3 Νοεμβρίου 2012

Ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός


Χθες, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ "κομμουνιστικό κόμμα" που στηρίζει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και που επιθυμεί "έξοδο της χώρας από την Ευρώπη."

Πρόκειται για αισχρό και απόλυτα ενσυνείδητο ψέμμα, το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους:

α) Να εξαναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μετακινηθεί ακόμα δεξιότερα από όσο έχει ήδη μετακινηθεί στην απόπειρά του να πείσει ότι η αστική τάξη, οι πλούσιοι, δεν πρέπει να τον φοβούνται. Αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα του και τους ψευτολεονταρισμούς των Λαφαζάνηδων (όνομα και πράμα!) και βγήκε μπροστά ως σταυροφόρος και ιππότης για τα συμφέροντα της ΕΕ που κινδυνεύει να "αποδομήσει" η ΝΔ, το κατάφερε άκοπα.
β) Να σπείρει σύγχυση στο λαό, κάνοντάς τον να πιστέψει πως δήθεν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εκπροσωπούν το ίδιο πράγμα, κι έτσι εξασφαλίζοντας ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται οι έχοντες και κατέχοντες δεν θα ξεχωρίζει στα μάτια του λαού από αυτό το οποίο έχουν άνετα του χεριού τους οι πλουτοκράτες στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ. Βεβαιώνεται, με άλλα λόγια, ο Κεδίκογλου και το κόμμα του ότι ο λαός θα προωθήσει την ακίνδυνη για την τάξη του "λύση" εάν αναζητήσει "λύση" εκτός της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε την αλήθεια όταν είπε πως ο Κεδίκογλου "διαστρεβλώνει" τις θέσεις του με "παιδαριώδη τρόπο". Ας δούμε γιατί:

- Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, ο βασικός κοινοβουλευτικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ έως και το 2011 περίπου (κατόπιν μιλούμε για κόμμα κατά βάση του ΠΑΣΟΚ), υπερψήφισε την συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως ακριβώς έκανε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ, που ο Κεδίκογλου επιχειρεί να το ρίξει στο ίδιο τσουβάλι με τα κόμματα της αστικής τάξης, των πλουσίων και των υπηρετών τους, όχι μόνο απέρριψε την συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά ξεκίνησε αδιάκοπο αγώνα από την αρχή για να ενημερώσει το λαό για τις καταστροφικές επιπτώσεις της για τα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα.

- Ήδη από το 1994, και με αφορμή την έγκριση της συνθήκης του Μάαστριχτ από όλα τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου εκτός του ΚΚΕ, το ΚΚΕ εφιστούσε την προσοχή του εργαζόμενου Έλληνα:"-- Σε κίνδυνο το 8ωρο, η κατάκτηση του αιώνα! -- Στο στόχαστρο η κοινωνική ασφάλιση και τα επιδόματα! -- Υπό κατάργηση συλλογικές συμβάσεις! -- Απολύσεις χωρίς όρια και χωρίς αποζημίωση! [...] Οι αλλαγές στις σχέσεις μισθωτής εργασίας, που προβλέπονται στη "Λευκή Βίβλο" [που γεννήθηκε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ], έχουν ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Οδηγούν, στην ένταση και στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την αστική τάξη. Οι κυριότερες αιχμές αυτής της επίθεσης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μέσω της "Λευκής Βίβλου", έχουν σχέση με το ΣΥΝΟΛΟ των κατακτήσεων, δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και επιχειρούν να γυρίσουν τη ρόδα της ιστορίας πολλές δεκαετίες πίσω. Η εξάλειψη του αντίπαλου δέους, δηλαδή των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, από την ευρωπαϊκή ήπειρο, άλλαξε το διεθνή συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ του ιμπεριαλισμού. Ελυσε τα χέρια των μονοπωλίων που αξιοποιούν τη νέα κατάσταση για τη, στρατηγικού χαρακτήρα, επίθεσή τους ενάντια στο εργατικό κίνημα."

-Η πραγματικότητα που βιώνει διαρκώς ο εργαζόμενος σήμερα --η ανεργία, οι περικοπές μισθών, η υποαπασχόληση και τα ελαστικά ωράρια, οι περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, η διάλυση του κοινωνικού κράτους-- όλα όσα συνθέτουν το σημερινό τοπίο καταστροφής για τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα μπήκαν σε εφαρμογή από την αστική τάξη σε όλη την Ευρώπη και με την υπογραφή και έγκριση του "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ." Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει διαβάζοντας τις συμφωνίες μεταξύ των αστικών τάξεων της ΕΕ για τις οποίες πληροφόρησε αναλυτικά το ΚΚΕ.

- Είναι απόλυτα φυσικό ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισε το Μάαστριχτ. Είναι ένα κόμμα από γεννησιμιού του ευρωενωσιακό, ένα κόμμα που είχε από την αρχή τον ρόλο της στήριξης της ευρωπαϊκής μονοπωλιακής και ιμπεριαλιστικής πλουτοκρατίας. Για παράδειγμα:

-Το 2003, ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ" πήρε την οργανωτική πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΕ για δημιουργία ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, καλώντας διάφορα κόμματα της αριστεράς από τις χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν έναν νέο ενίαιο φορέα της ευρωενωσιακής αριστεράς. Ο φορέας αυτός ονομάζεται Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

-Ως μέλος του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο ΣΥΝ λαμβάνει ευρωενωσιακή χρηματοδότηση από την ίδρυση αυτού του φορέα και δώθε. Παίρνει δηλαδή χρήματα για να προπαγανδίζει ιδέες τις οποίες έχει υπογράψει ότι δέχεται να είναι ιδέες συμβατές με τις προτεραιότητες και "αξίες" της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

-Με άλλα λόγια, και ως ιδρυτικό μέλος του ΚΕΑ, ο ΣΥΝ έχει υπογράψει τον κανονισμό ΕΕ 2004/2003, τον περί χρηματοδότησης κομμάτων και συνδεόμενων ινστιτούτων από την ΕΕ, ο οποίος προβλέπει την υποχρέωσή του (του ΣΥΝ και των συνδεόμενων με αυτόν ινστιτούτων): "Να τηρεί, στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών". Και αλλού (και για τα συνδεόμενα με το ΚΕΑ και άρα και τον ΣΥΝ "ινστιτούτα"): "την παρατήρηση, ανάλυση και την συνεισφορά στην συζήτηση για ζητήματα της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής και για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

Από αυτό το κόμμα περιμένει ο ελληνικός λαός να "πάει κόντρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πάει κόντρα στην αστικοιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα το οποίο την στήριξε ολόψυχα εξ αρχής και το οποίο χρηματοδοτείται με στόχο την διατράνωση και ενίσχυση των στόχων και προτεραιοτήτων της; Ο Κεδίκογλου, και ο κάθε Κεδίκογλου, ξέρει πολύ καλά πως καμία κορώνα περί "κατάργησης" των μνημονίων ή οποιασδήποτε άλλης πολιτικής της ΕΕ που εκστομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή βάση στην πραγματικότητα και "παίζει" με βάση αυτή την ξεκάθαρη γνώση. Εσύ δεν το ξέρεις;

-Οι "βασικές ελευθερίες" είναι βέβαια οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ, που έφεραν τόση δυστυχία και εξαθλίωση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης: η ελεύθερη πώληση αγαθών που εξυπηρετεί την κερδοφορία και κερδοσκοπία των κεφαλαιοκρατών, η ελεύθερη μετακίνηση του κεφαλαίου που επιτρέπει και την πλήρως νόμιμη εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κλαίει και οδύρεται, η ελευθερία της διεθνοποίησης των υπηρεσιών που διαλύει τους μικροεπιχειρηματίες για να πλουτίσει τα μονοπώλια, και η ελευθερία των ατόμων να πουλάνε την εργασία τους για ένα κομμάτι ψωμί.

-Το ΚΚΕ, το οποίο ο κύριος Κεδίκογλου θέλει ο λαός να "μπερδέψει" με τους αριστερούς υπηρέτες της ΕΕ, δεν δέχτηκε να μπει στο ΚΕΑ, το κόμμα που φτιάχτηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΝ. Το γιατί, δεν θα βάλουμε το ΚΚΕ να το πει στον ελληνικό λαό, αλλά έναν τρίτο, τον αρχηγό του ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας Miroslav Grebenicek

"Ο αρχηγός του κόμματος [ΚΚΒΜ] Miroslav Grebenicek είπε πως το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Οκτώβρη, και ότι το κόμμα είχε πάρει σαφή θέση για την δημιουργία ενός Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αναφέρθηκε στην άποψη του ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε να παρακολουθήσει την συνάντηση του Βερολίνου διότι οι κανόνες του νέου κόμματος (του ΚΕΑ) περιέχουν ένα άρθρο το οποίο δηλώνει ότι: 'Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για τον συμφέρον των θεσμών της ΕΕ'".

-Το ΚΚΕ, λοιπόν, αυτό το λέει τρίτος, αρνήθηκε τα λεφτά της ΕΕ, αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΚΕΑ, για ένα λόγο, που δεν είναι βέβαια ο "σεχταρισμός" που του αποδίδουν οι θρασύδειλοι συκοφάντες του: δεν θέλησε να υπογράψει την υποτέλεια των κομμουνιστών και του ελληνικού λαού στην ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Δεν θέλησε να πουλήσει την ανεξαρτησία της χώρας για μια χούφτα ευρώ όπως η "αριστερά" των διανοουμένων που γράφουν κατά ευρωενωσιακή παραγγελία περί της αέναης και εξασφαλισμένα μάταιης αναζήτησης "μιας άλλης Ευρώπης". Θέλησε να διαφυλάξει την πολιτική ανεξαρτησία και την εντιμότητά του για να μπορεί να είναι εκεί στις δύσκολες εποχές που ήξερε πως θα 'ρθουν και είχε προειδοποιήσει πριν δεκαετίες πως θα 'ρθουν.

Τι πέτυχε; Πέτυχε να βγάλει τον Ιούνη τους μισούς βουλευτές από όσους είχε και άρα να συντηρείται με τα μισά έσοδα (αφού ένας από τους βασικούς του πόρους είναι οι μισθοί των βουλευτών του) επειδή αυτό αποφάσισες ΕΣΥ, ο "περήφανος" και "αδέσμευτος" ελληνικός λαός, του οποίο το αίμα ρουφάει καθημερινά η ΕΕ και οι ντόπιοι πλουτοκράτες σε αγαστή συνεργασία.

Πέτυχε να μην μπορεί να συντηρήσει ούτε την Τυποεκδοτική ούτε τον 902, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ρητής και ανοιχτής υποτέλειας στην ΕΕ που ρημάζει τον τόπο, βγάζει κάθε μέρα και από ένα έντυπο ή ανοίγει και από ένα καινούργιο επαγγελματικό ιστότοπο (είδες τι πετυχαίνεις άμα είσαι "καλό παιδί";)

Πέτυχε να ζητά ταπεινά από τη φτωχολογιά να βάλει το χέρι στην τσέπη της για να μπορέσει το ίδιο να επιβιώσει ως κόμμα της, να επιτελέσει τα βασικά του οργανωτικά καθήκοντα για τη χειραφέτησή της. Πέτυχε να έχει μετακινήσει ήδη την εφημερίδα του στα γραφεία του για να εξοικονομήσει χρήματα, να μένει αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ των πλουτοκρατών και να χλευάζεται σχεδόν καθολικά.

Πέτυχε να είναι φτωχό όπως η εργατική τάξη, χλευασμένο όπως η εργατική τάξη, περιθωριοποιημένο και αποκλεισμένο όπως η εργατική τάξη. Θέλεις καλύτερη απόδειξη για το ότι ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ; 

Ή μήπως τάχα θεωρείς, ω καλέ μου ελληνικέ λαέ, ότι μπορείς να είσαι κόμμα της εργατικής τάξης σε μια καπιταλιστική κοινωνία χωρίς να υποστείς πρώτα από όλα τον οικονομικό στραγγαλισμό; Ξέρεις πολλά "κόμματα της εργατικής τάξης" που να είναι σε θέση να πληρώνουν δεκάδες εκδόσεις, επιμελητές, μεταφραστές, τεχνικούς, σχεδιαστές, σε μια καπιταλιστική κοινωνία, να καλούν διανοουμένους, να οργανώνουν σχολές, καλοκαιρινά σχολεία, σεμινάρια, συνέδρια;

Με ποιανού τα λεφτά σου φέρνει σε κομματικές εκδηλώσεις ή σου μεταφράζει σε κομματικά έντυπα τον κάθε Ζίζεκ ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές, δεν αναρωτήθηκες ποτέ;

Πέτυχε και κάτι άλλο όμως επίσης το ΚΚΕ. Πέτυχε ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΥΓΙΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΠΟΤΕ.

ΕΣΥ, ΛΑΕ ΠΟΥ ΣΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΩΝ ΑΝΤΙΖΗΛΩΝ  ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΚΚΕ;



Πηγη:  Lenin Reloaded

2 σχόλια:

  1. απλα πολυ δυνατο, αξιολογο για να μοιραστει πλατια σε οσους ακομη νιωθουν τιμιοι αριστεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ TRASH
    (Παρότι δεν είδα έγκαιρα αυτήν την ανάρτηση, δεν μπορώ ν' αποφύγω τον πειρασμό να τη σχολιάσω).

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    Και μόνο επειδή μπήκες στον κόπο να συγκεντρώσεις μια σειρά αποδεικτικά στοιχεία για το ρόλο τού ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμη λεγόταν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τής Αριστεράς και της Προόδου και μετά σκέτο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και μετά ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ...,(όλοι οι απατεώνες που σέβονται τον εαυτό τους αλλάζουν συνχά ονόματα),

    και μόνο επειδή μπήκες στον κόπο να τα συντάξεις με τη σειρά ώστε να έχει ειρμό το κείμενο που μας προσφέρεις,

    και μόνο επειδή κοπίασες να δακτυλογραφήσεις όλην αυτήν την μακροσκελή ανάρτηση,

    και μόνο επειδή φρόντισες να επιμεληθείς βασανιστικά το κείμενο ώστε να εκλαϊκεύσεις όλα αυτά για να μας γίνουν κατανοητά,
    σου αξίζουν συγχαρητήρια.

    ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

    Γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν μαθευτεί ατόφια η αλήθεια για το τι ρόλο έχουν αναθέσει από παλιά οι πλουτοκράτες στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ--ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός μας δε θα ξέρει από που να φυλαχτεί. Για θα φυλάει την πλάτη του μόνο από δεξιά και θα τού 'ρθει η πισώπλατη μαχαιριά από αριστερά...

    Ο λαός μας, τυφλωμένος απ' τις αυταπάτες, αυτήν την αλήθεια δεν την έβλεπε στις εκλογές, όσο κι αν του την έδειχνες.
    Επειδή όμως η ζωή και ο αγώνας δεν σταματούν, ποτέ δεν είναι αργά.

    Έστω και τώρα, ας πάρει την απόφαση ο λαός, το "καθαρό" κομμάτι του, να συστρατευτεί με το ΚΚΕ.
    Και λέω το καθαρό κομμάτι του, γιατί οι βρώμιοι είναι συνειδητά απέναντι απ' το ΚΚΕ.

    Είναι αδήριτη(!) ανάγκη σήμερα, να δυναμώσει το ΚΚΕ, όχι μόνο εκλογικά, αλλά κυρίως στους αγώνες.
    Πώς να το πούμε για να το καταλάβουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι;

    Δεν(!!!) υπάρχει άλλη διέξοδος υπέρ τού λαού μας, παρά μόνο αυτή που δείχνει το ΚΚΕ.

    Κι αυτό το ξέρουν πρώτοι οι πλουτοκράτες, γι' αυτό βάζουν τούς διάφορους Κεδίκογλους να θολώνουν τα νερά με τον θολό ΣΥΡΙΖΑ...

    (Προτείνω, εν καιρώ, να ξαναδημοσιεύσεις αυτό το κείμενο)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.