματα στο δημοσιο να αρχισουν να ξυπνανε.
    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.