9 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Όπλο του συστήματος



Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που ανήρτησε το ΚΚΕ σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής ως όπλο του συστήματος. (09/11/2012) 

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας http://www.kke.gr στην κατηγορία ''οπτικοακουστικό υλικό'':
http://www.kke.gr/multimedia/

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επαθα πλακα.Γαματο απλο λαικο και απιστευτα ευθυβολο.Μπραβο στο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα επικοινωνιακα που λεγαμε, καναμε αλματα, αυτο ειναι σιγουρο, αυτο το βιντεο θα κανει "ζημιες"...οπως και η παρουσια του ΠΑΜΕ προχθες εξω απο τη Βουλη

      Διαγραφή
  3. να διαδοθει πλατια, περιτο να πω οτι η μουσικη υποκρουση ειναι απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαραιτητες ιστορικες συμπληρωσεις και κριτικη σε αστοχες (και με βεβαιοτητα επιζημιες καθοτι χονδροειδεις) γενικευσεις:

    1) Τα θυματα του ναζισμου (εκτοπισμενοι, φυλακισμενοι, βασανισμενοι, υποκειμενοι στη βαναυσοτητα "ιατρικων" και "βιολογικο-φυλετικων" πειραματων, καταναγκαστικης εργασιας, θανατωμενοι δια τυφεκισμου απο τα Eiνsatzgruppen, στους θαλαμους αεριων, στα Gas Wagons, στα νοσοκομεια των lager με θανατηφορες ενεσεις, δια της πεινας, δια των ασθενειων, του κρυου και των ξυλοδραμων), εκτος απο τους Εβραιους και τους κομουνιστες οπως αναφερεται στο βιντεο, υπηρξαν (α) οι τσιγγανοι, γερμανοι και μη, (εκτιμηση, περι το μισο εκατομμυριο θυματα) (β) οι ανθρωποι με θεωρουμενη ή με οποιαδηποτε μικρη ή μεγαλη διαπιστωμενη αναπηρια, κυριως γερμανοι πολιτες (εκτιμηση, πλησιον των εκατο χιλιαδων θυματων), υπεστησαν υποχρεωτικη στειρωση, δε, περι τους 370000 (γ) τα θεωρουμενα, συμφωνα με τη ναζιστικη νομοθεσια και τις αστυνομικες αρχες αντικοινωνικα στοιχεια (ζητιανοι, αλκοολικοι, ιεροδουλες, μη αρεστοι στο καθεστως καλλιτεχνες κλπ ) (δ) καταδικοι του κοινου ποινικου μητρωου (ε) ομοφυλοφιλοι (στ) μαρτυρες του Ιεχωβα και αντιτιθεμενοι στο καθεστως κληρικοι (ζ) πολλες δεκαδες εκατονταδες χιλιαδες πολιτικοι αντιπαλοι, αντιστασιακοι και πατριωτες που εδρασαν εναντια στο ναζιστικο καθεστως, στη Γερμανια και στις υπο κατοχη χωρες.

    2) Η εκφραση "στηριξαν" τον Χιτλερ "σοσιαλδημοκρατικα κομματα ..." ειναι αστοχη. Επιγραμματικα και σε συνθεση, η κριτικη στο SPD του μεσοπολεμου οφειλει να περιστραφει γυρω απο την αδυναμια του, την πολιτικη του τυφλωση λογω της συμβιβαστικης ιδεολογιας του με το αστικο συστημα, το συνειδητο σοσιαλιστικο-επαναστατικο βερμπαλισμο του σε συνδυασμο με την διακηρυγμενη σε ολους τους τονους τηρηση της νομιμοτητας και το σεβασμο στους αστικους θεσμους που αποκοιμισε ή πατραπλανησε την συντριπτικη πλειοψηφια ακομα κι εκεινων των μελων του που ησαν προδιατεθειμενα να πολεμησουν και να αντισταθουν στην προελαση του φασισμου. Για τους ιδιους ή παρομοιους λογους, η κυβερνηση της Πρωσιας των Braun-Severing δεν δυναται να συγκαταλεχθει σε εκεινες τις πολιτικες δυναμεις που στηριξαν το φασισμο, οσο κι αν απεδειχθη αυταρχικη και αιματηρη στην πολιτικη καταπιεση και καταστολη των κομουνιστικων συνδικατων και στην απροθυμια ή στην πολιτικη δειλια της να αντισταθει στο πραξικοπημα του Von Papen, πριν την ανοδο των ναζιστων στην εξουσια, που παρεδοθη αμαχητι. Γινεται, νομιζω, κατανοητη η διαφορα μεταξυ των εκφρασεων "εχω ευθυνη" και "στηριζω".

    Τελος θεωρω οτι η απαντηση στην απο, τουλαχιστον, τεσσερις δεκαετιες συνεχουμενης κλιμακωσης της καμπανιας μιας ολοενα και ευρυτερης μεριδας αστων ιστοριογραφων και των ακομα χυδαιοτερων εκλαικευτων τους με στοχο την ταυτιση του ναζισμου-φασισμου με τον κομμουνισμο δεν θα εχει πλεον αποτελεσμα στη βαση και μονον της αναφορας στη θρυλικη αντισταση και νικη της ΕΣΣΔ και των πολιτων-στρατιωτων της επι της ναζιστικης λαιλαπας. Η απαντηση πρεπει να ειναι εφοδιασμενη με επιχειρηματολογια καιρια, διεξοδικη, αναλυτικη (σε αντιστοιχια βεβαια με τις δυνατοτητες του μεσου που χρησιμοποιειται καθε φορα) και με στοχο να απαντωνται ενα προς ενα τα κυκλοφορουντα ψευδοεπιχειρηματα ωστε να εχει αποτελεσμα στη διαμορφωση της κριτικης σκεψης και της συνειδησης των νεων γενεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ πραγματικα τωρα.
      με αυτες τις γενικευσεις βγηκε 10 λεπτα, αν θες να δεις περισσοτερα ΔΙΑΒΑΣΕ τα κειμενα.
      για τις γενικευσεις λοιπον ειπαμε και για αυτο τις λενε γενικυσεις.
      οσο για το 2) προφανως σε πειραξε αλλα ειναι αληθεια οποτε ξεχνα το, αν σε πειραζει ας προσεχες για αυτους που ακολουθεις γιατι στην τελικη τα ιδια θα κανουν παλι

      Διαγραφή
    2. Η κριτικη στο SPD ειναι ορθοτατη, διοτι η σταση του ηταν επιτηδευμενη, με το σκεπτικο της εξοντωσης τοσο των κομμουνιστων οσο και των ναζιστων.

      Διαγραφή
    3. ασε που τωρα που το θυμαμαι πρεπει να δεις και την αντιστοιχη σταση της σουηδικης σοσ/τιας που εκανε ξεκαθαρα τις πλατες, επι δικιας της κυβερνησης εξολοθρευτικε το σουηδικο κομμουνιστικο κομμα (λοβοτομες στα μελη του κ.α.) και τοτε μπηκαν οι βασεις και γιατο εργοστασιο βαρεως υδατος που ηταν βασικος κρικος στην πολεμικη βιομηχανια του χιτλερ.
      να αναφερθω και στην υπολοιπη ευρωπη και την σταση της στον ισπανικο εμφυλιο;;;;;
      μια ζωη και παντου τα ιδια

      Διαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΟΜΩΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥΣ.

    Comunisti Belgio (Federazione Comunista del Belgio)

    Pietro Lunetto

    could be very useful if we can translate at least in english this video...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέξανδρος Κατσαραγάκης11 Νοεμβρίου 2012 στις 11:27 π.μ.

    Πολυ καλή προσπαθεια απο το ΚΚΕ και για να λειτουργησει ως τετοια θα πρεπει να πλημμυρισει το διαδικτυο..παντου οπου οι κομμουνιστες εχουν καποιας μορφης προσβαση θα πρεπει να αναρτηθει συνδεσμος..Με αφορμη την τοποθετηση του φιλου για τη σοσιαλδημοκρατια εχω την αποψη πως μπορει να μεμφεται το σεναριογραφο του βιντεο για το οτι δεν αναφερει τη λεξη "αντικειμενικα"..ειναι προφανες και απο την ιδια την εξελιξη των πραγματων στη Γερμανια του μεσοπολεμου οτι περα απο προθεσεις ηγετων και κομματικης-εκλογικης βασης η σταση της σοσιαλδημοκρατιας αντικειμενικα οχι μονο δεν βοηθησε στην αποτροπή αλλα στηριξε την ανοδο των Εθνικοσοσιαλιστων στην εξουσια με οτι μετεπειτα επακολουθησε..επαναλαμβανω αντικειμενικα και περα απο προθεσεις..η ιστορια δυστυχως ή ευτυχως (ευτυχως κατα τη γνωμη μου) δεν κρινει προθεσεις και σχεδιασμους αλλα γεγονοτα...για να γινω κατανοητος..μπορει η υπογραφη της συνθηκης του Μααστριχτ απο τον τοτε ΣΥΝ να ηρθε σαν αποτελεσμα των αυταπατων που θρεφει ο χωρος για το ρολο και τους σκοπους της ΕΕ αλλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στηριζει-εξυπηρετει τα πιο προχωρημενα σχεδια της αστικης ταξης και του μεγαλου κεφαλαιου οποτε και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και μονο αυτο το γεγονος κατατασσει το συγκεκριμενο χωρο στις δυναμεις αυτες που στηριζουν τη διαιωνιση του καπιταλισμου..οταν λοιπον η Ιστορια κρινει (και θα κρινει νομιζω πολυ γρηγορα) τη σταση τους δεν θα εξετασει προθεσεις, λογικες, αυταπατες,ανικανοτητες αλλα το γεγονος οτι στην Ελλαδα των αρχων του 21ου αιωνα στις δυναμεις που στηριζαν τις επιλογες της αστικης ταξης ανηκε και αυτος ο χωρος..ετσι και στη Γερμανια του μεσοπολεμου...και κατι τελευταιο και παντα τηρουμενων των αναλογιων..οι μεγαλυτεροι εγκληματιες των Ναζιστων οταν δικαστηκαν ισχυριζοντουσαν οτι τα εγκληματα τους ειχαν σαν αφετηρια "αγνες" προθεσεις απεναντι στο Γερμανικο λαο και στην Αρεια φυλη..αντικειμενικα ομως εγκληματουσαν κατα της ανθρωποτητας στο ονομα "αγνων" προθεσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη, το ΚΚΕ με την πολιτικη του απο την Καζερτα και μετα ΣΤΗΡΙΞΕ το βαρβαρο μετεμφυλιοπολεμικο καθεστως? Δεν καταλαβαινω που μπορει να οδηγησει μια τετοια επιχειρηματολογια! Επειτα, ο ορος "αντικειμενικα" δεν οφειλει να χρησιμοποιειται για να δικαιολογησει ή να αιτιολογησει μια σειρα απο γεγονοτα που στον εναν ή στον αλλο βαθμο ειναι αιτιακα συνδεδεμενα ή απλα συσχετισμενα μεταξυ τους στο χρονο, αλλα για να καθορισει τις παραμετρους και τις μεταβλητες της θεωριας και της παρατηρησης ωστε να ανακαλυφθουν ενδεχομενες κανονικοτητες (νομοι) αιτιακης αλληλουχιας γεγονοτων και φαινομενων. Και βεβαια ειναι αλλο πραγμα αν πολλακις γινεται χρηση του "αντικειμενικα" για να δωσει αιγλη σε υποπτους, αβεβαιους, σαθρους και οχι επιμελως συνταγμενους υποκειμενικους συλλογισμους.

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρος Κατσαραγάκης11 Νοεμβρίου 2012 στις 7:10 μ.μ.

      Αν και μ ενοχλει λιγο ο διαλογος με παρατσουκλια θα συνεχισω και θα σου πω πως καταλαβαινεις την σοφιστεια της σκεψης σου...ο αστυνομικος ειναι οργανο το μπουζουκι ειναι οργανο αρα...αναφερομενος σε συγκεκριμενα λαθη τακτικης του ΚΚΕ την εποχη της Κατοχης σε μια πορεια ομως αναπτυξης του εθνικοαπελευθερωτικου λαικου κινηματος,με το οπλο στο χερι πολεμωντας τους Φασιστες, και την αδυναμια του να θεσει θεμα εξουσιας οταν και οπως επρεπε συγκρινεις ανομοια πραγματα..η σοσιαλδημοκρατια στη Γερμανια του μεσοπολεμου θεωρησε σημαντικοτερο αντιπαλο τους κομμουνιστες και συνειδητα απορριψε τις προσπαθειες του ΚΚΓ για κοινο αντιφασιστικο μετωπο οποτε αν και στα λογια ηταν αντιφασιστικη στην πραξη στηριξε την ανοδο των Εθνικοσοσιαλιστων εκφραζοντας εκεινη την περιοδο τα κομματια εκεινα της αστικης ταξης που φοβουμενα οποιαδηποτε συνεργασια με τους κομμουνιστες θεωρουσαν ικανο να ελεγθει το φιδι..πολυ περισσοτερο να σου πω οτι μαλλον καλοβλεπαν το μετωπο εναντια στους κομμουνιστες των Ναζι θεωρωντας οτι δεν προκειται να τους αγγιξει εκεινους...ειναι γνωστα τα λογια του ποιητη στη προσπαθεια του να αφυπνισει συνειδησεις εναντια σ αυτο που εβλεπε να εκτυλισσεται..αν θες να προχωρησω και παραπερα να σου θυμησω οτι με την ιδρυση του ΕΑΜ προταθηκε στον Γεωργιο Παπανδρεου να αναλαβει την ηγεσια του..εκεινος ομως ορκισμενος αντικομμουνιστης αρνηθηκε προτιμωντας οπως και ενα σημαντικο τμημα της αστικης ταξης την "αντισταση" στη Μεση Ανατολη..πες μου εσυ λοιπον αν στη πραξη και επι της ουσιας η συνειδητη αρνηση του Παπανδρεου στηριξε ή δυσκολεψε την Ναζιστικη κυριαρχια στη πατριδα μας..

      Διαγραφή
  7. Πνουρο στο χωριο μου λένε:(της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες) την επόμενη φορά πριν δευτερολογήσεις να το θυμηθείς.Το Βιντεο εξαιρετικό.Ο ρόλος της ΕΣΣΔ καθοριστικότατοοοος και μην ξεχνάται ότι έπεσαν τα διαμάντια της σιοβιετικής κοινωνίας της πρωτίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.