25 Νοεμβρίου 2013

Αποτελέσματα εκλογών ΤΕΕ

Οι αυταπάτες μίλησαν και ο συσχετισμός δύναμης δεν άλλαξε σημαντικά στις χθεσινές εκλογές του ΤΕΕ.
Πτώση για τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ασχέτως εαν απορρόφησαν σχεδον όλα τα ανεπίσημα "ανεξάρτητα" σχήματα που είχαν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια (ξέρετε τώρα πως γίνονται αυτά) , αύξηση για τις υπόλοιπες παρατάξεις που μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ενός κλάδου που κινδυνεύει με αφανισμό, αύξηση της τάξης του 1,2% και για την Πανεπιστημονική.

Ιδιαιτέρως φουσκωμένη ήταν και η αποχή, καθώς εκτός απο τα καιρικά φαινόμενα που έκαναν ολίγον δύσκολη την μετακίνηση χθες σε όλη την Ελλάδα, η μετανάστευση στο εξωτερικό, η μη εγγραφή των νέων μηχανικών στο ΤΕΕ αλλά κυρίως η απαξίωση του ρόλου του Τεχνικού επιμελητηρίου, αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για την συνολική αδιαφορία των μηχανικών απέναντι στην εκλογή αντιπροσώπων.



Πρώτη αναδείχτηκε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία με 26,39% σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 2010 κατα μισή περίπου μονάδα. Στις εκλογές του 2010 είχαν κατέβει δυο σχήματα με το όνομα ΔΚΜ, τα οποία είχαν λάβει αρθροιστικά 26,82%.


Δεύτερη αλλά με μεγάλη μείωση δυνάμεων, αναδείχτηκε η (συμ)παράταξη των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ & Οικολόγων, Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, η οποία έλαβε 23,05% από 32,44% που είχαν λάβει αρθροιστικά το 2010, τα σχήματα της ΠΑΣΚ, των Μηχανικών επι τω εργω και της Ανανεωτικής Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών, τα οποία και συνενώθηκαν φέτος κάτω απο την πίεση των .... αριθμών.

Τρίτη παρέμεινε η παράταξη της υποψήφιας κυβερνώσας αριστεράς, Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών, με ποσοστό 10,92%, η οποία ναι μεν αύξησε το ποσοστό της κατα 2,3% σε σχέση με το 2010, αλλά δείχνει σε έναν ακόμα κλάδο ότι δεν μπορεί να διαδεχτεί συνδικαλιστικά -ακόμα- το ΠΑΣΟΚ, όπως τα έχει καταφέρει σε αυτήν την φάση, σε πολιτικό επίπεδο.

Τέταρτοι με 9,38% και αύξηση 2,9%, αναδείχτηκαν οι Ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί (ΕΛΕΜ), ένα κράμα "ανεξάρτητων" νεοδημοκρατο-πασόκων, οι οποίοι λαμβάνουν εδώ και χρόνια μέρος στις εκλογές κάτω απο αυτό το σχήμα.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, παράταξη που στηρίζεται απο το ΚΚΕ, αύξησε κατα 1,21% το ποσοστό της φτάνοντας στο 6,94%.

Αύξηση κατα 2,44% και 0,63%, σημείωσαν τα υπόλοιπα κράματα εξωκοινοβουλίου, ΣΥΡΙΖΑ και "ανένταχτων αριστερών, δηλαδή η Συσπείρωση αριστερών μηχανικών και η Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία, ενώ πτωτικά κινήθηκε η κεντρώα Δημοκρατική παράταξη μηχανικών (δυσαρεστημένοι πασόκοι, κλπ).

2 σχόλια:

  1. Eδρες ξέρουμε;
    τι ρωτάω,ε;

    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Δυτική Ελλάδα πρέπει να βγάλαμε 4 έδρες,
      αλλά για την επίσημη κατανομή θα περιμένουμε ακόμα.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.