7 Αυγούστου 2012

H Kαπιτα-ληστικη ΕΛΛΑΔΑ του 2012 - « Κι εγώ πεινάω, θα πεθάνω αν δεν φάω κάτι»


Οι μεγάλες αλήθειες περιγράφονται με απλά λόγια ή φανερώνονται μέσα από σκληρές εικόνες. Την ώρα λοιπόν που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας καταδικάζεται σε πλήρη εξαθλίωση, όπως το παρακάτω ρεπορτάζ περιγράφει, κάποιοι βρήκαν αντίπαλο , βρήκαν θύματα  και τα έριξαν στα λιοντάρια για να αλαλάζει το ψωραλέο και παραληρόν  πλήθος. Οι "λαθρομετανάστες" είναι το πρόβλημα για όλα. Δε θα επεκταθώ στο θέμα γιατί τα περισσότερα blog  το κάλυψαν επαρκέστατα. Όμως για πείτε μου *, η παρακάτω εικόνα θα αλλάξει με το πογκρόμ εναντίον των μεταναστών;

 
Τις μεγάλες διαστάσεις που αρχίζει να παίρνει και στη Χίο το πρόβλημα της κοινωνικής εξαθλίωσης από την οικονομική κρίση, καταδεικνύει το περιστατικό της κλοπής «του καροτσιού για τα σισίτια της εκκλησίας» που άφησε αποσβολωμένους τους πελάτες γνωστού σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Νοσοκομείου.
Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, είδαν ξαφνικά έναν εξαθλιωμένο μεσόκοπο άνδρα να εισβάλλει και να αρπάζει το καλάθι, που δεν είχε μέσα και πολλά πράγματα. Κάποιοι υπάλληλοι που προσπάθησαν να αντιδράσουν δεν τα κατάφεραν, ενώ οι πελάτες τον άφησαν να φύγει αφού συγχύστηκαν από την πραγματικά άθλια κατάσταση του, αλλά  και από την απάντηση που έδωσε όταν κάποιος από το κατάστημα τον παρακάλεσε να το αφήσει γιατι προοριζόταν για τα σισίτια των απόρων που φροντίζει η Ιερή Μητρόπολη Χίου.
« Κι εγώ πεινάω, θα πεθάνω αν δεν φάω κάτι», ήταν η απάντηση του σε παρακλητικό τόνο, που αφόπλισε όσους ήταν έτοιμοι να του κλείσουν το δρόμο.
Ο άγνωστος, έχοντας πάρει αγκαλιά το καρότσι, εξαφανίστηκε σπρώχνοντας τον κόσμο που έμπαινε την ίδια στιγμή στο κατάστημα. 
Οι περισσότεροι από τούς αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού δήλωσαν συγχυσμένοι, όχι μόνο από το περιστατικό, αλλά από την εξαθλιωμένη εικόνα του άνδρα και τόνισαν ότι δεν τον εμπόδισαν γιατί συγκλονίστηκαν και από τον πειστικό και παρακλητικό τρόπο με τον οποίο τους κοίταζε. Εικόνα που έδειχνε άνθρωπο που υπέφερε όχι μόνο από την πείνα, αλλά και από την πράξη που αναγκάστηκε να κάνει.

EINAI o KAΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ !!!**

*o yiokyiok αφαιρεσε συγκεκριμενη εκφραση
** προσθηκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.