7 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ


Σε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση χτες στα νέα αυτά μέτρα, οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Συζητά, προβληματίζεται πώς θα ανασυνταχθεί για να μπορέσει να βάλει πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.


Από την άλλη μεριά, ο άλλος εταίρος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ, διότι δεν έχει στην ουσία διαφορετική πολιτική, συμφωνεί στο κύριο, που είναι οι επιλογές του ευρωμονόδρομου. Με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος, στην άνοδο της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, στην ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Καλλιεργεί κλίμα αναμονής.

Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν ενάμιση χρόνο τώρα βγάλει συμπεράσματα από την πολιτική τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η "αναδιαπραγμάτευση" των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έγινε "συμμόρφωση" και η "κατάργηση του μνημονίου" του ΣΥΡΙΖΑ έγινε "αναδιαπραγμάτευση". Ο λαός βγάζει συμπεράσματα από την γραμμή και των δύο, που είναι γραμμή υπηρέτησης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν με τα μείγματα πολιτικής διαχείρισης του χρέους και της κρίσης, που η μία γέρνει περισσότερο προς ΗΠΑ και ΔΝΤ, ενώ η άλλη προς Κομισιόν, ΕΚΤ και Γερμανία. Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Υπάρχει άλλος δρόμος συμμαχίας, άλλος δρόμος ανάπτυξης. Ακούστε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ αυτή τη φορά. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Συμπαραταχθείτε μαζί μας».


902.gr

6 σχόλια:

  1. Τελικά, ποια θα είναι η στάση του κόμματος στη Βουλή; Θα καταψηφίσει ή θα δηλώσει παρών;

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση.
    τι ακριβως δεν καταλαβαινεις;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τσυριζα για την απλη αναλογικη τι θα ψηφισει;;;;;
    Ο Δ. Μητρόπουλος, μιλώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους, σημείωσε ότι «η υστεροβουλία της πρότασης για την κατάργηση του μπόνους έγκειται στο ότι στρέφεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκαλεί με τη δημοσκοπική του άνοδο και την προγραμματική του καθαρότητα, αφού θα είναι υποχρεωμένος να απεμπολήσει την προοπτική της αυτοδυναμίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει πέσει "γραμμή" απ' το πρωί,διάφοροι τάχα δε ξέρουν τι θα κάνει το ΚΚΕ...

    Οποιος έχει αμφιβολίες: http://www.902.gr/eidisi/politiki/30838/g-gkiokas-se-ant1-kke-katapsifizei-tin-kyvernisi-alla-kai-tin-politiki-toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά modesto ξέρεις ή δεν ξέρεις τι θα κάνει το κόμμα; Τώρα βέβαια ξέρεις, αλλά το πρωί μάλλον δε σου το είχαν πει.
    Δεν είναι ντροπή, παραδέξου το. Δε μπορεί να τα ξέρεις όλα. Μόνο το κόμμα μπορεί

    ΥΓ Είναι αλήθεια ότι μου είχαν λείψει τα πύρινα σχόλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξερεις αγαπητη τσυριδα δεν μπορω να ειμαι πανω απο το πισι 24/24.
    αποφασιστε εσεις πρωτα αν τελικα η προταση μομφης εχει νοημα, γιατι αλλα ελεγε ο ηγετισκος σου στην δεθ και μετα τα λεμε.
    εμεις λοιπον θα ψηφισουμε, γιατι ξερουμε οτι οταν ερθει η ωρα δεν θα πεσει η κυβερνηση απο τη προταση μομφης.
    ασε που καταθετοντας τετοια προταση για την ερτ με αφορμη το ντου, για 6 μηνες οτι και να κανει η κυβερνηση δεν μπορεις να την ξανακαταθεσεις.
    αν για παραδειγμα φερει τον νομο για τα αγροτεμαχια και με δεδομενη την αρνηση ψηφου πολλβν νδ/πασοκ βουλευτων θα μπορουσες να την καταθεσεις τοτε και να τους στριμωξεις.
    γιατι καλο να εχεις κοινοβουλευτικες αυταπατες, αλλα τουλαχιστον να ξερεις να χρησιμοποιεις οτι μεσα σου δινει το κοινοβουλιο.
    γιατι με τετειες χοντραδες δυο τινα συμβαινουν, ή ειστε τελειως βλακες ή τελειως συναιτερακια με τον αλλο πολο
    και οπως ειπε και η μπαλου, με ταγελαδια απο το τεξας θα ανατρεψεις την κυβερνηση (και την αστικη ταξη λεω εγω)
    Υ.Γ. την κυριακη δινει βροχη στην αθηνα, παρτε καμια 10 ομπρελες για την συγκεντρωση του συνταγματος, σας δινω και εγω αλλα 30 ευρω για να παρετε αλλες 6 μηπως ερθει παραπανω κοσμος. ξερω οτι εχετε και εσεις οικονομικα προβληματα και καταλαβαινω, 3 μηνες απληρωτοι στο κοκκινο ε; στην αυγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.