13 Αυγούστου 2012

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ=Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ...


Η αστικη ταξη με τα φερεφωνα της, προσπαθεί να φερει το κέντρο της πολιτικης αντιπαράθεσης στο σημείο εκείνο που την βοηθά στο να προβάλλει την δικη της προπαγάνδα και εκεί όπου ο αποπροσανατολισμός των μαζων θα της φέρει κέρδη στο πολιτικό επίπεδο ώστε να περάσει ανωδυνα τα νεα μέτρα.

Με την μεγαλύτερη αφαίμαξη της εργατικής ταξης και των λαικών στρωμάτων μετά την κατοχη, με την υφεση στο -21% η οποία συγκρίνεται με την εποχή της κατοχής, η αστικη τάξη επιζητεί να στέψει τις λαϊκες μαζες στο πεδιο του ρατσισμού και του σωβινισμού δημιουργώντας έναν πλαστο διαχωρισμό των λαικών στρωμάτων σε ρατσιστες και μη.

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται ακριβως απέναντι. Τα λαικά στρώματα υφίστανται τα αποτελέσματα της καπιταλιστικης κρίσης και δέχονται  απανωτα συντριπτικά χτυπήματα στο όνομα της διάσωσης των καπιταλιστικών κερδών και του ξεπεράσματος της κρίσης μέσα από την καταστροφή τους (καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων).

Τα νέα μέτρα των 11,5 δισ και των άλλων 3+3 δις για το διάστημα 2013-2014 σημαίνει μόνο «πνιγμό» των λαϊκών στρωμάτων, «θάνατο».! και τα λαικά στρώματα θα αντιδράσουν.
 Για αυτο και από τωρα οι αστοί προσπαθουν  από την μια να στεψουν την ατζεντα εκει που τους βολευει, ώστε να αποπροσανατολίσουν τις λαικές δυναμεις έξω από το ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και να μείνουν στο απυρόβλητο τα συμφέροντά τους και από την άλλη να ισχυροποιήσουν την δυναμη στηριξη τους, το φασισμό.


Για αυτο και προβάλλουν κατά κόρον τα ρατσιστικά και τα αντιρατσιστικά φαινόμενα, ώστε ο κύριος ογκος της λαικης οργής να κατευθυνθεί εκεί ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και σε αυτους που ωφελούνται, τους ίδιους τους καπιταλιστές δηλαδή.

Για αυτο, συντροφοι και φιλοι το πρόβλημα ειναι εκει που όλοι γνωρίζουμε, στην Αιτια της Κρισης που δεν είναι άλλη παρά η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ...!! στα λιμνάζοντα υπερκέρδη που αγωνιούν να βρουν διέξοδο και δεν βρίσκουν!!! και για αυτό η ύφεση και η κρίση!!.

 Η προβλεπόμενη διέξοδος για τους κεφαλαιοκράτες είναι η -όπως γνωρίζουμε από την πολιτική οικονομία- η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων (κεφαλαία μέσα παραγωγής εμπορεύματα εργατική δύναμη), το "κούρεμα" δηλαδή που κάνουν στην πρώτη φάση των κρίσεων και οχι μόνο (και ο πόλεμος).

Αλλά το πρώτο "κούρεμα" δεν αρκεί όπως δείχνουν τα πράγματα. Ήδη για την Ελλάδα ζητάνε επιπλέον "κούρεμα" που σημαίνει μεγαλύτερη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης (πτώση των μισθών, μεροκάματων, παροχών, Υγεία, πρόνοια , περίθαλψη,  παιδεία στέγαση, ασφάλιση, συντάξεις κ.λ.π), δηλαδή εσωτερική υποτίμηση για να βρει διέξοδο το κεφάλαιο να επενδύσει με το ανάλογο κέρδος και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ.!!!

Εδώ ειναι το κέντρο του στόχου σύντροφοι και φιλοι!!!.

ΕΔΩ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ -ΦΤΩΧΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ, εδω στοχευει ο Επαναστατης καθοδηγητης των μαζων. Εδω στοχευει ο καθε καλόπιστος εργαζομενος ώστε να συμβάλλει με την ιδια του την συμμετοχη μεσα από ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ στην πάλη εναντια στα μέτρα των αστών :

1ον Να παρεμποδιστει το κεφάλαιο και τα όργανα του δηλ. η κυβέρνηση, να επιβαλλει τα μετρα . Μαζικη συμμετοχη σε κινητοποιήσεις και απεργιες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.  Ενίσχυση του ΚΚΕ και των άλλων Αριστερων Κομμάτων που αμφισβητουν την Ε.Ε την ΟΝΕ και την καπιταλιστικη διέξοδο από την κρίση.

 2ον Να παρεμποδιστεί το κεφάλαιο να καταστρεφει εργατικη δυναμη (απολυσεις απληρωτοι εργατες) πάλη μεσα από τα σωματεία ξετίναγμα των συμβιβασμένων συνδικαλιστων και μεσα από Γεν. Συνελεύσεις ανατροπή των και ανάδειξη των αγωνιστών στην διοίκηση των Σωματείων, ώστε να παρθούν αποφάσεις για πάλη και αγώνα).(πχ ΟΣΝΙΕ).

 3) Να αναδειχτεί πλατειά το ζητημα του ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ και γιατι, ποιος χρωστά τα δανεια και γιατί.

 4ον Να αναδειχτεί πλατεια ότι η κριση προέρχεται κατά κυριο λόγο από την αναρχια της παραγωγής (ο καπιταλιστης εχοντας στα χερια του την ιδιοκτησια των μεσων παραγωγής, παραγει για το κερδος του και οχι για την ευημερια της κοινωνιας).

5ον Να αναδειχτεί ότι: Την παραγωγή την κανει η εργατικη ταξη και τα εργαζόμενα λαικά στρώμματα (από τον επιστημονα μεχρι την πωλητρια) και ο καπιταλιστης δεν εχει σχεση με αυτην, απλά την καρπώνεται ζώντας παρασιστικά. Δηλαδή να αναδειχτεί η αναντιστοιχία κοινωνικής παραγωγής και ατομικής ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της.

6ον Να αναδεικνύεται μεσα από Άρθρα και συμμετοχη σε συζητησεις η κριση τα μετρα και η διέξοδος από αυτή.

Όλα αυτά συντροφοι και φίλοι είναι απαραίτητα ώστε να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ η προπαγάνδα της Πλουτοκρατίας και των ξενων στηριγμάτων της που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να φερει την εργατική Ταξη σε αδιέξοδα με σκοπό την χαλιναγώγησή της και το καναλιζάρισμα των αντιδράσεων της σε κανάλια δικά της με ακρως αντιδραστικο περιεχόμενο, στο φασισμό που αυτή έμμεσα εχει αναδείξει εδώ και χρόνια.

 Στην πάλη μεσα από την οργάνωση και την ταυτόχρονη αναδειξη της κρισης και της διεξόδου των λαικών στρωμάτων από αυτην επικεντρώνεται ο  αγωνιστης, ο λαικός άνθρωπος, ο εργατης, εργαζόμενος μικρομεσαιος, που αδυνατεί να ζησει πλέον, εκει είναι ο στόχος και όχι συντροφοι και φίλοι στον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων και η πλαστη αντιπαράθεση με το φασισμό ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ατζέντα!!! ΟΧΙ !!.

 Όχι στην αναδειξη του φασισμού σε προνομιακό συνομιλητη των αγωνιστών, των λαικών ανθρώπων, όχι στην συμμετοχη στο στημένο παιχνιδι της αστικης ταξης.

Τωρα συζήτηση για τα νεα μέτρα, συζητηση για λύσεις που ωφελούν την εργατικη Ταξη και τα συμμαχα της λαικά στρώμματα ,
Τωρα αναδειξη του άλλου δρόμου αναπτυξης της κοινωνιας.

Τωρα πατριωτικη πάλη για το σταμάτημα του ιμπρεριαλιστικου πολέμου που ετοιμαζουν στην Ανατολική Μεσογειο και την δημιουργία της «ευρείας Μέσης ανατολής» με την συμμετοχη της Ελλάδας των 2 εκ ανέργων.


  VENCEREMOS 
Χρήστος

3 σχόλια:


  1. ευχαριστω συντροφε yiok-yiok για τη δημοσίευση
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ..το έγραψα βιαστικά και δεν διόρθωσα τα ορθογραφικα λάθη...
    ας με συγχωρήσουν οι αναγνωστες

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία και εύστοχη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.