Το 1961 έλεγαν ότι η σύνδεση της Ελλάδας με την τότε ΕΟΚ αποτελούσε βήμα οικονομικής και δημοκρατικής ευημερίας.
Το ΚΚΕ επισήμαινε ότι επρόκειτο για «ολέθρια συμφωνία» σε όλους τους τομείς.
Στο διάστημα που μεσολάβησε αντί για την εμβάθυνση της δημοκρατίας ήρθε η χούντα, και αντί της οικονομικής ευημερίας για το λαό συνεχίστηκε το «καραβάν σαράι» της ανά τον κόσμο μετανάστευσης των Ελλήνων εργαζομένων.
Το ΚΚΕ τόνιζε τότε ότι η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ ισοδυναμούσε για το λαό με είσοδο στο «λάκκο των λεόντων».
Στο διάστημα που μεσολάβησε ο λαός της Ελλάδας υπέστη τα επίχειρα της καπιταλιστικής ανισομετρίας. Αυτό σύμφωνα με την ορολογία του Γιούνκερ σημαίνει: «Ηξερα - είπε ο Γιούνκερ - ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»!
Το ΚΚΕ κατέδειξε ότι η μόνη «ελευθερία» του «ευρωμονόδρομου» ήταν η ελευθερία του καπιταλιστικού «ευρωμινώταυρου» να κατασπαράσσει δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα του «ανταγωνισμού» των μονοπωλίων.
Στο διάστημα που μεσολάβησε ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ αποτέλεσε και αποτελεί το μνημόνιο των μνημονίων της βαρβαρότητας.
Το 2001 πανηγύριζαν για την ένταξη της «ισχυρής» Ελλάδας στην ΟΝΕ και στο «απάνεμο λιμάνι» του ευρώ.
Το ΚΚΕ μίλησε από την πρώτη στιγμή για πολιτική που εγκυμονούσε νέες κρίσεις και νέα βάσανα για το λαό.
Στο διάστημα που μεσολάβησε η «ισχυρή Ελλάδα» αποδείχτηκε η Ελλάδα του «Τιτανικού» με το λαό αλυσοδεμένο στα αμπάρια της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης.
την ώρα που άλλοι δίνουν όρκους πίστης στον «ευρωενωσιακό προσανατολισμό» κι άλλοι υπέρ της «επαναδιαπραγμάτευσης» εντός κι επί τ' αυτά του ίδιου «προσανατολισμού»,
το ΚΚΕ τονίζει:
Η Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 3 εκατομμυρίων κοινωνικά αποκλεισμένων, των «λουκέτων», των συσσιτίων, του μισθού των 400 ευρώ και των εργασιακών σχέσεων - Νταχάου, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα του χάους, δεν είναι άλλη από την Ελλάδα της ΕΕ και του ευρώ.
Το ΚΚΕ τονίζει:
Με το χάος δε «διαπραγματεύεσαι», δεν «επαναδιαπραγματεύεσαι».
Το χάος ούτε το «επανεξετάζεις», ούτε το «επανιδρύεις».
Από το χάος ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ.
Και δημιουργείς μια άλλη Ελλάδα, χωρίς κεφαλαιοκράτες και μονοπώλια, όπου ο λαός δε θα καλείται να μετρά τη φτώχεια του είτε σε ευρώ, είτε σε δραχμές.
ετσι νικο για να μη ξεχνιομασται
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι !! Τώρα πλέον έχω περιέργεια να δω αυτή την περίφημη αναδιαπραγμάτευση μέσα στην Ε.Ε.Για να γελάω μετά όταν θα πάρουν τα τρία σαν τον Σαμαρα.Αφήστε τους να φάνε το κεφάλι τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνο που με τρελαίνει είναι ότι μετά την αποτυχία τους θα την πληρώσει ο λαός,το κίνημα και το ΚΚΕ.Θα τους πάρει η μπάλα όλους και αυτό θα είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.Γιατί όπως εύστοχα λέει πλέον έχουμε φτάσει στο αμήν και ο λαός καταστρέφεται και αυτός αντί να κάνει κάτι γι αυτό καλλιεργεί αυταπάτες θεωρώντας ότι ο τόπος έχει τα χρονικά περιθώρια να αντέξει άλλο ένα ΠΑΣΟΚ του 81....
Γι αυτό ανώνυμε είναι πολύ μεγάλη ανάγκη και σήμερα κόντρα στο ρεύμα να κάνουμε σαφείς τις θέσεις του κόμματος στο λαό ώστε να είναι σε θέση, αξιοποιώντας την μελλοντική πείρα του, να αντιληφθεί οτι υπάρχει πράγματι εναλλακτική λύση και αυτή είναι σε σύγκρουση με τα μονοπώλια... Αλλιώς ο λαός θα απογοητευτεί και θα στραφεί στους πολιτικούς απογόνους των σαμαράδων. ό,τι έγινε και στην Ιταλία δηλαδή....
ΑπάντησηΔιαγραφή