4 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- Διαχειριστικής «αντιπολίτευσης» συνέχεια


Αποκαλυπτικά των όσων πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα όσα είπε χτες η υπεύθυνη για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ρένα Δούρου, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Φραγκφούρτη. Μιλώντας με μια αγωνία, γιατί «αποδείχθηκαν άσφαιρα τα πυρά που υποτίθεται ότι θα εξαπέλυε» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επισημαίνει ακόμα ότι «η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων εκ μέρους του Ντράγκι φέρνει στο προσκήνιο το αδιέξοδο της ακολουθούμενης σήμερα πολιτικής, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τόσο στη διάλυση της Ευρωζώνης όσο και στην εξαθλίωση των κοινωνιών».



Δηλαδή το πρόβλημα είναι η «ακολουθούμενη πολιτική» και όχι η ίδια η φύση της ΕΕ και η ουσία του καπιταλισμού. Ακολούθως κάνει και τη δημιουργική κριτική της στην ΕΕ, σημειώνοντας πως «εκείνο που χρειάζεται άμεσα σήμερα η Ευρωζώνη είναι ριζικές αποφάσεις αναστροφής πορείας». Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η διάσωση της Ευρωζώνης και όπως λέει «ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, από την αρχή της κρίσης, σχετικά με την αλλαγή του ρόλου και της αποστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τη μετατροπή των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος».

Ενδεικτικά επίσης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Γ. Σταθάκης, συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα 10 μέτρα που ανακοίνωσε για την υποτιθέμενη ανάπτυξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης. Αυτό που βρήκε να πει είναι ότι «ο υπουργός ανέσυρε μερικά από τα μέτρα που υπάρχουν στην ξεπερασμένη εδώ και χρόνια έκθεση του 2001 του ΟΟΣΑ "περί ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα"» και του καταλόγισε ότι «απέφυγε να πει οτιδήποτε για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που μπορεί να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις». Ετσι ζητά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «κανονιστικό πλαίσιο περί δίκαιου ανταγωνισμού», «ισότιμη αντιμετώπιση εγχώριων και ξένων επενδύσεων, μεγάλων και μικρών» και άλλα τέτοια διαχειριστικά
.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.