11 Νοεμβρίου 2012

Τα κυρια σημεια της ομιλιας στην βουλη ,της ΓΓ του ΚΚΕ ,για τον προυπολογισμο


Μιλώντας στην συζήτηση κατά τον προϋπολογισμό η γγ του ΚΚΕ ισχυρίστηκε πως το θέμα που συζητάμε σήμερα είναι κατ’ εξοχήν θέμα στρατηγικής. Συμπέρανε επίσης από τη συζήτηση πως το σημείο κρίσης της τρικομματικής κυβέρνησης είναι αν τήρησε το προγραμματικό πλαίσιο.
Αναφερόμενη στο παρελθόν εκτίμησε ότι επί 30 χρόνια η Ελλάδα ζει στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια αντιπαράθεση που παραμόρφωσε  διαστρέβλωσε και έκρυψε την πραγματική αντιπαράθεση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
Η αντιπαράθεση μετατράπηκε  ανάμεσα στη ΝΔ με τους δορυφόρους και του ΣΥΡΙΖΑ με τους δορυφόρους, δήλωσε επίσης.
 «Εμείς αυτή την ανάκαμψη θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να την πολεμήσει γιατί θα είναι αναιμική και αρκετά προσωρινή», είπε.
Για την κα Παπαρήγα το επικίνδυνο είναι ότι στο βωμό της αντιπαράθεσης  ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί  με ένα τμήμα συμφέροντος της  αστικής τάξης, καλείται ένα τμήμα  του λαού  που είναι ριζοσπαστικοποιημένο να σηκώσει τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης.
Η ανταγωνιστικότητα της  ελληνικής οικονομίας δεν άντεξε στην πορεία ενσωμάτωσης της ΕΕ, εκτίμησε επίσης.

Σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καπιταλιστική ανάκαμψη χωρίς δανεισμό δεν γίνεται και  ότι με την αύξηση στη φορολογία  του κεφαλαίου δεν μπορεί να γίνει  τόση συσσώρευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας  ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λόμπι της δραχμής διαβλέπει  ορισμένα πράγματα, δήλωσε επίσης η  κα Παπαρήγα. «Ποιοι όμως θα έχουν την  ευθύνη των επενδύσεων;» αναρωτήθηκε  και συμπλήρωσε πως με τη δραχμή ο τουρισμός θα λάμψει στην Ελλάδα και ότι με 45% φορολογία του  μεγάλου κεφαλαίου, θα φύγουν οι επιχειρηματίες. «Εμείς μιλάμε για κοινωνικοποίηση» υπογράμμισε.
Τέλος η γγ του ΚΚΕ μίλησε για την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και εκτίμησε πως η στρατηγική συμφωνία με το Ισραήλ θα επεκταθεί ενδεχομένως μπλέκει την Ελλάδα σε ένα κουβάρι αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων

2 σχόλια:

  1. ...........................
    ...........................
    ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ............................................................................................................................................................................................................................

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.