8 Νοεμβρίου 2012

H απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα 7/11/2012 - Aνταποκριση

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ! ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ




Γραφει ο Καστορας

Πορεία

5΄ η ώρα και η Ομόνοια άδεια. Τα μεγάφωνα του ΠΑΜΕ καλούν σε αναζήτηση για τα δυο μπλόκ με το ποσοτικά μαζικότερο να ανεβαίνει την Σταδίου και το δεύτερο να κατεβαίνει την Αθηνάς. Προσαρμοζόμαστε στους ελιγμούς και κατηφορίζουμε με το δεύτερο του οποίου ο κύριος όγκος ανηφορίζει την Ερμού και η ουρά - μέρος της οποίας και εμείς - “γλύφει” (γεωγραφικά) τους αναρχικούς Κερατσινίου στην προσπάθεια της να γίνει ένα με το κεφάλι (σε αντιθεση με άλλες πολιτικής φύσεως ουρές οι οποίες νομίζουν πως κινούν οι ίδιες το κεφάλι). Η ώρα περνάει και οι δυο πορείες ενώνονται στη Φιλελλλήνων με αποτέλεσμα η νέα ουρά να ακουμπάει την παλιά βουλή και το κεφάλι να δείχνει Συγγρού, την ώρα που ο κόσμος στο σύνολο του καλύπτει Σύνταγμα και γεωγραφικό πέριξ (και όχι “σύνταγμα” και νομικό πέριξ). 


7΄ η ώρα (μπορεί και 7:30) και το πάρτυ στα λουλουδάδικα ξεκινάει με τις παραδοσιακές τρακατρούκες. Τα παιχνίδια όμως τα μοιράζονται και οι άσπονδοι μπλέ και πράσινοι“φίλοι” με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε συμμετοχή και συλλογικότητες εκτός παιχνιδιού. Η πορεία κόβεται στα δύο στο κάτω μέρος της Βασιλέως Γεωργίου και εμείς παραμένουμε στη φιλελλήνων στο ύψος της καθολικής εκκλησίας. Το κενό που σχηματίζεται καλύπτεται απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τους προαναφερόμενους χοιρό-φιλους. Οι τελευταίοι, παιχνιδιάριδες εκ “φύσεως”, αναγκάζουν τους πρώτους σε άτακτη υποχώρηση. Την κατάσταση παρ΄όλα αυτά αντισταθμίζει η οπισθοφυλακή του ΠΑΜΕ η οποία σχηματίζει αμυντικές αλλά και προστατευτικές αλυσίδες αναμεσα σε διαδηλωτές και χειρό-φιλους. Η κίνηση επικροτείται απο τους πρώτους, με τους τελευταίους να ανταπαντάνε με χρήση κρότου λάμψης και τα σχετικά. Η επικείμενη υποχώρηση γίνεται τώρα συντεταγμένα με σχηματισμό ΠΑΜΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΚΟΣΜΟΣ-ΠΑΜΕ.

Η ωρα ειναι 8:15 και η πορεία μας έχει φτάσει στη Συγγρού για αναδιάταξη. Η αντεπίθεση έρχεται σε μορφή εισόδου της πορείας στο Σύνταγμα μέσω Αμαλίας. Ο γύρω κόσμος επεφημεί, εισχωρεί και μοιράζεται τα “τραγούδια” της πορείας. Αυτά όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ. Οι φυσικές ορέξεις των ουρανών εχουν ηδη αποφασίσει να μας στείλουν στο σταθμο Συγγρού-Φίξ ή αλλιώς στον κόκκινο σταθμό: τα τραγουδια της πορείας γίνονται το soundtrack του σταθμου. Όλα τα μέρη του χώρου γίνονται ένα, άκομα και στις πλατφόρμες όπου η μια πλευρά συμπληρώνει την άλλη ωσότου μια απο αυτές συνεχίσει το τραγούδι και σε άλλους τόπους.

2 σχόλια:

  1. Μια διόρθωση που έχει τη σημασία της στη συνολική εικόνα για τη μάζα του κόσμου που κατέβηκε με το ΠΑΜΕ.
    Όταν συναντήθηκαν τα δύο τμήματά της στη Φιλελλήνων, η ουρά της Σταδίου δεν έφτανε στην Παλιά Βουλή αλλά στην Ομόνοια. Στην πραγματικότητα δεν κατάφερε καν να ανέβει πιο πάνω από εκεί. Έχει σημασία επίσης οτι όλο αυτό το μήκος ήταν με τρομερή πυκνότητα ακίνητων αλυσίδων κι όχι όπως απλώνει μια πορεία που προχωράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιβεβαιώνω την επισήμανση του ανώνυμου. Στην πραγματικότητα εμείς που ήμαστε στην Σταδίου φτάναμε μέχρι την Ομόνοια και ποτέ δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο Σύνταγμα!

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.