21 Νοεμβρίου 2013

Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω το κλείσιμο του 2ου Νυχτερινού ΕΠΑΛ Μπραχαμίου

Μετά την δυναμική αντίδραση των μαθητών του 2ου Νυχτερινού ΕΠΑΛ Μπραχαμίου και την άμεση αντίδραση του ταξικού συνδικάτου Οικοδόμων, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στο Δήμο Μπραχαμίου με την Λαϊκή Συσπείρωση, αναγάστηκαν να πάρουν πίσω το κλείσιμο του σχολείου.
Αυτό υποσχέθηκε ο αντιπεριφεριάρχης σήμερα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν αντιπροσωπεία μαθητών των ΕΠΑΛ Μπραχαμίου, Ταύρου και Ν. Φιλαδέλφειας, μαζί με εκπροσώπους του Συνδικάτου Οικοδόμων Νοτιοανατολικών Περιοχών και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τα ΕΠΑΛΜε ενωμένο αγώνα των Μαθητών των νυχτερινών ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου και Ταύρου αποτράπηκε η κατάργηση και συγχώνευση των τμημάτων των 2 ΕΠΑΛ.
Σήμερα πολυμελής αντιπροσωπεία των μαθητών μετά από μαζικές συνελεύσεις των σχολείων τους επισκέφτηκε τον περιφερικό Διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη, του έφρασαν την καθολική αντίθεση τους στην απόφαση κατάργησης και συγχώνευσης των τμημάτων και ειδικοτήτων, τα προβλήματα που τους δημιουργεί μια τέτοια απόφαση μια και πρόκειται για εργαζόμενους μαθητές, που πολλούς από αυτούς θα τους έβγαζε έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο περιφερικός διευθυντής έδωσε ρητή δέσμευση ότι στο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου θα παραμείνουν τα τμήματα όπως έχουν μέχρι σήμερα, στο δε ΕΠΑΛ του Ταύρου μόνο ένα τμήμα θα πάει για συγχώνευση.
Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος των μαθητών του νυχτερινού ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας για το οποίο ο περιφεριακός Διευθυντής είπε οι αλλαγές σ’ αυτό έχουν δρομολογηθεί.
Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με το παράρτημα Νοτιοανατολικών Περιοχών στη δε σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Κατόπιν απαίτησης της ΓΣ των μαθητών του ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου εκπρόσωπος του συλλόγου των εκπαιδευτικών, της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Οι μαθητές προχωρούν σήμερα το βράδυ σε νέες ΓΣ για την ενημέρωση των συμμαθητών τους, να βγάλουν τα συμπεράσματα του αγώνα και να εξετάσουν το συντονισμό μεταξύ τους για την τήρηση των δεσμεύσεων και την επαφή και με το σύνολο των σχολείων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.
Σημειώνετε ότι η απόφαση για στήριξη του αγώνα των μαθητών του Δ. Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου έγινε μετά από πρόταση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η οργάνωση και πάλη με ταξική αλληλεγγύη φέρνει αποτελέσματα
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εδώ σε PDF

1 σχόλιο:

  1. Μ αγωνες κατακταμε τα δικαιωματα μας.Συγχαρητηρια στα παιδια και στους συναδελφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά