15 Αυγούστου 2012

ΙΚΑΡΙΑ: ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ


Με τη μαζική παρουσία των Ικαριωτών έγιναν οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο νησί.



Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανειρήνευτου αγώνα για τα δίκαια της εργατικής τάξης, για μια ζωή όπως αξίζει σε αυτούς που παράγουν το πλούτο, έστειλαν η νεολαία, οι άνθρωποι του μόχθου της Ικαρίας, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ (10/8), παίρνοντας μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις για το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγιναν στο Καραβόσταμο.

Ο πανέμορφος χώρος, περιτριγυρισμένος από τεράστιους πλάτανους, που είχαν στολιστεί από κόκκινες σημαίες, τα τεράστια πανό με το σύνθημα του φεστιβάλ να κυριαρχεί δίνοντας το στίγμα, η έκθεση πλούσιου φωτογραφικού υλικού από τον ΔΣΕ στην Ικαρία και γραπτών κειμένων από τους εξόριστους στο νησί, η έκθεση βιβλίου, οι απαγγελίες ποιημάτων του Μπρεχτ, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κυρίως η μαζική παρουσία των Ικαριωτών όλων των ηλικιών, που κατέφτασαν από κάθε μεριά του νησιού, με τους νέους και τις νέες να δίνουν τον τόνο, όλα αυτά συνέβαλαν ώστε οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ να αποτελέσουν το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για την Ικαρία.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ομιλία από τον γραμματέα του ΝΣ Ικαρίας και Φούρνων της ΚΝΕ Βαγγέλη Λομβαρδά. Ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε ειδική αναφορά στις 273 μέρες «ατσάλινου» αγώνα των χαλυβουργών και συνέχισε σημειώνοντας:
«Εμείς οι νέοι στην ΚΝΕ, οι νέοι κομμουνιστές, μαζί με το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, τη φλόγα αναμμένη και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα από εδώ, από το κόκκινο νησί, που αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για το δίκιο και την αλήθεια είναι η ιστορία μας, είναι η καθημερινότητά μας. Το σύνθημα του φεστιβάλ "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία" είναι ζωντανό καθημερινό παράδειγμα στο νησί μας».
Ο Β. Λομβαρδάς έκανε αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί, όπως ο μερικός αποκλεισμός κατά τους χειμερινούς μήνες από τους ακτοπλόους εφοπλιστές, οι τρομακτικές ελλείψεις στην Υγεία και την Παιδεία και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι Ικαριώτες να μετατραπεί όλη η κορυφογραμμή της Ικαρίας σε δάση για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, για την αύξηση των κερδών του επιχειρηματία Μυτιληναίου και κατέληξε σημειώνοντας: «Η επικράτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ο σοσιαλισμός, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο και αναγκαιότητα για την ευημερία του λαού. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος της ανατροπής, ο δρόμος που καλεί το ΚΚΕ. Το κόστος της υποταγής και της συναίνεσης όμως είναι πολύ μεγαλύτερο. Γι' αυτό λοιπόν δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία».
Ακολούθησε συναυλία από ροκ συγκρότημα "a new land shape" και αμέσως μετά τη σκυτάλη, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε το καριώτικο βιολί με τους "περιμπαίχτες".
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν και φέτος στις δυτικές συνοικίες της Αττικής, στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ίλιον στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τις συνηθισμένες πλεον καριώτικες παρουσίες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.