7 Οκτωβρίου 2011

Η εκκλησία σπάει τη σιωπή της

...με μερικούς αιώνες καθυστέρηση.


Διαβάζω εδώ:
Με εγκύκλιο που θα διανεμηθεί και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς τις επόμενες ημέρες , οι Ιεράρχες επικρίνουν την κυβέρνηση για την φορολογική της πολιτική και ζητά να μπει ένα τέλος στη συρρίκνωση των μεσαίων εισοδημάτων .
"Φτάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φτάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητείστε τους φοροφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο".
Το ακούσαμε και αυτό...


Εδώ κάπου δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μια αλληλουχία συναισθημάτων. Κομμουνιστικός δάχτυλος στους κόλπους της εκκλησίας? Αφουγκράζονται το ποίμνιο που στενάζει? Φοβούνται ότι θα κοπούν οι δωρεές, τα λεφτά στο παγκάρι  μιας και οι πιστοί δεν θα έχουν μία? Φοβούνται ότι ο πεινασμένος λαός από αμνό θα μετατραπεί σε λύκο και θα φάει τους καλοθρεμμένους πνευματικούς ηγέτες του? Ή μήπως καταλαβαίνουν ότι στον καπιταλισμό και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, είναι και αυτοί αναλώσιμοι? Ότι θα κληθούν ενδεχομένως να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη (καταστροφή ιερού κεφαλαίου)? 
Άγνωσται αι βουλαί  του κυρίου..

Παρακάτω διαβάζω:
Η Σύνοδος των Ιεραρχών, αναφέρεται στη συνέχεια στο κείμενό της, στο φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει σε όλη την ελληνική επικράτεια και απαντώντας στους επικριτές της τονίζει: "το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας και της μυθοπλασίας, σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εκκλησία, "τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στον λαό", μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η εκκλησία θα δώσει ότι της απέμεινε όταν αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που αυτή γνωρίζει.
Όσοι ξέρετε για βατοπέδια, μονές τοπλού..όσοι ξέρετε στις περιοχές που μένετε ή σε αυτές από τις οποίες κατάγεστε, τεράστιες εκτάσεις που ανήκουν σε εκκλησίες και μοναστήρια, κατοικείτε προφανώς σε παράλληλο σύμπαν. Στο δικό μας σύμπαν η εκκλησία τα βγάζει πέρα με μεγάλη δυσκολία..και όταν μοιράσει τα λιγοστά της υπάρχοντα στον λαό, όταν από τους δύο χιτώνες δώσει τον ένα στον ρακένδυτο Έλληνα, θα αναγκάσει τα μέλη της να δουλέψουν.. 

4 σχόλια:

  1. Τα λεν στην πεθερά ν' ακούει η νύφη μου φαίνεται. Να κυνηγήσει το κράτος "το κεφάλαιο"; Χμμμ

    Αμύθητη περιουσία σε χρήμα, καταθέσεις και τέτοια μπορεί να μην έχει (έχει κι απ' αυτά βεβαίως) έχει όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία. Σπίτια, διαμερίσματα, κτίρια, χωράφια, τσιφλίκια ένα σωρό.
    Του κυρίου δεηθώμεν, κύριε ελέησον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΓΚΛΟΜΠΕΡΣ ΦΟΡΟΥΜ?
    ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΕΔΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΕΗ ΕΚΦΡΑΖΩ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΑΣ ΙΔΕΕΣ.
    ΚΟΛΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεοδωρε εγω εχω προβλημα χρονου τον τελευταιο καιρο, για αυτο δεν εχω μπει καθολου.
    Χεχεχε για το αλλο που λες για την καθηγητρια σου, φροντισε μονο να μην σε κοψει! Αλλα κατα τα αλλα καλα της λες.

    Αλεξ, πιστευω οτι η εκκλησια εχει πολυ χρημα, διοτι εκμεταλευεται ενα σωρο ακινητα που το ανοικιαζει κτλ..Επισης αν δεν κανω λαθος, δεν εχει ενα μεγαλο ποσοστο της ΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.