17 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο

Το Πολυτεχνείο και η 17η του Νοέμβρη, για τους περισσότερους, για τις γενιές τις παλιότερες αλλά και τις δικές μας, που δεν έζησαν το «γύψο», είναι το ορόσημο. Εκείνο το βράδυ, εκείνες τις τρεις μέρες, εκείνες τις στιγμές, ο πρωτοκαπετάνιος Αρης και ο Κολοκοτρώνης μαζί, ο ΕΛΑΣίτης και ο μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, χέρι χέρι με τον κλέφτη και τον αρματολό, παρέδωσαν τη σκυτάλη των ανεκπλήρωτων ονείρων, των αδικαίωτων οραμάτων, των ματοβαμμένων αγώνων σε κείνους, που συνέχισαν να κρατάνε τις σημαίες ψηλά.
*
Το Πολυτεχνείο έγινε η ελπίδα και ο όρκος, ο πόθος και η υπόσχεση: Σ' αυτόν τον τόπο, κόντρα στα εμπόδια, ενάντια στους αμερικανοτσολιάδες της «νέας τάξης», στους «ευρωπαϊσμένους» και τους νεοναζί επιγόνους των γερμανοτσολιάδων, ό,τι κι αν κάνουν όλες οι εκφάνσεις των υποτακτικών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τελικά, σ' αυτόν τον τόπο «θα κάνει ξαστεριά»!
*
Το Πολυτεχνείο, αδικαίωτο και ζωντανό, σε πείσμα όσων το ξεπούλησαν και επιχείρησαν να το διασύρουν μέσα από το δικό τους διασυρμό, σε πείσμα όσων πέρασαν από το «εδώ Πολυτεχνείο» στο... «εδώ Πεντάγωνο - εδώ Βρυξέλλες - εδώ ΔΝΤ», μια μόνιμη Ερινύα για όσους πέρασαν από την όχθη των «ελεύθερων πολιορκημένων Ελλήνων» στην αντίπερα όχθη των πολιορκητών και των «ελεύθερων σκοπευτών», θα συνεχίζει να ενσαρκώνει τις μνήμες του μέλλοντός μας.
Για μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, πραγματικά δημοκρατική και πραγματικά ανεξάρτητη, με ψωμί για τα παιδιά της, με μόρφωση για τα παιδιά της, με εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά για το λαό της.


Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

6 σχόλια:

  1. Α σήμερα είστε υπέρ του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία; Αφού εσείς δεν πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι εξαρτημένη και υποτελείς στους ιμπεριαλιστές. Το ΚΚΕ δεν είπε ότι ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες; Εσείς δεν χαρακτηρίζεται ως οπορτουνιστή ή όπως αλλιώς όποιον λέει ότι η αστική τάξη είναι εξαρτημένη και χρειάζεται σήμερα αγώνας για εθνική ανεξαρτησία; Τι έγινε τώρα; Στροφή 180 μοιρών;

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον φιλτατε, καποιοι αλλοι σαν το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και τα αλλα παιδια του αστικου συστηματος, απο την δεκαετια του '50 μιλουσαν για εξαρτημενη αστικη ταξη, εθνικη οπως την ελεγαν, που πρεπει μαζι της να παλεψει το προλεταριατο για να την βοηθησει να "σηκωθει" με αναταλαγμα καποιες παραχωρησεις ισως, καποια ψιχουλα, καποια ψηγματα εκδημοκρατισμου του αστικου πολιτικου συστηματος.
      Σημερα οι αντιστοιχες εκεινης της εποχης δυναμεις μιλανε για "κατοχη"-ποτε μωρε εισεβαλε στρατος εδω και δεν το ειδαμε?-υποδουλωση, δοσιλογους και αλλα φαιδρα, που τα δες ολα αυτα ?Εμεις μιλαμε για εθνικη ανεξαρτησια απο την ταξικη σκοπια που εξυπηρετει τα λαικα συμφεροντα, για εξοδο απο την ΕΕ, απο το ΝΑΤΟ, το "Συμφωνο για την Ειρηνη" Αμερικανικης εμπνευσης και αλλα τετοια, για μας η εθνικη ανεξαρτησια δεν εχει σχεση με τις φανφαρες του ΣΥΡΙΖΑ, η των ΑΝΕΛ, η της ΧΑ, σε αυτο ολοι αυτοι μια χαρα ταυτιζονται, για μας η εθνικη ανεξαρτησια σημαινει απαλλαγη απο τα δεσμα του ιμπεριαλισμου, με λαικη εξουσια, με "αρπαγη" του πλουτου που κατεχουν τα παρασιτα οι κεφαλαιοκρατες και την κοινωνικοποιηση του με αμεσο εργατικο ελεγχο, αυτα και αλλα πολλα.Που λοιπον ειδες εσυ "στροφη", αλλα μαλλον ανηκεις στο "ευαγες" ειδος των "καλοθελητων" που νοιαζονται τοσο το ΚΚΕ οσο ο παπας το διαβολο οπως λενε.

      Διαγραφή
  2. Όχι, ανόητε Leo. Λέμε ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι σύμφυτη με τη λαϊκή ανεξαρτησία, δηλαδή την απαλλαγή από τα (εγχώρια και ξένα) μονοπώλια. Γιατί οι αστοί δεν έχουν πατρίδα (παίρνουν το κεφάλαιο/επιχειρήσεις τους από μια χώρα στην άλλη κατά βούληση), ενώ εμείς μένουμε στη χώρα και πρέπει να ζήσουμε.Σήμερα πράγματι δεν τίθεται θέμα εθνικής ανεξαρτησίας· δεν υπάρχει κανείς απ'έξω που μας αναγκάζει σε τίποτε, ή έστω όχι περισσότερο από τους μέσα.

    Οπορτουνιστές είναι (μεταξύ άλλων) αυτοί που αντί να δουν τον «κακό αστό» βλέπουν τον «κακό ξένο», γιατί τους συμφέρει (βρίσκουν ευκαιρία-opportunity) πολιτικής ανόδου μέσω αυτού του επιχειρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Leo έχει ξυπνήσει άσχημα... μέχρι και την πανσπουδαστική νο8 θυμήθηκε σε άλλο άρθρο... δεν είναι ανόητος... το παίζει ανόητος, αλλά φοβάμαι πως στο τέλος θα του μείνει κουσούρι...

      Διαγραφή
    2. Leo, βλέπω ξυπνά μέσα σου ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΚ...Α, και κάτι άλλο: Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το επιχείρημα για την "Πανσποδαστική" Νο8. Το ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και οι ασφαλίτες...Τελικά όλοι αποκαύπτονται...Leo, την έχεις δει την "Πανσπουδαστική" Νο8, που το παπαγαλίζεις σαν χάπατο;

      Διαγραφή
    3. Τι να δει ο Λεο και ο καθενας σαν αυτον, απλα ειδε "φως" εδω και μπηκε πιστευοντας οτι θα μας "πιασει" στον υπνο, αλλο ενα τρολοειδες φαινομενο...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.