2 Αυγούστου 2012

«Καθολικό όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»


Γενικό και καθολικό, πρέπει να είναι το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Το «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και γενικότερα του νερού στην Ελλάδα, πρέπει να είναι, από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα του λαού, πολύ καθαρό και συγκεκριμένο», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης, που μπορούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους».

 
Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πουλάει για να μαζέψει χρήματα, όσο, όσο, για να μπορέσει να πληρώνει δάνεια και τοκοχρεολύσια στους πιστωτές», υπογραμμίζοντας ότι αυτή «είναι δέσμευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», ενώ επεσήμανε ότι «η αντίσταση πρέπει να είναι και για το νερό και καθολική για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων».

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε με τους εργαζόμενους στην ύδρευση, η κ. Παπαρήγα τόνισε, ότι θα πρέπει σε κάθε δημόσια επιχείρηση, με τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να «αντιπαλέψουν τη λογική των αποκρατικοποιήσεων», ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της για το εάν, όπως είπε, θα έρθει για συζήτηση στη Βουλή, ξεχωριστά, κάθε αποκρατικοποίηση.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, επεσήμαναν ότι «η εταιρία έχει μέσα στην κρίση κέρδη της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως» και πρόσθεσαν ότι η αποκρατικοποίηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην ποιότητα και στην τιμή του νερού. Επικαλέστηκαν, επίσης, τη σημερινή διεθνή τάση επανακοινωνικοποίησης εταιριών ύδρευσης (ακόμη και στη Γερμανία και στη Γαλλία. όπως είπαν), οι οποίες είχαν εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Επίσης, το σωμετείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι η διοίκηση της εταιρίας διακόπτει την υδροδότηση και αφαιρεί μετρητές υδρομέτρων από καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ ζητούν από την εταιρία να αναστείλει τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο,την αφαίρεση υδρομέτρων, για να μη στερηθούν το νερό οι καταναλωτές, στη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.