10 Αυγούστου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


Η Λαϊκή Συσπείρωση για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Λέσβου


Στη μεγάλη υστέρηση εσόδων, αλλά κυρίως στη σοβαρή μείωση των χρηματοδοτήσεων προς το Δήμο Λέσβου, που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση, αναφέρεται ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λέσβου, στην οποία καταγγέλλονται οι ευθύνες για την όλη κατάσταση, μέρος των οποίων επιμερίζεται και στη δημοτική αρχή, που όπως σημειώνει η παράταξη εκ των υστέρων θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί.

Ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Παλαιολόγος, σημειώνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, παρουσιάζονται σοβαρές αποκλίσεις στα τακτικά έσοδα, όπου δόθηκε το ένα τέταρτο απ’ τις προβλεπόμενες πιστώσεις (10,3 εκατ. ευρώ, αντί για 42,8), όπως και στα έκτακτα έσοδα, όπου εισπράχθηκαν μόλις 7,2 εκατ. ευρώ, όταν η σχετική πρόβλεψη του προϋπολογισμού ήταν 43,9 εκατ. ευρώ.


Για την κατάσταση αυτή, η βασική ευθύνη ανήκει στην κεντρική κυβερνητική πολιτική, όπως υποστηρίζει ο κ. Παλαιολόγος, που «κυριολεκτικά έχει πετσοκόψει τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι σοβαρές ευθύνες έχει βεβαίως και η δημοτική αρχή γιατί - όπως λέει - «όλα αυτά τα χρόνια υλοποίησε πειθήνια αυτή την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων, χωρίς διαμαρτυρίες, αντιδράσεις και κυρίως χωρίς καμμία δυναμική διεκδίκηση. Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, μπροστά στην οικονομική κατάρρευση και επηρεασμένη από τις χλιαρές αντιδράσεις της ΚΕΔΕ, ξύπνησε και η δική μας δημοτική αρχή από το λήθαργο της “πολιτικής της ανεξαρτησίας” και κάνει λόγο για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.».

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται στο λεσβιακό λαό και τον καλεί να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης, να αντισταθεί σε κάθε μορφή επιβολής νέων αντιλαϊκών μέτρων και να διεκδικήσει αγωνιστικά την αναγκαία χρηματοδότηση των δήμων, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών και τα απαραίτητα έργα.


πηγή: empros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.