30 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκωθείτε! Απειλούν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται.


Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται. Η επιχείρηση αυτή πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, να ξεσηκώσει θύελλα λαϊκής αγανάκτησης πρώτα απ' όλα από όλους τους γονείς, που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα, από τους καθηγητές.

ΚΚΕ: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

8 σχόλια:

  1. περαστικά πάρε ενα αντιπαλευών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "....Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται..."


    Ποιος υποσιτισμός...
    Να ξερες πόσα ντελίβερι παίρνουν και ζητάνε από τα "υπο κατάληψη" σχολεία...
    Αυτή η χώρα θα πήγαινε μπροστά αν όλοι δουλεύαμε.
    Αλλά αντί για αυτό, τα σχολεία είναι κλειστά και διαλύονται σε κάθε κατάληψη, οι καθηγητές τα ξύνουν, τα ΜΜΜ απεργούν 2 μήνες στους τελευταίους 10 καταλήγοντας σε εκατομμύρια χαμένες εργατοώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε γελοιε ανωνυμε του 2:17μμ να υποθεσω οτι ειστε τοσο σκληρα εργαζομενος, ωστε στις 2:17 μμ να εχετε την πολυτελεια να διαβαζετε κομμουνιστικα μπλογκς απο τον υπολογιστη σας και να μπαινετε στον κοπο να σχολιασετε και ετσι να διαφωτισετε τον κοσμο.Μαλλον θα κανετε διαλειμμα τετοια ωρα, να ξεκουρασετε τη μεση σας απο το σκυψιμο στα αφεντικα και να δροσισετε λιγο το λαιμο σας απο την ακατασχετη πεολειχια στην οποια επιδιδεστε απο το πρωι.
    Εν πασει περιπτωσει συμφωνω και γω με τα λεγομενα σας ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.
    Και αυτοι οι αλητηριοι ναρκομανεις που κλεινουν τα σχολεια επειδη βαριουνται το διαβασμα,ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ: να ραβουν μπαλες, καλτσες, να ανακατευουν τσιμεντο στην οικοδομη, να στρωνουν πισα στο δρομο.
    Ετσι θα επιτυχουμε μειωση του αριθμου των μαθητων , θα απολυσουμε καθηγητες που ξυνουν τα αρχιδια τους και καταστρεφουν τη χωρα με τους υπολοιπους σατανικους δημοσιους υπαλληλους, θα κανουμε κι αλλες συνενωσεις σχολειων και θα μειωθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι ανουσιες σπαταλες για την παιδεια.Ακου κει παιδεια, πφ....

    ΥΓ:Το ντελιβερι σε πειραξε οσφυοκαμπτη..Τα 3 ευρω για 2 πιτογυρα.. Γιαυτο παει κατα διαολου η χωρα γιατι τα μμε προβαλλουν οικονομολογους της π..τσας σαν και σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάμε για τους πρώτους μαθητέςπου δήθεν πηγαίνουν σχολείο χωρίς ...βιβλία.

    Ούτε εισαγγελέας, ούτε ο θεός ο ίδιος δεν μπορεί αυτά τα παιδιά να τα βάλει για μάθημα χωρίς ...βιβλία.

    Οι αγώνες των παιδιών μόλις ξεκίνησαν και η απάντηση στους εισαγγελείς θα είναι πολύ σκληρή.

    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άθλια Μπατσοκική συμπεριφορά και η προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε μορφής αγώνα συνεχίζεται αυτή την στιγμή και στην μαθητική κοινότητα....
    Την απάντηση να ειναι βέβαιοι θα την πάρουν στους δρόμους,με αγώνες,καταλήψεις πορείες...
    καλό θα ειναι να μείνουν μακριά απο τους μαθητές όλοι αυτοί που αφήνουν έξω μεγαλοεπιχειρηματίες και αθωώνουν καταχραστές.
    Όλοι αυτοί οι προστάτες της ευνομίας που μόλις δούν μια απεργία τρέχουν να την βγάλουν παράνομη και καταχρηστική......

    Όσο για τον 2.17 μάλλον του χαλάμε την σούπα που δεν σκύβουμε το κεφάλι στα ξένα και ντόπια αφεντικά,στην οικονομική ελίτ και την αστική πολιτική εξουσία,πιόνια των κεφαλαιοκρατών...
    Θα φάμε και ντιλίβερι γιατί έχουμε πολύ αγώνα,πολύ τρέξιμο,βλέπεις πρέπει να καλύψουμε και εσάς τους καναπεδάτους.....
    Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών και σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται μέσα σε ένα τόσο αντιδραστικό περιβάλλον.....

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ζήσει τα πριν το 1981. Έχω ζήσει και τα πριν το 1974.
    Θεωρώ πως υπήρχε στενόμυαλος συντηρητισμός.
    Τώρα θεωρώ πως υπάρχει άμυαλη ασυδοσία.
    Μου αρέσουν οι ελευθερίες, δε μου αρέσει η χρήση τους και η κουλτούρα (έλα, αλέκα) του νεομαγκίτη νεοέλληνα κρεμανταλά.


    Pietro Giazicchi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήτημα με τις καταλήψεις κατά τη γνώμη μου έγκειται στα εξής: 1)Αποφασίζει η πλειοψηφία των παιδιών; και 2)παίρνουν οι καταλήψεις τη μορφή δραστηριοτήτων που διαφωτίζουν τον κοινωνικό περίγυρο ή εκφυλλίζονται, απομαζικοποιούνται και τέλος δίνουν τη δυνατότητα σε διάφορους, το πλέον πιθανό εγκάθετους, να προβούν σε καταστροφές τις οποίες χρεώνονται οι κινητοποιημένοι μαθητές και το κίνημα γενικότερα;
    Μια μορφή πάλης οφείλεις να την προτείνεις όταν μπορεί να την στηρίξεις ουσιαστικά και να της δώσεις προοπτική. Αλλιώς η διαρκής "χρήση" της την οδηγεί στον εξεφτελισμό και στην μετατροπή της σε άσφαιρο όπλο. Η κατάληψη είναι μια σχετικά προωθημένη μορφή πάλης. Αναρωτιέται κανείς, κατά συνέπεια, το κίνημα είναι όντως σε τέτοια ανάπτυξη ώστε να στηριχθούν αυτές οι μορφές; δεν θα ήταν λογικότερο να γίνονται π.χ. παμμαθητικές απεργίες όταν απεργούν και οι εργαζόμενοι πράγμα πιο εφικτό και πιο ουσιώδες και με τον όρο πάλι ότι αποφασίζει μια πλειοψηφία; κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας παρασύρει απλά ο νεανικός ενθουσιασμός των παιδιών και να μην τα διαπαιδαγωγούμε σε ένα πνεύμα συγκεκριμένων στόχων, αποτελεσματικότητας και δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων. Εκείνα καλά κάνουν και έχουν τον ενθουσιασμό και την ταυτόχρονη αποστροφή προς το σχολείο όπως είναι σήμερα. Εμείς κάνουμε καλά να μην τα προβληματίζουμε πάνω στα ζητήματα που έθιξα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.