27 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αποτέλεσμα - σταθμός για τη δράση του Συνδικάτου

Οι ταξικές δυνάμεις υπερδιπλασιάστηκαν, όπως και η συμμετοχή


Βήμα μπροστά στην πάλη για την οργάνωση του κλάδου των κατασκευών σε όλη την Ηπειρο, αποτελούν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων.
Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας Μόνος - ένας για όλους και όλοι για έναν», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για τη μαζικοποίηση του συνδικάτου. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν εκατοντάδες καινούριες εγγραφές στο Συνδικάτο, από νέους εργάτες και μετανάστες, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες.

Στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23/11, η συμμετοχή ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες (2010). Συγκεκριμένα, ψήφισαν 979 από 493 (+98,5%) και βρέθηκαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Η «Ενωση Οικοδόμων», το ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έλαβε 888 (90,7%) από 388 (78,7%) καταγράφοντας αύξηση 500 ψήφων (+129%). Εκλέγει 10 (από 9) έδρες στο ΔΣ του Συνδικάτου, 9 (από 4) αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και 19 (από 8) αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ).

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 25 (2,6%) από 43 (8,7%) μεταμφιεσμένη σε «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικοδόμων» και έχασε τον αντιπρόσωπό της σε ΔΣ, ομοσπονδία και ΕΚΙ. Η«Πρωτοβουλία Οικοδόμων» (ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 18 (1,8%) από 23 ψήφους (4,6%) χωρίς καμία εκπροσώπηση. Τέλος, η «Ταξική Πορεία» (ΚΚΕ Μ-Λ) έλαβε 44 (4,5%) από 39 ψήφους (7,9%) εκλέγοντας ένα αντιπρόσωπο σε ΔΣ, Ομοσπονδία και ΕΚΙ.
Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. σε δυο μεγαλα σωματεια οικοδομων φετος-Ηρακλειο, Ιωαννινα-το ΠΑΜΕ κοντρα σε ολου του ειδους τους εργατοπατερες, υπερδιπλασιασε τις δυναμεις του, αυτο ειναι ενα καλο σημαδι μιας καποιας αφυπνισης της εργατικης ταξης, μικρο ισως, αλλα σημαντικο, που πρεπει να γινει αλμα προς τα μπρος, αυτο ειναι το πιο σημαντικο νεο απο οτι ακουγεται τις τελευταιες μερες και γιαυτο το θαβουν "αριστερα" και μη "αριστερα" ΜΜΕ.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.