4 Νοεμβρίου 2012

H σφαγή του Greensboro. To πραγματικό πρόσωπο του φασισμού


Στις 3 Νοέμβρη του 1979 στην περιοχή Greensboro της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, λάμβανε χώρα μια διαδήλωση αγωνιστών του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Η εκστρατεία τους προσπαθούσε να οργανώσει σε κοινότητες και σωματεία τους εργαζόμενους της περιοχής (στην πλειοψηφία τους μαύροι) για να αγωνιστούν ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευσης αλλά και ενάντια στο ρατσισμό και τις επιθέσεις του κράτους και παρακρατικών ομάδων σαν την Κου Κλουξ Κλαν.


Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης στις φτωχές γειτονιές της πόλης, ένα καραβάνι αυτοκινήτων σε συνεργασία με το σχέδιο της αστυνομίας απέκλεισε κομμάτι των διαδηλωτών. Στα αυτοκίνητα επέβαιναν οπλισμένα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στο πλήθος. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν. Τα θύματα ήταν:
Σάντι Σμιθ, νοσοκόμα και αγωνίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.
Τζέιμς Γουόκερ, φοιτητής ιατρικής και πρόεδρος του σωματείου υφαντουργών της περιοχής.
Μπιλ Σάμσον, απόφοιτος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και κοινωνικός ακτιβιστής.
Σέζαρ Κάουσε, κουβανός μετανάστης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ντιουκ.
Δρ. Μάικλ Νάθαν, παιδίατρος, επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής του Lincoln Community Health Center ο επονομαζόμενος και «γιατρός του λαού» για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσέφερε στους φτωχούς συμπολίτες του.

Της επίθεσης της Κου Κλουξ Κλαν ηγείτο ο Edward Dawson, διορισμένος πράκτορας των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Δύο μέρες πριν τη διαδήλωση, μέλη της Κου Κλουξ Κλαν είχαν πάρει από την αστυνομία τον χάρτη της διαδρομής της πορείας. Αμέσως μετά το χτύπημα, τα μέλη της ΚΚΚ έφυγαν με τα αμάξια τους, χωρίς καμία ενόχληση από την αστυνομία. Σύμφωνα με στοιχεία που ανασύρθηκαν με τα χρόνια, υπήρχε μια σκοτεινή σχέση μεταξύ των δολοφόνων, των δημοτικών αρχών της πόλης και πολιτικών κύκλων υπέρ των συντηρητικών του Ρήγκαν που σχεδίαζε από τότε τη νεοφιλελεύθερη επίθεση που έλαβε χώρα στη δεκαετία του 80.
Αυτός είναι ο ρόλος των ρατσιστών και φασιστών δολοφόνων. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο και των φίλων της ΚΚΚ στην Ελλάδα, των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Για τέτοια ομάδα κρούσης του συστήματος τη θέλουν, ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγωνιστές. Να μη τους αφήσουμε.

                          

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.