3 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνε οι S-300 από την Κρήτη στο Ισραήλ ???

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Μαυρίκος, στο Κοινοβούλιο ζητώντας να πληροφορηθεί ο λαός αν στη συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να πάνε οι S-300 από την Κρήτη στο Ισραήλ.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:
«Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Β. Νετανιάχου στην Ελλάδα ζητήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τους πυραύλους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ισραηλινής στρατιωτικής άσκησης για να εξοικειωθούν οι ισραηλινοί πιλότοι και να αναπτύξουν τρόπους εξουδετέρωσής τους.

Φαίνεται πως τα πρόσφατα ελληνοϊσραηλινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κρήτη, που καταδίκασε το ΚΚΕ, δεν ήταν αρκετά για την εκπαίδευση των ισραηλινών πιλότων στην εξουδετέρωση αυτών των πυραυλικών συστημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Ισραήλ».

Βάσει του σκεπτικού αυτού, οι υπογράφοντες βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-Αναλογίζεται η κυβέρνηση τους κινδύνους που περικλείει μια τέτοια κίνηση για τον ελληνικό λαό, αλλά και τους λαούς της περιοχής μας, τη στιγμή μάλιστα που το Ισραήλ ζητά αποκλεισμό του Ιράν και απειλεί με πόλεμο; 

-Συνειδητοποιεί ή όχι η κυβέρνηση ότι "παίζει με τη φωτιά" και προκαλεί με μια τέτοια πιθανή της απόφαση όχι μόνον τους αραβικούς λαούς, αλλά και τη Ρωσία, από την οποία αγοράστηκαν αυτά τα πυραυλικά συστήματα;

Μάλιστα ο Θ. Παφίλης διευκρίνησε λέγοντας, πως η παραχώρηση των S-300 αφορά τη δυνατότητα χρήσης τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Κατά την εκτίμησή του, αν η Ελλάδα αποδεχθεί το αίτημα του Ισραήλ, «θα θεωρηθεί συμμέτοχος σε ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.