6 Οκτωβρίου 2011

Κρίσιμη μάζα <=> κρίσιμη ώρα

Καλά χριστούγεννα για τις μέρες που έρχονται
Πάλι, ξανα-μανά, επιστρέφει η ίδια επιχειρηματολογία (κάπως πιο δειλά απ' την προηγούμενη φορά), ό,τι το ΠΑΜΕ δεν συγκρούεται γιατί είναι μέρος του συστήματος, το ΚΚΕ κάνει πίσω κτλ, κτλ.
Same old shit, different day, τα' παμε μια, τα' παμε δυο, χίλιες δεκαδυό, κι άλλες τόσες θα τα πούμε μέχρι που να ξεκολλήσετε βρε συναγωνισταί: Το ίδιο το κράτος ΔΕΝ επιλέγει να συγκρουστεί με το ΠΑΜΕ κι όχι το αντίστροφο. Γιατί, τι ζόρι θα τραβούσανε αν βάζανε και καναδυο διμοιρίες από κει που περνούσε το ΠΑΜΕ (δεν ξέρω και τους δρόμους στην Αθήνα) να διαλύσουν το πλήθος;
Ξέρετε γιατί; Γιατί αν πραγματικά οι δυνάμεις καταστολής αποφασίσουν να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, τότε θα γίνει μάχη σκληρή που δεν θα τελειώσει στους δρόμους. Έχει και ευρύτερες πολιτικές επιπτώσεις γιατί το ΚΚΕ, πώς να το κάνουμε βρε αδερφέ, επηρεάζει κόσμο, έχει πατήματα γερά μέσα στην κοινωνία, έχει και πόδια μέσα στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, έχει και διεθνές κύρος και το κυριότερο: έχει πολύ μεγάλη οργανωτική πείρα!

Το βασικότερο πρόβλημα του συστήματος, εν προκειμένω των αστικών κομμάτων (κι όχι μόνο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, οι μηχανισμοί της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είναι σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς – και μέσω κυβερνητικού συνδικαλισμού -) είναι το πώς θα αποτρέψουν τον κόσμο που αντικειμενικά ωθείται σε οργισμένη αντίδραση, να μη περάσει κάτω από την επιρροή του κουκουέ! Είναι ή δεν είναι έτσι; Ακόμα και με διαφωνίες, και με άρνηση των βασικών αρχών του κόμματος, ο περισσότερος κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι οργανωτικά και πολιτικά, μόνο το ΚΚΕ πληροί τις προϋποθέσεις να οργανώσει μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Μόνο το ΚΚΕ έχει πλήρη και “ωμή”, φόρα-παρτίδα πρόταση εξουσίας, χωρίς να μπερδεύει τον κόσμο με ενδιάμεσες καταστάσεις, με μεταβατικά προγράμματα, με προτάσεις – ψιλά γράμματα για τους περισσότερους (ευρωομόλογα, επαναδιαπραγμάτευση, κούρεμα, ξύρισμα και ποδόλουτρο). Αυτό ο κόσμος το ξέρει, κι ας μας σιχαίνεται κατα βάθος ένα μέρος του. Εμείς τα ξέρουμε και τα βλέπουμε: στην πραγματικά κρίσιμη στιγμή, όταν χρειαστεί να συγκρουστείς ουσιαστικά, όταν θα έχεις μαζέψει ικανές δυνάμεις για να αμφισβητήσεις στα ίσα την εξουσία, ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, μια “κρίσιμη μάζα” που λέμε θα συνταχτεί μαζί μας. 
Δεν είναι τίποτα τυχαίο σ'αυτή τη ζωή και ολόκληρη ιστορία του κομμουνιστικού κι επαναστατικού κινήματος κάποια στιγμή θα επιστρέψει ως εφαρμοσμένη ιστορική πείρα.
Κι ας λεν σήμερα ότι απομονωνόμαστε, σεχταρίζουμε, ζηλεύουμε ό,τι δεν το οργανώνουμε εμείς κλπ. Η πραγματικότητα θα φανεί όταν αντικειμενικά το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου προσγειωθεί απότομα. Η διάχυτη απογοήτευση και μοιρολατρία δεν είναι στατικό πράμα, οι μάζες ξέρετε αλλάζουν απ' τη μια στιγμή στην άλλη.
Τώρα το σύστημα, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα στάδια αδυναμίας να παραμείνει στην εξουσία (με καθαρά δημοσκοπικά στοιχεία, μας κυβερνάει ένα κόμμα πεντέξι μονάδες πιο πάνω από μας, από μόνο του φυσικά δεν λέει και τίποτα αλλά είναι κάτι) μας παρακολουθεί διακριτικά ακόμα. Το νιώθουμε στην ατμόσφαιρα, θα σας το επιβεβαιώσουν κι άλλοι κουκουέδες. Τόσο καιρό τα μέσα – κακό του κεφαλιού τους – καλλιέργησαν την εικόνα των καλά περιφρουρημένων μπλοκ του ΠΑΜΕ (και όντως είναι) και έτσι μας έκαναν το δώρο να μας φτιάξουν την εικόνα μιας ζεστής αγωνιστικής αγκαλιάς που χωράει τους πάντες, εκτός από ασφαλίτες και προβοκάτορες.
Θα προσπαθήσουν σε κάποια φάση τώρα να χαλάσουν αυτή την εικόνα να μου το θυμηθείτε. Έχουν γνώση όμως οι φύλακες! Δεν παρασέρνονται σε κυνηγητά και πετροπολέμους, μαζεύουν δυνάμεις. Και όταν κρίνουν οι φύλακες ότι είναι η κατάλληλη η στιγμή, κάτι “ιστορικής σημασίας” θα γίνει που λέει κι ο Βενιζέλος που του αρέσουν οι βαρυγδουπιές.
Ψάχτε, ψάχτε αστοί επιτελείς να βρείτε πιο θα είναι το κατάλληλο timing, αλλά και πάλι θα βρεθείτε εξ απήνης. Γιατί όση ιστορική πείρα και να αποκτήσετε, όσο και να τελειοποιείτε τις μέθοδες αντιμετώπισης των λαϊκών αντιδράσεων, δεν θα μπορέσετε – από δω και στο εξής, ξεμείνατε από options πλέον – δεν θα μπορέσετε να εξαλείψετε τις αιτίες της λαϊκής οργής.
Καληνύχτα και καλή τύχη.

24 σχόλια:

  1. Σβηστηκαν 2 σχόλια απο τρολ το οποίο θεωρεί πως μπορεί να υποδύετε διαφορετικούς ρόλους και να παίζει τον καλό και τον κακό μπάτσο, ενώ εμείς θα μασάμε το κουτόχορτο μας.

    Προειδοποίηση προς κάθε τρολ, ερασιτέχνη ή επαγγελματία ...

    Επανειλημμένα ανώνυμα σχόλια, με στόχο την λάσπη ή το τρολάρισμα, θα σβήνονται χωρίς ουδεμία προειδοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ¨κόκκινε ιπταμενε", παρατηρω εξαρση κρουσματων τρολ τον τελευταιο καιρο...
    Τυχαίο;
    Μαλλον η απήχηση του blog ειναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουμε-ετε...
    keep walking αταλάντευτα...

    terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα ναι αργά, τώρα είναι η ώρα" όπως είπε και ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των εποχών, Β Ι Λενιν. Απομένει να αντιληφθούμε έγκαιρα το "τωρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραιο κειμενο.Βεβαια ακομα δεν πειθονται οι ελικοπτερατομανουτσαοαγανακτισμενοι επαναστατες,που σου λενε "επαναστα θελω , τωρα τηνΕ θελω" (και αυριο δεν ξερω τι μου γινεται),αλλα θα γινει και αυτο εν καιρω.
    Αυτο που λεει ο τερρα λιμπρε ισχυει,ανεβαινει η απηχηση του μπλογκ,ανεβαινουν και τα τρολλς της κακιας ωρας.

    Προταση: Redfly,απτη μια ασχολεισαι με πιο σημαντικα θεματα,απο την αλλη μ'αρεσει να ασχολουμαι με τη σαπιλα,δε γινεται καπως να μου στελνεις τα μηνυματα πριν τα σβησεις να τους απανταω στο μπλογκ μου?
    Θα σου ειμαι υποχρεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάς για τα λινκ με τα φύλλα του Ριζοσπαστη? Πολύ θα ήθελα να δώσεις μια απάντηση. Μη δείχνετε το αυταρχικό σας πρόσωπο βαφτίζοντας όποιον διαφωνεί προβοκάτορα και τρόλλ. Εκτός και έχεις το blog για να συμφωνείτε μεταξύ σας.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητέ τρολλετάριε...

    Ως τρολλς θεωρούνται ανώνυμα σχόλια, που δεν προωθούν το διάλογο αλλά αντιθέτως τον ευτελίζουν. Ατάκες προσβλητικές (όχι υβριστικές αποκλειστικά) ή χωρίς νόημα απάντησης. Ποτέ δεν θα σβηστεί διαφορετική άποψη που έρχεται εδώ με επιχειρήματα, νομίζω αυτό είναι κατανοητό εδώ και καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα λινκς δε τα ανέβασα εγώ. Απλά τα είδα χτες το βράδυ. Και η απάντηση είχε νόημα αλλά και ατάκα προσβλητική δεν υπήρχε. Ήταν αρθρο του "Ρ" που περιέγραφε κοινούς πανυγηρισμούς μελών του ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ για την νίκη του δεύτερου. Θα μου πεις άλλες εποχές τότε και άλλα τα κριτήρια που ψήφιζε κανείς ΠΑΣΟΚ αλλά να το τρώνε και οι ΚΚέδες το σότο? Άξιζε απάντησης η ανάρτηση νομίζω και αδικείται τους εαυτούς σας μιας και είστε από τα δημοκρατικότερα "αριστερά" μπλογκς. Ειδικά αν κρίνω απο το ιντυμιντια που για να υπερασπιστείς το ΚΚΕ πρεπει να υπογράψεις δήλωση ότι δεν είσαι ΚΚΕ πρώτα.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. α εγώ δεν είδα τίποτα...ας μας διαφωτήσει ο Redfly

    που μπήκε κάτι τέτοιο; Εδω; Και τα δημοσιεύματα για πότε ήταν για το 81;

    έχεις δίκιο ήθελε μια απάντηση, αυτοκριτική ίσως αλλά όχι και μαλακή :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρολλετάριε

    δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις αντίθετες απόψεις και το έχουμε αποδείξει 2,5 χρόνια τώρα. Δεν χρειάζεται παρά να γυρίσεις σε όλα τα προηγούμενα θέματα και να δεις απόψεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.

    Δεν θα ανεχθώ όμως τρολ. Πάει και τελείωσε. Δεν θα το κάνουμε τσίρκο εδω μέσα. Ειδικά όταν αρχίζουν και υποδύονται διαφορετικούς ρόλους ώστε να εκτροχιάσουν το θέμα ... Το συγκεκριμένο τρολ, είχε προειδοποιηθεί αρκετές φορές πριν απο τις χθεσινές απαντήσεις. Και χθες είπε να παιξει διαφορετικούς ρόλους ώστε να μας μπερδέψει (!!!), λες και δεν τον βλέπουμε τι κάνει ...

    Και επειδή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα λινκς, που παρέθεσε ο συγκεκριμένος κοπρίτης, αλλά με την πονηριά που πουλάει ο τύπος, τα ξαναποστάρω

    http://img191.imageshack.us/img191/5620/rizosa.jpg

    http://img825.imageshack.us/img825/7940/rizosa1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Book, εαν έχεις όρεξη, δώσε και μια απάντηση διότι εγω δεν έχω χρόνο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ σας γουστάρω πάντως (το ΚΚΕ εννοώ) ασχέτως απάντησης κι ας διαφωνώ κάποιες φορές με τις επιλογές του κόμματος. Αυτό με αφορμή την επανά-δημοσίευση των λινκς.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τα παραπάνω λινκς σχετικά με το ΠΑΣΟΚ..

    Αν και άσχετα με την αρχική αναρτηση

    Το ΚΚΕ, διατηρούσε αυταπάτες σχετικά με το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 70 και στις αρχές του 80 αλλά και αργότερα, μέσα στη δεκαετία σε μικρότερο βαθμό και όσο αφορούσε τον "κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τη βάση του". Αυτό συνέβαινε για δύο λόγους.

    1. Ο ενας ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ, έβαζε τότε κάποια αιτήματα που φαινόταν αντικαπιταλιστικά, στην παραγματικότητα βέβαια εκφράζανε και τότε τμήμα της στρατηγικής της εγχωριας αστικής τάξης (προσπάθεια αποχωρισμού από τον πλήρη εναγκαλισμό των ΗΠΑ πχ), αλλά και την επιδίωξη συμμαχίας με μικροαστικά στρώματα (αλλά και γενικότερη ενσωμάτωση δύο γενιών αγωνιστών των μαχητών του εμφυλίου/ΕΑ και των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα). Αυτά τα αιτήματα στην πράξη διαψεύστηκαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήδη από την επόμενη μέρα των εκλογών εκείνου του Οκτώβρη του 81. Ενώ το ΠΑΣΟΚ, άρχισε να δείχνει το σημερινό του πρόσωπο χωρίς μάσκα από το 1985 και τα μέτρα του τότε υπουργού οικονομικών Σημίτη. Αυτά τα γεγονότα έκαναν τότε να σπάσουν κάποιες από τις αυταπάτες αλλά όχι όλες, όπως μαρτυρούν τα γεγονότα.

    2. Το σημαντικότερο όμως ήταν η ίδια η στρατηγική και τακτική του ΚΚΕ, τότε. Μετά το 1956 είχε προταχθεί σαν στρατηγικός στόχος η "δημοκρατική αλλαγή", σαν ένα στάδιο για συγκέντρωση δυνάμεων για τον σοσιαλισμό. Αυτή η λογική ήταν πέρα ως πέρα λανθασμένη. Το 81 εκφράστηκε με την ελπίδα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, για να έρθει αυτό το στάδιο (όπως μαρτυρεί το βιβλίο βιογραφίας του Φλωράκη από το Θεοχαράτο). Τελικά το ΠΑΣΟΚ έκλεισε αυτό το δρόμο. Η λογική αυτή τελικά καταδικάστηκε από το ΚΚΕ, στο 15ο συνέδριο του 1995, που έφτιαξε και το τωρινό πρόγραμμα του. Η όλη λογική των σταδίων που έχει πολύ βάθος ιστορικό και δεν είναι ελληνική ιδαιτερότητα αλλά αποτέλεσμα κυρίως των αναζητήσεων για τη στρατηγική του δειθνούς Κομμουνιστικού κινήματος ήδη από τη δεκαετία του 30, που πήρε βέβαια νέα μορφή μετά το 56.

    Σήμερα το ΚΚΕ, έχει κάνει αυτοκριτική για τη συγκεκριμένη σταρτηγική. Ειδικότερα προτείνεται να διαβαστεί ο νεός τόμος της ιστορίας του κόμματος (δοκίμιο) που θα βγει το Νοέμβρη, που περιέχει στοιχεία των διεργασιών τη δεκαετία του 60, που ήταν η μήτρα και αυτών των εξελίξεων. Για τα γεγονότα βέβαια της χούντας και της δεκαετίας του 80, θα ασχοληθεί ο τρίτος τόμος όταν βγει...

    Βέβαια τα παραπάνω βασανίζουν χώρους που εμφανίζονται να είναι συγγενείς του ΚΚΕ και εννοώ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθούν στον ένα ή τον άλλο βαθμό αναλογη τακτική-στρατηγική (πχ μεταβατική κυβένρηση, αριστερη κυβέρνηση για συγκέντρωση δυνάμεων κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Παπαρήγα: Τη λύση την έχει ο λαός "


    Και ποιά είναι η λύση που έχει ο λαός ..?? Αυτή που θα του πει το ΚΚΕ φυσικά .. Άρα την λύση δεν την έχει ο λαός , αλλά το ΚΚΕ κατά την ΚΚΕεια λογική ... Και έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το ΚΚΕ δεν είναι με τον λαό , αλλά είναι αλλού και καλεί τον λαό να πάει μαζί του ....

    Δηλαδή ο λαός είναι στον δρόμο και στην πρίζα και το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του .. Στον δρόμο δηλαδή , αλλά σε άλλο δρόμο .. Δεν είναι με τον λαό , αλλά του λέει του λαού έλα μαζί μου ...

    Θα μου πούνε οι νεοφώτιστοι Κνίτες .... Και που είναι το κακό ρε φίλε ..??


    Το κακό είναι πως ένα κόμμα που θέλει να έχει τον τίτλο του επαναστατικού δεν καλεί τον λαό να πάει μαζί του , αλλά είναι μαζί με τον λαό και τον βοηθά να πάει πιο μπροστά , πιο γρήγορα και πιο δυναμικά .. Όταν ο λαός είναι στον δρόμο και το κόμμα που παριστάνει το επαναστατικό του λέει φύγε από εκεί που είσαι και έλα εδώ , τότε μάλλον θέλει να τον φρενάρει και να τον διασπάσει τον λαό σε πολλά κομμάτια , έτσι ώστε το σύστημα που υπηρετεί και χρηματοδοτεί το κόμμα να μην κινδυνεύσει , από τον χείμαρρο που γίνετε συνεχώς ορμητικότερος και είναι ικανός να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα του ....

    Να λοιπόν ποιός είναι ο ρόλος των ρεβιζιονιστών του οπορτουνιστικού ΚΚΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να τος πάλι ...

    Ρεβιζονιστές του οπορτουνιστικού ΚΚΕ (!!!). χαχαχαχα

    Γιατί μου μυρίζει ΟΑΚΚΕ ο τύπος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλήρωσε από την τσέπη του την μικροφωνική των αγανακτισμένων και έχει στραβώσει τώρα που χάλασε η δουλειά.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνωμη για την παρεμβαση αλλα εγω προσωπικα βλεπω κριτικη και οχι υβρις.
    Κριτικη με επιχειρηματα και ορους που και εσεις χρησιμοποιειτε.(ασχετο εαν δεν καταλαβαινω καποιους).

    Τωρα εαν δεν σας αρεσει αυτη η κριτικη αλλο θεμα.

    Μell Brooks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πάντως όσα ρεβιζιονιστές και να γράφεις δεν το έχεις φίλε... Αν θες για θεωρία δες λίγο το τι να κάνουμε του Λένιν, έστω μια ματιά θα σου λύσει πολλές απορίες.

    "αλλά είναι μαζί με τον λαό και τον βοηθά να πάει πιο μπροστά , πιο γρήγορα και πιο δυναμικά"

    Δηλαδή αυτό πως θα γίνει; Τρέχοντας πίσω από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, η αποδεικνύοντας το ρόλο τους και κάνοντας ΕΝΤΟΝΗ ιδεολογική πάλη; Για να γίνει κάτι προς τα μπρος πρέπει να λες "όλοι ας ενωθούμε στο πρόβλημα" ή να δείξεις το δρόμο προς τα μπρος που είναι ενάντια σε αυτή την ενότητα αλλά σε ενότητα των εργαζομένων στη βάση και σε ταξική γραμμή; Στην πρώτη περίπτωση αθωώνει η όχι τους δήθεν αγωνιστές και τότε δρας σαν δύναμη ενσωμάτωσης ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανώνυμε 6 Οκτωβρίου 2011 2:36 μ.μ.

    Η απαραδεκτιά στο μεγαλείο της. Μου θυμίζεις έναν κκε-μλ από τη σχολή μου τότε παλιά. Παίζει να είσαι και ΚΟΕ βασικά, έτσι μου μυρίζει.

    Αυτός λέγεται ο διάλογος "των πολλών", πχ. λες ο "λαός" και αυτομάτως εννοούνται όοοοοοολοι μαζί (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου) και το ΚΚΕ απέναντι.
    Όχι ψηλέ, δεν πάει έτσι.
    Ο λαός είναι το σύνολο των ανθρώπων, των ατομικοτήτων, των συλλογικοτήτων, των συνδικάτων, διαφόρων ομάδων, αντιλήψεων, αποχρώσεων, φάρδους πλάτους ύψους και χρώματος.
    Τί σημαίνει "ο λαός στους δρόμους" ?? Η ΓΣΕΕ που καλεί σε πορεία και επιστροφή στη δουλειά στα καπάκια εντάσσεται σε αυτό?
    Τα καραγκιοζιλίκια των αυτόκλητων τσεγκεβάρων που "μάχονται το σύστημα" κλάνοντας για λίγα λεπτά τα παπάρια των μπάτσων και μετά γεια σας, εντάσσονται σε αυτό?

    ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ ΛΑΟ ρε μεγάλε;
    Διότι όλα τα παραπάνω αλλά και αλλά περισσότερα και πιο χρήσιμα, δημιουργικά και δυναμικά, ταξικά διαδραματίζονται στο κοινωνικό πεδίο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

    Ο Κάθε ένας κάνει τις επιλογές του, ανάλογα με την αντίληψή του, τις δυνατότητές του και την ανάγνωση που κάνει στο ιστορικό γίγνεσθαι. Το ΚΚΕ λέει πχ "αυτό" , δεν σ' αρέσει; τα κουβαδάκια σου και σ' αλλη παραλία. Θες να τα συζητήσουμε και να τα βάλουμε κάτω; Πολύ ευχαρίστως, αμήν και πότε.
    Αμαν πια με αυτές τις αντιδιαλεκτικές παπαριές. Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα και έχει και την πρότασή του. Τι να κάνει δηλαδή; να την σβήσει;
    Από την φυσική και μόνο, τα συσσωματώμτα που δημιοουργούνται στην φύση έχουν εξελικτικό χαρακτήρα και διέπονται απο την διαλεκτική κίνηση, INTERACTION βρε αδερφέ. Έτσι ειναι και στην κοινωνία.
    τις παπαριές περι ρεβιζιονισμού στα παιδιά που μουτζώνουν τους 300 και αφήνουν την κομματική τους ιδιότητα στο κομοδίνο στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για πες μας ρε οακκε(καταρχην σταματα να μιλας για κνιτες αποκλειστικα, το παιχνιδακι μπας και τσιμπισουμε κανενα δεν περναει). το ΚΚΕ -και καθε κομμουνιστικο κομμα- δεν ειναι πρωτοπορια γενικα και συγκεχημενα του λαου. ειναι πρωτοπορια της εργατικης ταξης και ΠΡΕΠΕΙ να καθοδηγησει την εργατικη ταξη στο να παρει την εξουσια. ο λαος της αμορφης πλατειας που η καθε γκρουπα υποτιθεται ανεξαρτητη και ακοματιστη κατεβαινε για να περασει την γραμμη της, υπουλα και προστυχα, δεν ειναι λαος. τουλαχιστον ετσι οπως το εννοουμε εμεις. για να μην μπερδευεις τον ισκιο με το μποι σου και κατι αλλα καθεστωτα (χιτλερ, μουσολινι) με την αμεριστη στηριξη του λαου αναριχιθηκαν στην εξουσια. παραπλανημενου; πες το οπως θες αλλα ''λαος'' τους ειχε στηριξει. ειτε με το καλο ειτε με το αγριο
    και εχει μεγαλη σημασια να δεις τα λαθη των γερμανων κομμουνιστων αλλα και την ευθυνη διαφορων ομαδων που δρουσαν και τοτε.
    ο ελληνικος λαος ποδηγετημενος απο την λαιλαπα της πασοκικης μαζικης λοβοτομης, εχει πολιτικο επιπεδο μηδενικο και θελει δουλια για να παρει το εργατικο κινημα πραγματικα μαζικα και ταξικα χαρακτηριστικα.
    με λογικες ουρας στην γσεε και ψαρεματος σε κοσμο που τσακιζεται ταχυτατα δεν κερδιζεις τιποτα. γιατι λεω ψαρεματος. γιατι ο μονος σας σκοπος ειναι να ζειτε σαν αναχωμα και να ειστε το αμορτισερ στην ριζοσπαστικοποιηση των εργατων.
    η πρεμουρα σας να βγαλετε την δηθεν αυθεντια σας μπροστα και απεναντι στο ΚΚΕ ειναι εκδηλη, οπως και η αγωνια σας να μην δυναμωσει το κομμα.
    περαστικα
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να λοιπόν ποιός είναι ο ρόλος των ρεβιζιονιστών του οπορτουνιστικού ΚΚΕ ...

    KAI ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ;

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;

    ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ;

    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. απαντησεις
    το ΚΚΕ

    η ΕΞΟΥΣΙΑ της εργατικης ταξης

    οχι

    μαλλον εισαι σε συγχιση και δεν καταλαβαινεις jesus. αυριο θα βρεχει και στα βουνα θα χιονισει και στην απεργια στις 19 θα βλεπεις τα ποταμια του ΠΑΜΕ και θα βαλεις παλι τα κλαματα
    Υ.Γ. ξερεις τι ειναι ρεβιζιονιστης ή απλα στο ειπανε και επαναλαμβανεις;
    αντιο σου!!!!
    Υ.Γ. 2 δεν ειμαστε φιλοι, πες με ρατσιστη αλλα εχω καλυτερα κριτιρια για να επιλεγω τους φιλους μου, σε συμβουλευω να χρησιμοποιεις μπουγατσα εχει μικροτερο ΦΠΑ και καμια φορα ξεκολαει ποιο γρηγορα απο τα ''γραναζια'' του μυαλου
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΗ ΦΙΛΕ MODESTO ΜΕ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

    ΟΧΙ ΔΕ ΣΕ ΛΕΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΠΛΑ ΣΕ ΛΕΩ ΗΛΙΘΙΟ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΥΘΥΝΣΗ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΚΚ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ.

    ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΚΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΞΥΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΓΙΑΟΥΡΤΩΝΕΣΑΙ ΔΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ Η ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΚΡΙΑ- ΚΑΚΟ.

    ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΚΛΑΙΩ Ε;

    ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ;

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. modesto-τον παρεξήγησες τον παραπάνω, παραθέτει τι λέει ο άλλος και τον κράζει... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.