1 Νοεμβρίου 2013

Καρτερούν ματαίως οι Καρτεροί της «Αυγής»

Ο πρόθυμος της «Αυγής»

Champion της λάσπης

Το άρθρο της Σύνταξης του «Ρ» στο χτεσινό φύλλο από μόνο του όχι απλά απαντάει, αλλά βουλώνει τα στόματα πολλών που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να πιάσουν στο στόμα τους το ΚΚΕ.
Ανάμεσα στους πρόθυμους και ο Καρτερός της «Αυγής», που αναπαράγει παλιά γνωστή αστική βρωμιά του τύπου: «Το ΚΚΕ τρώει τα παιδιά του...».
Θα μπορούσαμε απλά να παραπέμψουμε τον Καρτερό στο άρθρο της Σύνταξης του «Ρ», και να ξεμπερδέψουμε, αλλά δεν φτάνει.

Γιατί ο Καρτερός, ως πρώην διευθυντής του «Ρ»:
  • Ξέρει πολύ καλά αυτά που ένας δημοσιογράφος σε μια αστική εφημερίδα δυσκολεύεται να καταλάβει.
  • Ξέρει καλά ότι ο «Ρ», είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ,καθημερινός σύντροφος καθοδηγητής, διαφωτιστής μελών και φίλων του Κόμματος, ευρύτερα των εργαζομένων στην πάλη τους.
  • Ξέρει καλά πως η ενασχόληση στο «Ρ» δεν είναι επαγγελματική σχέση, αλλά κομματική δουλειά και χρέωση, όπως
  • Ξέρει πολύ καλά ότι στο ΚΚΕ υλοποιούμε τις αποφάσεις των Συνεδρίων που συλλογικά έχουμε πάρει.
Όπως και εμείς ξέρουμε καλά - και όσοι δεν ξέρουν να το μάθουν - πωςο Καρτερός της «Αυγής» δεν ήταν απλώς πρώην διευθυντής του «Ρ», αλλά απ' αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαλύσουν το ΚΚΕ και την εφημερίδα του, και γι' αυτό, επειδή δεν τα κατάφεραν, θα κουβαλούν πάντα την πίκρα που γίνεται χολή και μίσος.
  • Ξέρει καλά πως το ΚΚΕ που παραμένει ΚΚΕ -κι αυτό δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο αρθρογράφος της «Αυγής»- όχι μόνο δεν τρώει τα παιδιά του αλλά έχει μια μοναδική δυνατότητα να χαλάει τα βρώμικα σχέδια του Καρτερού.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ via Μποτιλια στον Ανεμο

19 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως με το συγκεκριμένο άτομο είμαι στα όρια του (Α) για διαγραφή σχολίου, αλλά ας συγκρατηθώ, κανένα "μάθημα" και υπόδειξη από το κάθε Καρτερό, είναι ενδεικτικό της έχθρας/μίσους του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ παρά τα όποια ενωτικά προσωπεία κατά καιρούς. Ας θυμόμαστε επίσης τις απαντήσεις Σκουρλέτη για το τι ψήφισαν τις προάλλες στη Βουλή, τα βρίσκουμε ήδη μπροστά μας, ο φασισμός μπορεί να σου προκύψει από πολύ πιο "αριστερά" απ' ό,τι περιμένεις, το γράφω κι ας φάω κράξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι "πρώην κομμουνιστές" είναι μία κατηγορία αντικομμουνισμού από μόνοι τους.
    Δεν φτάνει που παπαγαλίζουν όλη την αντικομμουνιστική σαπίλα που παράγουν από τους αστοφιλελεύθερους μέχρι και τους φασίστες, επιμένουν και από πάνω πως η "κριτική" τους είναι "συντροφική" και "από τα μέσα", γινόμενοι έτσι πολύ πειστικότεροι από τους πρώτους (τους οποίους και δικαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς) σε έναν καλοπροαίρετο αλλά με ελειπή πληροφόρηση κόσμο.
    Οχιές διμούτσουνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα ακούσει μία παροιμία πριν πολλά χρόνια. "Να σε φιλάει ο θεός από παλιά πουτάνα και παλιό κομουνιστή"
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κομμουνιστές και οι επαναστάτες δοκιμάζονται στα δύσκολα και ο Καρτερός έπραξε με το παραπάνω το χρέος του υπερασπίζοντας τις αρχές του και την ιδεολογία του στα μαύρα φασιστικά χρόνια της ξενοκίνητης χούντας που σας εύχομαι να μη τα ζήσετε ούτε στα μαύρα όνειρά σας!
    Υγ. Δεν ξέρω τη "γραμμή" έπαιρνε ο Καρτερός από την ΚΕ όσο ήταν αρχισυντάκτης ή διευθυντής σύνταξης εκείνο που γνωρίζω καλά είναι ότι το τιράζ και τις πωλήσεις του Ριζοσπάστη, τις ζήλευαν πολλές αστικές φυλλάδες του συστήματος! marmaras - Στοιχειοθέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ marmaras:
      Και η Δαμανάκη επίσης έπραξε με το παραπάνω το χρέος της υπερασπίζοντας τις αρχές της και την ιδεολογία της στα μαύρα φασιστικά χρόνια της ξενοκίνητης χούντας που μας εύχεσαι να μη τα ζήσοτμε ούτε στα μαύρα όνειρά μας!
      Και ο Μίμης Ανδρουλάκης επίσης. Όπως και ο (βομβιστής εξάλλου) Κώστας Σημίτης.
      Περιμένουμε να μας πλέξεις και αυτών τα εγκώμια, προβάλοντας το τι έκαναν 45 χρόνια πριν ως άλοθι για το τι κάνουν στο σήμερα.
      Υ.Γ.
      Από οπαδό του ΣΥΝασπισμού δεν μπορώ να έχω την απαίτηση να μπορεί να συνδέσει την πτώση της κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη, ούτε με τις ανατροπές στο παγκόσμιο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, ούτε με το εκ των έσω σαμποτάζ του (βλέπε και Καρτερός).
      Για εσάς εξάλλου όλα είναι θέμα "σωστής διαχείρησης", έτσι;

      Διαγραφή
    2. @ marmaras:
      Υ.Γ.
      Μια και έπιασες το θέμα των κυκλοφοριών, για θύμισε μας την κυκλοφορία του ριζοσπάστη και της φυλλάδας με το ιστορικό όνομα στην οποία αρθρογραφεί ο κ.Καρτερός...
      Γιατί για κάποιο περίεργο λόγο του Ριζοσπάστη είναι μεγαλύτερη...

      Διαγραφή
    3. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο χρόνια τώρα, πρώτα συκοφαντούμε τους αγωνιστές μετά τους διαγράφουμε και μετά από χρόνια τους αποκαταστούμε! Υγ. Για πιο σοσιαλιστικό στρατόπεδο μιλάς; κομμουνιστές υπήρχαν μόνο στις καπιταλιστικές χώρες! marmas

      Διαγραφή
    4. @marmas:
      Συγκρίνεις τον Ανδρουλάκη με τον Ζαχαριάδη Μαρμαρά, ή είναι η ιδέα μου;
      Πας καλά, συνέχισε...
      Σε λίγο δεν με έχετε καθόλου ανάγκη, θα ρεζιλεύεστε από μόνοι σας....
      Υ.Γ.
      Ποιόν "αγωνιστή" "συκοφαντήσαμε" μαρμαρά; Είναι συκοφαντία πως ο Καρτερός είχε ταχθεί υπέρ της ....αυτοδυάλυσης του ΚΚΕ;
      Έχεις μία πολύ περίεργη αντίληψη για την ερμηνεία του όρου "συκοφαντία"...

      Διαγραφή
    5. Λάθος κάνεις τον Ζαχαριάδη τον συγκρίνω με τον Βελουχιώτη, τον Μπλουμπίδη, τον Μπελογιάννη τον Καραγιώργη. marmaras

      Διαγραφή
    6. @marmaras:
      Και τον Καρτερό και τον Ανδρουλάκη για τους οποίους έγινε η κουβέντα εξαρχής (και με τους οποίους ταυτίζεσαι ιδεολογικά), με ποιούς τους συγκρίνεις;
      Ή μήπως το άρθρο μιλάει για τον Πλουμπίδη και δεν το κατάλαβα;
      Άιντε...
      Υ.Γ.
      Για τον όρο συκοφαντία, δεν μου απάντησες ακόμη που ακριβώς κολλάει με τον Καρτερό...
      Υ.Γ.3
      Εδώ καράβια καίγονται...

      Διαγραφή
    7. Μαρμαρά, από τους παραπάνω που αναφέρεις οι οποίοι διαγράφηκαν κανένας δεν αποκύρηξε την ιδεολογία του και το κόμμα του. Παρέμειναν κομμουνιστές όλοι. Αν ήθελες να ασκήσεις καμιά σοβαρή κριτική και να κουβεντιάσεις θα ήξερες προφανώς πως άλλες οι τότε συνθήκες άλλες το 90. Όλοι, πλην Βελουχιώτη αν δεν κάνω λάθος, έχουν αποκατασταθεί κομματικά και ο Βελουχιώτης πολιτικά διότι παραβίασε το καταστατικό και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Επίσης να σου θυμήσω ότι η διαγραφή Ζαχαριάδη έγινε από τους αναθεωρητές - οπορτουνιστές την περίοδο του Χρουστσώφ, ο Μπελογιάννης ποτέ δεν διαγράφηκε. Απ' ότι φαίνεται έχετε τόση σχέση με το ΚΚΕ και το κομμουνιστικό κίνημα όση Μαρινάκης με τον Αλαφούζο. RED.

      Διαγραφή
  5. σας πονάει ο Καρτερός;; γιατί θεωρείται ότι όποιος δεν είναιΚΚΕ είναι αυτόματα με την αστική τάξη; Μα τι λέω τώρα; Πάω να εξηγήσω τα αυτονόητα; Οι ΚΚΕδες και όχι οι κομμουνιστές αποτελούν κατηγορία από μόνοι τους...Τρίτη κατηγορία όμως.

    Θ. Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το το χρυσάβγουλο!

      ΡεδΒουλ

      Διαγραφή
    2. @Θ. Αυγέρης:
      Αρχικά ο Καρτερός και το κόμμα του, την μόνη σχέση που έχουν με τους κομμουνιστές, είναι η δηλωμένη προθεση τους, να τους εξαλείψουν όχι απλά από τον πολιτικό χάρτη, αλλά από την ιστορία την ίδια. Εάν θες μπορώ να επανέλθω με λινκάκια από την Αυγή, την Ισκρα, το Λεφτ, κλπ.
      Δεύτερο:
      Δεν θεωρούμε ότι όποιος δεν είναι ΚΚΕ είναι με την αστική τάξη καθώς υπάρχουν πράγματι κάποιες απειροελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα αυτόν.
      Ο Καρτερός οστώσο ανήκει στην δύναμη ενός κόμματος που ο ηγέτης του "νιώθει (κατά δήλωση του) άνετα στον ΣΕΒ", έχει αποκαλέσει "εθνικούς ευεργέτες" τους εφοπλιστές, έχει αποκαλέσει "εξαλλοσύνες του ΠΑΜΕ" την περιφρούρηση των απεργιών, έχει καθησυχάσει τις ΕΠΑ πως δεν έχει πρόβλημα με το ΝΑΤΟ, και άμα συνεχίσω θα γράψω εγκυκλοπαίδεια. Το κομματικό έντυπο του ίδιου κόμματος επίσης (ναι αυτό που γράφει ο Καρτερός) έχει φιλοξενήσει χωρίς σχολιασμό άρθρα της Μαριάνας Λάτση και της Χίλαρυ Κλίντον, ενώ μόλις λίγες μέρες πριν υπερψήφισε τροπολογία βασισμένη στον τρομονόμο βάση της οποίας πρόλαβαν κιόλας να καταδικαστούν δύο συνδικαλιστές από τον κλάδο του μετάλλου. Τα παραπάνω λίγα μόνο από τα πολλά ενδεικτικά για την αντιδραστική (και όχι απλά αστική) φύση του κόμματος αυτού.
      Δεν είναι αστός λοιπόν "επειδή δεν είναι ΚΚΕ" ο Καρτερός. Είναι αστός επειδή συμμετέχει ενεργά στον προπαγανδιστικό μηχανισμό ενός αποδεδειγμένα αστικού κόμματος.
      Υ.Γ.
      Την τρελλίτσα αλλού....

      Διαγραφή
    3. Πωρώνομαι γιατί είχα καιρό να τ'ακούσω: "αλλό κομμουνιστής και άλλο ΚΚΕς", δώσε πόνο ποντίκι.
      Τα υπόλοιπα τα λέει ο TRASH καλύτερα, και λίγα είναι, το ζήτημα με τη ψήφηση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση της ΧΑ προστίθεται στα "ανδραγαθήματα" τους, μπορούν και χειρότερα...

      Διαγραφή
  6. Και φυσικά στο έντυπο που αρθρογραφεί ο κ.Καρτερός καμμία αναναφορά στις καταδίκες των συνδικαλιστών του μετάλλου, που έγιναν με βάση το νομοσχέδιο που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει.
    Οι άνθρωποι έφαγαν πέντε μήνες φυλακή για μοίρασμα φυλλαδίου, και για την Αυγή δεν είναι καν είδηση!
    Ας ασχοληθεί ο κυρ Θανάσης με τα του οίκου του που κάνει ανοιχτά αβάντζο στην κρατική-εργοδοτική τρομοκρατία λοιπόν, γιατί τον Ριζοσπάστη δεν έχει το ανάστημα να τον πιάνει στο στόμα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.