11 Νοεμβρίου 2012

Η εκπληκτική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για τον προυπολογισμό 11-11-2012



74 σχόλια:

  1. .....................................
    .....................................
    .....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ριξε μας λιγο "ποιηση" η δεν σου ρχεται εμπνευση πλεον?Εχεις αποστομωθει μαλλον απο τις "κορωνες" του ΣΥΡΙΖΑ, κατανοητο και ενας κωφαλαλος θα αποχαυνονωταν.....

      Διαγραφή
    2. Βαλε πρώτα τις σβησμένες αναρτήσεις ….
      Και τα λέμε ………………………………
      …………………………………………….
      …………………………………………….

      Διαγραφή
  2. Quiz: Ποιός είπε τα παρακατω;
    ο Στουρναρας;
    ο Βενιζέλος;
    ο Σαμαράς;
    Όχι,χάσατε, η Αλέκα (μετά από έκτακτη σύγκλιση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και μακρά θεωρητική συζήτηση) ανακοίνωσε οτι ο Συριζα δεν εκφράζει την πολιτική "το ευρώ είναι μονόδρομος" όπως διακύρηττε το ΚΚΕ μέχρι τώρα αλλά...

    «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Διότι υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν με την επιστροφή στη δραχμή, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναμένουν ότι θα κερδίσουν με τα κρουαζιερόπλοια από τον τουρισμό ή ενδεχομένως και ο κλάδος των κατασκευαστών, οι τσιμεντάδες που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή»

    Υπέροχα, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ……..εμειs προτεινουμε αποδεσμευση απο την ΕΕ,διαγραφη του χρεουs και κοινωνικοποιηση……..ειπε η αλεκα παπαρηγα.
      σου θυμιζει αυτο θεαματικη στροφη προs το στρατοπεδο του ευρω?
      τιs ΠΑΓΙΕΣ θεσειs του ΚΚΕ ειπε η γυναικα
      σοσιαλισμο θελει οχι καπιταλισμο με ευρω ΄η δραχμη οπως ο Τσιπρας

      Διαγραφή
    2. Σου ακουγεται παραξενο?Τοτε προφανως αγνοεις οτι ο Προεδρος του ΣΕΒ ειχε πει προεκλογικα οτι πρεπει να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβερνηση συνεργασιας και προσφατα-παλι ο προεδρος του ΣΕΒ-ειπε οτι μια επιστροφη στην δραχμη ειναι μια ευπροσδεκτη λυση, με κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ η αλλο αχταρμα, δεν εχει σημασια, το θεμα για τους καπιτΑλιστες ειναι να εχουν αυτοι τα κλειδια της οικονομιας και την πραγματικη εξουσια.
      Αν αυτο δεν το καταλαβες δεν σου φταιει η Αλεκα αλλα το "κακο σου το ριζικο" οπως πολλοι συνηθιζουν να λενε για να δικαιολογησουν την ανικανοτητα τους να δουν τα πραγματα οπως ειναι...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε, να σου βάλω και εγώ ένα κοϊζ. Ποιός μίλησε για την αναγκαιότητα ενός σχεδίου Μάρσαλ;
      1.Σαμαράς
      2.Πάγκαλος
      3.Μπακογιάννη
      4. ΣΕΒ
      5.Βενιζέλος
      6.Τσίπρας
      Αυτά! Και κόψτε τις προβοκάτσιες, οι του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο πολύ αποκαλύπτεστε τόσο χειρότεροι γίνεστε! Αξιοποιείτε όλες τις βρώμικες μεθόδους του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και επιπέδου αυριανισμού! Α, και κάτι άλλο...Στην ομιλία της η Α.Παπαρήγα λέει πολλά, και για την κυβέρνηση και για την καπιταλιστική κρίση και για την στρατηγική του κεφαλαίου και για τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Μήπως σας ενοχλούν γιατί δεν μπορείτε να παίζετε τα παιχνίδια σας;

      Διαγραφή
  3. Η ομιλία της Αλέκας ήταν πράγματι εξαιρετική.
    Οι αριστερούληδες στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ) την βρήκαν "χωρίς ειρμό"...!
    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ) μιλά για ειρμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ) από την άλλη, ήταν επιπέδου καφενείου - είμαι σχεδόν σίγουρος πως μέχρι και ήχους από ζάρια άκουσα σε κάποια φάση.

      Διαγραφή
  4. Η Παπαρήγα χτές δεν είπε πουθενά ότι ο Συριζα θα είναι χειρότερος από τον Σαμαρά. Ισα-ισα είπε δυό τρείς φορές ότι λέμε ότι δεν είναι ίδιοι,έχουν διαφορές ... αλλά κινούνται στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση και μάλιστα στοιχίζονται πίσω από αμιγώς καπιταλιστικά συμφέροντα (επί του προκειμένου της Γαλλίας-ΗΠΑ) σε αντίθεση με τον πόλο της συγκυβέρνησης που επιλέγει Γερμανία.
    Ακριβώς επειδή είμαστε στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης ( τώρα παίζεται το θέμα της προσωπικής επιβίωσης όλο και περισσότερων Ελλήνων) ... και ο καπιταλισμός δεν έχει τίποτα να δώσει στους λαούς (έστω σαν ψίχουλα την στιγμή που κάθε καπιταλιστής κοιτάει να σώσει το τομάρι του), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ το κίνημα να επιλέξει μιά άλλη “διαχειριστική” λύση επιβίωσης του καπιταλισμού που όταν ανακάμψει θα αρχίσει να αποδίδει “μεζεδάκια” στούς ισοπεδομένους πιά λαούς ούτε τακτικές που μπορούσε να χρησιμοποιεί ο Φλωράκης στην “καλύτερη” φάση του καπιταλισμού (δηλ στα χρόνια που άρχιζε κύκλος ανάπτυξης μετά την κρίση της δεκαετίας του ΄70 ... και το ΠΑΣΟΚ μοίραζε έστω και δανεικά)
    Απέδειξε χτές η Παπαρήγα ότι μέσα στην ΕΕ (με ή χωρίς σύμμαχο τον άξονα Ολάντ-Ομπάμα) χωρίς την διαγραφή του χρέους και χωρίς την κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής από λαική εξουσία ... ο λαός ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα ισοπεδώνεται όλο και πιό βαθιά και όλο και μεγαλύτερα τμήματα θα φτάνουν στα όρια της επιβίωσης ... μέχρι να ανακάμψει το σύστημα από την υποχρεωτική καταστροφή κεφαλαίων. Να ευχόμαστε να μην αναγκαστεί να επιλέξει τον πόλεμο σαν μέσο ανάκαμψης.
    Απέδειξε χτές η Παπαρήγα ότι
    ...είτε ...με 45% ακόμα φορολογία του κεφαλαίου (που τότε ή θα μεταναστεύσει γιά αλλού ή θα αναγκάσει την ΕΕ να πετάξει την Ελλάδα έξω) (ή έστω δεχθούν οι καπιταλιστές κάποια φορολογία την οποία θα “ξαναρίξουν” εκβιαστικά και πάλι στην καπιταλιστική ανάπτυξη και προφανώς όχι στα μεροκάματα και στις συντάξεις)
    ...είτε με προσπάθεια περιορισμού των εισαγωγών (γιά τον οποίο δεν πρόκειται να ακούσουν λέξη οι Ευρωπαίοι) και κάπως διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης τον οποίον στην ουσία απαγορεύουν οι συνθήκες της κοινής Ευρωπαικής πολιτικής.
    ...είτε με δανεισμό από την ΕΚΤράπεζα (και επομένως νέες δεσμεύσεις και μνημόνια)
    ...είτε με την εκμετάλλευση των συμφερόντων εκείνων που στοχεύουν στην καπιταλιστική λειτουργία με τα πλεονεκτήματα της δραχμής ( συμφέροντα τα οποία περιέγραψε η Παπαρήγα και αυτά κάπου ποντάρουν πολιτικά ... προφανώς όχι στην συγκυβέρνηση για την ώρα)
    οποιαδήποτε “διαχειριστική” προσπάθεια θα είναι ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ όσο αφορά την βελτίωση της κατάστασης του λαού και μαθηματικά θα οδηγήσει στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχουν σχεδιάσει για μας. Δηλαδή # Ειδικές οικονομικές ζώνες πάμφθηνου εργατικού δυναμικού πιθανότατα για δικές τους “τοξικές” επενδύσεις , # τουριστικές ζώνες όπου ο εργαζόμενος απλά θα ...βλέπει τον πλούτο , # απέραντα πεδία ηλιακών συλλεκτών που δεν θα απασχολούν εργαζόμενους , # γεωγραφικός κόμβος αγωγών που πρέπει να προφυλάσεται πολιτικά με πυγμή , # καπιταλιστική εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου που θα αποδίδει ψιχία για τον λαό (Αν αποφασίσουν να ανοίξουν τα αποθέματα της Μεσογείου τα οποία θεωρούν στρατηγικά ... αυτό θα εξαρτηθεί απο την έκβαση του ξεκαθαρίσματος που επιχειρούν στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Συρία τώρα και στο Ιράν αργότερα. Εαν το ξεκαθάρισμα “πετύχει” ... καμμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να ακουμπίσει τα δικά της αποθέματα.) # Ούτε λόγος για διαφορετική σχεδίαση οικονομικής ανάπτυξης. # Ούτε λόγος για δυνατότητα έστω και αναιμικής ανακατανομής του πλούτου υπέρ του λαού.
    Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Σε τέτοια πάντως προοπτική το ΚΚΕ δεν μπαίνει και καλά κάνει.
    Ο καπιταλισμός θα εξασφαλίζει την βασική επιβίωση των λαών όταν μπορεί να το κάνει με μία προυπόθεση. Την εξασφάλιση των κερδών. Οι σοσιαδημοκράτες που υπηρετούν τον καπιταλισμό τίποτα δεν μπορούν να επιβάλλουν όταν ο καπιταλισμός δεν μπορεί. Και τώρα δεν μπορεί.Πουθενά δεν μπορεί ... ούτε καν στην Γερμανία και στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Δεν βαριέστε ρε παιδιά??? Τι περιμένετε από ανθρώπους όπως ο ΧΡΗΣΤΟΣ και πολύ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, όπου πετάνε μια κρυάδα και μετά χάνονται … Έχουν πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα, να αντικρούσουν την Παπαρήγα σε αυτά που λέει???? Όχι … Και πολύ φοβάμαι πως σιγά σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οπαδοί του αρχίζουν και πέφτουν στο επίπεδο, τον αστών και δεξιών, όπου το μόνο που κάνουν είναι ειρωνείες και ύβρεις ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επι της ουσίας καμμιά απάντηση
    για την θεωρητική κωλοτούμπα της Αλέκας
    (μονόδρομος το ευρώ vs λομπι της δραχμης)
    αναφορικά με την κριτική προς τον Σύριζα
    και όχι τις θεωρητικές προσεγγίσεις της για την Ευρώπη και την Ελλάδα
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ στα σχόλια...
    είμαστε ακόμα ζαλισμένοι από την κυβίσθηση,ε;
    Δεν πειράζει θα αφομειωθεί η καινούρια προσέγγιση του Κόμματος
    που προσεγγίζει επικίνδυνα την κριτική των Μνημονιακών
    προς το Συριζα,
    υπομονή!

    Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέχετε μόνο γιατί και η χρυσή αυγή , ως αντιμνημονιακό κόμμα πλασάρεται…

      Διαγραφή
    2. Η κριτική των μνημονιακών κομμάτων του κεφαλαίου προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι πολύ κοντά στην αντίστοιχη του ΚΚΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επειδή είναι λογική.
      Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως το κόμμα σου λέει μαλακίες;
      Γιατί αν θεωρείς νορμάλ αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πως το κεφάλαιο και ο λαός θα ζήσουν αγαπημένοι μέσα στα πλαίσια της σοσιαλιστικής ΕΕ τότε λογικό είναι να "καταλαβαίνεις" αυτά που καταλαβαίνεις από την ομιλία της Αλέκας και όποιου άλλου.

      Διαγραφή
    3. Επιτης ουσιας πηρες απαντησεις ...

      Καιρος να τοποθετηθεις επιτ ης ουσιας και οχι με ατακες....
      Ξανθετω μηπως φιλοτιμηθεις

      "……..εμειs προτεινουμε αποδεσμευση απο την ΕΕ,διαγραφη του χρεουs και κοινωνικοποιηση…….."ειπε η αλεκα παπαρηγα.
      σου θυμιζει αυτο θεαματικη στροφη προs το στρατοπεδο του ευρω?
      τιs ΠΑΓΙΕΣ θεσειs του ΚΚΕ ειπε η γυναικα
      σοσιαλισμο θελει οχι καπιταλισμο με ευρω ΄η δραχμη οπως ο Τσιπρας

      Διαγραφή
    4. Ούτε να διανοείσαι ότι το ΚΚΕ κάνει στροφή υπέρ του ευρώ.
      Στέκεται εξ ίσου και απέναντι στο λόμπι του ευρώ, που το υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση και απέναντι στο λόμπι της δραχμής που προσδοκά να το υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    5. Ελπιζω να μας απαντησεις ξεκαθαρα και οχι με γενικοτητες /ατακες και CIA

      Διαγραφή
    6. @ θεωρητική κωλοτούμπα της Αλέκας.Η κριτική του ΚΚΕ στον Συριζα έχει να κάνει με τις θέσεις του Συριζα που στριφογυρίζουν ανάλογα με τα γκάλοπ και την συνιστώσα. Τελευταία ψελίζει ο Συριζα κάτι γιά μοντέλα Αργεντινής.Δηλαδή ??? Να διώξουμε το ΔΝΤ να μην πληρώσουμε μέρους του χρέους όπως και η Αργεντινή που αποδέσμευσε το νομισμά της από το δολλάριο (για την Ελλάδα βλέπε euro)!!!!! Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα λέει... δεν τα λέει το ΚΚΕ.
      Το ΚΚΕ κάνει κριτική σε αυτές τις θέσεις και λέει ότι ο Συριζα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα συμφερόντα εκείνων που στοχεύουν στην καπιταλιστική λειτουργία με τα πλεονεκτήματα της δραχμής αν και εφ΄όσον προκείψει τέτοια εξέλιξη. Αυτοί θα είναι ένας δυνητικός σύμμαχος εάν στραβώσει η κατάσταση και μας σουτάρουν από την ΕΕ ή μας αφήσουν στην ΕΕ με κάποιο Geuro η δραχμή. ( συμφέροντα τα οποία περιέγραψε η Παπαρήγα ... και αυτά κάπου ποντάρουν πολιτικά ... προφανώς όχι στην συγκυβέρνηση για την ώρα). Εξάλλου τι σημαίνει η θέση όλα για το euro το οποίο όμως δεν είναι και φετίχ... Πλασάρεται ο Αλέξης σαν καλύτερος διαπραγματευτής που δεν φοβάται να φύγει από την ΕΕ, παρότι δεν το θέλει γιατί όπως δηλώνει είναι συνεπής εωρωπαιστής μιάς άλλης Ευρώπης. Τα γνωστά “κοράκια” ... βρήκαν πρό πολλού άλογο για να ποντάρουν.Το άλογο τους έκλεισε το μάτι. Οι Αμερικανογάλλοι σίγουρα χρειάζονται ευρωπαιστές αντιμερκελιστές γιά τις δικές τους επιδιώξεις. Αυτό είναι το πλέγμα μέσα στο οποίο ο Συριζα σφυρίζει περί Αργεντινής...και οι διάφοροι Συριζαίοι περί κωλοτούμπας του ΚΚΕ!!

      Διαγραφή
    7. Ο φιλος μας ελαβε τις απαντησεις και ελπιζω να εμφανιστει ξανα και να δωσει και αυτος απαντησεις για τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτικη την οποια του ασκειται .

      Διαγραφή
  7. Μέχρι και ο Σαμαράς-Λένιν (χα,χα,χα) κόπιαρε τη φράση της Αλέκας περί λόμπι της δραχμής για να την πέσει στον Συριζα...
    Σωστή η Αλέκα,φως φανάρι!


    Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το όνομα συμπεραίνω ότι σίγουρα δεν είσαι σαν τους πολλούς, άρα είσαι εξαίρεση και όχι εξαιρετικός, οπότε φυσικό είναι να λες οπορτουνιστικές βλακείες. Δεν είναι δυνατό να γράφεις μόνο σου, μέσα σε 5 γραμμές, τι "μέρος του λόγου" είσαι, όταν:
      1) Παίρνεις ένα απόσπασμα από μια ομιλία και προσπαθείς να την παρουσιασεις ως ...στροφή του ΚΚΕ!!! Και το κάνει ποιός; αυτός που το κόμμα του (καλά ...κόμμα!!! λέμε τώρα) τον Αχλαδόκαμπο στον παλιό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης τον έχει κάνει ευθεία.
      2) Ως γνήσιο τέκνο οπορτουνιστικής εγκυμοσύνης προσπαθείς να αρπάξεις την ευκαιρία και να την κάνεις σημαία, γιατί ως γνωστό δεν ξέρεις πια από τις 13; 14; 15; σημαίες που έχετε, να την αξιοποιήσεις και θες να φτιάξεις μια ακόμα, έτσι για να ...υπάρχει ρε αδερφέ.
      3) Πολύ ώρα δεν ασχοληθήκαμε με την πάρτι σου; Έχεις να πεις κάτι για το συνονθυλευμα που υποστηρίζεις; Τι προτείνει; Ποιός λέει το "σωστό" ποιός εκφράζει την πολιτική σας, στις τοποθετήσεις ή στις συνεντεύξεις, ο Τσίπρας; ο Παναγούλης; ο Λαφαζάνης; ο Μηλιός; ο Στρατούλης; οι 13 - 14 συνηστώσες; Φυσικό βέβαια είναι να μην ξέρεις και εσύ, ποιό είναι το σωστό αφού ως γνήσιο οπορτούνι, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ανάλογα την μέρα ή την ώρα (για να μην πω το δευτερόλεπτο) το τόπο και την διάθεση.
      4) άσχετο .....ο ΜΑΡΜΑΡΑΣ που είναι;

      Διαγραφή
    2. Φοβερός …… μπράβο !!!!!!!!!!!
      ……………………………………
      ……………………………………
      ………………………………….._

      Διαγραφή
  8. η αλεκα (το ΚΚΕ δλδ), ειπε το αυτονοητο, οτι ο δικοματισμος εχει διαλεξει αστικα στρατοπεδα και παιζουν το παιχνιδι.
    οπως σας αρεσει να τα αναγετε ολα στην αργεντινη, οπως ακριβως στην αργεντινη ολο το παιχνιδι μετα την πτωχευση πεχτηκε στο ποιο κομματι της αστικης ταξης θα κυριαρχησει.
    υπηρχε το ενα κομματι που ηθελε να μεινει με την συνδεση στο δολαριο και το αλλο που ηθελε εθνικο νομισμα και κερδισε το δευτερο.
    στην ελλαδα λοιπον ξεκαθαρα ο τσυριζα εκπροσωπει τα συμφεροντα αυτων που θελουν την ελλαδα στην ΕΕ, αλλα δεν χαλιουνται κιολας αν η ελλαδα βγει απο το ευρω.
    αυτο που ανεφερε ειναι ΕΝΑ συγκεκριμενο γεγονος που πλεον αρχιζει και σχηματιζεται και ξεσκεπαζεται. η κριτικη προς τον τσυριζα ειναι συγκεκριμενη. ειστε αστικο κομμα τελεια και παυλα.
    μαλλον εχεις εχετε ζαλιστει απο τις απιστευτες κωλοτουμπες απο τον απριλη και μετα και δεν ξερετε τι λετε.
    οσο για το τι λεμε εμεις ειναι ξεκαθαρο, ανεξαρτητα απο το νομισμα (παγερα αδιαφορο) ειναι η εξουσια (και οχι η κυβερνηση απλα) στους εργατες και τα μεσα παραγωγης.
    ολα τα αλλα ειναι παπαριες που προσπαθειτε να βγαλετε μπας και δικαιολογησετε την γλιτσικη συμπεριφορα σας.
    γλειφτες των δασκαλοπουλων, τσατσοι των αφεντικων
    Υ.Γ. καλα πηγε η συναντηση με τον πρεσβη των κατακτητων;;;;; τα βρηκατε ε; ευγε!!!
    Υ.Γ. με τους εφοπλιστες τα βρηκατε να δωσουν κατι παραπανω; ετσι οπως τα λεγατε προεκλογικα οτι θα τους χτυπαγατε στον πατριωτισμο;
    ως τελευταια απαντηση το συνθημα στις 7/11 απο το μπλοκ του ΠΑΜΕ στο συνταγμα.
    ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
    γιατι τα μετρα του μνημονιου δεν ειναι τπτ αλλο απο τα εφαρμοστικα του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
    ψευτες, λαμογια, πολιτικοι αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός …… μπράβο !!!!!!!!!!!
      ……………………………………
      ……………………………………
      ………………………………….._
      spam spam spam .....
      palamakia eine

      Διαγραφή
  9. ρε παιδια μην συζητάτε με τα ζωα που εχουν πάρει τη σκυτάλη απο το ΠΑΣΟΚ στον αυριανισμό. Ξερουν πολυ καλά τη λέμε.Τους πόνεσε που με απλά επιχειρηματα αποδειξαμε οτι ειναι ο άλλος πόλος της αστική διαχείρισης. Αντε καντε κανα ΣΔΙΤ, καμια δημοσιονομικη σταθεροποιηση και αφήστε τα υπολοιπα φωνάξτε και λίγο η ζήτω η αργεντινή, ζώτω ο ομπάμα, ζήτω ο ραχοι και ο μόντι και μετά τα ξαναλέμε. Αφου ειπαμε η συνοδος κορυφής του ιουνιου θα μας έσωνε αν ειχαμε καλους διαπραγματευτες, αλλα τώρα ειδικά αν ήταν ο τσιπρα θα ειχαμε και μια διαπραγματευση για τη δανειακη σύμβαση μουρλια!αλλο να σας το λέω και αλλο να το βλέπετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και κατι ακομα. Εμεις δεν έχουμε ψηφίσει μνημονια! εσεις σε λιγο οπως πάτε οι μισοι βουλευτες σας θα εχουν ψηφισει μινιμουμ απο δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από πότε τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα πρέπει να σύρονται πίσω από τους σχεδιασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιος λέει ότι πρέπει να φιμωθούν όλοι για να μην θιχτεί το τοτέμ (από φελό) Τσίπρας; Δηλαδή υπάρχουν αρκετοί, στοιχειωδώς σκεπτόμενοι, που δεν ψυχανεμίζονται αυτά που είπε η Παπαρήγα; Ακόμα και οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖαίοι τα λένε μεταξύ τους. Τι νομίζετε ότι εννοούν όταν μιλάνε για “κίνδυνο ενσωμάτωσης”.
    Η δραχμή από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, από τη στιγμή που οι δεσμεύσεις στην ΕΕ υφίστανται ως έχουν από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις μετέπειτα συνθήκες. Έξοδος από το ευρώ χωρίς έξοδο από την ΕΕ θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία.
    Είναι προς τιμή του ΚΚΕ που λέει ευθαρσώς αυτά που πιστεύει και δεν κάνει πολιτική για τις δημοσκοπήσεις. Με σοβαρή παρουσία όλες αυτές τις μέρες, μέσα κι έξω από τη βουλή, κέρδισε την εκτίμηση αρκετού κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε συριζαιοι,πασοκια του σημερα εισαστε!ψηφισατε το μααστριχτ;πανηγυριζατε για το τελος της ΕΣΣΔ και του υπαρκτου σοσιαλισμου;στηριξατε παναγοπουλους και πολυζωγοπουλους στη ΓΣΣΕ;τακιμιασατε στους δημους με τους λαλιωτηδες τπυ πασοκ μετα το 1990;καντε μας την χαρη και ασχοληθειτε με τις καρεκλες της εξουσιας που σας ετοιμαζει το αστικο καθεστως!αποστατες και τυχοδιωκτες μια ζωη1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά εξαιρετική ομιλία, γιατί έβαλε καθαρά το ζήτημα που το πάει σήμερα η αστική τάξη, τι θέση πρέπει να πάρουν τα λαϊκά στρώματα στη διαμάχη αυτή.
    Γι΄αυτό πονάνε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, γιατί το τελευταίο διάστημα πάει να τους χαλάσει τη σούπα το "απολίθωμα". Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή των αμνών, μη τυχόν & μολυνθεί κανένας απο τους "αυτιστικούς", αυτούς "που πέθαναν αλλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη"
    Όμως τα αδιέξοδα της ¨αριστερής" πολιτικής τους θα αρχίσουν να ξεμπροστιάζονται & αυτό θα γίνει απείρως πιο γρήγορα απο το διάστημα που χρειάστηκε για να στείλει ο λαός το ΠΑΣΟΚ στον Άδη.
    Την Αλέκα. τον Παφίλη,τον Καραθανασόπουλο & άλλα "απολιθώματα" θα τους έχουν συνεχώς μπροστά τους, αλλά εκείνο που πονάει περισσότερο είναι ότι παρά το εκλογικό αποτέλεσμα οι "αυτιστικοί" στο κίνημα δείχνουν να μη καταλαβαίνουν τίποτε & να συνεχίζουν να ποτίζουν το λαό με το ¨δηλητήριο της ταξικής πάλης".
    Περαστκά κυβερνώσα αριστερά.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όποιος άκουσε την Αλέκα κατάλαβε στο απόλυτο τι λέει και που πάει το πράμα... άσχετα αν μερικοί το παίζουν θιγμένοι-αγνώμονες συνεχιστές της αλησμόνητης αυριανής του 80. Όσοι λοιπόν ενοχλήθηκαν ας βρουν καταφύγιο στην ρητορία τύπου χρυσής αυγής του Σύριζα http://www.youtube.com/watch?v=L9ZTbqPvFbk&feature=player_embedded...

    Αριστερούληδες είστε πολύ λίγοι και πολύ μικροί για να πιάνετε στο στόμας σας και το ΚΚΕ και την Γ.Γ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ επιμένω ο ΜΑΡΜΑΡΑΣ που είναι;;;; Μήπως είναι αυτός Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"; Το λέω γιατί το Ο το γράφει με κεφαλαία, παρακαλώ μη ....γελάτε (κομμουνιστικές κακίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εκπληκτική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για τον προυπολογισμό 11-11-2012
    O τιτλος και μονο δειχνει μια βιασυνη να καλυφθει η γγ σε κατι που, οπως λετε ,απλα λεει αυτα που λεει το ΚΚΕ!Το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ως λεξη χρησιμοποιειται μονο και μονο για να κρυψετε την αμηχανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε το παίζεις βλάκας ή είσαι?

      Διαγραφή
    2. Το οτι η ομιλια χαρακτηριζεται στον τιτλο εκπληκτικη κατα την προσωπικη μου αποψη δειχνει μια βιασυνη να τονιστει οτι ειναι και σωστη(κατι που για μενα σημαινει οτι υπαρχει αμφισβητηση ως προς τι λεει η ΓΓ απο καποιους οχι απαραιτητα απο κομματικα στελεχη) .Τωρα μπορεις να διαφωνεις με αυτο που λεω αλλα το να με λες βλακα εστω και να ειμαι δε με πειθεις για κατι!Εκτος αν το εγραψες οχι για να το δω εγω στον οποιο απευθηνεσαι αλλα καποιοι αλλοι!Μπορεις να μου πεις γιατι μονο αυτη η ομιλια εχει χαρακτηρισμο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δηλαδη οι ομιλιες του Παφιλη γιατι δεν ειναι εκπληκτικες?

      Διαγραφή
    3. Για πια αμηχανία μιλάς??? Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω … Για ο ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει την στήριξη του ΚΚΕ, και από πού και ως που, μπορούμε σήμερα να λέμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα πολιτικά φιλικό με το ΚΚΕ, μετά από τα όσα έχουν προηγηθεί τόσα χρόνια, και αυτά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, είναι περισσότερα???

      Διαγραφή
    4. Το προβλημα σου ειναι ο τιτλος του αρθρου η να δεις και τοποθετηθεις επι της ουσιας των οσων αναφερει η ΓΓ...γιατι επι της ουσιας ΔΕΝ τοποθετηθηκες...πραγμα που επιβεβαιωνει την ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΜΗΧΑΝΙΑ.

      Διαγραφή
  17. AYTH EINAI H G.G. TOY K.K.E. KAI OXI O KAPIOS EPIKEFALHS KOMATIKHS OMADAS POU KERDISE THN HGESIA ME TO DAXTYLIDI.SYRIZAIOI....ANTE GEIA!!! KAI POU EISTE THN ALLH FORA STO SYNTAGMA MHN MAS ZHTHSETE ADEIA GIA NA 3ANAMPOUME GIATI THA SAS PAROUME FALLAGI MAZI META ''PEDIA SAS''TERMA TA KAPELWMATA. APO EDW KAI PERA THA BLEPETE ERGATES KAI THA TREMETE.O TRITOS GYROS EINAI KAI O TELIKOS AIMOBOROS KOKKINO TA3IKOS KAI KOMMOYNISTIKOS.,I, ALIWS THA ARXISETE NA NIWTHETE STA MAGOULAKIA SAS TA SKAMPILAKIA MAS.POY THELETE NA GINEI KAI TO KKE SAN TA MOUTRA SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και φυσικα οταν δε μας αρεσει οταν καποιος λεει κατι το πρωτο πραγμα που κανουμε ειναι να τον προσβαλουμε ειναι πολυ ευκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θες προσβολές?
      Ρε γκασμά, ρε ευρωπορδή άντε να γίνεις κυβέρνηση παλιολακέ...
      μας το παίζεις θιγμένος την ώρα που γράφεις ανώνυμα και υποτιμάς την νοημοσύνη μας... τι δεν κατάλαβες ρε λακέ? τι δεν χωράει στους νεκρωμένους εγκεφαλικούς νευρώνες σου από αυτά που είπε η Γ.Γ? ότι εξυπηρετείτε Αμερικάνικα συμφέροντα δεν το έχεις καταλάβει ρε στούρνο? μάζεψε τα χρυσαυγίτικα σκουπίδια σου που προσβάλλουν ΑΜΕΑ παλιοκαρνάβαλλε και μετά θα μου κάνεις μάθημα πολιτικού πολιτισμού...

      Διαγραφή
    2. Το οτι ειμαι ανωνυμος ειναι επειδη υποτιθεται υπαρχουν σχολια στο σαιτ για να σχολιαζουμε και να ανταλλαζουμε ιδεες εχει σημασια ποιοις τις λεει?Δηλαδη αμα με λενε Γιωργο ηΑντωνη εχει σημασια?Οπως και απο που συμπερανες οτι ειμαι ΣΥΡΙΖΑ?Απο περιεργια γιατι ειμαι βλακας! Επισης δε το παιζω θιγμενος δεν ειμαι καν!

      Διαγραφή
    3. Και τι μέρος του λόγου είσαι? Γιατί εγώ είμαι ΚΚΕ και το δηλώνω... εσύ τι είσαι? έτσι για να μη μιλάμε στον αέρα... ή εκτός αν ντρέπεσαι? όπως κάνουν πολλά τρολλ εδώ μέσα

      Διαγραφή
    4. Καλώς ήλθες στο κλαμπ ανώνυμε ….
      Ο Μαρμαράς τους έστειλε γιατί τον διαολόστειλαν ….
      Εμένα που με βρίζαν και τους διάβαζα …. Μου σβήσανε τα σχόλια ….
      Όχι όμως και τα υβριστικά δικά τους τα δικά μου που στάζαν μέλι και ευγένεια ….
      Για τις ταυτότητες τους είμαι σίγουρος …. Κομματικές είναι ….
      Ελεύθερες οντότητες πάντως σίγουρα δεν είναι ….
      μην προσπαθείς και πολύ πάντως .... το μυαλό θέλει και κεφάλι ....

      Διαγραφή
  19. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΨΗΦΙΖΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΚΕ! ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΛΑΙΣΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ-ΝΑΤΟ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ!ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Η' Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΠΑΝΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος άλλος πλην του ΚΚΕ θέλει αποδέσμεσυη από την Ε.Ε? Ο σύριζα είναι στην αντίθετη πλευρά και ο Ανταρσύα θέτει το ζήτητα σε βαθμό ρήξης και όχι αποδέσμευσης... ας μην συζητήσουμε ότι μεγάλο κομμάτι των στελεχών του προεκλογικά στήριξε τους ευρωλάγνους τσίπρες...
      για ποιο μίνιμουν πλαίσιο μιλάμε? να μην σχολιάσω καν τι κάνει ο ανταρσύα και ο σύριζα στους χώρος εργασίας...

      Διαγραφή
    2. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΣΥΡΙΖΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!

      Διαγραφή
    3. Για τον Ανώνυμο - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
      Τελικά πέφτει πολύ παραμύθι. Ξεκίνησες με την διαπίστωση ότι έγινε θεωρητική κωλοτούμπα της Αλέκας, συνέχισες με το εκλπηκτικό επιχείρημα ότι την ίδια φράση χρησιμοποίησε ο Σαμαράς.
      Μετά κόλλησες στο "εκπληκτική" του τίτλου και έβγαλες το συμπέρασμα ότι η ΓΓ του ΚΚΕ αμφισβητείται από "κάποιους, όχι απαραίτητα κομματικά στελέχη", μετά δηλώνεις ότι είσαι Ανταρσύα αν και διαφωνείς σε πολλά, μαζί με το κερασάκι το μόνιμο των υπολοίπων "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας" ότι έχεις ψηφίσει και ΚΚΕ.
      Μετά μιλάς για μίνιμουμ συνεργασία και έχεις και την απορία σχετικά με την θέση του ΚΚΕ για την λαική εξουσία.
      Και βέβαια τελειώνεις με την φράση "είναι λάθος να λέμε.....".
      Ποιοι ακριβώς να λέμε? Γιατί δεν είδα κανέναν άλλον εδω μέσα να λέει αυτά τα πράγματα.
      Την ψυχασθένεια την έχεις σκεφτεί? Γιατί αν εσύ με αυτήν την λογική συνέχεια στην κουβέντα σου θεωρείς τον εαυτό σου και κατ' επέκταση την Ανταρσύα, κομμουνιστικό πόλο όπως αρέσκεται να λέει τότε είστε βαθιά νυχτωμένοι.
      Άντε να γίνεται αλλη μια συνιστώσα του Σύριζα.
      Ποτέ δεν ξέρεις. Αν βγει κυβέρνηση (που θα βγει γιατί αυτό ειναι το χαρτί τους, μπορεί να κάνει και προσλήψεις. Άντε πάρε νουμεράκι.

      Διαγραφή
    4. @Ανωνυμος μας μπέρδεψες. Πάνω που είπα να παω για ύπνο με έκανες όταν πήγα να ξαναδω τα σχόλια, να ξαναμπώ στο τριπακι να γράψω. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ήσουν ή είσαι ακόμα σε κώμα και τώρα κατάλαβες ότι το ΚΚΕ μιλάει για λαική εξουσία, ξαφνικά μάλιστα. Οι άλλοι αριστεροί ή δεξιοί οπορτουνιστές χρόνια τώρα λένε ότι αυτό που προτείνει, η λαική εξουσία δηλαδή, είναι για την δευτέρα παρουσία, εσύ το πήρες χαμπάρι τώρα!!! Άρα έχει βάση η απορία μου ήσουν ή είσαι σε κώμα; Από την άλλη γράφεις τη μια με μικρά και την άλλη με κεφαλαία ρε μπας και είσαι ο ΜΑΡΜΑΡΑΣ και μας "παίζεις"; Αυτό που είναι όμως εντυπωσιακό με σένα, είναι ο πολιτικός σου πολιτισμός, φοβερό ρε συ, με κάνεις και ανατριχιάζω, τόσος πολιτισμός μόνο στο ΚΚΕ εσ. και από τον ...Λεωνίδα των δεκαετιών 70 - 80 βλέπαμε, μήπως είσαι η μετεμψύχωση του;

      Διαγραφή
    5. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ πουλακι μου μιλα για "αντικαπιτλαιστικη" κυβερνηση, αλλα δεν λεει πουθεν για καταργηση της ιδιοκτησιας στα μεσα παραγωγης και κοινωνικοποιηση τους, οι κορωνες για εξοδο απο την ΕΕ ειναι χωρις αντικρυσμα αν δεν μπαινει το θεμα-κλειδι ποιος κρατα τα κλειδια της οικονομιας στα χερια του, και τετοιο ζητημα οι "υπεραριστεροι" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν βαζουν πουθενα, μιλανε "γι βηματα", αληθεια και τι τα προσδιοριζει τα βηματα?Μα οι περισσοτεροι απο αυτους εγκατελειψαν το ΚΚΕ τη δεκαετια του '90 για τα "βηματα", τωρα εγιναν εραστες τους?Η πολυ νερο εβαλαν στο κρασι τους, η θελουν να παρουν τη θεση του ΣΦΥΡΙΖΑ που εχει γινει καργα δεξιοκεντροσοσιαλδημοκρατικος.
      Η πρακτικη τους παντως στο εργατικο κινημα-πχ "SPIDER" σωματειο στα Γιαννενα-δειχνει οτι ο καυμος τους δεν ειναι να οργανωθουν οι εργατες ταξικα και να στοχεσυουν στην εξουσια, αλλα να εγκλωβισθουν σε λογικες διαχειρησης με συνδιαχειριστες τους εργοδοτες.Ασε που σε πολλα, μα παρα πολλα σωματεια, πλακακια τα κανει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις δυναμεις του συμβιβασμου και της υποταγης, εκτος και αν η συνοιδηπορεια του με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ σε συγκεντρωσει και πορειες σημαινει κατι αλλο που δεν το πιστευω.
      Καλη λοιπον η "υπεραριστερη ρητορια" αλλα πασχει απο σοβαροτητα οσον αφορα τον ΑΝΤΑΡΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  20. ειναι πολυ απλο, πριν απο λιγο καιρο μιλαγα με ενα τυπο σε μια εξορμηση και ενω εκανε μπαμ απο χιλιομετρα συριζαιος, μου ελεγε διαφορα, οταν κολησε στον τοιχο με τα σοσ/κα και παραδεχτηκε τι ειναι, το γυρισε απο το σημερα και αρχισε για την ουγγαρια, την τσεχοσλοβακια και το αφγανισταν και στο τελος κατι ψελισε και για την ατλαντιδα.
    ριχνουν το ενα, γινονται ρομπα, πανε στο δευτερο και σου λεει καπου θα πιασουμε κανενα αδιαβαστο μπας και.
    παλληκαρια εκει στο κοντρολ ρουμ της ομαδας σοσιαλ μιντια στην κουμουνδουρου, κανετε μπαμ απο χιλιομετρα, η τακτικη σας -κακη ηγεσια να τα βρουμε στην βαση- επεισης βρωμαει, σαπισε.
    την απαντηση την πηρατε στο συνταγμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
    και για να μιλησουμε και πολιτικα, για οσους δεν το εχουν παρει χαμπαρι. δεν υπαρχει ουτε ενα μετρο απο αυτα που περνανε τωρα που δεν ειναι μεσα στην εν λογω συνθηκη και στην εξιδεικευση τους στην λευκη βιβλο του φιλαρακου σας του γαλλου σοσ/τη που την συνεταξε.
    σε αυτο το αντεργατικο εκτρωμα εχετε βαλει φαρδια πλατια την υπογραφη σας, σε αυτο το εκτρωμα θελετε να μας εχετε μεσα. και επειδη πολυ φωναζετε για την τροικα, οι δυο απο τους τρεις ειναι Ε.Ε.
    βλακες, κοθωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. με εξαίρεση την άποψή της για την ελληνοισραηλινή συνεργασία, που προσωπικά θεωρώ απαραίτητη, συμφωνώ ότι η ομιλία της παπαρήγα είταν η μόνη πραγματικά θεμελιωμένη, εύγλωττη και σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΡΙΖΑ, το νέο... brand name
    «Εξυπνο και πνευματώδη» θεωρούν τον κ. Τσίπρα ξένοι διπλωμάτες
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο brand name στην ελληνική πολιτική σκηνή για τους ξένους διπλωμάτες στην Αθήνα. Η εκτόξευσή του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συμπεριφορά Ιανού που ακολουθούν πολλά στελέχη του αλλά και ο πρόεδρός του κ. Αλ. Τσίπρας έχουν πυροδοτήσει την περιέργεια των ξένων πρεσβειών.
    Ολα συμπυκνώνονται στο ερώτημα: «Πού το πάει ο Αλέξης;». Πάντως η εντύπωση που έχει δημιουργήσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ξένους συνομιλητές του είναι πολύ καλύτερη από τη δημόσια εικόνα που ο ίδιος δημιουργεί. Οι ξένοι διπλωμάτες τον βρίσκουν προσγειωμένο, έξυπνο και πνευματώδη.
    Ενδεικτική του ενδιαφέροντος ήταν η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα που μας πέρασε με τον πρεσβευτή της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ. Η διάρκειά της ήταν περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Ο γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος κινείται πολύ καλύτερα από τους μάλλον άχρωμους προκατόχους του, ήταν μόνος και κρατούσε εκείνος σημειώσεις. Στο πλευρό του κ. Τσίπρα ήταν μεταξύ άλλων και ο «σκιώδης» υπουργός Οικονομικών του κόμματος κ. Γ. Δραγασάκης.
    Ποιο ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης αυτής; Οι Γερμανοί ψάχνονται όσον αφορά την Ελλάδα. Και ενδιαφέρονται να μάθουν από πρώτο χέρι τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το τι θα πράξει σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Κατανοούν άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβολίζει το «νέο» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, για το οποίο οι δείκτες εμπιστοσύνης κινούνται πολύ χαμηλά στις πρεσβείες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα.
    Στη συνάντηση αυτή ο κ. Τσίπρας φέρεται να ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Και επίσης στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο οποίο επιμένουν πολύ οι Γερμανοί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι προφανώς και δεν είναι εναντίον αλλά από τη στιγμή που έχουν συνδεθεί με ένα τόσο ασφυκτικό πακέτο λιτότητας, πώς θα μπορούσε να υπάρξει momentum για προώθηση τέτοιων αλλαγών; Για τον λόγο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι αναγκαία. Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για το θέμα της φοροδιαφυγής αλλά και για τα απίστευτα προνόμια που εξακολουθεί να απολαμβάνει η οικονομική ολιγαρχία στην Ελλάδα.
    Οι προνομιακοί συνομιλητές των ξένων πρεσβειών αποτελούν την ομάδα των «πραγματιστών» (pragmatists) του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την άποψη ευρωπαίου διπλωμάτη. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται η κυρία Ρένα Δούρου, αρμόδια για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Γ. Σταθάκης επί οικονομικών ζητημάτων, αλλά και ο κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Το προσεχές διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει κινήσεις-έκπληξη σε διεθνές πεδίο. Πολύ σημαντικό θεωρείται επίσης να σπάσει ο πάγος στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα προετοιμάζεται επίσκεψη στελεχών του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά εν όψει των προεδρικών εκλογών προτιμήθηκε η αναβολή της για αργότερα. Οι συζητήσεις με την αμερικανική πρεσβεία είναι τακτικές, καθώς οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να μάθουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακά θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα. Παρά τον διχασμό που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος, η ηγεσία του έχει αποφασίσει ότι θα συνομιλεί με όλους, ανεξαρτήτως διαφορετικών προσεγγίσεων. Υπό αυτό το πρίσμα έπεσαν γέφυρες και με το Ισραήλ, κάτι που αποδείχθηκε από τη συνάντηση που είχε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες με τον κ. Τσίπρα και την κυρία Δούρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα............................. απο το βημα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, οντως οι Ευρωπαιοι ιμπεριαλιστικες-μια παρτη-και οι αντιστοιχοι Αμερικανοι τα χουν "βρει" με τον "αριστερο" ΣΦΥΡΙΖΑ, μια χαρα τους κανει για την διαχειρηση του καπιταλισμου στην Ελλαδα, γιατι να το κρυψουν αλλωστε, εξαλου νομιζουν οτι αυτο το "αριστερο μορφωμα" μπορει να μπει εμποδιο στην ριζοσπαστικοποιηση του λαου και την δραση του ΚΚΕ...ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥς ΚΟΥΝΑΓΕ

      Διαγραφή
  23. Ρε σεις..αυτό εννοούσε το ΚΚΕ όταν μίλαγε για κόμματα του ευρωμονοδρομου;..ευρώ ή δραχμή;..κι εγώ ο μαλακας νόμιζα πως εννοούσε τα κόμματα που είναι υπέρ της πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ..να σαι καλά ρε φίλε που δεν είσαι σα τα μούτρα τους..μου άνοιξες τα μάτια του κοιμισμενου..και για να δεις ότι εγώ δεν είμαι αχάριστός σαν τα μούτρα τους 20106969696..ειδική γραμμή 24ωρης υποστήριξης ατόμων εθισμενων στον αυνανισμό και στη παπαρολογια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για πες μου ρε ειδικε στην παπαρολογια, ολες οι χωρες τις ΕΕ ειναι και στο ευρω;;;;
    ο τσυριζα δεν λεει οτι δεν εχουμε ταμπου με το ευρω αλλα να μεινουμε στην ΕΕ; ο τσυριζα δεν ειναι με τα μπουνια διαχειριστης του συστηματος;
    την ιδια μλκ με τοτε που απομωνοσατε την ατακα για την καταστροφη εκτος ευρω, διαβαστε ρε μπετοβλακες ολη την τοποθετηση. εκτος και αν την εχετε διαβασει την ξερετε και απλα ειστε απογονοι του γκαιμπελς.
    ετσι και αλλιως ιστορικα ευκολο το εχετε αυτο την συνεργασια με τους ακροδεξιους και το αποδειξατε και στις πλατειες
    ευνουχισμενοι επαναστατες της φακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Part 1
    Νά λοιπόν που αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και μαρξισμός της δραχμής: Η ελληνική αστική τάξη είναι χωρισμένη στα δυο, ένα τμήμα της είναι με το ευρώ και το εκπροσωπούν πολιτικά ο Σαμαράς και οι δορυφόροι του, κι ένα άλλο τμήμα της είναι με τη δραχμή και το εκπροσωπούν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του. Την αυτουργία και την τιμή της άποψης έχει η Αλέκα Παπαρήγα και η ανακοίνωσή της έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Υπήρξε δε τόσο πειστική, ώστε να συγκινήσει ακόμα και τo δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα, που τη βρήκε «συνεπή» – σε αντίθεση με τις ασυνεπείς απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αστικη ταξη, οι καπιταλιστες, παντα ειχαν αντιθεσεις μεταξυ τους, που το παραξενο?Η διαπιστωση του ΚΚΕ ουτε αυθαιρετη ειναι ουτε εξωπραγματικη, στηριζεται στην αντικειμενικη πραγματικοτητα.
      Αλλα τμηματα των μονοπωλιων θα επωφεληθουν απο την παραμονη στο ευρω, αλλα απο την επιστροφη στη δραχμη, ουσιαστικα και στις δυο περιπτωσεις εφοσον θα εχουν την εξουσια και τα κλειδια της οικονομιας στα χερια τους, τιποτα δεν προκειται να αλλαξει προς ωφελος του λαου.Λογικο λοιπον ειναι και τα αστικα κομματα-και τετοιο ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ-να τασονται με την μια η την αλλη αποψη, και ειναι αυτονοητο αφου σαν αστικα κομματα δεν τασσονται με τα συμφεροντα της Εργατικης Ταξης και των λαικων στρωματων

      Διαγραφή
  26. Part 2 (λίγα-λίγα για να αφομειώνονται ευκολότερα)
    Το εύρημα βέβαια, αν και με νεωτερικές φιλοδοξίες, έχει αρχαιολογική αξία: άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος. Πάσχει και από μερικές αντιφάσεις -το ΚΚΕ, ας πούμε, κατηγορούσε ώς χθες τον ΣΥΡΙΖΑ για την προσήλωσή του στο ευρώ, ενώ τώρα τον τσουβαλιάζει με τους θιασώτες της δραχμής-, αλλά κουβέντα θα κάνουμε τώρα; Αν η ευσεβής Παπαρήγα προσδοκά τη Δευτέρα Παρουσία της εθνικοποίησης των μονοπωλίων και αρνείται κάθε επαφή με τον αστικό ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μαύρες για τον ελληνικό λαό μέρες, τι να της πεις; Στο κάτω-κάτω η πίστη όρη μετακινεί, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετακινήσει από την Αριστερά στην αγκαλιά της μπουρζουαζίας;
    Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ΚΚΕ κατηγορει το ΣΥΡΙΖΑ για την προσηλωση του στην ΕΕ καιμαλλον τα χεις μπερδεψει, ειτε ηθελημενα ειτε απο αγνοια για τη θεση του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ εχει επανηλλειμενα ταχθει υπερ της ΕΕ, που μαλιστα την "ονειρευεται" να μετατρεπεται σε αλλη ΕΕ, αραγε πως αυτο θα γινει?Χωρις τα μονοπωλια η με αυτα?Το ποιος λοιπον μεταθετει τη λυση των λαικων προβληματων στην "δευτερα παρουσια" αποδεικνυεται απο τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ που λεει οτι τα προβληματα θα λυθουν οταν αλλαξει η ΕΕ, αρα μεσα σε αυτην το πολυ πολυ να πετυχουμε καμια βελτιωσουλα ετσι οπως η ΕΕ ειναι σημερα, αρα δουλευι-ο ΣΥΡΙΖΑ- το λαο και του καλλιεργει αυταπατες, τον κοροιδευει για το τι θα κανει αν σχηματισει κυβερνηση ακριβως για το λογο οτι τα μνημονια εχουν επιβληθει απο την ΕΕ και αποτελουν εφαρμογη του μεγαμνημονιου, της Συνθηκης του Μααστριχτ που το 95% του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ την εχει αποδεχτει οπως και μια σειρα συνθηκες μετα απο αυτη,αρα ποιος μιλα για "δευτερα παρουσια"?

      Διαγραφή
  27. Part 3
    Τα χειρότερα όμως έπονται. Δώστε βάση στα λόγια της Αλέκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής. Πώς της ήρθε αυτό; Επαναστατική επιφοίτηση ή αντιδραστική αντιγραφή; Από ποιον λεγόμενο, αγαπητή Αλέκα; Από ποιο στόμα πήρες τη λιωμένη καραμέλα; Πώς σου διέφυγε ότι λόμπι της δραχμής είναι λεγόμενο που οι λεγάμενοι έχουν κατασκευάσει, ο Σαμαράς έχει λανσάρει και ο Κεδίκογλου με τα στρατά της προπαγάνδας του το εξαπολύει κάθε μέρα εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται; Είσαι τόσο ανόητη ή τόσο αδίστακτη;
    Δεν είναι πρωτάρα πάντως η Αλέκα. Πριν λίγα χρόνια, έδωσε ένα χεράκι στον Καραμανλή, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για χάδια στην κουκούλα. Τώρα δίνει ένα χεράκι στον Σαμαρά, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για το λόμπι της δραχμής. Έτσι και ο στόχος και τα μέσα της είναι σαφή – και κάτι ξέρουν όσοι τη χειροκροτούν. Το μόνο που παραμένει θολό είναι σε ποιο λόμπι σέρνει το ΚΚΕ…

    Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα, αυτα τα 3 part τα αντεγραψες απο αλλο μπλογκ για να μας δειξεις τι?Ενα ματσο ασυναρτησιες και αυθαιρεσιες ειναι και στα 3 και τιποτα παραπνω, κατι δικο σου?

      Διαγραφή
    2. και τωρα αναπαραγαγεις εσυ "αθλιοτητες" κοπιαροντας τις μπαρουφες απο το Tροκτικο που δημοσιευσε το παραπανω ανυπογραφο αρθρο εκτος και αν ηταν δικο σου.Και με μπαρουφες δεν προκειται να ασχοληθω, ειναι αναξιες λογου..και ποσαι, καλο ειναι να γραφεις και την "πηγη" σου, αλλωστε ματια εχουμε και βλεπουμε

      Διαγραφή
    3. Εσύ δεν είσαι, Ο "δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας", είσαι ο ""άπαιχτος"!!! και επειδή θέλω να σε μπερδέψω θα στου απαντήσω μπερδεμένα.
      @Part 3: Όταν κάποιος λέει "το λεγόμενο" τι εννοεί, ξέρεις ή είσαι βλάκας; Στην απλή δεν σημαίνει ότι κάποιοι το έχουν ονομάσει έτσι, χωρίς να σημαίνει ότι αναγκαστικά το αποδέχεσε πως έτσι είναι;
      Όταν σε αναφέρει ο οποιοσδήποτε και πόσο μάλλον ο εχθρός σου, για τους δικούς του λόγους, σημαίνει ότι είσαι "κολλητός" του, ότι του μοιάζεις ή ότι τα βρήκατε και θα "παίξετε" παρέα;
      @Part 2: Το ΚΚΕ δεν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για προσήλωση στο ευρώ, γιατί πολύ απλά δεν έκανε διαχωρισμό, για το πώς θα λέγετε το ανταλλακτικό μέσο, αλλά αν η αστική τάξη που έχει την εξουσία θα το θέλει όλο για πάρτη της και δεν θα φτάνει στην εργατική οικογένεια ούτε για σκέτο ψωμί. Το ΚΚΕ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για οπορτουνισμό και αυτό εξακολουθεί να κάνει.
      Για το τι εννοεί ο καθένας "αριστερά" έχει πολλές ερμηνείες. Για μένα πχ που πρόλαβα τα χρόνια εκείνα τα παλιά, να ράβομαι στο ράφτη (ελπίζω να ξέρεις τι ήταν ο ράφτης και να μην το περάσεις για πολυκατάστημα), ο αριστερός ήταν αυτός που τα έβαζε …αριστερά και έπρεπε να το γνωρίζει ο ράφτης για να ενεργήσει αναλόγος κατά την κοπή και την ραφή. Για μένα λοιπόν τέτοιος αριστερός "μπορεί" είναι ο …ΣΥΡΙΖΑ και εσύ. Αν τώρα εννοείς αριστερά, αυτούς που είναι με τους εργατικό κίνημα, που διεκδικούν να πάρουν την εξουσία, να οργανώσουν την αντίσταση των εργατών σε βάρος των αστών και θέλεις να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, τότε είσαι ακόμα σε αυνανιστικό κώμα και πρέπει να το κοιτάξεις γιατί εκτός από "κουφός", γίνεσαι και "τυφλός".

      @Part 1: Ψέματα είναι; Με ανοιχτές αγκάλες δεν είναι ένα μέρος του ΣΕΒ προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Διάβασες τις δηλώσεις του "κοινωνικού σας εταίρου" στους "κοινωνικούς διαλόγους" που πηγαίνατε τρέχοντας και κατηγορούσατε το "οπισθοδρομικό και παλαιολιθικό ΠΑΜΕ" για "διάσπαση του εργατικού κινήματος", τότε που άρχιζαν να βαρούν τα όργανα για τους εργαζομένους και σας χαλούσε τη σούπα. Αν δηλαδή αναγνωρίσει κάποιος την συνέπειά σου μεταξύ λόγων και έργων είναι μεμπτό; Ενώ αν συμβαίνει το αντίθετο και άλλα λές το ένα λεπτό και άλλα το άλλο, φυσικό δεν είναι να σε πουν ανυνεπή και οπορτουνιστή;
      Part on poulo τώρα λοιπόν και trolliase σε καμιά άλλη γειτονιά να @ντισταθείς με άλλους που είναι και αυτοί αποτέλεσμα οπορτουνιστικής εγκυμοσύνης.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αποτέλεσμα οπορτουνιστικής εγκυμοσύνης, ίσως να φταίει το κόμμα ή μήπως το κώμα που βρίσκεσαι;

      Διαγραφή
  28. εκτος των αλλων το εκανε κοπια ως ενα κομματι χωρις parts και εδω http://redflyplanet.blogspot.com/2012/11/blog-post_1727.html?showComment=1352826271711#c1541386162981221493

    ρε μπετοβλακες στοκοι εκει στην κουμουνδουρου, προσεξτε ποιν προσλαμβανετε να κανει το τρολ, ουτε το ποστ δεν πετυχαινει και καντε και κανα καλυτερο μαθηματακι στα τρολακια σας, ακομα και σε αντιπαραθεση με 16χρονο ενος μηνου κνιτη δεν αντεχει η μλκ που τρολαρετε απο χθες
    αιντε κοθωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ε τώρα πως της ήρθε της Παπαρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπι της δραχμής; Ένα κόμμα που προσκυνά την ΕΕ και έχει εκφραστεί χίλιες φορές υπέρ της Ευρωζώνης; Που το είδε αυτό; Επειδή κάποιες από τις συνιστώσες ή κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε για επιστροφή στη δραχμή και τέτοια; Κολοκύθια αφού η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά φιλοευρωπαϊκή απλά όλοι αυτοί μας δουλεύουν αφού συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αυτό το κόμμα αλλιώς γιατί δε φεύγουν αν είναι έτσι;

    Στο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ είναι σφόδρα φιλοϊμπεριαλιστικός αυτός ο χώρος. Εγώ μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν και συνιστώσες τύπου Ρόζα που θέλουν και ανατροπή του καπιταλισμού τι πάει να πει αυτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και αντικαπιταλιστικό κόμμα; Αυτές οι συνιστώσες απλά κοροϊδεύουν αφού συμμετέχουν σε ένα χώρο καθαρά φιλοΕΕ και υποταγμένο στον καπιταλιστικό δρόμο. Τα λένε όλα αυτά για να το παίζουν επαναστάτες.

    Το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί η Παπαρήγα χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο επιχείρημα με αυτό που χρησιμοποιεί η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ακόμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ότι και καλά θέλουν να μας πάνε σε δραχμή; Η Παπαρήγα και το ΚΚΕ γενικά πολλάκις κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για φιλοΕΕ πολιτική, πολιτική μέσα στα πλαίσια του ευρώ και της ΕΕ. Και σωστά αφού είναι όντως έτσι. Τώρα πως έγινε και λόμπι της δραχμής; Δεν κολλάνε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.rizospastis.gr/page.do?id=14305&publDate=13%2F11%2F2012&direction=&pageNo=6
    διαβαστε λοιπον καλα ολη την τοποθετηση και πειτε μας που λεει το κειμενο αυτο που σκοπιμα διαφοροι αφηνουν να φανει.
    το κειμενο λεει οτι ο συριζα εκφραζει αστικα συμφεροντα πλεον (και το λεμε φορα παρτιδα), οπως και ποιο πριν καταχεριαζε τους συριζαιους που χαρηκαν για την εκταμιευση της δοσης, και ενα κομματι αυτων των συμφεροντων που ονομαζεται ΚΑΙ λομπι της δραχμης δεν θα τραβαγε ζορι, ισα ισα που θα χαιροταν με πιθανη επιστροφη στην δραχμη.
    και για να το καταλαβω, εσας σας πειραξε οτι ενα κομματι αυτων που σας στηριζουν και στηριζετε (και ομπαμα)θελει την δραχμη; εγω αν ημουν στην θεση σας και ημουν ταξικα "καθαρος" και με κατηγορουσαν για αστο, θα σηκωνα πανικο για αυτο, οχι γιατι κομματι των αστων θελει δραχμη.
    εμεις καταχεριαζουμε τους οπορτουνιστες γιατι ειναι γραναζι της διαχειρισης του καπιταλισμου και οχι ανατροπης του. τωρα αν ο τσυριζα θελει να το κανει με ευρω ή με δραχμη we care a lot οπως λεγανε και οι faith no more.
    αλλωστε ποιο πριν αναφερει συγκεκριμενα για τον τσυριζα

    "Ε, λοιπόν εμείς λέμε το εξής πράγμα, για να μην απεραντολογούμε για τα διάφορα μείγματα πολιτικής. Το επικίνδυνο είναι ακριβώς στο βωμό της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, συν τα δορυφορικά κλπ., ο λαός, ένα τμήμα του λαού, όχι να ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ -αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό στο κάτω κάτω, γιατί αυτό γίνεται μια ζωή-, να ταυτιστεί με ένα τμήμα συμφερόντων της αστικής τάξης. Αυτό είναι το κυριότερο. Και να παλεύει εναντίον ενός άλλου. 'Η να το πω καθαρά, με κίνδυνο μιας αναμέτρησης με πολιτικά μέσα ιμπεριαλιστικής, να είναι στο πλευρό ενός ιμπεριαλιστή εναντίον του άλλου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Παραγωγική ανασυγκρότηση... Απευθύνομαι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα κάνεις παραγωγική ανασυγκρότηση; Με τι συσσώρευση; Μα ήδη έχετε δεχτεί την προσωρινή συμφωνία που έχει γίνει στα πλαίσια της ΕΕ, που λέει χρήματα θα βρεθούν ως εξής, από την ΕΚΤ, να διευκολύνει το δανεισμό -γιατί κοιτάξτε να δείτε, ανάκαμψη καπιταλιστική χωρίς δανεισμό δεν γίνεται, μη λέμε τώρα αστεία πράγματα.

    Ούτε με την αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου γίνεται τέτοια συσσώρευση που θα μπορείτε να κάνετε παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με νέες κατακτήσεις του λαού. Γιατί έτσι λέτε. Διότι βέβαια με μια εργατική δύναμη όπως είναι σήμερα και ακόμα πιο κάτω, κάποιοι θα έρθουν και θα κάνουν βεβαίως επενδύσεις.

    Χαιρετίσατε την απόφαση της Συνόδου της ΕΕ που λέει να εκταμιεύει άμεσα η ΕΚΤ χρήμα. Μα αυτό ταυτόχρονα φέρνει και την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την εκχώρηση νέων δικαιοδοσιών και αρμοδιοτήτων απευθείας στην ΕΚΤ και σε όργανα της Κομισιόν ή σε νέα που θα γίνουν. Αυτό δεν το βλέπετε;"
    και απο κει κατω τα χωνει συγκεκριμενα για την αλητικη πολιτικη αποψη της δηθεν αριστεροσυνης.
    σε ολη την ομιλια απευθυνει σε ολα τα αστικα κομματα συγκεκριμενα κατηγορω για την γενικη τους πολιτικη ως αστικα κομματα.

    αλλωστε ο εσωτερικος πολιτικος καθοδηγητης του αλεξη "marks" τσιπρα ειναι με αγγλοσαξωνικα προτυπα μεγαλωμενος και θα μου εκανε τρομερη εντυπωση στην φαγωμαρα των καπιταλιστων οι αγγλοσαξωνες να θελουν ισχυρο ευρω ή μαλλον να θελουν ευρω γενικα

    Υ.Γ. εκτος απο τον γερμανο πρεσβη, ναιαιαι αυτους τους γερμανους που τους περναγατε γενιες 14 μεχρι τον ιουνη σαν τον παγκαλο, η συναντηση με τον ισραηλινο πηγε καλα; συμφωνησατε για τους αγωγους οταν γινετε κυβερνηση;
    σας περασαν τα νευρακια που δεν σας επαιξε ο εκπροσωπος της ΕΕ και ειχατε βγει στα κεραμιδια και σκουζατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε κάθε στημένο προβοκάτορα που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ! Το τι είπε η Παπαρήγα το κατάλαβαν όλοι οι εργαζόμενοι και για αυτό το λόγο παρά πολλοί από αυτούς εκφράζονται με θετικά σχόλια! Όπως αποκαλύπτεται καθημερινά ο αντιλαϊκός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ...Είναι απλό, η Α. Παπαρήγα απόδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συμφέροντα μιας μερίδας του κεφαλαίου. Αυτό τους ενοχλεί! Γιατί αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος τους ενάνττια στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο θα αυξάνεται η επιρροή του ΚΚΕ τόσο πιο βρώμικο και τρισάθλιοι θα γίνονται!
    Αλήθεια, το πόσο τραγικός και άθλιος, ξύλινος και γελοίος είναι ο Τσίπρας όταν μιλά στη βουλή, επίσης φαίνεται καθαρά. Α, και για να μην το ξεχάσω...Αφού ο άνθρωπος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει πάνω σε προτάσεις ακόμα και με την ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πρωτοφανή αποθέωση γνώρισε το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού στη Βουλή. Απέσπασε δις το θερμό χειροκρότημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έτυχε δημοσίων θετικών αναφορών από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα. Μέχρι και η Πιπιλή θα χειροκροτούσε, αν δεν είχε πουδράρει τα χέρια της με τον γύψο που της είχε περισσέψει από τότε που εργαζόταν στην ΥΕΝΕΔ, επί Χούντας. Κι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στον μέγα έπαινο που ανέπεμψε στο ΚΚΕ ο Σκάι, όταν οι Λυριτζής και Οικονόμου απεφάνθησαν με μια φωνή: «ναι, είναι κόμμα σοβαρό».
    Το ΚΚΕ είναι όντως κόμμα σοβαρό, είναι κόμμα αβλαβές, είναι κόμμα ωφέλιμο. Το ΚΚΕ είναι για το σύστημα ό, τι είναι για τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου, βρίσκεται δηλαδή πάντα στην κατάλληλη θέση και περιμένει την πάσα του Χολέβα, για να σκοράρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο λόμπι της δραχμής, πασάρει ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο λόμπι της δραχμής και υπηρετεί συγκεκριμένα εξαγωγικά συμφέροντα, σκοράρει η Παπαρήγα. Η Ελλάδα κινδυνεύει από τα δύο άκρα, πασάρει ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή είναι οι εναλλακτικές επιλογές του συστήματος, σκοράρει η Παπαρήγα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι κάνει επειδή διψάει για εξουσία, πασάρει ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βαβούρα και πασαρέλα, για να έρθει μία ώρα αρχίτερα στην εξουσία, σκοράρει η Παπαρήγα.
    Τα μέτρα είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ισχυρίζεται το σύστημα σε τόνους τρομοκρατικούς, μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει διέξοδος, σιγοντάρει το ΚΚΕ. Κάνε υπομονή, βασανισμένε λαέ, φάε στη μάπα τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, μέχρι να ανοίξουν οι ουρανοί και να πέσει ο σοσιαλισμός, που αν είναι ο σοσιαλισμός του ΚΚΕ, δεν θα πέσει απλώς, θα πέσει και θα μας πλακώσει. Δεν βαριέσαι, αρκεί να μένει ανοικτή η αντιπροσωπεία της εργατικής τάξης που κληρονομήσαμε από το ΚΚΣΕ, όταν τίναξε τα πέταλα.
    Και καλά, οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πασαρέλα στη Βουλή, διότι είναι μίσθαρνα μανεκέν του ιμπεριαλισμού. Οι χιλιάδες αριστερού λαού που βρεχόταν και δερνόταν στο Σύνταγμα είχαν πάει κι αυτοί για πασαρέλα; Ποιος λαός; Δεν υπήρξε κανένας λαός στο Σύνταγμα, ήταν ψευδαισθητικές οπτασίες που είχε κατασκευάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τον εβραιομασώνο Σπίλμπεργκ. Το έγραψε άλλωστε και ο "Ριζοσπάστης": «Χιλιάδες και χιλιάδες λαού με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια!»
    Καληνύχτα, Αλέκα, αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ...
    http://www.left.gr/article.php?id=13094

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζεψε τα κουβαδακια σου με αυτο το γελοιο κειμενο που το περιφερεις απο δω και απο εκει ρε φιλε και πανε να παιξεις με τα αλλα πιστιρικια του ΣΦΥΡΙΖΑΑΜΠΑΡΙΖΑ, καλα δεν το καταλαβαινετε εκει στο "μικρομεγαλο" και γελοιο κομμα σας-τροπος του λεγειν-οτι ειστε μια σοσιαλδημοκρατικη, αξιοθρηνητη καρικατουρα και τιποτα αλλο?

      Διαγραφή
  34. να και σε κατι που ισως συμφωνησουμε.
    οσο θα υπαρχουν αλητες σαν και εσας ο κοσμος δεν θα αλλαξει ποτε. θα ειναι απο τον ενα διαχειριστη του συστηματος στον αλλο, απο τον ενα εκμεταλευτη στον αλλο.
    για πες μου ρε καραγκιοζη, στην κριτικη οτι ακομα και τιμιοι να εισασταν και αυτα που λετε για ανακουφιση του λαου κτλ να τα θελατε, πως στην ευχη θα τα κανετε; απο που θα βρειτε λεφτα -στο συστημα που ζουμε για να τα κανετε;
    σε οτι αναφορα την παραγωγη οσο ειστε λακεδες των αστων ειτε μεσα ειτε εξω απο την ΕΕ προκοπη σε αγροτικη κτλ στον πρωτογενη τομεα δεν κανετε προκοπη, στην μεταποιηση τα ιδια και χειροτερα, πως θα επιβαλλετε ρε ΖΩΑ το 45% φορο; με την αποδοχη της συνθηκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ;
    βλαμενοι ακουστε την ομιλια ολη και μην ειστε προβατα και μυρικαστικα καινα επανλαμβανετε οτι σας λενε, προβατα ε προβατα.
    βρες ρε λαμογιο ΜΙΑ, ΜΙΑ θεση που να την εχετε ιδια σε διαστημα 2 βδομαδων και να συζητησουμε, αλλα που; αλλαζετε θεσεις ποιο γρηγορα και απο μπαλα σε φλιμπερακι.

    και βλακα οταν θες να σχολιαζεις θεματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ να εχεις τα κοτσια και να τα σχολιαζεις ως εχουν. χημικα και βροχη ετρωγε ο κοσμος στην απεργια και υπευθυνοι για το πως φυγαμε ειστε εσεις, γιατι ακομα και οταν σας δειξαμε τι να κανετε αφησατε τα "παιδια" να καψουν το περιπτερο της ΕΘΕΛ και με το που πεσαν οι κροτου λαμψης σαν ετοιμοι απο καιρο με ελαφρα πηδηματακια.
    την κυριακη λοιπον υπηρχαν χιλιαδες και χιλιαδες λαου στην ομονοια που ανεβηκαν στο συνταγμα, αλλα και σε ολη την υπολοιπη ελλαδα, και συναντησαν μια χουφτα στο συνταγμα
    στις 17:00 δεν ηταν ουτε 200 ατομα στο συνταγμα και στις 18:30 που εφτασαν οι χιλιαδες του ΠΑΜΕ στην πανω μερια ηταν μια αξιοθρηνητη συγκεντρωση

    τελος, εμεις παλευουμε για να ανατρεψουμε αυτη την κοινωνια και σου εχω και νεα, μαζι με εσενα γιατι εισαι γραναζι αυτης της κοινωνιας, εμεις λοιπον δεν λεμε στον λαο ψηφισε μας για να κλαψουριζουμε οτι τι να κανουμε και χαος βρηκαμε. εμεις του λεμε να μας ακολουθησει να παλεψει και να παρει την ζωη (εξουσια) στα χερια του και να τσακισει τα γραναζια του συστηματος, ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ
    για να ειρωνευτεις πρεπει να ξερεις πως να το κανεις και να εχεις και το αντιστοιχο επιπεδο και εσεις δεν εχετε τπτ απο αυτα και απλα γινεστε ακομα ποιο ρεντικολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλώς ήλθες στο κλαμπ ανώνυμε ….
    Ο Μαρμαράς τους έστειλε γιατί τον διαολόστειλαν ….
    Εμένα που με βρίζαν και τους διάβαζα …. Μου σβήσανε τα σχόλια ….
    Όχι όμως και τα υβριστικά δικά τους τα δικά μου που στάζαν μέλι και ευγένεια ….
    Για τις ταυτότητες τους είμαι σίγουρος …. Κομματικές είναι ….
    Ελεύθερες οντότητες πάντως σίγουρα δεν είναι ….
    μην προσπαθείς και πολύ πάντως .... το μυαλό θέλει και κεφάλι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.