10 Νοεμβρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα στην Βουλή

Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου των καμμένων, κι ενώ έχω παρακολουθήσει περίπου 3 ώρες ομιλιών και παρεμβάσεων απο όλα τα κόμματα, σκέφτομαι πως ο βαθμός γελοιοποίησης της πολιτικής ρητορικής πρέπει να συνδέεται άμεσα και μέσω πρωτοβάθμιας (το πολύ) εξίσωσης με το βαθμό αποσύνθεσης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Η αιτία που παρακολούθησα φυσικά το παραπάνω τρίωρο, ήταν η μόνη πολιτική (και χωρίς κραυγές) τοποθέτηση, την οποία σας παραθέτω παρακάτω.

18 σχόλια:

  1. Μετά τον πρόεδρο των καμμένων, ο Αλέξης για να καθαρίσει τα αποκαίδια.

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μομφή στην κυβέρνηση, γιατί απέτυχε σε όλα"

    Μακάρι να αποτύγχανε Αλέξη μου η κυβέρνηση, μακάρι, αλλά το σχέδιο προχωρά και υλοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε επίσημα σε προεπαναστατική περίοδο. Το είπε ο Αλέξις.

    (Για την ακρίβεια είπε, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες οτι "οι πάνω δε μπορούν να κυβερνήσουν και οι κάτω δε θέλουν".

    Για τη φτωχοποίηση μιλάει όλη την 'ωρα. Το κίνημα είναι έξω στο σύνταγμα αυτή τη στιγμή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4η συνθήκη,
      προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα,

      μια πρόταση μομφής.

      Διαγραφή
  3. Εντάξει, βιάστηκα να γράψω το παραπάνω και δεν περίμενα να ακούσω τον Τσίπρα. Ο τύπος κατάφερε να γίνει πιο γελοίος και απο τον Καμμένο. Προσωπική καφενειακή αντιπαράθεση με τον Σαμαρά, με το συριζαικό κοπάδι απο κάτω να γελάει, ενώ το νεοδημοκρατικό κοπάδι να χειροκροτάει ειρωνικά.

    Περισσότερα απο αύριο.
    Πάω να ξεράσω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο τραγικό το επίπεδό τους που κάνει τους ομιλητές του ΚΚΕ να μοιάζουν "εξωγήινοι". Αυτό είναι κατά την αποψή μου μεγάλο πρόβλημα και δε συμβαίνει τυχαία ο πολιτικός λόγος να έχει γίνει τόσο εκφυλισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αποψινή βραδιά στη βουλή:
    http://www.youtube.com/watch?v=ypEaGQb6dJk
    Δεν νομίζω ότι υπήρχε τηλεθεατής που δεν άκουσε τον πίθηκο Γεωργιάδη να κραυγάζει στη γλώσσα των μακρινών προγόνων του....
    Και όπως ήταν αναμενόμενο ο στο τέλος της βραδιά ο Τσίπρας εκάνε τον Σαμαρά μάγκα...


    Πρέπει να είναι πολύ ντουβάρι κάποιος και άξιος της μοίρας του και του μυαλού του αν δεν μπορεί να διακρίνει ότι το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον όαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το εκφυλισμενος με τον λογο που εκφερουν ειναι νομιζω πολυ ελαφρυς χαρακτηρισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με zoot horn rollo. Έχω την αίσθηση ότι το πολιτικό προσωπικό των αστών ενσυνείδητα εξευτελίζει και απαξιώνει την πάλαι ποτέ "ιερή" αστική κοινοβουλευτική σφαίρα ακριβώς για να προετοιμάσει το ενδεχόμενο ανοιχτής δικτατορίας, για το οποίο πάντα προετοιμάζεται η αστική τάξη.

    Άφησαν το ΚΚΕ μοναδικό εκπρόσωπο μιας στοιχειώδους πολιτικής λογικής και ήθους και κάνουν σαν τους καλεσμένους σε σώου της Ανίτας Πάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όλα τα λεφτά η ατάκα του τσίπρα ότι "πατάτε σε δύο βάρκες"...έλιωσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή, συγγνώμη; Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και καθόμαστε και συζητάμε τι είπε ο τσίπρας και τι του απάντησε ο σαμαράς που έγινε και μάγκας; Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι πέφτουμε στην παγίδα τους και γινόμαστε σαν κι αυτούς; Εγώ ξέρω ότι αν με χαλάει ένα φαγητό δεν το ξανατρώω και γλυτώνω το ξερατό. Και κάτι για το επίπεδο. Εμένα δε με ενδιαφέρει ο τόνος και οι χαρακτηρισμοί. Εμένα με ενδιαφέρει πού αποσκοπούνε. Αν αποσκοπούν στο καλό της εργατικής τάξης δε με χαλάει και να κατεβάσω το επίπεδο και να ρίξω και κανένα μπινελίκι. Προσωπικά βαρέθηκα να ακούω για επίπεδο, για ήθος και άλλα τέτοια όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορεί να λέει το επίπεδο της αντιπαράθεσης, και το σημερινό όλων αυτών βγάζει μια χυδαιότητα, που στρέφεται άμεσα ενάντια στην εργατική τάξη, κι ας μη χρησιμοποιούν μπινελίκια (ακόμα), βουλευτές και υπουργοί τρολλ είναι ανησυχητικό φαινόμενο.

      Διαγραφή
    2. Στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα ζητήματα ουσίας, η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης και ρητορίας σε γηπεδικά συνθήματα ανάλογης αντίληψης.

      Όταν για 3 ώρες ακούς μαλακίες και η συζήτηση έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε φρασεολογικό ρινγκ, στο οποίο τραβιέται η πίτσα και η μπύρα, με τους "διαγωνιζόμενους" να ανταγωνίζονται ποιος την έχει μεγαλύτερη, ή ποιανού η σούφρα είναι ποιο στενή, η διαλεκτική της πολιτικής επιχειρηματολογίας φαντάζει πολύ ξένη και αχώνευτη. Σε τέτοιο βαθμό, που καθίσταται τόσο "βολικά" δύσκολο να την παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε όσο βολικά κολλάει σε αυτή η φράση "ξύλινος λόγος"...

      Μιχάλης Α.

      Μιχάλης Α.

      Διαγραφή
    3. Σωστός Μιχάλη Α.

      Διαγραφή
  10. "Αν αποσκοπούν στο καλό της εργατικής τάξης δε με χαλάει και να κατεβάσω το επίπεδο και να ρίξω και κανένα μπινελίκι. Προσωπικά βαρέθηκα να ακούω για επίπεδο, για ήθος και άλλα τέτοια όμορφα."

    Συμφωνώ. Κατά συνέπεια χ...ε μας, τρολάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάτοι και οι ινστρούχτορες που ήρθαν να επιβάλλουν την τάξη. Γιατί μπορεί να λέμε ότι η εργατική τάξη είναι η πρωτοπόρα, αλλά μου φαίνεται ότι κάποιοι την εννοούν πρωτοπόρα στο χαμαλίκι και την αφισοκόλληση.
      Όσο οι διανοούμενοι διδάσκουν την επανάσταση είναι καλοί και χρήσιμοι. όταν αρχίσουν να διδάσκουν ύπνο, διάβασμα και υπομονή καλύτερα να ξεστραβωθείς μόνος σου και να προχωρήσεις χωρίς αυτούς

      Διαγραφή
    2. @Βασίλης Δ.:
      Από ποιό σχόλιο τα έβγαλες αυτά βρε θεριό;

      Διαγραφή
  11. πω πω!! απο πού ήρθε η γυναίκα..; πως μπορείς να λες τα πιο ταξικά, κομμουνιστικά πράγματα, μ' ένα λόγο όχι μόνο απλά λαϊκό, αλλά και απίθανα γοητευτικό. Μήπως η τόσο μεγάλη αξία του τον κάνει να μοιάζει ότι προέρχεται από άλλον κόσμο; Μάθημα πολιτικού λόγου γεμάτου ουσία, που τιμά τον λαό στον οποίον απευθύνεται, γιατί τον θεωρεί παμέγιστο, ο ίδιος ο λαός όμως θεωρεί τέτοιον τον εαυτό του ώστε ν' ακούσει τα λόγια;

    Δια - φορούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.