16 Αυγούστου 2012

Σπύρος Χαλβατζής : Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και σταθερά.


Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και σταθερά

Tο ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και αντίστοιχα τα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στους εργάτες, στα λαϊκά στρώματα, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τους συνταξιούχους, μέτρα που αυξάνουν την ανεργία, δεν είναι τυχαία, δεν είναι ευκαιριακά, δεν είναι προσωρινά.Είναι μόνιμα και σταθερά. Αυτό τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο ετήσιο αντάμωμα των κομμουνιστών, των αγωνιστών, των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, την Παρασκευή, στις Αιγιές, κοντά στο Γύθειο.

«Είναι μέτρα, πρόσθεσε, που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, και σήμερα, και κυρίως στην περίοδο της ανάπτυξης. Αξιοποιούν τη βαθιά οικονομική, καπιταλιστική κρίση για την οποία οι αστικές δυνάμεις έχουν ευθύνη. Επιταχύνθηκαν και πήραν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, με αφορμή και πρόσχημα το μνημόνιο και όλη αυτή την τρομοκρατική επιχείρηση που στήθηκε εναντίον των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων αυτά τα δυόμισι χρόνια. Στοχεύουν στο χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων, στη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων, με ταυτόχρονη ικανοποίηση των αιτημάτων των μεγαλοεπιχειρηματιών».


Συνεχίζοντας επισήμανε:

Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο εισόδημα και στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιουχικά δικαιώματα εντείνεται.

Σήμερα που οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ δυναμώνουν τις επιθέσεις τους και τις επεμβάσεις τους εναντίον λαών και χωρών, για να διαμορφώσουν τη νέα Μέση Ανατολή.

Σήμερα που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη τους, στους ενεργειακούς πόρους, στις πηγές και τους δρόμους που θα περάσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και άλλα ορυκτά, επεμβαίνουν, π.χ., στη Συρία, όπως προηγούμενα στη Λιβύη, στην Αίγυπτο και αλλού, και όπως αύριο προετοιμάζονται για επέμβαση στο Ιράν.

Τώρα λοιπόν είναι ανάγκη να υψωθεί μέτωπο αντίστασης και απαίτησης προς την κυβέρνηση:

-- Για καμία εμπλοκή της Ελλάδας - κόντρα στις λεγόμενες συμβατικές υποχρεώσεις - στις επιχειρούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είτε άμεσα στη Συρία, είτε αργότερα στο Ιράν. Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα.

-- Να μη χρησιμοποιηθεί το έδαφος, η θάλασσα και ο εναέριος χώρος της χώρας μας για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

-- Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε διάφορες χώρες και λειτουργούν ως στρατός κατοχής.

Σήμερα λοιπόν, τώρα, ανεξάρτητα από την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, που είναι προσωρινό.

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κυρίως νέοι άνθρωποι, άνεργοι, μισοαπασχολούμενοι.

Να συσπειρωθούν, να οργανωθούν, να αντιπαλέψουν τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, τη λογική της αναποτελεσματικότητας της πάλης, που καλλιεργούν οι αστικές δυνάμεις, τα ΜΜΕ.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε όλους να έχουν «προσωπική συμβολή στην προσπάθεια, από τη μια για την ανάσχεση των αντεργατικών, αντιλαϊκών επιλογών της συγκυβέρνησης, της τρόικας, της ΕΕ των μονοπωλίων που στο όνομα της διασφάλισης 11,5 δισ. ευρώ τσεκουρώνουν όχι μόνο το εισόδημα αλλά την ίδια τη ζωή εργαζομένων και ανέργων, και από την άλλη να προωθούν τη συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου, του μόνου ικανού να αντιμετωπίσει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση τα προβλήματα των εργαζομένων σήμερα, τώρα, και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία». Και κατέληξε: «Αυτός ακριβώς είναι ο μονόδρομος για τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις».

1 σχόλιο:


  1. "και από την άλλη να προωθούν τη συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου, του μόνου ικανού να αντιμετωπίσει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση τα προβλήματα των εργαζομένων σήμερα, τώρα,"

    Σωστός ο σ. Χαλβατζης!! επιτέλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.