28 Νοεμβρίου 2012

Κεσάτια...

Δημόσια ικανοποίηση αλλά και παρασκηνιακός σκεπτικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ: οι εγγραφές μελών στις οργανώσεις - έγιναν το Σαββατοκύριακο - αποδείχτηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Σύμφωνα με πηγή της ηγετικής ομάδας του κόμματος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 5%-8% των μελών, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου περί τα οργανωτικά στελέχους ο αριθμός των μελών του κόμματος πρόκειται να τριπλασιαστεί και θα φτάσει τα 30.000-35.000 μέλη.
Ο αριθμός όσων πήγαν να εγγραφούν και ταυτόχρονα να ψηφίσουν στις κάλπες των περίπου 350 οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά δεν θυμίζει πάντως σε τίποτα τα 300.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και τους ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους της Ιπποκράτους σε εσωκομματικές ψηφοφορίες της τελευταίας πενταετίας.
Από τις κάλπες του Σαββατοκύριακου και τις σημερινές κάλπες στους χώρους εργασίας (κλαδικές) θα προκύψουν οι περίπου 3.000 αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ».
Οπως υποστηρίζουν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για τη μάλλον υποτονική, σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στη χώρα, προσέλευση των υποστηρικτών του κόμματος ευθύνονται δύο πράγματα: πρώτον, η ταχύτητα με την οποία αποφασίστηκε η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο από κόμμα συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα και δεύτερον, ότι ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ (σχεδόν 1.600.000 πολίτες) στις τελευταίες εκλογές φαίνεται πως διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις ή «δεν είναι έτοιμος να ριζοστικοποιηθεί» [sic] όπως λένε στην Κουμουνδούρου.

Η απροθυμία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το κόμμα και μέσα από τις οργανώσεις του, πάντως, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος με «πασοκογενή» προέλευση, αποδίδεται στη «φυσική και πνευματική κόπωση του κόσμου από τις μνημονιακές πολιτικές». Οπως τονίζει το ίδιο στέλεχος, «ο κόσμος είναι τόσο κουρασμένος, απογοητευμένος και αηδιασμένος με όσα συμβαίνουν, που δύσκολα πλέον μπορεί να δώσει και λίγο από τον χρόνο του για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική».
Πηγή: Τα Νέα μέσω Lenin reloaded

17 σχόλια:

  1. ο κόσμος έχει ξυπνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖΑ ειναι το νέο κόκκινο ΠΑ.ΣΟΚ όλοι το γνωρίζουμε και πρέπει επιτέλους να το μάθει και ο απλός ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μονο το γεγονος οτι δεν καταφεραν με τοσους ΠΑΣΟΚΟΥς να τους πλευριζουν να περασουν τις 30000 μελη δειχνει ποσο μακρυα απο το λαο εινα και ποσο οι ψηφοι που πηραν το καλοκαιρι ηταν ψηφοι "αμυαλοι" και επιπολαιοι, οταν λεμε οτι η ιστορια επαναλαμβανεται σαν φαρσα η τραγωδια αυτο εννοουμε κατ αμια ενοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ΜΠΑ, Δεν έγινε πλυντήριο για τους ΠΑΣΟΚους ο ΣΥΡΙΖΑ;Εως χθες τον κατηγορούσατε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλοι μας με το κόσμο που έρχεται. Αν μια οργάνωση 35 ατόμων γίνεται οργάνωση 150 δεν είναι και λίγο. Κοιτάξτε πως θα σωσετε τις δικές σας οργανώσεις κι αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν προβλημα αν μοιαζαμε με το ΠΑΣΟΚ του 2004 με τους 1.000.000 ψηφοφόρους. Ευτυχώς δεν εχουμε τετοια.

      Θωμάς Σανιτόπουλος

      Διαγραφή
    2. @Θωμάς Σανιτόπουλος:
      -Δεν έγινε πλυντήριο για τους ΠΑΣΟΚους;
      -και τον "κατηγορήσαμε" για κάτι τέτοιο; Δηλαδή δεν είναι κάτι πάνκοινως γνωστό; Θέλεις ήπως link με ανθρώπους από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που τοι καταγγέλουν και διαμαρτύρονται για αυτό; Θες παραπομπές από την Αυγή; Θέλεις να μας εξηγήσεις τι ακριβώς πρεσβέβουν πολιτικά οι:
      Ραυτόπουλος, Φωτόπουλος, Κοτσακάς, Κολάς,Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη, Σακοράφα, Μητρόπουλος, Κουρουπλής, κλπ κλπ;
      -Χωρίς να πιάσω να "κριτήρια" με τα οποία γ΄λινεται κάποιος "μέλος" του ΣΥΡΙΖΑ, το σίγουρο είναι πως πολύ απέχει οργανωτικά από κόμμα εξουσίας. Και σίγουρα δεν υπάρχει καμμία αναλογία ανάμεσα στην αύξηση των μελών και των ψηφοφόρων του.
      Οστώσο ένα δίκιο θα σας το δώσω. Αν είστε ευχαριστημένοι εσείς, εμένα μου περισεύει...
      Υ.Γ.
      Τάμα στην Παναναγιά του Σουμελά θα κάνατε για να γινόσαστε ΠΑΣΟΚ του 2004, αλλά το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνεται σαν φάρσα στην Κουμουνδούρου. Καλά κουράγια...

      Διαγραφή
    3. Τα λίνκ τα ξερω. Ο καθένας εχει τους φόβους του. Εσείς τους δικούς σας.Αναμεσα από την περιχαράκωση και το ανοιγμα στη κοινωνία εμείς διαλέξαμε το δευτερο με όλους τους κινδύνους που εμπεριέχει. Άλλωστε αυτή είναι και η αληθινή λενινιστική τακτική που πλεον έχετε ξεχάσει στο κόμμα σας. Για όλους αυτούς που λες εγω ξερω μόνο το Μητρόπουλο τον Κουρουμπλή και τη Σακοράφα να είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι διακινείται και αν το πιστευεις είναι δικό σου πρόβλημα.
      Ειδες που κανεις λαθος; Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ του 2004,αλλά ουτε ΚΚΕ του 2012.

      Θωμάς Σ.

      Διαγραφή
    4. ας παμε, θα σου γραφω εναν καθε μερα για να εχεις.
      ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ: ο δοτος προεδρος της ΓΣΕΕ το 85 με το πραξικοπημα γιαννοπουλου, μαθε οτι ειχε αναλαβει απο πριν τον μαη το οργανωτικο/συνδικαλιστικο με γραφειο στην κουμουνδουρου και πλεον απο χθες ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΝ μελος της ΚΠΕ του τσυριζα, δλδ αν καταλαβαινω καλα το αριστειδην ειναι και ψιλοδιορισμος.
      θα εχει και συνεχεια.....

      και κατι ακομα, το ανοιγμα στα στελεχη του πασοκ δεν ειναι ανοιγμα στην "κοινωνια"

      Διαγραφή
    5. @Σανιτόπουλος:
      Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά μόλις τώρα είδα την ύβρη.
      -Εσείς κ.Σανιτόπουλε, ένας φανατικός εχθρός του Λενινισμού, με ποια ακριβώς ιδιότητα επικαλείστε τον Λένιν;
      -Πιστεύετε στο κόμμα νέου τύπου;
      - Στην άποψη του Λένιν για το αστικό κράτος που τσακίζεται και δεν καταλαμβάνεται;
      -Στην άποψη του για τις ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης;
      -Σε τι ακριβώς συμφωνείτε με τον Λενινισμό που τον έχετε κυρήξει παρωχημένο ήδη από το 1968;
      Σε τι στα κομμάτια δεν είστε αντίθετοι στην Λενινιστική διασκαλία ρε θεμπαίχτες που θα τον επικαλεστήτε κιόλας!
      Κατά τα λοιπά ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε τα λεγόμενα μου, λέγοντας πως είναι σε γνώση σας.

      Διαγραφή
    6. @Σανιτόπουλος:
      Υ.Γ.
      Για τους υπόλοιπους δεν έχετε ιδέα κ.Σανιτόπουλε;
      Ρίξτε μία ματιά στις φωτογραφίες του συνεδρίου του μορφώματος που υποστηρίζετε και θα εκπλαγείτε!
      Εγώ πάλι δεν εξεπλάγην καθόλου...

      Διαγραφή
  3. Τα κεσάτια τα δικά σας να κοιτάξετε. ιδεολογικά και τακτικά.
    Ν. Γεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ν. Γεωργίου:
      Και εσένα θα σε δικαιώσω. Αφού ούτε ιδεολογία ούτε τακτική έχεις, δεν είχες ποτέ σου ιδεολογικά ή τακτικά ζητήματα. Κουράγιο και εσύ, η πτώση θα είναι πολύ επώδυνη...

      Διαγραφή
  4. οχι ρε συ τι συζητας; πλυντηριο τσυριζα για πασοκους; ποιος τα λεει αυτα; οι πασοκοι τα λενε αυτα γιατι φοβουνται το ρευμα (κλειστε την πορτ μην πουντιασετε μονο) κατι αθλιοι πασοκοι οπως ο κοτσακας, ο ραυτοπουλος, ο φωτοπουλος, η κατσελη, η μαριλιζα, ο κουρουμπλης, ο μητροπουλος, η σακοραφα (το ναυτακι του πλοιου για την γαζα, μουγκα στη στρουγκα στις 17/11, εστριψε και αυτη στηνν αλεξανδρας), κατι τετοιοι αθλιου πασοκοι τα λενε αυτα γιατι φοβουνται τον τσυριζα.

    οι δικες μας οργανωσεις εδειξαν τι ειναι (για να μην παω πολυ μακρια) στηνς 48ωρη και τις 2 μερες ειδικα το απογευμα της τεταρτης σας εβλεπα σαν χανους με ανοιχτο το στομα να κοιτατε, στον προυπολογισμο, στο πολυτεχνειο, στο σεφ κ.ο.κ.
    εκτος του ΣΕΦ που μπορει να στειλατε κανενα να δει ποια πανω θα κανετε φωτοσοπ και καμια φωτο για να ανεβασετε στο left.gr με κοσμο (γιατι αλλιως που να τον βρειτε μαζεμενο) και για τις επομενες εκλογες με καμια κνιτισα παλι οπως στις τελευταιες.
    οσο για τα ιδεολογικα, παλληκαρια;; εμεις κεσατια δεν εχουμε. η πολιτικη μας ειναι συγκεκριμενη οπως και οι θεσεις μας. αρα λοιπον ειτε συμφωνεις ειτε διαφωνεις, υπαρχει μια θεση, μια πολιτικη και με συγκεκριμενη προταση που μπορει ο οποισδηποτε να συζητησει και οπως ειπα ποιο πριν ειτε να συμφωνησει ειτε να διαφωνησει.
    με τον τσυριζα θα ηθελα να κανω πολιτικη αντιπαραθεση, αλλα δυσκολευομαι λιγο γιατι η θεση σας ειναι σαν την παπια την αποδημιτκη, αλλαζει "μερος" ανα μερα, ωρα και ακροατηριο.
    ακομα και για τις παλινωδιες της τελευταιας βδομαδας γραφω τομο, χωρις σχολιασμο, απλα με παραθεση.
    απλα ετσι σαν σχολιασμο, την ταμπελα δεν την βγαζουμε, ουτε πληρωνουμε το προστιμο, μακαρι να βγειτε και να φερετε καινουργιο σχεδιο μαρσαλ, δλδ θα ξαναφερετε αμερικανους στρατιωτες, πολεμικο εξοπλισμο, φραγκα για να δημιουργηθουν καινουργιοι "λατσηδες" κτλ. καντε το, αυτη την φορα θα τα αξιοποιησουμε καλυτερα.
    να ξανακουσω απο τσυριζαιο ξανα για βρωμικο 89 και λασπη για το ΚΚΕ (να υπενθυμισω εδω οτι απο την ηγετικη ομαδα που ειχε και την πλειοψειφια τοτε στην Κ.Ε., ολοι οσοι υπερθερματιζαν ή ειναι ακομα στον τσυριζα ή πηγαν μεσω τσυριζα στο πασοκ) και να του ζητησω να μου κανει κορνιζα το αρθρο του νικολοπουλου στην αυγη; αληθεια ξερει κανεις απο τους τσυριζαιους, τι εκανε την εποχη τεμπονερα και στα γεγονοτα ο κυριος αυτος;
    να χαιρεστε τους καινουργιους συνεργατες...
    ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται πάνω στις αρχές του μπολσεβίκικου κόμματος του Λένιν, είναι ένα κόμμα Ριζοσπαστικό ανατρεπτικό πολυτασικό! Τώρα αν τα 35000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σας φαίνονται λίγα θα σας υπενθυμίσω ότι ο Λένιν παρέταξε μόνο 25000 οπλισμένα μέλη απέναντι στη φρουρά του Κερένσκι! Ε! και με λίγη επιμελητεία από τους συντρόφους του ΚΚΕ πιστεύω να τους καταφέρουμε!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα μαρμαρα εχεις πλακα τελικα. Σε ειχα παρεξηγησει. Η Λουκα ή η Μαριλιζα σου κανει πιο πολυ για Ροζα?

      Διαγραφή
    3. ρε συ μαρμαρα μεχρι σημερα απλα πιστευα οτι εισαι συριζαιος, πρεπει να υπερασπιστεις το κομμα σου, θεμιτο, ακομα και στις παλινωδειες, αλλα......
      αν το συγκεκριμενο ποστ το πιστευεις πραγματικα, τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα, ειναι οτι ποιο αστειο εχω ακουσει τα τελευταια χρονια.
      σε παρακαλω πες μου οτι απλα το εγραψες για πλακα, για να μας πικαρεις, ελα δεν μπορει να εχεις τοσο μαυρα μεσανυχτα!!!!!!
      απλα θεος!!!! μου εφιαξες το κεφι
      http://www.youtube.com/watch?v=-pdY8k49diY

      Διαγραφή
    4. Ρε μαρμαρά, σοβαρά τώρα. Τι πίνεις;
      Είναι κόμμα "νεου τύπου" (αυτό είναι το Λενινιστικό κόμμα) το Τσιπρέικο;
      Τι σας ποτίζουν στην Κουμουντούρου να έρθω να πάρω και εγώ;
      Υ.Γ.
      Από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου, το ξύλο από τους ΠΑΣΟΚους το βλέπεις να έρχεται με βήμα ταχύ. Ατυχήσατε. Δεν θα σας γλυτώσουν οι ΚΚΕδες από αυτό... Προσωπικά μπορεί να βάλω και κανένα χεράκι...

      Διαγραφή
  5. λοιπον...το ακουσα μολις τωρα, την τραγουδαρα των kollektivA. τα λεει ολα σε ενα τραγουδι, δεν πα να λετε οτι μλκ θελετε; καθε φορα που θα θελετε να μας τα "χωσετε" να το ακουτε. απλα, ομορφα και ωραια!
    τπτ αλλο
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TpLSVfb4fkE
    υ.γ. ντροπη μου που δεν το ειχα παρει χαμπαρι νωριτερα και το εμαθα απο τον καλαμουκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου ενθουσιασε τον συν-μεταλα modesto ανεβαινει..εφτασεεε

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.