18 Νοεμβρίου 2012

Το χρονικο της χθεσινης πορειας στο Πολυτεχνειο.


ΑΘΗΝΑ: Πολύς κόσμος από νωρίς μαζεμένος στις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ, οι οποίες αυτήν τη στιγμή ξεκινάνε προς την Ομόνοια.

Φωτό από την προσυγκέντρωση των κλαδικών οργανώσεων στην πλατεία Βάθης. 
16:50 


ΑΘΗΝΑ: Μαχητική, με παλμό, η προσυγκέντρωση των κλαδικών οργανώσεων της ΚΟΑ προχωρά και φτάνει αυτήν τη στιγμή στο ύψος των Χαυτείων.


16:53
ΑΘΗΝΑ: Δείτε βίντεο από την προσυγκέντρωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ. 
16:58 
ΑΘΗΝΑ: Μαζική και η παρουσία φοιτητών και σπουδαστών στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

17:00 
ΑΘΗΝΑ: "ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!" αντηχεί δυνατά, 17 Νοέμβρη του 2012, 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ!

17:11 
ΑΘΗΝΑ: Σε δήλωσή της από την πορεία λίγα λεπτά νωρίτερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: "Το Ισραήλ που κατέχει συριακά και παλαιστινιακά εδάφη βομβαρδίζει τη Γάζα. Στις πλάτες των Παλαιστινίων προσπαθεί να δημιουργήσει έδαφος, προγεφύρωμα για να χτυπήσει τη Συρία και στη συνέχεια το Ιράν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια κατάπτυστη συμφωνία στρατιωτική με το Ισραήλ, που σημαίνει οτι η Ελλάδα έτσι ή αλλιώς έχει διάθεση εμπλοκής στον πόλεμο, με τις βάσεις ή και με κάτι περισσότερο. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτήν τη συμφωνία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των 2 λαών, αλλά με την ενεργητική συμμετοχή στη διαπάλη για τους δρόμους της ενέργειας και τους δρόμους του πετρελαίου."
 

17:24 
ΑΘΗΝΑ: Μαχητικά στη διαδήλωση και η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών
17:27
ΑΘΗΝΑ: Πραγματικά μαζική η διαδήλωση του ΚΚΕ: Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η ουρά δεν έχει περάσει το ύψος του Τιτάνια. 
17:35 
ΑΘΗΝΑ: Ατελείωτο κόκκινο ποτάμι η διαδήλωση του ΚΚΕ καθώς μπαίνει στην πλατεία Συντάγματος.
17:36
ΑΘΗΝΑ: Περνά από το ύψος της Βουλής η πορεία του ΚΚΕ, προχωρά με αποφασιστικότητα, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που από νωρίς προσπάθησε να δημιουργήσουν συγκυβέρνηση-δυνάμεις καταστολής: "Κανένας φόβος, καμιά υποταγή - Με το ΚΚΕ για την ανατροπή!"
17:40
ΑΘΗΝΑ: Την ώρα που η συγκυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, την ώρα που βαθαίνει τη στρατιωτική της συνεργασία με το Ισραήλ, Έλληνες φαντάροι, ένστολα παιδιά της εργατικής τάξης διαδηλώνουν μαζί με τους εργάτες, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό: "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά!"
17:48
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μόλις ξεκίνησε η πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, στην οποία μίλησε ο Μιχ.Σπυριδάκης, μέλος του ΣΦΕΑ.
17:57
ΑΘΗΝΑ: Μαχητικά συνεχίζει η πορεία του ΚΚΕ προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Η κεφαλή αυτή τη στιγμή στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου.Τα συνθήματα των Οργανώσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δυνατά αντηχούν στην ατμόσφαιρα: "9 δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία!"

18:04
ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζουν να περνάνε τα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο
18:09
ΑΘΗΝΑ: "Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!"

18:19
ΑΘΗΝΑ: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ πέρασε το ύψος του Χίλτον και συνεχίζει προς αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία. Από πίσω τα μπλοκ ακολουθούν σε ιδιαίτερα πυκνή διάταξη. Αριστερά και δεξιά από την πορεία, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακινούν τον "Ριζοσπάστη", με ιδιαίτερα καλή ανταπόκριση από τον κόσμο.
18:26 
18:33
ΑΘΗΝΑ: Σε διάβημά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ζητάει να ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει να συνεχιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

18:43
ΑΘΗΝΑ: Καθώς η πορεία του ΚΚΕ πλησιάζει στην αμερικάνικη πρεσβεία, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δυναμώνουν.

18:46
ΑΘΗΝΑ: Στο ύψος της αμερικάνικης πρεσβείας αυτήν τη στιγμή η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Ακόμα πιο δυνατά αντηχούν τα συνθήματα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, τα συνθήματα καταδίκης των ιμπεριαλιστών: "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη!". Η κεφαλή προχωρά προς την ισραηλινή πρεσβεία, ενώ τα μπλοκ του ΚΚΕ σχηματίζουν ένα πυκνό κόκκινο "χαλί" από σημαίες σε ολόκληρη τη Βασ.Σοφίας μέχρι το Χίλτον.
18:56
ΑΘΗΝΑ: Πλέον φαίνεται σε ολόκληρη τη Βασιλίσσης Σοφίας η μαζικότητα της πορείας του ΚΚΕ: μόλις τώρα πέρασε η ουρά της πορείας του ΚΚΕ από το Χίλτον, ενώ πάνε ήδη 10 λεπτά από τη στιγμή που πέρασε η κεφαλή της από την αμερικάνικη πρεσβεία!

19:01 
ΑΘΗΝΑ: Δείτε βίντεο με πλάνα από την εντυπωσιακή πορεία του ΚΚΕ καθώς περνά μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία. 

19:03
ΑΘΗΝΑ: Παρέμβαση Θ. Παφίλη: "Κάναμε διάβημα στο υπουργείο δημόσιας τάξης και η απάντηση που πήραμε ήταν να μην αφήσουν την πορεία να προχωρήσει. Θέλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε τη διαρροή που γίνεται προς τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης απο την πλευρά του υπουργείου ότι θα επιτρέψει στο μπλόκ του ΚΚΕ να περάσει. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να περάσει όλη η πορεία ανεξαίρετα να διαδηλώσουμε έξω απο την ισραηλινή πρεσβεία. Παραμένουμε στη θέση μας και επιμένουμε και το λέμε και δημόσια να αλλάξει απόφαση και η αστυνομία και η κυβέρνηση και να επιτρέψει στην πορεία να διαδηλώσει έξω απο την ισραηλινή πρεσβεία."

19:28
ΑΘΗΝΑ: Ξεκινούν και πάλι οι διαδηλωτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την αμερικάνικη πρεσβεία και προχωρούν αποφασιστικά με κατεύθυνση προς την ισραηλινή.

19:34
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική πορεία της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου, αφού νωρίτερα πέρασε από το Αμερικάνικο προξενείο.

19:36
ΑΘΗΝΑ: Προχωράνε οι διαδηλωτές του ΚΚΕ, βρίσκονται λίγο πριν τον Πύργο των Αθηνών. Από τα μεγάφωνα απευθύνουν συνεχώς κάλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχιστεί η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.


19:47
ΑΘΗΝΑ: Μετά τις αλεπάλληλες διαμαρτυρίες και την επιμονή του ΚΚΕ, ο δρόμος άνοιξε, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Αποφασισμένοι, προχωράνε μαχητικά, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους, να στείλουν σαφές μήνυμα ότι θα χαλάσουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για εμπλοκή σε αυτές τις δολοφονικές επιχειρήσεις.

19:58 
ΑΘΗΝΑ: Ανεβαίνει η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Στο ύψος της Αγίας Τριάδας η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Καθώς η πορεία μπαίνει σε περιοχή με πολλές πολυκατοικίες, όλο και πιο συχνά οι διαδηλωτές αντικρύζουν κάτοικους που βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν.
   
20:04
ΑΘΗΝΑ: Και ένα χαριτωμένο και ελπιδοφόρο στιγμιότυπο που μας μεταφέρουν διαδηλωτές: καθώς η πορεία του ΚΚΕ συνεχίζει να ανεβαίνει στην Κηφισίας, σε ένα από τα μπαλκόνια, μαζί με τους κατοίκους που χειροκροτούν, μια ομάδα από πιτσιρίκια βγήκε από παιδική γιορτή, χειροκροτώντας και φωνάζοντας: "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία"!

20:10 
ΑΘΗΝΑ: Έχει περάσει το ύψος της Πανόρμου η πορεία του ΚΚΕ.

20:14
ΑΘΗΝΑ: Σιδερόφρακτη από τις δυνάμεις καταστολής η ισραηλινή πρεσβεία, περικυκλωμένη από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές συνεχίζουν αποφασιστικά!

20:22
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε άλλο ένα βίντεο από τη μαζική διαδήλωση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. 
  
20:30
ΑΘΗΝΑ: Τώρα στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ. Κόντρα στην παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων, η διαδήλωση, συγκροτημένα και αποφασιστικά προχωρά μπροστά.


20:36
ΑΘΗΝΑ: Συνεχίζουν ακόμα να περνάνε τα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία. Τα σχέδια της συγκυβέρνησης να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πρεσβεία των δολοφόνων-συμμάχων τους, έπεσαν στο κενό.
Σειρά από την αστυνομία ξαναπήρανε διάφοροι "καλοθελητές" στο διαδίκτυο, που διαδίδουν εδώ και 10 λεπτά οτι τάχα "το ΚΚΕ πέρασε, είδε την ισραηλινή πρεσβεία και έφυγε", ενώ ακόμα και αυτή τη στιγμή περνάνε ολόκληρα μπλοκ του ΚΚΕ μπροστά από την πρεσβεία...


20:48
ΑΘΗΝΑ: Η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ αφού διαδήλωσε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία, γύρισε στο ρεύμα της καθόδου της Κηφισίας, για να μπορέσουν και τα υπόλοιπα πολυπληθή μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προσεγγίσουν τη σιδερόφρακτη πρεσβεία.
Το "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη" ακούστηκε δυνατά από χιλιάδες και χιλιάδες στόματα!
Αυτήν τη στιγμή, η κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ έχει φτάσει στο ύψος της Πανόρμου, όλη η Κηφισίας από την ισραηλινή πρεσβεία ως εκεί έχει γεμίσει κόσμο.  
21:05 
ΑΘΗΝΑ: Στην Πανόρμου ολοκληρώθηκε πριν ένα τέταρτο η μεγαλειώδης αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Παρόλα αυτά είναι τόσοι πολλοί οι διαδηλωτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο μέχρι πριν 2-3 λεπτά.
Παρά την τεράστια προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εμποδίσει την αντιιμπεριαλιστική πορεία, με το κλίμα τρομοκρατίας, τους αστυνομικούς φραγμούς που έστησε, τους διάφορους μηχανισμούς που διέδιδαν προβοκατόρικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, χάρη στην επιμονή και τα αλεπάλληλα διαβήματα του ΚΚΕ, το σχέδιό τους δεν πέρασε: Η πορεία συνεχίστηκε, διαδήλωσε τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μπροστά και από την αμερικάνικη και από την ισραηλινή πρεσβεία!
Όπως δεν πέρασαν τα σημερινά σχέδια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έτσι να μην περάσουν και τα σχέδιά τους για εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που στήνουν οι σύμμαχοί τους στη Μέση Ανατολή, να μην επιτραπεί η χρήση της βάσης της Σούδας, ούτε και καμιά άλλη διευκόλυνση στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.
902.gr via LeninReloaded

29 σχόλια:

  1. Η επιλογή αυτή του κουκουέ (να παει στην Ισραηλινη πρεσβεια) είταν κατά τη γνώμη μου ατυχής και μεροληπτική. Διερωτάται κανείς αν η επιλογή προέκυψε απο την σημερινή θεώρηση του ισραήλ σαν προμαχώνα του ιμπεριαλισμού, ή από μιά συμπαράταξη με τα συντηρητικά καθεστώτα των αραβικών χωρών, ή αν αποτελούσε ένα από τα παλιά αντισημιτικά αντανακλαστικά του κουκουε στη βάση του αντισημιτισμού του ΚΚΣΕ.

    Παρακαλώ, ας μην ακούσω πάλι για Αβραάμ Μπεναρόγια, Ματαράσσο κττ., αυτά έχουν ξεχαστεί και παραγραφεί.

    Το κκε χθές απέδειξε ότι προτιμά ένα θεοκρατικό από ένα δυτικό καθεστώς, απλά και μόνο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτζι μπουρτζι και λουλας.

      Κωστας.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς υπονοείς ότι μια ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού είναι κάτι "προοδευτικό" και προς όφελος των λαών...Κάτι παρόμοια λένε κάποιοι φανατικοί Εβραίοι (με την έννοια της θρησκείας και μόνο)για να στηρίξουν τα εγκλήματα του Ισραηλινού Κράτους. Σε λίγο θα μας πείς ότι το πιο προοδευτικό και φιλολαϊκό κράτος της περιοχής είναι το Ισραήλ...Και για να επισημάνω τα αυτονόητα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ισραηλινό λαό, ούτε γενικά με τους Εβραίους! Όσο για τα "συντηρητικά καθεστώτα" της Μέσης Ανατολής, αντικαθιστώνται από ακόμα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά καθεστώτα(Αίγυπτος κλπ.) που στηρίζονται από μονάρχες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις κ.α. Το παράδειγμα της Συρίας είναι χαρακτηριστικό. Το ΚΚΕ προτιμά την εργατική τάξη και τους λαούς να κατακτήσουν την εξουσία σε αυτές τις χώρες και να απαλλαγούν από τον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αυτός είναι ο μονόδρομος προς όφελος των λαών. Γιατί και το "Δυτικό Καθεστώς", που αναφέρεις, είναι ο καπιταλισμός,είναι βαθιά αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό, ποτισμένο με αίμα και βρώμα, είναι η δικτατορία των μονοπωλίων και γεννήτορας του φασισμού-ναζισμού!

      Διαγραφή
    3. KK ή είσαι εντελώς αφελής, ή για εντελώς αφελή θεωρείς τον αναγνώστη του μηνύματός σου ! Γιά ΠΟΙΑ εργατική τάξη μιλάς στις αραβικές χώρες, αγαπητέ ; για την μή υπαρκτή ; για την εντελώς ασυνειδητοποίητη ; για την παραδομένη στους αδερφούς μουσουλμάνους και στην οπισθοχώρηση στη χρονολογία Εγίρας ;

      Οι κοινωνικές αλλαγές πάντα προήλθαν από τις χώρες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, που μπορείς να αποκαλείς και ΔΥΤΙΚΟ ιμπεριαλισμό.

      διότι βέβαια, αυτό που ποτέ δεν θα σου πούν στην ΚΟΒ ή την ΟΒ σου, αλλά που θα μπορούσες να δείς αν είθελες να αντικρύσεις την αλήθεια κατάματα, είναι ότι αυτή τη στιγμή η πλουτοκρατία του Ιραν, των εμιράτων και της σαουδαραβίας (φιλοδοξεί να μπεί και η τουρκία στο κλάμπ, καθώς και κάτι τσικό τύπου αζέρων κλπ), στην ουσία συγκροτούν ένα σκληρό ιμπεριαλισμό πάνω στις υπόλοιπες αραβικές χώρες, ένα πραγματικό ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, με βάση επίσης καθαρά οικονομική, που ωστόσο, στην αντιαμερικανική του μανία, το κουκουέ δεν θέλει να βλέπει, ή ίσως το προτιμά από τους ''φονιάδες των λαών''.

      Παίρνοντας αυτή την επαίσχυντη θέση κατά του ισραήλ το κουκουέ, απλώς ενισχύει στην ελλάδα τις δυνάμεις αυτού του ισλαμικού ιμπεριαλισμού, και καμία μα καμία εργατική τάξη !

      Θα με ρωτήσεις τώρα "δηλαδή εσύ προτιμάς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ;'' : βεβαίως και ναί ! από τη δύση, κατά το μαρξισμό τουλάχιστον, όσο αυτή βέβαια παραμένει κοιτίδα του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, θα ξεκινήσει μιά πραγματική κοινωνική αλλαγή, όχι από τις αναπτυσσόμενες τριτοκοσμικές κοινωνίες ή το Ισλάμ όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται πολιτικά σήμερα !


      Y.Γ ειμαι ο αρχικος σχολιαστης...κατσε να βαλεω ενα νικ...

      LNG


      Διαγραφή
    4. τα παιξες?......τι αλλο να σε ρωτησω μετα απο αυτα που εγραψες.

      Διαγραφή
    5. @lNG.
      Είστε τόσο άρρωστοι, μας προκαλείτε θλίψη

      Το ΚΚΕ δεν πάσχει από αντιαμερικανική μανία. Εκφράζει την αντι-ιμπεριαλιστική μανία της εργατικής τάξης. Ούτε εσύ βέβαια πάσχεις από φιλοαμερικάνικη μανία, παρά μόνο από φιλοιμπεριαλιστική, κατά τα πρότυπα της κοινωνικής βάσης του χώρου σου.

      Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το συριακό, ιρανικό και παλαιστικιακό λαό από το κτηνώδες μακέλεμα που του επιφυλάσσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με στρατιωτικούς βραχίονες την Τουρκία και το Ισραήλ, αλλά και τις μισθοφορικές ισλαμικές ομάδες σαν την Αλ-Κάιντα, που μισθοσυντήρητες από τις ΗΠΑ και τις κάθε λογής υπηρεσίες τους δραστηριοποιούνται στη Συρία προσφέροντας λουτρό αίματος στο συριακό λαό, ο οποίος να σημειωθεί ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία αντιτίθεται και πολεμά σθεναρά τους δοσιλόγους στη χώρα του. Τουρκία και Ισραήλ έχουν ήδη ξεκινήσει το αιματοκύλισμα, στην τουρκοσυριακή μεθόριο οι πρώτοι, στη λωρίδα της Γάζας οι δεύτεροι. Το ιρανικό καθεστώς πέρα από λεονταρισμούς και υπαινιγμούς για την αποτρεπτική αλλά και κατηγορηματικά αμυντική ισχύ του (βλέπε πυρηνικό του πρόγραμμα), δεν έχει εισβάλλει ούτε αιματοκυλήσει λαό στην περιοχή σε αντίθεση με το κράτος του Ισραήλ που είναι κατοχική δύναμη στα παλαιστινιακά εδάφη, έχει πραγματοποιήσει 2 εισβολές στο Λίβανο και ων ουκ έστιν αριθμός τέτοιες στη λωρίδα της Γάζας, έχει προκαλέσει ποτάμια αίματος και στηρίζει τις βάρβαρες μοναρχίες του Κόλπου, οι οποίες σε αντάλλαγμα του καύσιμου ορυκτού πλούτου που παρέχουν στην υπερατλαντική υπερδύναμη αντλούν εξ' αυτών την ισχύ ώστε παρασιτικές κάστες "ευγενών" να εξουσιάζουν λαούς σκλαβωμένους, εξαθλιωμένους και παραδομένους στο σκοταδισμό.

      Να σου θυμήσω επίσης ότι η Λιβύη και το Ιράκ, που βρέθηκαν προηγουμένως στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού δεν ήταν θεοκρατικά καθεστώτα αλλά κοσμικά. Τα οποία αντικαταστάθηκαν από θεοκράτες δοσιλόγους και σέκτες ισλαμιστών, ενώ οι αντιπολιτεύσεις-μεταπολιτεύσεις που πριμοδοτεί η "πολιτισμένη Δύση" στο μουσουλμανικό κόσμο είναι ακραία σκοταδιστικές.

      Πρέπει πραγματικά να έχεις το ακατολόγιστο, να είσαι ένας εντελώς λοβοτομημένος κρετίνος ώστε προκειμένου να πετάξεις αντι-ΚΚΕ δηλητήριο, να υπερασπίζεσαι το κράτος του Ισραήλ, τον ιμπεριαλισμό και την προοπτική της Λιβύης για τους λαούς της Συρίας και του Ιραν, δηλαδή πατρίδες διαλυμένες στα χέρια φύλαρχων και σεκτών, που διαμεσολαβούν το πλιάτσικο των φονιάδων με προβιά "πολιτισμένου". Ή πρέπει να διαβάζεις πολύ Αυγή.

      ΥΓ. Αν έχεις τσίπα μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου το μαρξισμό. Ο Μαρξ ήταν ασυμβίβαστος υπέρμαχος της εργατικής χειραφέτησης, χωρίς όρους και παραχωρήσεις πολέμιος του καπιταλισμού, ακόμα αναπτυσσόμενου, στην εποχή του. Δεν ήταν ούτε ρατσιστής ούτε απολογητής της αποικιοκρατίας. Το να υπερασπίζεσαι τον αιμοβόρο ιμπεριαλισμό, στην εποχή της απόλυτης χρεοκοπίας του καπιταλισμού, να υπερασπίζεσαι το ξέρασμα του θανάτου απέναντι σε λαούς που ζητούν απλώς την αξιοπρέπεια και το σεβασμό της κάθε λογής ακεραιότητάς τους, είναι κτηνώδης δοσιλογισμός και σκέτος φασισμός.
      Αν άκουσες από τον Αλέξη το όνομα Μάρσαλ, μην μπερδεύεσαι δεν ήταν μαρξιστής...

      Διαγραφή
    6. Να αυξήσεις πάραυτα τη δόση. Μην διστάσεις να κάνεις εισαγωγή για νοσηλεία, ίσως γλυτώσεις διότι εάν συνεχίσεις να γράφεις τέτοια πράγματα θα στείλεις εμάς στο τρελάδικο.

      Διαγραφή
    7. Αναμενόμενο να καταφεύγει ο καθ'έξιν ψεύτης και θιασώτης της βαρβαρότητας στην επίκληση της ψυχικής υγείας, έτσι ανώνυμο κνώδαλο; Έχε υπόψη σου πάντως ότι αμοιβάδες δεν θα γίνουμε για να κατέλθουμε στο επίπεδο της νοημοσύνης σας.
      Απολογούμαι στους συντρόφους για το σεντόνι με την άσχετη θεματική, στην ανάρτηση για την κατά γενική ομολογία μεγαλειώδη χθεσινή πορεία του κόμματος. Εδώ που τα λέμε σε αυτή πρέπει να αναζητηθούν τα πραγματικά κίνητρα της εμφάνισης των γκαιμπελίσκων εδώ.

      Διαγραφή
    8. Ειστε "αρρωστια" εκει στην ΟΑΚΚΕ λεμε
      Σας παρακολουθω με χαρα και διαβάζω ΟΛΗ την αφισσα σας οταν εχω καταθλιψη. Τετοια αναταση δεν μου δινουν ουτε οι παραστασεις του Καραγκιοζη!

      Να στε καλα, σας αγαπω!

      kagemusha

      Διαγραφή
    9. hiliastis 6:49 μ.μ

      21. αν ανοίξεις έστω και ένα απλό εγχειρίδιο ιστορίας, θα δείς ότι αυτό που αποκαλείς εσύ Παλαιστίνη, και το εκχωρείς αυθαίρετα και ανιστόρητα στους λεγόμενους ''παλαιστίνιους'' άραβες, αποτελούσε στις αρχές του 20ού αιώνα και μάλιστα μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο περιοχή που περιλάμβανε όλο το σημερινό ισραήλ, την ιορδανία σχεδόν ολόκληρη και ένα μέρος της αιγύπτου στην οποία ανήκε η Γάζα. Θα δείς ακόμα ότι η περιοχή ποτέ δεν είταν ανεξάρτητη, οπότε δεν τίθεται θέμα ισραηλινής κατοχής, αφού παλαιστίνη σαν κρατική οντότητα δεν υπήρξε (εκτός κι αν εννοείς τη δυτική όχθη, που όμως αποσπάσθηκε από την ιορδανία).
      Για το πόσο μπορεί κανείς να μιλά κάν για ''παλαιστίνιους'', μπορούμε να συζητήσουμε επίσης πολύ : το όνομα σαν γεωγραφικός ή πολυ περισσότερο εθνικός προσδιορισμός, δεν έχει κλείσει ούτε έναν αιώνα.

      τώρα, για το ποιός απεργάζεται την αποσταθεροποίηση στην περιοχή της μέσης ανατολής, επίτρεψέ μου να έχω εντελώς άλλες εκτιμήσεις : στην ουσία πρόκειται για τον ανερχόμενο αραβικό εθνικισμό και τώρα ισλαμικό φονταμενταλισμό, τον οποίο εκμεταλλέυτηκαν για δεκαετίες οι δυνάμεις του λεγομένου ''σοσιαλισμού'' (και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και η σημερινή 'καπιταλιστική' ρωσία, αλλά ένοιωσε βαθειά στη σάρκα της τί θα πεί ισλαμικός φονταμενταλισμός, και τό κοψε το εγχείρημα των προκατόχων της) για να αποδυναμώσουν τη δύση.

      Με την πτώση του λεγόμενου σοσιαλιστικού συστήματος, οι δυνάμεις του φοντααμενταλισμού απελευθερώθηκαν και ενθαρρύνονται από τοπικές δυνάμεις, όπως το Ιράν, που εξοπλίζει τη Χεζμπολλάχ στο λίβανο, τη Χαμάς, καθώς και τους πολυάριθμους σιίτες της Συρίας.

      Αυτή είναι η δική μου θεώρηση - τί να γίνει, γι' αυτό έχουμε δημοκρατία, για να διαφωνούμε.

      Για το άν θα πιάσω όμως στο στόμα μου το μάρξ, θαμου επιτρέψεις να μη λογοδοτήσω σε σένα ! ο Μάρξ έχει με σαφήνεια χαρακτηρίσει τις προϋποθέσεις της επανάστασης, υποκειμενικές και αντικειμενικές, και μπορεί να οραματιζόταν την ελευθερία και την ΕΝΟΤΗΤΑ των προλεταρίων (για πές το αυτό σε έναν άραβα ή παλαιστίνιο !!!), έβλεπε όμως τα συνθήματα να προέρχοντα από στόματα προλεταρίων, και όχι από το μουεζίνη πάνω στο μιναρέ, όπως μάλλον το οραματίζεσαι εσύ το πράμα.

      Τώρα, όσο για τις εκφράσεις ''λοβοτομημένος κρετίνος'', ''αντιΚΚΕ δηλητήριο'' και τα τέτοια, μόνο σαν ψιλοϋστερίες γιά ΛΙΑΝΙΚΗ χρήση μπορώ να τα εκλάβω. πράγματι, διερωτώμαι μήπως μπερδεύεις το κεφάλαιο και το μανιφέστο με το (ν)έμεσις της αφέντρας σας Νο 2.

      LNG

      Διαγραφή
  2. αυτο λεγεται ψυχεδελικη εμπαθεια προς το κκε...τι να γραψεις και τι να πεις ....χαρα στο κουραγιο σας παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ακομη βιντεο απο την πορεια
    http://www.youtube.com/watch?v=RM9qpevOwMc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδια ηταν σαφης η θεση του κκε γιατι ήθελε να παει στην ισραηλινη πρεσβεια τι μπεναρογια και ανισυστημικα ,η ανακοινωση ειναι ξεκαθαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε συ LNG, επειδη ερχονται δυσκολοι καιροι και περναμε ζορια ολοι...πες μας τι πινεις;;; πρεπει να ειναι καλο για να την ακους ετσι, ειμαι σιγουρος οτι για αυτο το σκευασμα θα κανουμε και μια εξαιρεση στο οχι σε ολα τα ναρκωτικα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ' αρέσει LNG που λες με καμάρι ότι είσαι υποστηρικτής των δολοφόνων και των σφαγέων των λαών. Μήπως όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε το Ιράκ και τη Λιβύη εκσπερμάτωνες κιόλας; Μήπως όταν οι Αμερικάνοι σφαγιάζουν γυναικόπαιδα φτιάχνεσαι; Ναι το Ιράν μπορεί να είναι ένα θεοκρατικό καθεστώς αλλά έχει δικαίωμα να είναι ανεξάρτητο τραβάς κανά ζόρι; Τι να γίνει τώρα εγώ υποστηρίζω την ανεξαρτησία των εθνών. Ακόμα και αν έθνος έχει ένα αντιδραστικό καθεστώς έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί την ανεξαρτησία του, να πολεμά γι'αυτήν και να μην υποτάσσεται στους γκάγκστερς του πλανήτη. Και φυσικά στην περίπτωση που αυτό το κράτος δεχτεί επέμβαση κάθε είδους από τους ιμπεριαλιστές εγώ το υποστηρίζω και ας μην είμαι ταξικά με αυτό το καθεστώς. Η ανατροπή του είναι καθαρά θέμα του ίδιου του λαού και όχι των ιμπεριαλιστών ή των ντόπιων λακέδων του τύπου "εξεγερμένων" (εξεγερμένοι που παίρνουν όπλα, εξοπλισμό και πλήρη στήριξη από τη Δύση ωραίοι επαναστάτες, δοσύλογοι).

    Ε τι να γίνει εγώ δεν υποστηρίζω τις σφαγές του Ισραήλ και όλοι αυτή την φασιστική, καταπιεστική πολιτική του απέναντι στην Παλαιστίνη. Αυτή η πολιτική όμως δεν προέρχεται από το λαό ή τους εργάτες του Ισραήλ αλλά από την άρχουσα αστική τάξη και το κράτος της. Ε εγώ είμαι εναντίον αυτής της τάξης και των πολιτικών της. Φυσικά και θεωρώ τον Ισραηλινό εργάτη, εργαζόμενο αδελφό μου. Η αστική της τάξη όμως είναι καθαρά εγκληματική και συμπεριφέρεται βάρβαρα στο Παλαιστινιακό λαό. Τι σχέση έχει δηλαδή αυτό με τον αντισημιτισμό; Τα έχεις χύμα στο μυαλό σου φαίνεται.

    Τις κοινωνικές αλλαγές τις κάνουν μόνο οι λαοί με την πάλη τους στις χώρες τους. Δεν χρειάζονται "προστάτες" ούτε "σωτήρες". Και για να σε ρωτήσω τι είναι πολιτισμός; Όταν οι "εξεγερμένοι" σκότωσαν τον Καντάφι μόλις τον πιάσανε; Και μπροστά στις κάμερες. Αυτό είναι πολιτισμός; Ούτε καν δικαστήριο δεν έγινε. Αυτό είναι ο δυτικός πολιτισμός; Και βάλανε το πτώμα του σε κοινή θέα. Αυτοί είναι οι πολιτισμένοι επαναστάτες; Εγκληματίες έιναι. Όπως και αυτοί που ηγούνται της "εξέγερσης" στη Συρία δεν είναι λαϊκοί επαναστάτες αλλά πραξικοπηματίες που παίρνουν εντολές από τους ξένους δυνάστες.

    Όταν μπήκαν οι ιμπεριαλιστές στο Ιράκ ναι εγώ υποστήριξα τον Σαντάμ
    Όταν μπήκαν στη Γιουγκοσλαβία ναι υποστήριξα το Μιλόσεβιτς
    Όταν μπήκαν στη Λιβύη ναι υποστήριξα τον Καντάφι

    Ταξικά μπορεί είμαι εναντίον όλων αυτών όμως είχαν κάθε δικαίωμα αυτοί, οι κυβερνήσεις και οι λαοί τους να αντισταθούν στους δολοφόνους εθνικιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

    Οι ιμπεριαλιστές δεν επεμβαίνουν φίλε μου στις χώρες για να τις εκπολιτίσουν ή για να φέρουν δημοκρατία, αλλά για να τις υποδουλώσουν και να τις καταληστέψουν. Ψάχνουν για νέες αγορές και σφαίρες επιρροής, μοιράζουν τον κόσμο, σκοτώνουν τους λαούς για το κέρδος τους, για να απομυζήσουν κάθε πλούτο των χωρών αυτών, για να τις μετατρέψουν σε προτεκτοράτα αυτή είναι η αλήθεια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H χυδαιότητα έχει και κάποια όρια που έχεις υπερβεί.

      τώρα, εφ' όσων γράφεις περί ιμπεριαλιστών, σφαιρών επιρροής, νέων αγορών κλπ, τί να πώ ... όσοι κάνουν αυτά που γράφεις δηλαδή, ,είναι ιμπεριαλιστές ; διότι τότε, εκτός από τοους αμερικάνους, το νάτο και την εε, ασφαλώς έχει δεί κι άλλους η ιστορία, τρισχειρότερους μάλιστα.

      LNG

      Διαγραφή
  7. Μ' αρέσει LNG που λες με καμάρι ότι είσαι υποστηρικτής των δολοφόνων και των σφαγέων των λαών. Μήπως όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε το Ιράκ και τη Λιβύη εκσπερμάτωνες κιόλας; Μήπως όταν οι Αμερικάνοι σφαγιάζουν γυναικόπαιδα φτιάχνεσαι; Ναι το Ιράν μπορεί να είναι ένα θεοκρατικό καθεστώς αλλά έχει δικαίωμα να είναι ανεξάρτητο τραβάς κανά ζόρι; Τι να γίνει τώρα εγώ υποστηρίζω την ανεξαρτησία των εθνών. Ακόμα και αν έθνος έχει ένα αντιδραστικό καθεστώς έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί την ανεξαρτησία του, να πολεμά γι'αυτήν και να μην υποτάσσεται στους γκάγκστερς του πλανήτη. Και φυσικά στην περίπτωση που αυτό το κράτος δεχτεί επέμβαση κάθε είδους από τους ιμπεριαλιστές εγώ το υποστηρίζω και ας μην είμαι ταξικά με αυτό το καθεστώς. Η ανατροπή του είναι καθαρά θέμα του ίδιου του λαού και όχι των ιμπεριαλιστών ή των ντόπιων λακέδων του τύπου "εξεγερμένων" (εξεγερμένοι που παίρνουν όπλα, εξοπλισμό και πλήρη στήριξη από τη Δύση ωραίοι επαναστάτες, δοσύλογοι).

    Ε τι να γίνει εγώ δεν υποστηρίζω τις σφαγές του Ισραήλ και όλοι αυτή την φασιστική, καταπιεστική πολιτική του απέναντι στην Παλαιστίνη. Αυτή η πολιτική όμως δεν προέρχεται από το λαό ή τους εργάτες του Ισραήλ αλλά από την άρχουσα αστική τάξη και το κράτος της. Ε εγώ είμαι εναντίον αυτής της τάξης και των πολιτικών της. Φυσικά και θεωρώ τον Ισραηλινό εργάτη, εργαζόμενο αδελφό μου. Η αστική της τάξη όμως είναι καθαρά εγκληματική και συμπεριφέρεται βάρβαρα στο Παλαιστινιακό λαό. Τι σχέση έχει δηλαδή αυτό με τον αντισημιτισμό; Τα έχεις χύμα στο μυαλό σου φαίνεται.

    Τις κοινωνικές αλλαγές τις κάνουν μόνο οι λαοί με την πάλη τους στις χώρες τους. Δεν χρειάζονται "προστάτες" ούτε "σωτήρες". Και για να σε ρωτήσω τι είναι πολιτισμός; Όταν οι "εξεγερμένοι" σκότωσαν τον Καντάφι μόλις τον πιάσανε; Και μπροστά στις κάμερες. Αυτό είναι πολιτισμός; Ούτε καν δικαστήριο δεν έγινε. Αυτό είναι ο δυτικός πολιτισμός; Και βάλανε το πτώμα του σε κοινή θέα. Αυτοί είναι οι πολιτισμένοι επαναστάτες; Εγκληματίες έιναι. Όπως και αυτοί που ηγούνται της "εξέγερσης" στη Συρία δεν είναι λαϊκοί επαναστάτες αλλά πραξικοπηματίες που παίρνουν εντολές από τους ξένους δυνάστες.

    Όταν μπήκαν οι ιμπεριαλιστές στο Ιράκ ναι εγώ υποστήριξα τον Σαντάμ
    Όταν μπήκαν στη Γιουγκοσλαβία ναι υποστήριξα το Μιλόσεβιτς
    Όταν μπήκαν στη Λιβύη ναι υποστήριξα τον Καντάφι

    Ταξικά μπορεί είμαι εναντίον όλων αυτών όμως είχαν κάθε δικαίωμα αυτοί, οι κυβερνήσεις και οι λαοί τους να αντισταθούν στους δολοφόνους εθνικιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

    Οι ιμπεριαλιστές δεν επεμβαίνουν φίλε μου στις χώρες για να τις εκπολιτίσουν ή για να φέρουν δημοκρατία, αλλά για να τις υποδουλώσουν και να τις καταληστέψουν. Ψάχνουν για νέες αγορές και σφαίρες επιρροής, μοιράζουν τον κόσμο, σκοτώνουν τους λαούς για το κέρδος τους, για να απομυζήσουν κάθε πλούτο των χωρών αυτών, για να τις μετατρέψουν σε προτεκτοράτα αυτή είναι η αλήθεια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @lNG

    Προσωπικά δεν υποστήριξα ποτέ μου κανέναν Σαντάμ, Καντάφι, ταλιμπάν κτλ, όπως καμία θρησκεία τους ( « Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», έλεγε Λένιν ). Υποστήριζα και υποστηρίζω όμως πάντοτε τους λαούς των χωρών τους, όπου τράβηξαν και τραβούν τα πάνδεινα, θύματα των φιλοδοξιών και των ίδιων των δικτατόρων τους, και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας της δύσης… Ποιο συγκεκριμένα όμως, στην περίπτωση του Ισραήλ και των παλαιστινίων, ταιριάζει η παροιμία « ήρθανε τα άγρια να διώξουν τα ημέρα» ( η γη της επαγγελίας κτλ κτλ ) , καθώς οι παλαιστίνιοι, θα μπορούσαμε να πούμε πως κατοικούσαν εκεί, πολλά χρόνια πριν οι εβραίοι «κατασταλάξουν» εκεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είστε χρήσιμοι ηλίθιοι
    όσοι απαντάτε στον προβοκάτορα της οακκε-γαδά.

    Αν δεν είστε βαλτοί και σεις-
    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην βλεπεις παντου ασφαλιτιτες-προβοκατορες και ΟΑΚΚΕ....
      Αν μπορεις να τοποθετηθεις ,τοποθετησου....

      Η αυταρχικη συμπεριφορα σου ποτε δεν εκανε καλο.....

      Διαγραφή
  12. περιμενουμε να ξανατοποθετηθεις εσυ, ειναι οτι καλυτερο μετα τους μοντυ παιθονς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα scrollareis λιγο πιο πανω θα δεις....
      Εσυ ασχολησου με τους μοντυ παιθονς..ετσι και αλλιως μεχρι φτανεις.

      Υ.Γ με τοποθετησεις σαν την δικια σου δεν απορω ποιοι ευθυνονται για την εκλογικη ηττα του ΚΚΕ.... εκλογικη ηττα που αποδεχτηξε και η ΓΓ.

      LNG

      Διαγραφή
    2. O ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ. ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΓΧΕΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ Η ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΟΚΙΝΗΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΑΘ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ Ε.Ε ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

      Διαγραφή
  13. υπαρχουν 2 κατηγοριες ανθρωπων, αυτοι που λενε πιπες και το ξερουν αλλα το κανουν συνηδειτα για τους λογους τους και αυτοι που λενε πιπες αλλα νομιζουν οτι ειναι κατι αναμεσα σε αινσταιν. χοκινγκ, μαρξ και λενιν.
    αυτοι λοιπον οι δευτεροι ειναι και αυτοι που κανουν τον κοσμο μεσα στα ζορια του να διασκεδαζει, σαν ειδος μπορεις να τους πεις και συγχρονους γελωτοποιους.
    συνεχισε αγορι μου και εισαι πολυ κοντα να γινεις ο βασιληας του ειδους

    ειμαι σιγουρος οτι οταν θα ερθει η ωρα της ελλαδας ο αντιστοιχος αρλεκινος της ιταλιας/γαλλιας κτλ θα λεει μην κανουμε κινητοποιηση για την επεμβαση στην ελλαδα, γιατι η ελλαδα απο καταβολης ειναι ενα μιλιταριστικο κρατος, που τα σχεδον 40 χρονια απο το 74 ειναι η μεγαλυτερη διαρκεια χωρις πολεμο, ειναι φονταμενταλιστες, φαντασου οτι κατεστρεψαν κινηματογραφους παλιοτερα στην ουσια ακυρωσαν παρασταση για θρησκευτικους λογους, οι χουντες ειναι μονα ζυγα, κατεσφαξαν κομμουνιστες και αλλους, παλιοτερα και οταν τους επαιρνε εσφαζαν και τους γυρω λαους και τελος απο το 1950 και μετα οπου οι ιμπεριαλιστες ηθελαν υποτακτικους, τσουπ νασου και η ελλαδα, κορεα βιετναμ, σομαλια, κοσσοβο/σερβια, ιρακ, λιβυη να σταματησω; εχει και αλλα..
    ο αντιστοιχος παλιατσος λοιπον αλλων χωρων θα λεει τα ιδια, γιατι να συμπαρασταθω σε αυτους;;;;;
    και για να τελειωνει το παραμυθι γιατι πολυ τραβηξε, ξερω παρα πολλους (φυσικα μεταναστες γιατι δεν την παλευαν αλλο εκει, δεν εξεταζουμε τωρα αν εκαναν καλα που εφυγαν) αγωνιστες προλεταριους κομμουνιστες, απο τουρκια, ιρακ,συρια, παλαιστινιους, αιγυπτιους κτλ.
    το γεγονος οτι κει αυτη την στιγμη ειναι στην εξουσια οι αστοι (με οποια μορφη,, οπως και εδω αλλωστε) δεν σημαινει οτι θα κατσω στα αυγα μου οταν ιμπεριαλιστες σκοτωνουν παιδια

    και ναι μακαρι να ημασταν ΕΣΣΔ και να μπορουσαμε να βοηθησουμε οπως εκαναν στο αφγανισταν που πολεμουσαν τους μουτζαχεντιν του λαντεν και της σια. μακαρι να μπορουσαμε και να βοηθουσαμε οπως στην ουγγαρια και την τσεχοσλοβακια και ακομα καλυτερα και αν τωρα μπορω να κανω οτιδηποτε θα το κανω και ας διαφωνει η αυτου εξοχοτης η αυθεντια σας
    και οπως ελεγε και μια ταινια που αφορουσε την περιοχη
    καληνυχτα και καλη τυχη παλιατσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Modesto πως ακριβώς η Σοβιετική Ένωση βοήθησε την Τσεχοσλοβακία; Ανατρέποντας το καθεστώς της επειδή αυτό ξέφευγε από την γραμμή των ρεβιζιονιστών της Μόσχας; Έτσι την βοήθησε; Κάνοντας μια φασιστική, ιμπεριαλιστική, στρατιωτική επέμβαση αφήνοντας νεκρούς και θέλοντας να εγκαθιδρύσουν ένα φιλοσοβιετικό καθεστώς ώστε να καθυποτάξουν τους τσεχοσλοβάκους; Ναι ήταν οπορτουνιστικό το καθεστώς της με τον Ντούμπτσεκ. Είχαν δικαίωμα όμως οι σοσιαλιμπεριαλιστές να το καταστείλουν;

    Στην Ουγγαρία το ίδιο. Ναι επικράτησε η αντίδραση εκεί. Αυτό έδινε το δικαίωμα στους Σοβιετικούς να μπουκάρουν με τσσαμπουκά και να φέρουν καθεστώς στα μέτρα τους; Υπόθεση του ουγγρικού λαού ήταν αν θα αντιδράσουν ενάντια στους αντεπαναστάτες. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες;

    Διότι με αυτό το σκεπτικό έπρεπε ο Στάλιν να επιτεθεί στον Τίτο επειδή ήταν καπιταλιστής και να τον ανατρέψει. Δεν το έκανε όμως. Σεβάστηκε το γιουγκοσλάβικο λαό και τον άφησε να αποφασίσει αυτός. Γιατί ο Στάλιν ήταν αληθινός κομμουνιστής-διεθνιστής εν' αντιθέσει με τους Χρουτσοφικούς εγκληματίες. Βέβαια κριτική έκανε στον Τίτο και τον ξεσκέπασε

    Και να πεις ότι μπήκανε για να επαναφέρουν το σοσιαλισμό. Έφεραν ένα αστικορεβιζιονιστικό καθεστώς ακριβώς όπως στην Σοβιετική Ένωση μετά το 56'.

    Είχε δικαίωμα να εισβάλει στο Αφγανιστάν η Σοβιετική Ένωση επειδή υπήρχαν οι μουτζαχεντίν και να δολοφονεί κόσμο; Και πως βοήθησε αυτό τον αφγανικό λαό; Με το να τον υποτάξει στα σχέδιά της; Για να το μετατρέψει σε δική της σφαίρα επιρροής της;

    Αν το πιστεύεις αυτό τότε δικαιολογείς αυτή τη στιγμή και μια ενδεχόμενη επέμβαση των Νατοϊκών στη Συρία. Βεβαίως αφού είναι ένα αντιδραστικό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί. Για να "ελευθερωθεί" ο Συριακός λαός.

    Οι ιμπεριαλιστές ίδιοι είναι χρησιμοποιούν τις ίδιες δικαιολογίες για τα εγκλήματά τους, κάνουν τα ίδια ακριβώς. Γιατί όμως εσείς εναντιώνεστε (και σωστά) μόνο ενάντια στους Αμερικάνους, στους Ευρωπαίους αλλά το σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό τον υπερασπίζεστε φανατικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν ειχες τις στοιχειωδεις ιστορικες γνωσεις και διαβαζες και το τι εχουν πραδεχθει οι ιδιοι οι αμερικανοι θα ηξερες πως πηγαν να το στησουν με τι οργανωσεις κτλ.
    να μην το ξανανοιξουμε αυτο γιατι ειναι και αλλο θεμα ασχετο. απο οτι θυμαμαι τα παιδια εδω εχουν βγαλει ποστ και εχει απαντησεις και ολος ο κομματικος τυπος.
    μην μπερδευεις την βουρτσα με την .....
    αν η ελλαδα ηταν σοσ/κη και ειχαμε εξωτερικη επεμβαση εσυ δεν θα ηθελες να εχεις συμμαχους;
    και ασε τους κουτουπονηρισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.