22 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΔΕΘ - ΠΑΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,


Χρόνια  ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Σε φτώχυνε, σε οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση.
Όσοι έλεγαν και όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος, διαψεύστηκαν.

Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα 
Τις κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν, τα δάνεια και τα μνημόνια που υπέγραψαν
Την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα κέρδη στους λίγους και τη φτώχεια στους πολλούς
Το χρέος που δεν δημιούργησες εσύ αλλά τα αμύθητα πλούτη του κεφαλαίου
Την απάτη ότι ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις  πρέπει να μείνει στα χέρια τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές

Τώρα πια έχεις πείρα
ΚΑΘΕ ανοχή και υποχώρηση, ΚΑΘΕ  αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.
Τώρα έχεις ευθύνη
Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους»
Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.


Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.
Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.
Όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα  τραπεζιτών και βιομήχανων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.

Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις Ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο. Τσακίζουν πάλι:
Μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, πάνε για στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης.
Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες - απολύσεις  χιλιάδων υπαλλήλων.
Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.
Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.
Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Πουλάνε σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Ύδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη «βοήθεια» της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής
Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που  εκτοξεύουν  τιμές και ακρίβεια.

Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.  
Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή . Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.      
Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.
Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την εξαθλίωση.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει  τα νέα μέτρα   υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα «αναδιαπραγμάτευσης» τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα  Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού. 


Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται «αρμονικά» στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% - 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.
Με τη λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει  να πεταχτεί πάνω από τη πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.

ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι’ αν έχει, είναι εχθρός του.
Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν τη κατάσταση. 
Όταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές «επιμηκύνσεις» και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.
Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.
Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα’ απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη να για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.
Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :
Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό :
Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,
Μονομερή διαγραφή του χρέους
Αποδέσμευση  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Με τη γνώση ότι ο καπιταλισμός σάπισε και μπορεί να γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, δυστυχία. Για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού. Σε μια κοινωνία με την εξουσία στα χέρια του λαού.          


Αύγουστος 2012

3 σχόλια:

  1. Αυτά λεγόντουσαν πριν τις 17 Ιουνη και το Κόμμα εχασε το 50% της δυναμης του.
    Η συνεχιση της ίδιας ταχτικης τι νομιζετε ότι εχει να προσφέρει?

    Αυτα ως πολιτικό υποκειμενο της εργατικης ταξης τα έλεγε και τα λέει το ΚΚΕ, και όπως είδαμε αυτή η ταχτική απέτυχε οικτρά.

    Τωρα το εργατικό ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ κινημα τι έχει να προσφέρει παραπάνω με το να ΠΡΟΩΘΕΙ αυτο που το Κόμμα εκφράζει ως πολιτικη πρωτοπορεία και ως πρόταση του Κόμματος απέτυχε?.

    Ειναι μωρε το ΠΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Κόμμα? υποκαθιστά το ΚΚΕ ?

    Υπάρχουν, η δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν ειναι Κομμουνιστες - ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» - που συσπειρώνωνται στο ΠΑΜΕ ναι η οχι?
    Θέλουμε να είναι ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ αυτοι οι εργαζόμενοι ΝΑΙ Η ΟΧΙ??
    --------------
    Το συνδικαλιστικο κίνημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ !!

    Στο σωματειο, ο καθε εργατης- εργαζομενος - μικρομαγαζατορας μπορεί να συμφωνει με ένα πλαισιο ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ το οποίο ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ διεκδικει από τους καπιταλιστες ΤΗΝ ΚΛΕΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!!!

    Εκει (ο μη Κομμουνιστής εργατης- εργαζόμενος κ.λ.π) έρχεται σε επαφή με τους Κομμουνιστές οι οποίοι με τον αγωνα τους καταφέρνουν να αποδεικνυουν καθημερινα στον καθε εργατη-εργαζομενο, κ.λ.π, την σταθερότητα της πάλης τους απέναντι στον καπιταλιστη και μεσα από τον αγωνα τους κανουν το συνδικατο ταξικο σχολειο όπου μεσα από τις διεκδικησεις, τους αγωνες, τις υποχωρήσεις, τις τακτικες, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ τους πρωτοπόρους εργατες στον αγώνα ο οποίος δινει έστω ένα αποτέλεσμα και τους διαπαιδαγωγεί στο να αντιληφθουν ότι παρά την όποια υποχώρηση του καπιταλιστη, την όποια νικη τους, ο καπιταλιστης με τον έναν η τον άλλο τρόπο, έχοντας στα χερια του την παραγωγή και την πολιτικη εξουσια, θα κλέβει πάντα την υπεραξια που παραγουν και πάντα θα προσπαθει να κλέψει περισσότερα.

    Επομένως οι συνδικαλιστες Κομμουνιστες βοηθανε τους πρωτοπόρους εργατες και την πλειοψηφια της εργατικης Ταξης να αντιστέκεται στην αφαίρεση της υπεραξιας και των δικαιωμάτων τους από τους καπιταλιστες, υποστηριζουν τα ταξικά τους συμφέροντα ώστε να γίνει δυνατη η ΣΥΜΜΑΧΙΑ των ταξικων δυναμεων, και συμβάλλουν ώστε να αντλουνται δυναμεις και οι πρωτοπόροι εργατες να στελεχωνουν το Κόμμα.

    Στο σωματείο ΔΕΝ επιδιώκουμε να απευθυνόμαστε ΜΟΝΟ στους Κομμουνιστες αλλά στους άλλους εργατες.!!!
    και αυτο το κειμενο δεν ενωνει εργατες γιατι μιλα ως πολιτικο Κόμμα και πολιτικο Κόμμα τετοιο ΥΠΑΡΧΕΙ και ειναι το ΚΚΕ !!!

    Αν θελουμε να μας ακουνε εργατες- εργαζομενοι - φτωχοι αγρότες- μικρομαγαζατορες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, πρέπει να μπουμε μπροστα ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΕΡΓΑΤΕΣ ειτε για να εμποδισουμε τα μετρα, ειτε για να κερδισουμε κατι, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που συμφωνουν με τις δικες μας διεκδικησεις!!
    να κανουμε ενα βημα ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.!!

    Αυτο μεχρι στιγμης ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ !!!
    ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ.!! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ και μεις επικαλουμαστε "λαικες εξουσιες" για να αμυνθει η εργατικη ταξη και τα λαικά στρώματα απέναντι στην λαιλαπα.. και ΚΟΥΝΑΜΕ το δαχτυλο στο λαό ..
    λέγοντας του:
    " Τώρα έχεις ευθύνη
    Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους» Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ."

    Μόνος του ο λαός δεν μπορεί να σηκωσει κεφάλι. Ποια Λενινιστικη και Μαρξιστικη θεση το λεει αυτο???.
    Ποια Μαρξιστικη και Λενινιστικη διδαχη λέει ότι ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ που δρουν στα συνδικάτα θα προτεινουν στους εργατες την στρατηγικη του Κομμουνιστικού κόμματος?

    Μπας και εχουμε πλέον παρει την πλειοψηφια στα σοβιετ ΚΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ για εξουσια? Μόνο τέτε θα μπορουσαμε να το λέμε. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ!

    Επίσης..
    Ποια υλιστικη διαλεκτικη λεει ότι ο λαός ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ θα σηκωσει κεφάλι??.

    Δηλαδη τον σπρώχνουμε στον βολονταρισμό ριχνοντας του ευθυνη τόσο ξεδιάντροπα!!!.

    Το Κόμμα νεου τύπου τι κανει ? περιμενει ΜΟΝΟ του το λαό να μπει σε κινηση, ή, αυτο αποτελει ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ καθοδηγώντας τον, ΒΆΖΟΝΤΆΣ ΤΟΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ?

    Επιτελους ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και βρισκω στην απαντηση σου αγχος μιας προσπαθειας να επιριψεις στο ΚΚΕ ευθυνες για την καταντια του συνδικαλιστικου κινηματος, αυτο θα το αντιπαρελθω και θα σταθω σε ορισμενα ζητηματα που βαζεις με την απαντηση σου στο πρωταρχιο κειμενο.
      Πρωτον το εκλογικο αποτελεσμα δεν δικαιωνει σε καμια περιπτωση τους απολογητες του καπιταλιμσου με την εννοια οτι ο λαος επιδοκιμασε τα μετρα , τα μνημονια, αποδεχτηκε την βαρβαρη πολιτικη της ΕΕ και της κυβερνησης.Ο λαος ψηφισε-οποιοι ψηφισαν-κατω απο την τεραστια πιεση που ασκηθηκε απο τα ΜΜΕ, την ιδια την ΕΕ, τους Αμεριακνους, και ενα σωρους αλλους προκειμενου να αποδεχτει την υπαρχουσα κατασταση σαν την πιο αναγκαια και υποχρεωτικη προκειμενου να μην χασει οτι του εχει απομεινει μετα την λεηλασια που εχει υποστει το εισοδημα του.
      Το συνδικαλιστικο ταξικο κινημα δεν μπορει και δεν πρεπει να εχει σαν στοχο μονο την εξυπηρετηση καποιων αμεσων αναγκων, αλλα να συνδεει το μερικο με το γενικο, να αναδεικνυει τον στρατηγικο στοχο για την εργατικη ταξη που ειναι η κατακτηση της εξουσιας.
      Επι χρονια ενα μεγαλο κομματι του συνδικαλιστικου κινηματος εχει καταντησει γραφικη καρικατουρα προωθοντας αποκλειστικα και μονο συντεχνιακα αιτηματα, αυτο καλιστα μπορουν να συνεχισουν να το κανου οι δυναμεις των οππορτουνιστων, της σοσιαλδημοκρατιας, η ΔΑΚΕ και ολοι αυτοι που θελουν το Εργατικο κινημα υποταγμενο, συμβιβασμενο, να διεκδικει ψιχουλα απο την υπεραξια οπως ειπες, και οχι την καταργηση της εκμεταλευσης ανθρωπου απο ανθρωπου, την καταργηση της εξουσιας της αστικης ταξης, αυτο μας λες με τα δικα σου λογια αγαπητε και τιποτα περισσοτερο, προφανως επειδη εισαι ενας "Αγχωμενος" μικροαστος η μικροαστος στην συμπεριφορα και σκεψη που θες το ΠΑΜΕ να κυνηγαει καμια αυξησουλα μονο σε κανα εργασιακο χωρο, να γκρινιαζει που και που γιατι υποφερουν οι εργατες αλλα να παψει να βαζει το ζητημα της ανατροπης της εξουσιας της αστικης ταξης και της κατακτησης της απο την εργατια.
      Προφανως εσαι απο εκεινους που ενοχλουνται οταν οι ταξικες δυναμεις φωναζουν το συνθημα "χωρις εσενα γραναζι δεν γυρνα, εργατη μπορεις χωρις αφεντικα"...Ε λοιπον αν το ΠΑΜΕ και οι δυναμεις δεν εβαζαν αυτο το συνθημα τοτε σε τι θα διεφεραν απο τους διαφορους Στρατουληδες, Ραυτοπουλους, κλπ φυντανακια της εργατικης αριστοκρατιας που φωνασκουν για τα εργατικα δικαιωματα αλλα εχουν απεμπολησει προ πολλου την λεξη καπιταλισμος, τη λεξη εκμεταλευση, την λεξη εργατικη εξουσια, την λεξη ταξικος αγωνας και αλλες πολλες, δεν θα διεφερε τοτε το ΠΑΜΕ σε τιποτα απο ολους αυτους.
      Το ΠΑΜΕ εχει πρωτοστατησει 13 χρονια τωρα δε εκατονταδες αγωνες με ταξικο προσανατολισμο, μπολιασε χιλιαδες και χιλιαδες εργατες με τα ταξικα χαραχτηριστικα της παλης, τους εμαθε τι θα πει ταξικη αλληλεγγυη, συνεβαλε τα μεγιστα στην αναπτυξη κοινων αγωνων εργατων, αυτοαπασχολουμενων, αγροτων και αλλων λαικων στρωματων, και εξαλου αγαπητε το ΠΑΜΕ εκφραζει την ταξικη, συνειδητη πρωτοπορια του εργατικου κινηματος, εκει δουλευουν και οι κομμουνιστες, εκει και πολλοι αλλοι ταξικα προσανατολισμενοι εργατες που δεν ανηκουν στο ΚΚΕ, αλλα αντιλαμβανονται οτι η λυση των προβληματων δεν μπορει να αναγεται στην καλη θεληση του καπιταλιστη ουτε στην διαθεση της εκαστοτε αστικης κυβερνησης, αλλα ατην οργανωμενη, ταξικη, συλλογικη δραση που θα αμφισβητει ευθεως την εξουσια των αστων.
      Τον βολουνταρισμο στο εργατικο κινημα τον τρεφουν αποψεις σαν την δικη σου, το εργατικο κινημα το ευνουχιζουν αποψεις που θελουν τους εργατες μη πολιτικα οντα, να παλευουν μονο για συντεχνικα συμφεροντα και τιποτα αλλο.
      Λυπαμαι αλλα τετοια χαρη το ΠΑΜΕ δεν θα κανει σε κανενα, αν την κανει, τοτε ενα αλλο ΠΑΜΕ θα εμφανιστει, αυτο ειναι νομοτελέια οσο και να εσυ μπλεγμενος στις μικροαστικες σου αυταπατες δυσκολευεσαι να το δεις.

      Διαγραφή

  2. Τασο

    την απάντηση δεν την έβαλα.

    Αν θες μπορώ να στην στείλω με e-mail μόνο για σενα, οχι για εδω. Εκτιμώ ότι πρέπει να τη διαβασεις.
    Γκριμπιάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.