24 Αυγούστου 2012

Την Χίο επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρέσβης μια βδομάδα πριν τις μεγάλες πυρκαγιές κάνοντας "περίεργες" δηλώσεις.


Περίεργες συμπτώσεις
Πυροσβεστικό αεροπλάνο έτοιμο να ανεφοδιαστεί με νερό στο λιμάνι της Χίου, χτες.
Αποκλειστική φωτογραφία που παραχωρήθηκε από το
traveltipsgr.blogspot.com

Μία εβδομάδα ακριβώς πριν εκδηλωθεί η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο, το νησί είχε επισκεφτεί για δύο ημέρες (11 και 12 Αυγούστου) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ, δημιουργώντας τότε πολλά ερωτηματικά με τις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Χίου «Πολίτης» στις 13 Αυγούστου, ο πρέσβης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Χίου Π. Λαμπρινούδη, «εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του τουρισμού από την Τουρκία με την έννοια του κινδύνου εισαγωγής εξτρεμιστικών ομάδων από τη γείτονα χώρα, το οποίο έχει άμεση συνάρτηση με το ρυθμό προσέλευσης και ελέγχου των επισκεπτών».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του δημάρχου Χίου που αναφέρει τα όσα του είπε προκειμένου να τον «καθησυχάσει» και ειδικότερα τόνιζε: «Βέβαια υπάρχει μια ανησυχία από την πλευρά της Αμερικάνικης πρεσβείας για τους Τούρκους τουρίστες, όμως επεσήμανα στον πρέσβη ότι όσοι έρχονται εδώ είναι οικογενειάρχες, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικότερα άνθρωποι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας που αποζητούν ένα τριήμερο απόδρασης»
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Αμερικανός πρέσβης στο διήμερο που έμεινε στο νησί επισκέφτηκε τις περιοχές της Νέας Μονής, τον Εμπορειό και τα Μεστά. Χωριά που ακριβώς μία εβδομάδα μετά είχαν κατακαεί από τη πύρινη λαίλαπα.
Ακόμα μια από τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε το φιλικό μας τουριστικό μπλογκ http://traveltipsgr.blogspot.com/ που παραβρέθηκε χτες στη Χίο.Τα πυροσβεστικά αερόπλανα μπόρεσαν χτες να πετάξουν αφού έπεσε ο άνεμος,αλλά η αταστροφή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων ήταν ήδη γεγονός.

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.