26 Αυγούστου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ Για σημερινό δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ»

Σε σχόλιο στην εφημερίδα «Αυγή» με αφορμή τη συμμετοχή γνωστού χιπ-χοπ συγκροτήματος, στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, στις 13-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, αναφέρει: «Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι αποτυχημένη…». Αναφέρει επίσης και στίχους τραγουδιών του, όπως το «μαζί μου ασχολείσαι…».

Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά: το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.

Οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…

Αθήνα 24 Αυγούστου 2012 
 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

15 σχόλια:

  1. μπα έχουν και επιτροπή καλλιτεχνικής λογοκρισίας στον ενιαίο πλέον Σύριζα?? τς τς τς.. οληκληρωτισμός.. "σταλινισμός" που λένε και οι ίδιοι για να τρομάζουν τα μικρά παιδάκια να φάνε το φαί τους..
    Αλλά μιας και το παίζουν κουλτούρα να φύγουμε και με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΣ να τους θυμίσω τότε που η μουσικότατη και γεμάτη νοήματα στους στίχους μπάντα των "ΜΙΚΡΟ" δεν είχαν αφήσει φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΝ που δεν πήγαν.. τραγουδώντας..
    "Super μίκρο tronik πλάσμα
    σε super electronik φάσμα
    από τον πλανήτη happy
    σου στέλνω κοσμική αγάπη

    Στον πλανήτη happy
    κανείς δεν κλείνει μάτι
    κάθε μέρα κι άλλο party"
    είστε για γέλια συνασπισμένοι .. πάντα ήσασταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας μη βγαζει ο καθενας μας τη χολη του για καθε συγκροτημα που δε του αρεσει, ετσι παιζεις το παιχνιδι τους.
      ναι μου αρεσουν και μενα οι ΜΙΚΡΟ σημαινει κατι?

      Διαγραφή
  2. Αν έχουν τα κότσια οι ΣΥΡΙΖΑιοι και άλλοι που έχουν αναλάβει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ενάντια στο ΚΚΕ και στο Φεστιβάλ, ας δημοσιεύσουν ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δούν όσοι τους παρακολουθούν, πόσο βρώμικοι είναι. Η απάντηση είναι μια: Όλοι να συμβάλλουν για την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ, να συμμετέχουμε μαζικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανε ρε κκ ενα πογκρομ εναντόιον των Συριζαίων, για να ξεβρωμίσει η Αριστερα από τους ρεφόρμες, και νε ρε. Η συμμετοχή του εν λόγω συγκροτήματος δεν τιμά τον Φεστιβαλ, είτε σου αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. μάθε να γράφεις..
      2. βασικά ποιος σε ρώτησε..αλλά πες μας είσαι και εσύ στην επιτροπή λογοκρισίας του ενιαίου συριζα(πάνε οι ιδεολογικές ποικιλομορφίες και σχηματισμοί, από την μια εκλογική μάχη στην άλλη?? ο Αλαβάνος σας έφταιγε..αλλά ήταν κ η μάχη της καρέκλας ξέχασα)
      3. να ξεβρωμίσει η ποια??? χααχα έχεις πολύ γέλιο φίλε.. και οι πασοκοι στην Αριστερά αυτοτοποθετούνται... θράσος..

      Διαγραφή
    2. Βρε καλό μου παιδί, το θέμα είναι … εσένα τι λόγος σου πέφτει? Είσαι στην ΚΝΕ ή στο ΚΚΕ??? Σας ρώτησε κανείς, εσένα και την ΑΥΓΗ, ποια συγκροτήματα θέλετε να παίξουν στο φεστιβάλ της ΚΝΕ … Από πίτα που δεν τρώτε … τι σας νοιάζει και αν καεί ?

      Διαγραφή
  4. Σώπα ρε Μάνθος, που θα κάνει νουθεσίες τι τιμά και τι δεν τιμά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Και κάτι ακόμα, να ρωτήσεις τα ασφαληταριά και κάτι "επαναστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ για το τι βρωμοδουλειά κάνουν κάθε χρόνο για να μην παίζουν διάφορα συγκροτήματα, ιδιαίτερα μαθητικά, στο Φεστιβάλ. Ή μήπως είσαι και εσύ υπέρμαχος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και στεναχωρήθηκες...που δεν του δίνουν σημασία...Κάνετε βρωμοδουλειά για να αποτύχει το Φεστιβάλ και να χτυπήσετε το ΚΚΕ! Ε,δεν θα σας περάσει! Αλλά ισχύει και για εσένα: αν έχεις τα κότσια πρόβαλε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ...Αλλά είδες ανωτερότητα ο ΣΥΡΙΖΑ του 27%, αντιμετωπίζει ακόμα με δέος το ΚΚΕ, γιατί αυτό θεωρεί εχθρό του και όχι το σύστημα που τον θρέφει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ εχθρό το ΚΚΕ κι όχι το σύστημα! Επειδή έγραψε κάποιος στην Αυγή ένα μικρό σχόλιο στην τελευταία σελίδα. Όλη η υπόλοιπη εφημερίδα ήταν αφιερωμένη στα αντιλαϊκά μέτρα. Και ναι, η Αυγή γράφει και θετικές ειδήσεις για το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Καλα και η κυβερνηση αφιερωμενη στα αντιλαικα μετρα ειναι,στο πως θα τα περασει.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, είναι ή όχι εχθρός του ΚΚΕ, και όχι μόνο του ΚΚΕ, το έχουν αποδείξει αυτό, τα σημερινά στελέχη του, όπου από το 89 μέχρι το 90 - 91, και τι δεν έκαναν σαν μέλη του ΚΚΕ, για να το εξαφανίσουν το ΚΚΕ … πως γίνετε δε, να κάνει κάποιο αριστερό κόμμα, κριτική στο ΚΚΕ, για ένα συγκρότημα ΧΙΠ ΧΟΠ, έχοντας στην πλάτη του, ολόκληρο Μάαστριχτ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδαμαντία, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνεννόησης, αν θεωρείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαλεύει το "σύστημα" και τα αντιλαϊκά μέτρα. Λοιπόν, εκτός των άλλων και η διγλωσσία έχει κάποια όρια και στο ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού! Τώρα στο θέμα μας. Μια επισήμανση θα ήθελα να κάνω. Λοιπόν αν αρχίσουμε την κουβέντα για το κάθε συγκρότημα, τι λέει και τι δεν λέει, τι μας αρέσει και τι όχι δεν βγάζουμε άκρη, ούτε είναι αυτή η ουσία της διαπάλης. Και φυσικά, όταν ένα συγκρότημα εμφανίζεται στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, δεν σημαίνει ότι αυτό ξαφνικά απέκτησε πιστοποιητικό κομμουνιστοφάνειας ή ξαφνικά υιοθέτησε την κομμουνιστική αντίληψη. Πόσο μάλλον δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ από ένα συγκρότημα που εμπασειπεριπτώση κρατά και κάποια επίπεδα. Δηλαδή αρέσει να παίζεται το "Καλημέρα Ελλάδα" στους εν πλατείαι "αγανακτισμένους", αλλά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ απαγορεύεται. Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι εκδηλώσεις έχουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολλά μουσικά αφιερώματα με πολύ γνωστους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα και άλλα πολλά. Για αυτά όμως οι ΣΥΡΙΖΑιοι κάνουν την πάπια. Ας συγκρίνουν την ποιότητα των δικών τους εκδηλώσεων και την απήχησή τους με το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Αλλά δεν το κάνουν γιατί θα ξεφτυλιστούν. Εδώ, όμως, η κουβέντα δεν άνοιξε για την κριτική σε στίχους, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι συν αυτώ βάλθηκαν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ (το συνηθίζουν άλλωστε) με στόχο να υπονομευτεί η επιτυχία του Φεστιβάλ, κάτι που τους γυρίζει μπούμερανγκ. Και τέλος πάντων το φεστιβάλ της ΚΝΕ προβάλλει ένα εντελώς αντίθετο τρόπο ζωής από αυτόν που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποθέωση της ναρκωκουλτούρας και κάθε σάπιας μικροαστικής ηθικής!
    Υ.Γ. Δυστυχώς Ρίτσους και Λοϊζους δεν έχουμε σήμερα. Το ΚΚΕ όμως δρά για να ξαναγεννηθούν τέτοιοι μέσα από την εργατική τάξη και στο καμίνι της ταξικής πάλης. Μόνο που τότε οι ΣΥΡΙΖΑιοι θα επιτίθονται με την κατηγορία ότι η στρατευμένη τέχνη βάζει δεσμά στην καλλιτεχνική δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως … λίγο ακόμα και θα με πείσετε πως αν δεν παίξουν αυτά τα δυο « συγκροτήματα», θα έρθετε κιόλας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ …. Εσείς όπου μας το παίζετε τόσο ανοιχτόμυαλοι κτλ, καταντάτε μερικές φορές, χειρότεροι της ΧΑ, απέναντι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ. Δεν χάνετε ευκαιρία να το χτυπήσετε …. Πάνε χαμένα τα λόγιας ενότητας σας ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικά η hip hop μουσική σκηνή, όπως και τα συγκροτήματά της, με αφήνουν αδιάφορο. Το αυτό και τα μουσικά αισθητήρια της ΚΝΕ, της Αυγής και οι ιντερνετικοί διαξιφισμοί γύρω από το θέμα, λες και δεν είχαμε σοβαρότερα ν' ασχοληθούμε καλοκαιριάτικα.

    Μου άρεσε όμως η από κοινού απάντηση των δύο συγκροτημάτων στην Αυγή που δημοσιεύει ο σημερινός Ριζοσπάστης:

    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7007150

    Μ' αυτά και μ' αυτά κύριοι και κυρίες της Αυγής και του ΣΥΝ μας κάνατε να μάθουμε τα δύο συγκροτήματα και να ψάξουμε να ακούσουμε τραγούδια τους. Και να σας πληρώνανε, δε θα πετυχαίνατε καλύτερη διαφήμιση. Εσείς είστε ικανοί να κάνετε τη διαφήμιση με τον Πίου και τον ίδιο τον Πίου, πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου φαίνεται ότι η δεύτερη θέση σας βάρεσε κατακέφαλα. Αντί να ασχολείστε με σοβαρά ζητήματα κάθεστε και ασχολείστε με το ποιος θα τραγουδήσει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Τόσο αξιοθρήνητοι πια; Μ' αρέσει που κατηγορείτε και εμάς τους σταλινικούς για λογοκρισία.
    Προτείνω στο επόμενο φεστιβάλ της ΚΝΕ να παίξει και κανένα ελληνικό μέταλ συγκρότημα να τους αποτελειώσουν. Παρεπιπτόντως ακούω πολύ ΡΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛ ε Συριζαίοι είμαι ο Αντίχριστος ε; Μήπως να έρθει ο Άνθιμος με τον Αλέξη να με εξορκίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.