20 Αυγούστου 2012

Ποιόν φοβίζει η Χρυσή Αυγή;


Στην λιτή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τα αντιλαϊκά μέτρα, κρύβεται η ουσία της πολιτικής αντίληψης της ναζιστικής οργάνωσης. Ξαφνκά η ΧΑ θυμήθηκε ότι υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από την "εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών". Χρειάστηκε να παρθούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για να το κάνει. 
"Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι δημεύσεις κατοικιών και η ανεργία θα επιφέρουν την οριστική διάλυση του κοινωνικού μας ιστού και τη μαζική φυγή της ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό. Αντί να διώχνουμε τους Έλληνες πρέπει άμεσα να διώξουμε τους λαθρομετανάστες από τη χώρα ώστε να απελευθερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ανασάνει η ελληνική κοινωνία".
Ποιος παίρνει και για όφελος ποιανού τα αντιλαϊκά μέτρα; Δεν μπορούμε να δούμε στην ανακοίνωση. Βέβαια το ΔΝΤ και η ΕΕ σπάνια κατονομάζονται, άντε το πολύ να αναφερθεί η τρόικα και το μνημόνιο, γιατί:

«Δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ γιατί κανείς δεν μας το χάρισε και το πληρώσαμε όλοι αρκετά ακριβά … Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν αντίθετη στην ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, η οποία κατέστρεψε κάθε ίχνος της ήδη πληγωμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, βιοτεχνίας και γενικά της εθνικής παραγωγής! Η παραμονή της Ελλάδος στην ζώνη του ευρώ πληρώθηκε με βαρύ αντίτιμο από τον Ελληνικό Λαό και ως εκ τούτου δεν θα τους κάνουμε τη χάρη αυτή τη στιγμή με την κατάσταση που υπάρχει στην Ελληνική οικονομία και με ανύπαρκτη ελληνική παραγωγή να επιστρέψουμε σε ένα νόμισμα χωρίς αντίκρισμα.»
Υπάρχει για την ΧΑ, όπως και για πολλούς άλλους, ένας τρόπος να σωθεί ο λαός και η χώρα, να ανορθωθεί η παραγωγή μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ, χωρίς Μνημόνια και πείνα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι «ο λευκός Ευρωπαίος είναι σύμμαχος μας, ακόμα και αν είναι εγκληματίας» - Μιχαλολιάκος. Ακόμα, άραγε, και αν προκαλεί χιλιάδες αυτοκτονίες; Εκεί η ΧΑ μάλλον δεν είναι υπέρ των «παραδειγματικά σκληρών μέτρων καταστολής ενάντια στους ξένους» όπως προτείνει για τους μετανάστες. Εθνικισμός ενάντια στους μετανάστες, και εθνική υποταγή απέναντι στο ξένο κεφάλαιο.
Ποιος άραγε ευνοείται από τα μέτρα αυτά; Μήπως είναι το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι πολυεθνικές, τα ελληνικά αφεντικά που θα πληρώνουν λιγότερο μισθό και εισφορές, τα ελληνικά κρατικά ταμεία που πληρώνουν απ’ ευθείας τις γερμανικές τράπεζες; Μήπως είναι οι τράπεζες που θα κατασχέσουν τα σπίτια του κόσμου; Ο Μάνεσης, ο Μπόμπολας, ο Βγενόπουλος και το σινάφι του; Μπα, αυτοί απουσιάζουν από τις ανακοινώσεις της ΧΑ. Το αστικό κηφηναριό που τρώει και πίνει σε βάρος του λαού, μασουλώντας τους φόρους και τα «πακέτα στήριξης» των ΔΝΤ-ΕΕ μένει στο απυρόβλητο.
Πώς άραγε θα πρέπει να αντιδράσει ο πληττόμενος λαός στα αντιλαϊκά αυτά μέτρα; Με διαδηλώσεις; Με απεργίες; Με λαϊκές συνελεύσεις; Με αίτημα να φύγουν αυτοί που έφεραν τα μέτρα στη χώρα, ή άντε έστω αυτοί που τα ψήφισαν; Με Χαλυβουργίες, Συντάγματα, Κερατέες, Γενικές Απεργίες και άλλα συναφή; Όχι! Ο λαός, πρέπει, κατά τη γνώμη της «αντιμνημονιακής» ΧΑ, να κάνει πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες! Γι’ αυτό οι ναζιστές της ΧΑ έχουν ξαμοληθεί στις γειτονιές και μαχαιρώνουν μετανάστες, όπως ο 19χρονος ιρακινός που δολοφονήθηκε. Αυτοί, φαίνεται είναι που τρώνε και πίνουν το βιος του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό ζούνε σε βίλες, έχουνε κότερα, στέλνουν τα παιδία τους σε ιδιωτικές κλινικές και πανεπιστήμια, έχουν πολυτελή αμάξια. Έτσι θα ανασάνει η ελληνική κοινωνία, έτσι θα βελτιωθεί η θέση των Ελλήνων εργαζομένων.
Αυτοί άλλωστε, είναι εγκληματίες και δολοφόνοι, όπως το λέει καθημερινά και η τηλεόραση. Ο μηχανισμός της αστυνομίας και οι μπάτσοι, που έχουν ματοκυλίσει τον ελληνικό λαό, που βρίσκονται απέναντι σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο, που έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων ενάντια σε… ΕΛΛΗΝΕΣ, επίσης μένουν πάντα στο απυρόβλητο των ανακοινώσεων της ΧΑ. Μήπως επειδή είναι ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που ψηφίζει κατά 50% ΧΑ; Μήπως γιατί καλύπτει η αστυνομία τα ρατσιστικά πογκρόμ και προστατεύει τα μέλη της ΧΑ, που είναι πάντα «ενάντια στο σύστημα»;
Και τελικά φτάνουμε στην ουσία της ανακοίνωσης και στο κεντρικό της πρόταγμα: «να διώξουμε τους λαθρομετανάστες από τη χώρα ώστε να απελευθερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ανασάνει η ελληνική κοινωνία».
Ποιες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα απελευθερωθούν για να ανασάνει ο Έλληνας εργαζόμενος; Του εργάτη φράουλας στη Μανωλάδα, ήλιο με ήλιο, υπό την απειλή της καραμπίνας, για λίγα ευρώ τη μέρα και μία καλύβα; Του βοηθού χτίστη και τεχνίτη, που βγάζει όλη τη χαμαλοδουλειά για ένα ξεροκόμματο; Της καθαρίστριας των 450 ευρώ που δεν παίρνει ασφάλιση; Του ανασφάλιστου Αιγύπτιου καθαριστή τζαμιών στο υπουργείο εργασίας, που έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε; Αυτές οι θέσεις εργασίας-σύγχρονης σκλαβιάς, που εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο κέρδη και σε καιρό κρίσης; Τις θέσεις εργασίας που ονειρεύεται ο Μάνεσης και ο κάθε Μάνεσης; Την μαύρη εργασιακή προοπτική που ετοιμάζει το γερμανικό κεφάλαιο στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα;
Και άραγε οι νέοι Έλληνες επιστήμονες τι θα απογίνουν; Ποιών τις δουλειές θα «πάρουν πίσω»; Οι μετανάστες δε δουλεύουν μηχανικοί, προγραμματιστές, εκπαιδευτικοί, λογιστές, τεχνικοί επιχειρήσεων, γιατροί, δικηγόροι. Αυτών τις δουλειές ποιος τις «έφαγε»; Στους νομούς της επαρχίας, όπου η ανεργία χτυπάει το 50%, και οι νέοι έχουν ήδη μεταναστεύσει στην Αθήνα, ποιος έκλεισε τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, ποιος ξεκλήρισε την αγροτιά, τα μαγαζιά; Οι μετανάστες; Ή μήπως αυτοί που η ΧΑ τους (παρα)καλεί να μας αφήσουν να παράγουμε, αυτοί που η ΧΑ τους καλεί να έρθουν πίσω και να επενδύσουν στην Ελλάδα, αυτοί που δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται την ΧΑ;
Γιατί ο ίδιος ο Μιχαλιολιάκος έχει πει ότι «και οι Έλληνες εργαζόμενου θα πρέπει να ρίξουν τις απαιτήσεις τους», και ότι «Κύριοι [σημ: η ΕΕ], εσείς που μας ζητάτε τα λεφτά πίσω, αφήστε μας να παράγουμε. Αφήστε τις ποσοστώσεις, να βγάλουμε γάλα για τα παιδιά μας, κρέας. Το συνάλλαγμα που φεύγει για την εισαγωγή τροφίμων από όλες αυτές τις χώρες είναι τεράστιο.». Με τι εργασιακές συνθήκες θα παράγει ο Έλληνας εργαζόμενος; Και θα ζητηθεί άραγε από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να «ρίξει τις απαιτήσεις του»; Ή μήπως του κλείνουν το μάτι; «Φαστ-τρακ θέλουμε για τους Έλληνες ξενιτεμένους. Όλους αυτούς που κατάφεραν να φτιάξουν περιουσίες στις τέσσερις άκρες του κόσμου και θέλουν να επενδύσουν στην πατρίδα. Θέλουμε επενδυτές Έλληνες και για Έλληνες.». Αυτοί οι «Έλληνες» δεν έκλεισαν τα εργοστάσια τους και τα πήγανε στο εξωτερικό επειδή «οι απεργίες και οι παράλογες απαιτήσεις των Ελλήνων εργαζομένων» δεν δομούσαν το «κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον»; Αυτοί, οι εφοπλιστές, δεν είναι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρους; Αυτοί με τι κατώτατο μισθό θα δεχθούν να επανεπενδύσουν στη χώρα;
Και οι ξενιτεμένοι νέοι Έλληνες εργάτες και επιστήμονες, στην Αυστραλία, τη Γερμανία και όπου αλλού, ποιους έχουν να αντιμετωπίσουν; Μήπως το ρατσισμό των ομοϊδεατών της ΧΑ, τις ποσοστώσεις και την άρνηση βίζας, τις δολοφονίες;
Και τελικά τι έχει να φοβάται το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, η Τρόικα, οι πλούσιοι από τη ΧΑ; Θα τους μαχαιρώσει; Θα τους απελάσει; Θα τους κλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας; Θα δημεύει στις περιουσίες τους;
Ή μήπως τίποτα, επειδή τους κλείνει το μάτι, και έχει αναλάβει τον αποπροσανατολισμό του λαού, το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, έχει αναλάβει την ησυχία τους, κάνει πλάτες για περάσουν τα μέτρα; Μήπως σπέρνουν τον εμφύλιο στην εργατική τάξη, στους φτωχούς, σε αυτούς που πλήττονται το ίδιο από τα μέτρα; Γιατί να ανησυχούν όλοι αυτοί, που τρώνε τα λεφτά μας, όταν οι ναζιστές στρέφουν το λαό σε ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα;
Το μόνο που έχουν να φοβούνται οι κλέφτες, οι δολοφόνοι και οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που παίρνουν αυτά τα μέτρα, είναι το λαϊκό-εργατικό κίνημα, η ταξική οργάνωση, το αγωνιστικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία που δεκαετίες τώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης. Αυτό κίνημα που βάζει πρόβλημα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αυτό το κίνημα που ματοκυλά κάθε λίγο στους δρόμους. Αυτό το κίνημα και οι άνθρωποι που το συναποτελούν είναι η μόνη ελπίδα να ανασάνει η ελληνική κοινωνία. Για να ανασάνουν οι φτωχοί και απλοί εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες.

πηγή: Όλα είναι δρόμος...  via  Αντισταση στις γειτονιες (με υπογραμμίσεις και μικροπαρεμβάσεις δικές μας!)  

3 σχόλια:

  1. "Μήπως σπέρνουν τον εμφύλιο στην εργατική τάξη, στους φτωχούς, σε αυτούς που πλήττονται το ίδιο από τα μέτρα; Γιατί να ανησυχούν όλοι αυτοί, που τρώνε τα λεφτά μας, όταν οι ναζιστές στρέφουν το λαό σε ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα; "

    Το κακο ειναι οτι μια χαρα πετυχαινουν το σκοπο τους μεχρι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχθες καπου γραφανε οτι φταινε οι ξενοι που δεν μας σεβονται γιατι δεν κοβουν εισητηριο στο λεωφορειο και παιρνουν επιδομα πολυτεκνιας οαεδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.