23 Νοεμβρίου 2013

Γιαγιά γιατί μας παίρνουν τα σπίτια; Ήρθαν οι κομμουνιστές; (Όταν η πραγματικότητα καταρρίπτει τους μύθους)

Με αρκετή δόση σπαραξικάρδιας χροιάς στον τόνο της φωνής και μπόλικη υποκρισία, η πασίγνωστη εκφωνήτρια ΜΕΓΑλου καναλιού εκφωνεί την είδηση, στο δελτίο των 8: «Σε ένα «κυνηγητό» άνευ προηγουμένου έχει επιδοθεί η εφορία, με άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου, η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!

Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους.
Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.

«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο.»

Ο εγγονός, ακούγοντας την είδηση ρωτάει εμβρόντητος αμέσως τη γιαγιά: -« Γιαγιά γιατί μας παίρνουν τα σπίτια; Ήρθαν οι κομμουνιστές;» -« Όχι Γιωργάκη, ησύχασε. Φάε το φαγητό σου, δεν ήρθαν οι κομμουνιστές». « Τότε γιαγιά ποιοι είναι αυτoί που αρπάζουν τα σπίτια των φτωχών;» Κόκαλο η γιαγιά. Συντρίμμια η αντικομουνιστική προπαγάνδα. Φιάσκο ο μύθος της άρχουσας τάξης ότι μεταξύ άλλων οι κομμουνιστές θα έπαιρναν τα σπίτια και τα χωράφια!!! Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει τον ένοχο, που δεν είναι άλλος από το σάπιο, εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ( Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...), τις κυβερνήσεις αλλά και όλα τα κόμματα που αποδέχονται και στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας ένοχοι και συνένοχοι είναι: Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΔΗΜΑΡ χθες και του ΛΑΟΣ προχθές, καθώς επίσης και του «ερωτευμένου» με την ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ και πάνω απ΄ όλους φυσικά του φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Εννοείται ότι η κάθε συγκεκριμένη πολιτική δύναμή προσφέρει τη βοήθεια στο σύστημα ανάλογα με τα κοινωνικά στρώματα που έχει αναλάβει ΕΝΤΟΣ του ΠΛΑΙΣΙΟΥ της ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Σ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι, είτε βρίσκονται νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές, είτε συνεργασίας κυβερνήσεις στο ...τιμόνι της κάθε χώρας οι κατασχέσεις σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων δίνουν και παίρνουν.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι οι καπιταλιστές, μπροστά στην κρίση που προκάλεσαν, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης που τους τρέφει. Αφού αφαίμαξαν μισθούς και συντάξεις, αφού πέταξαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο και πάνω εργαζόμενους, αφού δεν δίστασαν να βλέπουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία και να αυτοκτονούν άνθρωποι από απελπισία, αφού επέδραμαν με διάφορα χαράτσια στα σπίτια του κοσμάκη, τώρα στο μάτι των καπιταλιστών μπαίνει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, η τελευταία του ελπίδα, το σπιτάκι που απέκτησε με μόχθο και πόνο για να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας και που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο με το οποίο το απέκτησε.

Η κυβέρνηση προωθεί τώρα την άρση της προβλεπόμενης προστασίας από το Γενάρη του 2014, με άλλοθι ότι το μέτρο αποτελεί και «σύσταση» του ΔΝΤ.

Και δεν σταματούν εκεί. Σειρά έχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά, βρίσκονται μπροστά στην κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Να πούμε ότι ο συγκεκριμένος μύθος, ότι δηλαδή οι κομμουνιστές θα έπαιρναν σπίτια και χωράφια, δεν είναι ο μοναδικός που καταρρίπτεται. Είναι και πολλοί άλλοι όπως: Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα διαλύσουνε την οικογένεια ή ότι θα μας πάρουν τις γυναίκες. Ότι η διεκδίκηση καλύτερων ημερομισθίων ή μισθών είναι η αιτία ανόδου των τιμών ενώ η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι η λαιμαργία, η δίψα του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερο κέρδος είναι αυτή που απογειώνει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ αλλά και αλλού.

Καταρρίπτεται ακόμα ο μύθος ότι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης καθορίζει τις τιμές των προϊόντων. Ο μύθος της «ουράς» στο σοσιαλισμό, διότι τη μόνη ουρά που βλέπουμε όλοι τριγύρω μας είναι η ουρά για ένα πιάτο φαί, στα σημεία που γίνεται διανομή, καθώς και αυξανόμενη αναζήτηση τροφής στους κάδους των σκουπιδιών.
Η πραγματικότητα λοιπόν όχι καταρρίπτει όλους τους αστικούς μύθους αλλά φέρνει στην ημερήσια διάταξη την αναγκαιότητα της λαϊκής συσπείρωσης , του δυναμώματος των κομμουνιστών, την ανάπτυξη αγώνων για τη ρήξη και την ανατροπή του συστήματος που μας παίρνει σπίτια, χωράφια, την ίδια τη ζωή. Για την αυριανή κοινωνία όπου τον πλούτο θα τον διαχειρίζονται οι δημιουργοί του.

Ζιώβας Βασίλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της « Λαϊκής Συσπείρωσης »
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων



πηγη: Οικοδομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.