1 Νοεμβρίου 2012

Συζήτηση προτασης νομου ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων στη Βουλή

Χθες συζητήθηκε μετά από …πολύ πολύ καιρό η πρόταση νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και παραπέμπεται στην Ολομέλεια για συζήτηση. Δικό μας καθήκον είναι να εντείνουμε την συλλογή υπογραφών από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που έχουν συμφέρον ναντιπαλέψουν οργανωμένα και αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας.

Ιδιαίτερα ο εργατόκοσμος και η νεολαία που στις εκλογές στήριξαν κόμματα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μπλοκ, σήμερα πρέπει να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για να καταργηθούν τα μνημόνια. Είναι, μάλιστα, μια καλή ευκαιρία για να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες, καθώς ανεξάρτητα από τις κορώνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, ο Α. Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση, αλλά θα την «αναδιαπραγματευτεί» …


Από τη μία διαβάζουμε πως "Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ"..

Και από την άλλη στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 20 Οκτώβρη, πριν 10 μέρες δηλαδή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας λέει για "ακύρωση του Μνημονίου με αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με αντικείμενο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης».

Πως το λένε αυτό με απλά Ελληνικά;
Υποκρισία;
Ψευτιά;
Καιροσκοπισμό;
Μάχη εντυπώσεων;
Διπροσωπία;


Χαμαιλέοντας: Ο Χαμαιλέοντας είναι ερπετό το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Τα ειδικά κύτταρα του οργανισμού του, του επιτρέπουν να είναι καμουφλαρισμένος, για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα (στην πολιτική αντέχει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα).

22.500 υπογραφές και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Λέμε σε όλον τον κόσμο, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού να μπουν και να στηρίξουν δημόσια την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμω.

Πηγη: Red River

8 σχόλια:

  1. Αδικο δεν έχετε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη θέση έχει. Αλλά από τη στιγμή που θα ψηφίσει την πρότασή σας τουμπεκί ψιλοκομμένο. Βιαστήκατε να κάνετε την πρόταση σας για ξεκάρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ και την πατήσατε! Υπομονή μετά από μερικούς μήνες που θα είναι "πανέτοιμος" να κυβέρνηση θα τον ξεβρακώσουμε μαζί αν δεν τιμήσει την ψήφο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς προσκυνώ μπροστά στον πολιτικοποιημένο λόγο σου «τουμπέκι ψιλοκομμένο», και καταδεύτερον, την λογική σου «Υπομονή μετά από μερικούς μήνες που θα είναι "πανέτοιμος" να κυβέρνηση θα τον ξεβρακώσουμε μαζί αν δεν τιμήσει την ψήφο του!». Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις κάτι διαφορετικό, από αυτά που εμείς καταλογίζουμε νύχτα μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα δεν μας το έχεις εξηγήσει....

      Διαγραφή
    2. Ο ΣΥΡΙΖΑ το εχει δηλωσει κατηγορηματικα οτι μπορει να ψηφισει καποια αρθρα αλλα οχι το πολιτικο πλαισιο που ειναι και η πεμπτουσια της προτασης, επομενως τι μας "πρηζεις" ρε φιλε με τον ΨΥΡΙΖΑ, οταν ειστε "ετοιμοι" να κυβερνησετε-αληθεια τοτε γιατι τον Ιουνη εισασταν?η δουλευατε το λαο ως συνηθως και ως αλλοι ΠΑΣΟΚΟΙ?-καντε το να δουμε ποσα απιδια βαζει ο σακος, παντως χθες βραδυ που ακουγα στην ΤΒ τον μικρο Αλεξη, πουθενα δεν ειπε για καταργηση των μνημονιων αλλα για επαναδιαπραγματευση της δανειακης, αλλο μνημονιο, αναπτυξιακη πολιτικη με στηριξη της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ επιχειρηματικοτητας και αλλα τετοια, προσεξτε λοιπον μην "σκισετε" κανα καλτσον στη βουλη τρεχοντας ολοι μαζι να ψηφισετε την προταση νομου του ΚΚΕ...

      Διαγραφή
  2. Τουμπεκί ψιλοκομμένο που θα ψηφίσει μια πρόταση που δεν πιστεύει όπως και ο ίδιο αναφέρεις;
    Ε όχι δα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα

    μπορεί κάποιος να σχολιάσει το παρακάτω και τι
    γίνεται σ΄αυτήν την περίπτωση;

    "Απέρριψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.
    Να σημειωθεί ότι κατά πάγια τακτική, με βάση αυθαίρετη ερμηνεία άρθρου του συντάγματος, η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία παρά τη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΚΚΕ, με το σκεπτικό πως επιβαρύνει δημοσιονομικά τη χώρα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλοι μου μην ασχολειστε με τον μαρμαμαρα αυτος θελει καθε πρωι που ξυπναει να καθεται και να βλεπει ποσοι πηραν φωτια απο τα αστεια κειμενα του.. Οσοι ψηφιζουν συριζα είτε ειναι αντικομουνιστες είτε πασοκοι δηλαδη καπιταλιστες μεχρι το κοκκαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτο δεν εινα η αληθεια. Μη τρελαθουμε και τελειως. Αυτες οι γενικευσεις μακρια απο μας. Δεν θα μας τρελανεις τωρα.

      kagemusha

      Διαγραφή
  5. Μαρμαρά,
    θέλω να συνεργαστούμε τρελό αγόρι.

    Γυψοσανιδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.