20 Νοεμβρίου 2013

Αθλιότητες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και Συριζαίων

To καλοκαίρι , με την ευκαιρία της πώλησης του 902 , ήταν συνεταιράκια. Ο ένας έκοβε ο άλλος έραβε. Ξεχείλιζαν από αντικομμουνισμό και οι δύο φυλλάδες. Δεν προλάβαινε να δημοσιεύσουν κάτι ΤΑ ΝΕΑ το άρπαζε η ΑΥΓΗ. Τους ένωνε ο κοινός σκοπός, το χτύπημα του ΚΚΕ.
Σήμερα για την προίκα της κεντροαριστεράς πιάστηκαν στα χέρια. Πάλι όμως βρήκαν ευκαιρία να  κάνουν το αντικομμουνιστικό τους καθήκον, τα ναυάγια της ταξικής πάλης και οι συνεργάτες των Γερμανών,  χρησιμοποιώντας στα άθλια παιχνίδια μοιράσματος της εξουσίας, το όνομα του Στάλιν και του Ζαχαριάδη.
Δεν περιμένουν δικαίωση από δαύτους οι καταξιωμένοι ηγέτες-ήρωες της εργατικής τάξης.
Η εργατική τάξη ,ειδικότερα δε οι εργαζόμενοι στις χώρες της ΕΣΣΔ, δεν έχουν ξεχάσει την τεράστια προσφορά του στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζόμενων στη Σοβιετική Ένωση, για το άλμα του βιοτικού επιπέδου το λαού του, για την προσφορά του στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα.
ΤΑ ΝΕΑ έχουν κάθε λόγο να μισούν αυτόν που συνέτριψε, εξαφάνισε  στρατιωτικά το φασισμό.
Τα το(α)ξικά ναυάγια έχουν κάθε λόγο να διαβάλουν τους δύο ηγέτες της εργατικής τάξης. Ξέρουν πόσο ψηλά έχει τοποθετήσει το ΚΚΕ τους Στάλιν, Ζαχαριάδη, ξέρουν τον απέραντο σεβασμό των κομμουνιστών και στους 2. Από την άλλη η δημοσίευση του 2ου τόμου της ιστορίας του ΚΚΕ και η αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου των ιδεολογικών τους προγόνων, τους κάνουν να θέλουν πάση θυσία να σκεπάζουν τις βρωμιές τους  ρίχνοντας λάσπη σε πρόσωπα που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη στην υπόθεση της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού.

Ας έρθουμε τώρα στο παιχνιδάκι με την φωτογραφία του Στάλιν στα ΝΕΑ . Η φωτογραφία του Στάλιν να κρατά στο χέρι ένα κοριτσάκι με τη κόκκινη σημαία στο χέρι  που συμβολίζει την αιώνια νεότητα του κομμουνισμού, και η αντικατάσταση του από τον Τσίπρα ,συνιστά απίστευτη αθλιότητα. Η προσπάθεια να  λερώσουν , να εκχυδαϊσουν αυτό που λαοί σύντομα θα αναζητήσουν , μόνο ως εξορκισμό του "κακού που θα βρει την τάξη τους" μπορεί να εκληφθεί. Ότι απεύχονται όμως αργά η γρήγορα θα τους προκύψει.



Κοκκινος Ανεμος

13 σχόλια:

  1. Καταπτυστοι εινα. H τελευταια προταση του αρθρου ειναι ο ι εφιαλτης τους. Που ξερουν ενδομυχα οτι θα γινει πραγματικοτητα πολυ συντομα. Την παραθετω αυτουσια ........<< Η προσπάθεια να λερώσουν , να εκχυδαϊσουν αυτό που λαοί σύντομα θα αναζητήσουν , μόνο ως εξορκισμό του "κακού που θα βρει την τάξη τους" μπορεί να εκληφθεί. Ότι απεύχονται όμως αργά η γρήγορα θα τους προκύψει>>. Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε Ιωσηφ 60 σχεδον χρονια μετα τον θανατο σου σε φοβουνται ολοι...Φασιστες αστοι και οπορτουνιστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή οι αστοί και οι διαφόρων αποχρώσεων υπηρέτες τους...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    2. Όντως πολύ τρομαχτικός ο Σταλιν, γι'αυτο και τον εξόρισαν από το μαυσωλείο διπλα στον Λενιν και τον έθαψαν μακριά από το Κρεμλίνο. Λαχτάρησα όταν πηγα και είδα τον τάφο του..... Μετά όμως ευχαριστηθηκα την κοκακολιτσα μου και το μπεργκερ μου στα Mac Donalds με θεα κόκκινη πλατεία και ήρθα στα ισα μου. Mikroastoulis

      Διαγραφή
  3. Παιρνω το ρισκο να μεταφερω σχολιο για το θεμα,σχολιαστη απ το ANTINEWS.Αν ζουσε οΣταλιν, δεν θα κρατουσε τον Τσιπρα απ το ποπουδακι,αλλα μαλλον απ το λαιμο...Στην κριση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνο λέω εγώ αλλά ας μη γίνω πολύ "ταλιμπάν" που λένε και οι "καλοπροαίρετοι"!!!

      Διαγραφή
  4. τον απεραντο σεβασμο των κομμουνιστων για τον σταλιν τον γνωριζουμε και ισχυει πραγματικα.για τον ζαχαριαδη δεν ειμαι τοσο σιγουρος.το ουτε φαι ουτε νερο στον προδοτη βελουχιωτη δεν εχει καμια δικαιολογια ,κανενα ελαφρυντικο και δεν ξεχνιεται ευκολα.το δοκιμιο καλως λεει αυτα που λεει και ο καθενας μετα σχηματιζει την αποψη του για τα πραγματα.εκτος βεβαια αν ο ζαχαριαδης αποτελει ιερη αγελαδα και οποιος τολμαει να τον ακουμπισει ειναι απο χερι προβοκατορας,τρολ,ασφαλιτης κλπ.










    σ,,,









    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τον απεραντο σεβασμο των κομμουνιστων για τον σταλιν τον γνωριζουμε και ισχυει.για τον ζαχαριαδη δεν ειμαι τοσο σιγουρος.το ουτε φαι ουτε νερο στον προδοτη βελουχιωτη-μιζερια δεν εχει καμια δικαιολογια,κανενα ελαφρυντικο.το δοκιμιο παρουσιαζει τα στοιχεια που υπαρχουν και απο την στιγμη που τα δημοσιευει τιθενται αυτοματος στην διαθεση και στην κριση ολων .εκτος αν δημοσιευτηκαν με απαγορευτικο κριτικης για τον ζαχαριαδη και οποιος τολμαει να τον ακουμπισει ειναι αυτοματως προβοκατορας,τρολ,ασφαλιτης κλπ. πραγμα που αποκλειεται να ισχυει για το κκε .για κατι ανεγκεφαλους ομως χωρις ιδια αποψη που θα βγουν τωρα να μου επιτεθουν παραβλεποντας με προκλητικο τροπο καποια γεγονοτα σιγουρα ισχυει,αλλα δεν με απασχολει καθολου η αποψη τους.βριστε αφοβα.το ουτε φαι ουτε νερο ομως το ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπέρ του Έομερ κατά του Φάραμιρ γιατί είπε :

      And here in the wild I have you: two halflings, and a host of men at my call, and the Ring of Rings. A pretty stroke of fortune! A chance for Faramir, Captain of Gondor, to show his quality!

      το είπε ομως....

      ΡεδΒουλ

      Υ.Γ. Σαν συμβουλή: με τσιτάτα και απλουστεύσεις δεν κρίνεις μια προσωπικότητα... και ειδικά σαν του Ζαχαριάδη !

      Διαγραφή
    2. @STALIN IS BACK:
      To "ούτε φαΐ -ούτε νερό" δεν το είπε ο Ζαχαριάδης αλλά το ΚΚΕ. Και στις δεδομένες συνθήκες, μάλλον δεν είχε και πολλές άλλες επιλογές από αυτήν, ούτε και ήταν φυσικά υποχρεωμένο να χρεωθεί τις προσωπικές ενέργειες κάποιου μέλους του σε μία περίοδο που ήθελε να αποφύγει τον εμφύλιο (άσχετα εάν τελικά δεν τον απέφυγε)
      Όσο για την προσωπική μου άποψη άποψη για τον ηγέτη του ΚΚΕ, την έχω γράψει παλιότερα εδώ: (http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html):
      "...Η καθοδήγηση του, σε αυτούς τους ακραίους καιρούς έδωσε δείγματα πολιτικής ιδιοφυίας αλλά και κάποιες μελανές (αλλά πολύ μελανές) στιγμές, απότοκο της εποχής εκείνης που έδρασε.
      Επι μέρους πολιτικός απολογισμός δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, αλλά πιστεύω πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, και βλέποντας από την ασφάλεια του χρόνου την πορεία του έλληνα κομμουνιστή ηγέτη, θα ταίριαζαν τα λόγια του Λένιν για την Ρόζα:
      «Καμμιά φορά οι αετοί πετούν και χαμηλά», τα κοτόπουλα ποτέ δεν φτάνουν στα ουράνια.
      Και ο Νίκος ήταν αετός! ..."

      Διαγραφή
    3. Δε θέλω να υπερασπιστώ τον Ζαχαριάδη. Αυτό που θέλω ειναι να σας εξομολογηθώ την άποψη μου για το ΤΩΡΑ, το οποίο βλέπει το ΤΟΤΕ... από το ΤΩΡΑ.

      Δηλαδή,

      ΤΟΤΕ, δεν υπήρχαν ουτε διαδικτα ούτε εσ-εμ-εσ ουτε νιτεντο ουτε μίξερ να κτυπανε φραπέδες! Ο Ζαχαριάδης ελεγε μια κουβέντα (πχ ποτήρι) και μεχρι να φτάσει στα αυτιά του τελευταίου κομμουνιστή αυτό το ποτήρι (η κουβέντα) είχε γίνει κουνουπίδι. Επιπλέον, όταν καποιος διάβαζε κτ (πχ στο Ριζοσπάστη), αν το παρερμήνευε (που συνήθως το παρερμήνευε) ήταν πολύ δύσκολο μετά -και κυρίως ήθελε πολυ χρόνο- να αποκατασταθεί το περιεχόμενο αυτού που διάβασε, το οποίο εχει (χιλιο)παρερμηνευτεί.

      Γενικότερα υπήρχαν κάποια γιατροσόφια, τα οποία υπάρχουν ακόμη και κρατάνε, σε μερικά χωρια (χωρίς να θελω να υποτιμήσω τα χωρια. Το χωριο ειναι οτι πιο ομορφο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη)

      Επίσης, ένας ηγέτης είναι υπεύθυνος για την ομάδα του και για αυτούς που τον ακολουθούνε (ηγέτης=αυτός που οδηγει). Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός τι θα πει, τι θα επιλέξει και τι θα αποφασίσει. Και αυτο διότι ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ καθοριστικά! Απο το στόμα του κρέμονται οι τυχες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων. Για μερικούς δε, απο αυτούς, τα λόγια του ειναι ΝΟΜΟΙ, «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, εχουν παρα πολυ μεγάλη δύναμη και δραστικότητα, θελω να πω.

      Αυτά.

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.