14 Αυγούστου 2012

ΑΥΓΗ: "Αφέλειες από το ΚΚΕ!"


Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων...
«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια; Τι νόημα έχει η πρότασή σας;», αναρωτιέται η «Αυγή», ομολογώντας πόσο ενοχλείται όταν κατατίθενται προτάσεις που και διαμορφώνονται με άξονα την αληθινή προστασία των ανέργων και προσφέρουν αφετηρία αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που γεννά και αυξάνει την ανεργία.

Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ένστασή της, ακόμα για την ίδια την κατάθεση αιτημάτων, όπως η επιδότηση του ανέργου για όσο καιρό δεν έχει δουλειά, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το πάγωμα και η παραγραφή των δανείων, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δραστική μείωση των τιμολογίων; Ενώ, από την άλλη μεριά, ξεμπροστιάζεται ο θεατρινισμός του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που πριν μερικούς μήνες είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου συμπεριλαμβάνοντας και αιτήματα που εδώ και χρόνια προτάσσει το ΚΚΕ. Με μόνο στόχο, όπως αποδεικνύεται και τώρα, να παραπλανήσει το λαό και να διεκδικήσει δάφνες... υπερασπιστή.

... αλλά «η θέση του χαλίφη»
«Η εργατική τάξη δε χρειάζεται τα επιδόματα της εξαθλίωσης. Χρειάζεται και απαιτεί τίμια εργασία για όλους», συνεχίζει η «Αυγή», κι επειδή (και) η υποκρισία έχει κοντά ποδάρια συνεχίζει ομολογώντας ποια είναι η αγωνία της: «Ενα μόνο μέτρο υπάρχει απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους πατριώτες εκσυγχρονιστές! Εχετε κότσια κύριοι σύντροφοι να αντιμετωπίσετε αυτή την πραγματικότητα; Λάβατε το μήνυμα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της 17ης Ιουνίου ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο κύριος αντίπαλός σας;». Τι θέλουν να πούνε δηλαδή; Οτι η προστασία των ανέργων και της σταθερής εργασίας θα εξασφαλιστεί αν κυβέρνηση γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τι δε λένε; Οτι όσο η χώρα μένει στην ΕΕ και τα μονοπώλια μένουν στην εξουσία, όχι μόνο δε θα σωθούν οι άνεργοι κι οι εργάτες αλλά οι μεν πρώτοι θα «βουλιάζουν» στην εξαθλίωση οι δε δεύτεροι στην εκμετάλλευση.
Ετσι είναι: «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν κατάμουτρα στους ανέργους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να προστατευτούν από την εξαθλίωση. Τους φωνάζουν να μην οργανωθούν, να μην αντιπαλέψουν την πολιτική που τους φορτώνει βάσανα. Τι να κάνουν; Να συμβιβαστούν, να εθελοτυφλούν, τελικά να υποταχθούν και να εγκλωβιστούν στην αυταπάτη και στην αναζήτηση μιας... «άλλης» κυβέρνησης που έχει όμως την ίδια αποστολή με τη σημερινή. Αγωνία τους είναι πότε θα γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» για να συνεχίσουν οι ίδιοι να προστατεύουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Πηγή: "Ριζοσπάστης"/ "Ταξική αντεπίθεση"

10 σχόλια:

  1. Ωραία... Όταν το ΚΚΕ μιλάει για ανάληψη της εξουσίας και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, μας λένε ότι μεταθέτει την λύση των προβλημάτων στην δευτέρα παρουσία του Σοσιαλισμού και όταν ζητάει άμεσα μέτρα προστασίας είναι αφελές γιατί αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να παρθούν τώρα... Η σχιζοφρένεια συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθικόν δίδαγμα:
    Τίποτα δεν μπορεί να γίνει πριν να γίνει ο Τσίπρας προθυπουργός.
    Μετά όλα θα λυθούν για όλους αυτόματα.
    Το δούλεμα καλά κρατεί αλλά, ...πόσοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύετε πως διαβάζουν Αυγή για να τα βλέπουν αυτά; Ούτε καν τα ...μέλη(!!) του ΣΥΝ!
    Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 500 φυλλα πουλα η Αυγη στις καλυτερες μερες πανελλαδικα, μονο που πλεον ο ΣΥΡΙΖΑ διαθετει μηχανισμους που μεχρι προτεινος δεν ειχε, πχ τις πρωην νομαρχιακες του ΠΑΣΟΚ, το μηχανισμο του στο δημοσιο, τους ΣΥΡΙΖΟβαπτισμενους συνδικαλσιταραδες της ΠΑΣΚΕ, και τα ΜΜΕ, τι να την κανει την Αυγουλα?

      Διαγραφή
  3. Προσέξτε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι καλλιεργεί την αντίληψη ότι δεν χρειάζεται ταξική πάλη, αγώνες κλπ., αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να προσμένουν σε μια νέα αστική κυβέρνηση που δήθεν θα προστατέψει το λαό. Το δεύτερο είναι ότι καλλιεργούν έμμεσα την αντίληψη ότι προτεραιότητα πρέπει μα δοθεί στην "ανάπτυξη" και μαζί με το κεφάλαιο να αντιμετωπίσουν...δήθεν την ανεργία. άθελα τους, όμως, υπονοούν και μια αλήθεια...πράγματι μόνο η εργατική-λαϊκή εξουσία με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την Ε.Ε. θα εξαλείψει την ανεργία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βλέπω το παράδοξο πράγματι είναι αφέλεια ….
    Να κλείνεις τα μάτια σαν να μην γνωρίζεις τι έχει συμβεί ….
    Και τι πρόκειται να συμβεί …. Δηλαδή ….
    Να ζητάς μέτρα κατά της ανεργίας και συσσίτια για τους φτωχούς !!!!
    Από αυτούς που δεν (έχουν) να πληρώσουν τα φάρμακα και τους γιατρούς ….
    Αυτούς που με την ανοχή σου και γνωρίζοντας, τι είχαν κάνει ….
    Και τι προτίθενται να κάνουν …. Τους άφησες να κάνουν κυβέρνηση ….
    Αφήνοντας και ζητώντας από τον λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα ….
    Το παράδοξο είναι αλλού και όποιος δεν το βλέπει πλανάται πλάνην οικτρά ….
    Ο λαός θα το βγάλει το φίδι από την τρύπα τελικά είναι νομοτέλεια ….
    Αφήνοντας πίσω του τους μακαρονοπαρατηρητες …. Στην ζεστασιά της φωλιάς τους ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΗΣΤΟ, κάνεις και εσύ την παμπάλαια και ΠΑΣΟΚικής-σοσιαλδημοκρατικής διεθνώς-φύσεως προβοκάτσια που αναπαράγει τη λογική ότι επειδή το ΚΚΕ δεν στηρίζει μια άλλη αστική πολιτική δύναμη οδήγησε να βγεί...η "δεξιά". Μόνο που και η ΣΥΡΙΖΑ την ίδια πολιτική με τη συγκυβέρνηση θα εφάρμοζε γιατί στοιχίζεται με την Ε.Ε. και υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Το ποιός θέλει το λαό στη γωνία αποδεικνύεται καθημερινά. Όσο για τα συσσιτία...μάλλον "μπερδέυτηκες"...Γιατί τα συσσίτια μέσω ΜΚΟ και δήμων ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει σημαία του, για αυτό καλεί τους εργαζόμενους να περιορίζονται στα ψίχουλα που τους δίνουν οι καπιταλιστές.
    Και στο κάτω-κάτω για πές, το ΚΚΕ βοήθησε να ενισχυθεί η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερθεμάτιζε για την Ε.Ε. και το ευρώ κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι όσα λέει είναι για τη "Δευτέρα παρουσία";"Δευτέρα παρουσία" είναι οι άπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακουφίσει το λαό με την Ε.Ε. και την "καλή" επιχειρηματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προβοκάτσια σημαίνει να κάνω κάτι αποσκοπώντας να μην γίνει κάτι άλλο ….
    Συνεπώς απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο ….
    Και να το ήθελα το ποτήρι δηλαδή, δεν υπάρχει κάτι που εγώ θα μπορούσα να παρεμποδίσω, με την στάση μου η τα λεγόμενά μου …. Όταν έφυγα μαζί με τον μακαρίτη τον Κάππο, που αν δεν σου θυμίζει κάτι …. Σίγουρα θυμάσαι τον Τζαννετάκη …. Έχασα και το δικαίωμα του προβοκάρειν , οτιδήποτε ….
    Τι να προβοκάρω δηλαδή ???? τις απεργίες των ανέργων …. Τις απεργίες πείνας των πεινασμένων και λιμοκτονούντων …. Την εργασία αυτών που δουλεύουν στα πεζοδρόμια των σπιτιών τους (όσοι τα έχουν ακόμα) γιατί τους πέταξαν έξω από τα μαγαζιά που είχαν νοικιασμένα ….
    Το να έχει η αριστερά το ποσοστό που της ανήκει …. Το να έχει η αριστερά μαζί με τους κουμουνιστές λόγο για το σήμερα …. Το να έχει η αριστερά μαζί με τους κουμουνιστές, σκέψεις και διάλογο …. Για την δημιουργία ενός κόσμου, χωρίς χρήματα και τράπεζες …. Τι μπορώ από όλα αυτά να προβοκάρω εγώ ????
    Μάλλον κάποιοι νομίζουν ότι όσο χειρότερα τα πράγματα ….
    Τόσο το καλύτερο για την επανάσταση !!!!!
    Αλλά όπως έλεγε κάποιος κοινός μας φίλος …. Οι εξαθλιωμένοι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά έχουν χάσει και το κέφι τους για οτιδήποτε επαναστατικό ….
    Ψάξε αλλού για προβοκάτορες …. Συνήθως είναι μέσα στην φωλιά ….
    Ποτέ δεν έρχονται από έξω ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΗΣΤΟ, καλά κρασιά!Πολλά θυμάμαι και γνωρίζω, αλλά τι να σου πω τώρα...Η ουσία είναι ότι πίσω από τις μεγάλες κουβέντες που γράφεις κρύβεται ο πιο καραμπινάτος οπορτουνισμός, δηλαδή η ιδεολογία της αστικής τάξης. Δεν είναι το πρόβλημα το ΚΚΕ, ούτε οι θέσεις του, ούτε η στάση των εργαζομένων. Εσύ δεν πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, πόσο μάλλον την αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης.Εσύ τελικά διακατέχεσαι από "αφέλειες"που ψάχνεις φιλολαϊκές λύσεις στον καπιταλισμό,όχι το ΚΚΕ. Όλα τα άλλα τα... ποιητικά που γράφεις είναι προφάσεις εν αμαρτίαι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις δίκιο …. Οπορτουνιστής μέχρι το κόκαλο ….
    Και ολίγον ρεβιζιονιστής .... δεν θα με χάλαγε !!!!
    Φιλαράκι με τον Μπερνστάιν και τον Κάουτσκι ….
    Φίλοι μου από τον Σκαραμαγκά, στις εργοστασιακές επιτροπές ….
    Όταν είχε μεροκάματο κάθε μέρα δηλαδη και όχι κάθε Δευτέρα ….
    Τι να πεις …. Ας το διασκεδάσουμε και λίγο ……
    Παρόλο που πρέπει να σοβαρευτούμε ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΗΣΤΟ, και στα ανθρακορυχεία του Βελγίου ή στις φάμπρικες της Γερμανίας να δούλευες, δεν αλλάζουν την ουσία των απόψεων σου...ούτε μπορεί να γίνεται άλλοθι η εργασία σου.Η αδυναμία σου πάντως να τοποθετηθείς επί της ουσίας σε οδηγεί να πουλάς λίγο "τρελίτσα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.