28 Νοεμβρίου 2013

Καλτίλα



Μια φωτογραφία από την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ρήγκαν στη Μόσχα πριν από 25 χρόνια παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ρόλο τουρίστα με φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό να παρακολουθεί τον πρόεδρο. 

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Μπάρακ Ομπάμα Pete Souza, ο Πούτιν, ως πράκτορας της ΚGB παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο. Οταν έγινε η αποκάλυψη της φωτογραφίας πριν από λίγα χρόνια το Κρεμλίνο έγινε έξαλλο θεωρώντας ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να σπιλώσει τον Πούτιν. Αν και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, διαρροές ανέφεραν πως εκείνη την εποχή ο Πούτιν υπηρετούσε ως πράκτορας της ΚGB στην Ανατολική Γερμανία.

Πηγή: iefimerida.gr 

Είναι πραγματικά αστείος ο τρόπος ορισμένες φορές, με τον οποίο προσπαθούν τα αστικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν αντισοβιετική και αντικομμουνιστική στην ουσία, προπαγάνδα. Όχι αστείος, διορθώνω, ... cult. Και αυτό διότι μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίον γινόταν η προπαγάνδα στη δεκαετία του 80, τότε που στην -πολυαγαπημένη των παιδικών μας χρόνων- αμερικάνικη σειρά δράσης McGyver, η οποία εκτός απο τις μοναδικές ικανότητες του Mac να φτιάχνει βόμβες από τσίχλες και πορτοκαλάδα, στην ουσία στηρίχθηκε στην μοχθηρή κατασκοπική δράση των σοβιετικών. Το πραγματικά διασκεδαστικό της σειράς ήταν, πως ο πασιφιστής αντικατάσκοπος MacGyver σε κάθε επεισόδιο βρισκόταν και σε κάποια διαφορετική χώρα της ανατολικής Ευρώπης ώστε να κυνηγήσει τους κατασκόπους (!!!), υποδυόμενος μάλιστα τον τουρίστα.


Φυσικά και οι αμερικάνοι με αυτήν την φωτογραφία, κάνουν αντικομμουνισμό δια της πλαγίας οδού, προσπαθώντας να δυσφημίσουν τον Πούτιν της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας, με δράσεις απο το "κακό" σοβιετικό του παρελθόν.

Το ζήτημα όμως σε αυτήν την φωτογραφία του 1988, είναι πως εκτός απο τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας, και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, διακρίνεται και ο τότε ΓΓ του ΚΚΣΕ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο άνθρωπος που μερικούς μήνες αργότερα, έβαλε τον τελευταίο λίθο της από τα πάνω ανατροπής της Σοβιετική Ένωσης, με την βοήθεια ανθρώπων όπως ο Πούτιν και σε συννενόηση πιθανότατα με την αμερικάνικη ηγεσία.

Αλλά χωρίς να αρχίσουμε να φανταζόμαστε σενάρια για τον ρόλο του Πούτιν στην συνάντηση των Γκορμπατσωφ-Ρήγκαν (όπου τάχα συζήτησαν για την παγκόσμια ειρήνη), δεν είναι πολύ απλό να υποθέσει κανείς πως ο Πούτιν ήταν ένας απο τους πράκτορες συνοδείας του Γκορμπατσώφ, και όχι ένας undercover κατάσκοπος του Ρήγκαν, που μάλιστα έχει το θράσος να εμφανίζεται φάτσα κάρτα στον αμερικάνο πρόεδρο (και με τι σκοπό άραγε?) και ανάμεσα σε δεκάδες πράκτορες της CIA που γνώριζαν ακόμα και το τι σώβρακο φορούσε ο Πούτιν ? Ή μήπως θεωρείτε πως η "μεταμφίεση" του Πούτιν, τους ξεγέλασε, ώστε να βρει την ευκαιρία παρακολουθήσει τον Ρήγκαν απο το ένα μέτρο (!), ποζάροντας παράλληλα μπροστά στην κάμερα, όπως συνηθίζουν άλλωστε οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

2 σχόλια:

  1. Τελικά κι η κατασκοπία, είναι σαν την αστική πολιτική !

    Θέατρο ...

    Θέατρο γελοιότητας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχολήθώ για το τι ήταν ή δεν ήταν ο Πούτιν, αν είναι ή δεν είναι στη φωτογραφία. Όμως τα όρια της ηλιθιότητας πρέπει να έχουν και ένα αξεπέραστο τέλος. Eπιτέλους!!!!
    Αυτή είναι η κατάντια της αστικής προπαγάνδας...που το πάνε, που το φέρνουν, στον αντικομμουνισμό καταλήγουν...έστω έμεσα. Και για όποιον παριστάνει τον ηλιθιο και καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει:
    -Όταν ηγέτης ένος κράτους πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε ένα άλλο κράτος, ο "οικοδεσπότης" έχει την ευθύνη των μέτρων προστασίας του "φιλοξενούμενου", που υλοποιούνται μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους poy "φιλοξενεί". Οι επισκέψεις γίνονται βάσει πρωτοκόλου και συμφωνίας, με την παρουσία των κρατικών εκπροσώπων και των δύο μερών. Και για όποιον παρατηρήσει προσεκτικά τη φωτογραφία, θα μπορούσε να σχολιάσει επίσης-αν είχε τη λογική του αρθρογράφου-ότι ο KGBτης παρακολουθούσε τον πρόεδρο της ΕΣΣΔ,που τύχαινε να είναι ο Γκορματσοφ!!! Αλλά είπαμε, το σύμπαν μπορεί και να έχει όρια, η ανθρώπινη ηλιθιότητα κανένα. Πόσον μάλλον η αστική!!!
    kk-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.