3 Σεπτεμβρίου 2010

Πάλι τους έπιασε ο πόνος για την Τυποεκδοτική ....

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζουμε ΞΑΝΑ, διάφορα "αστυνομικά ρεπορτάζ" για το ΚΚΕ, τον Ριζοσπάστη και κυρίως την Τυποεκδοτική .... η οποία αποτελεί "αγαπημένο" θέμα του κάθε εντεταλμένου λασπολόγου ! Δεν θα γράψουμε πολλά, κανα δυο παρατηρήσεις ...... για τους καλοπροαίρετους. Τους προβοκάτορες εξάλλου δεν τους λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπ'οψιν !

ΜΥΘΟΣ Α' - Η Τυποεκδοτική ΑΕ είναι καπιταλιστική επιχείρηση

Ο στόχος της Τυποεκδοτικής είναι ξεκάθαρος .... Η κυκλοφορία του Ριζοσπάστη, της ΚΟΜΕΠ, του Οδηγητή, των βιβλίων της Συγχρονης Εποχής, των αφισών και του υπόλοιπου υλικού του ΚΚΕ, ώστε να διαδίδονται οι ιδέες και το πρόγραμμα του ! Φυσικά όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος , η επιχείρηση αυτή χρειάζεται μια κάποια χρηματοδότηση .... και για αυτό η Τυποεκδοτική είχε αναλάβει την εκτύπωση και άλλων ιδιωτικών εντύπων. Η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, διότι απλούστατα ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση των κομμουνιστικών ιδεών ..... και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαιτέρως ! Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική ! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Ριζοσπάστη ή άλλα όργανα του κομματος ή ακόμα ακόμα τους ίδιους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ .

ΜΥΘΟΣ Β' - Χαμηλοί μισθοί και απολύσεις.

Η απασχόληση ενός μέλους ή στελέχους του ΚΚΕ, σε επαγγελματική βάση, είναι μια έκφραση της προσφορά και αυτοθυσίας με την οποία αφιερώνεται στον αγώνα, καθώς ο ίδιος επιλέγει να χρεωθεί ένα πόστο το οποίο είναι τόσο χρονοβόρο, ώστε να μην του δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί αλλού. Για αυτό το κόμμα αποφασίζει να λαμβάνει το συγκεκριμένο μέλος, μια αποζημίωση ("κομματικό μισθό") για βιοποριστικούς λόγους ...... Δεν είναι όμως δυνατόν, ένα επαγγελματικό στέλεχος να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο απλός εργαζόμενος, του οποίου τα συμφέροντα υπερασπίζεται και τον οποίο καλεί σε ξεσηκωμό. Αυτό κατα το ΚΚΕ αποτελεί ζήτημα κομματικής ηθικής, καθώς εάν ένα επαγγελματικό στέλεχος αμοίβεται πλουσιοπάροχα ή τουλάχιστον με μισθό πάνω απο την Συλλογική Σύμβαση, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να παραμείνει στη θέση και κυρίως στο Κόμμα, όχι επειδή συμφωνεί πολιτικά μαζί του, αλλά επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα. Αυτό όχι μόνο δεν επιδιώκετε απο το ΚΚΕ, αλλά καταπολεμείτε ... σε όλα τα κομματικά πόστα, είτε πρόκειται για τον Ριζοσπάστη, είτε το Κοινοβούλιο, είτε την Τυποεκδοτική !!! .... Ορισμένες θέσεις στην Τυποεκδοτική, καλύπτονται και απο μη μέλη του ΚΚΕ, και αυτό λόγω εξειδικευμένων καθηκόντων που δεν μπορεί να καλύψει κάποιος κομματικός. Οι όροι εργασίας αυτών των εργαζομένων, είναι αυτοί που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Τώρα, αφού καλύψαμε τα παραπάνω, πάμε στο ζήτημα των απολύσεων ή μάλλον καλύτερα , στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της Τυποεκδοτικής !

Η Τυποεκδοτική τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, έχει μια υποβαθμισμένη λειτουργία και ζήτηση των υπηρεσιών της ...... η οποία φαίνεται και απο τους ισολογισμούς της, καθώς κάθε έτος παρουσιάζουν και μεγαλύτερες ζημίες, τις οποίες το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει απο άλλες συνεισφορές των μελών του. Αντί λοιπόν η Τυποεκδοτική, να κυρήξει πτώχευση όπως θα έκανε μια καπιταλιστική επιχείρηση, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια απόλυση ........ θα παραμείνει σε λειτουργία, αλλά θα συρρικνώσει την επέκταση που είχε κάνει στις εκτυπώσεις άλλων ιδιωτικών εντύπων. Θα αφοσιωθεί πλέον μονάχα στην έκδοση των εντύπων του ΚΚΕ. Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους .... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη. Εξάλλου η Τυποεκδοτική ποτέ δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση, αλλά είναι στην ουσία ένα κομματικό όργανο του ΚΚΕ το οποίο εξασφαλίζει την εκτύπωση των κομματικών του εντύπων και στο οποίο εργάζονται κομματικά μέλη. Τόσο απλό .....

Ξέρω πολύ καλά , ότι τα διάφορα είδη προβοκατόρων που κυκλοφορούν στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο ή στα blogs, δεν θα καλυφθούν απο τα παραπάνω, διότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά το ίδιο το ΚΚΕ και η δράση του, και η μόνη απάντηση που θα τους ικανοποιούσε είναι η διάλυση του Κόμματος, το κλείσιμο της Τυποεκδοτικής και η εγκατάλειψη της υπόθεσης της ταξικής πάλης.

Προς μεγάλη τους δυστυχία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

36 σχόλια:

 1. τα πιστευεις αυτά που γράφεις;
  πρώτον η εταιρειαειναι εισηγμένη στο χρηματηστηριο,δεν ειναι κομματικο μαγαζακι
  αρα χρεωκοπια;;;;;
  δευτερον,πάντα ειχε χαμηλουςμισθούςκαι δεν πλήρωνετιςυπερωριες
  απεργίες δεν εχουν γινει ποτε
  τρίτον
  τυπωνει και πολλααλλαεντυπατου ελευθερου εμπορίου,
  ειναι μια απο τιςμεγαλυτερεςεκτυπωτικεςμοναδες των βαλκανιων
  ειναι δυσκολο,τωρα που οι αλλοι μεγαλοι,την εχουνκανει για Βουλγαρια,να σταματησει τοφασον

  αυτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι δυνατόν φίλε redfly η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου να κάνει διαδηλώσεις έξω από την Απογευματινή και την Ελευθεροτυπία για τις εκεί απολύσεις και στην Τυποεκδοτική να σφυρίζουν αδιάφορα, πως να το κάνουμε. Μου έρχονται φίλοι κομμουνιστές και με παρακαλούν να γράψω κάτι για το θέμα αυτό και μου λένε, γράψε να ενημερωθεί η Αλέκα και οι άλλοι της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτοί που απολύονται είναι σκληρά εργαζόμενοι μεροκαματιάρηδες κομμουνιστές δεν είναι τίποτα εχθροί του λαού έλεος !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και συνεχίζω ..... μονάχα για τους καλοπροαίρετους.....

  Η Τυποεκδοτική ΔΕΝ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστηριο Αξιών Αθηνών και ας αφήσουν οι πασόκοι τα βρωμερά ψέμματά τους !!! Διονύση σου συνιστώ ψυχίατρο και άμεσα !!

  Αχινέ, το παραπάνω άρθρο, σου εξηγεί απόλυτα την κατάσταση! Είναι δικό σου θέμα τι θα αναδημοσιέυεις και τι όχι..... Αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις πως άλλο πράγμα η ενημέρωση, και άλλο πράγμα η αναδημοσίευση βρωμιάς και μάλιστα πασοκικής προέλευσης !!! Έχει γεμίσει ο τόπος με δαυτην !!!

  Ξέρεις τι πόλεμο δέχεται φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ απο τάχα μου "αγανακτισμένους πολίτες" (πασόκους δηλαδή, φασιστες του ΛΑΟΣ και κάποιοι περιεργοι της ευρύτερης "Αριστεράς" που αγχώνονται εκτός των άλλων και για τους κορμοράνους του Βοτανικού ...) ? "Αγανακτισμένους πολίτες", σαν και αυτούς στο http://typografeio.blogspot.com (πασόκοι και αυτοί) που νοιάζονται μην χέσω .... για το εργασιακό περιβάλλον των μελών και στελεχών του ΚΚΕ .... ελεος δηλαδή !
  Αυτά είναι για γέλια !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς ενημέρωση των απανταχού ψευτών, υποκριτών και λασπολόγων: Γνωστή εφημερίδα, γνωστού δημοσιογράφου έφυγε από την Τυποεκδοτική και πήγε σε άλλη εταιρεία, η οποία της δίνει τιμή χαμηλότερη και από αυτή του κόστους, μόνο για να φύγει από την Τυποεκδοτική. Ποιος καπιταλιστής προκαλεί ζημιά στην επιχείρησή του για να χτυπήσει ένα αντίπαλο "καπιταλιστή"; IBT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε δε παει να γαμηθεί και ο Χατζηνικολής ?

  Το ότι προσπαθούν να κλείσουν χρόνια τώρα την Τυποεκδοτική είναι γνωστό ! Δικαίωμά τους είναι να νομίζουν πως θα τα καταφέρουν κιόλας .....

  Είδαν ότι το ΚΚΕ δεν καταπολεμείτε εύκολα, μόνο με έναν Πάγκαλο... και προσπαθούν τώρα να το πνίξουν και οικονομικά! Παράλληλα αμολάνε και τους "αγανακτισμένους τους πολίτες" ώστε να διαμαρτύρονται και προσπαθούν να ματαιώσουν τα φεστιβάλ της ΚΝΕ ....

  Τα διάφορα blogs και ιστοχώροι που αναπαράγουν τέτοιες πασοκικές λασπες, δεν κατανοούν μάλλον πως τους βοηθούν αρκετά στο βρώμικο έργο τους !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εχεις δικιο,δεν ειναι εισηγμενη,αλλα εχει γινει holding
  το να αντικρουεις τον αλλο βριζοντας τον και μονο πασοκο,δεν σε τιμα
  οι απολυσεις αχινε δεν ειναι μονο σε απογευματινη (που εχει σοβαρο προβλημα)και ελευθεροτυπια,ειναικαι στονπεριοδικο τυπο και μαλιστα ειναι πολλες και δεν ειναι κομματικες αλλα οικονομικες καθαρα
  το 2006 υπηχθει στον αναπτυξιακο νομο και ελαβε 1 εκ ευρω σχεδον (ακουστηκαν διαφορα και τοτε),και ενα σωρο κρατικεςδουλειες χα!!!
  ο ριζοσπαστης δεν τυπωνεται στο κρυονερι
  τυπωνεται στην συγχρονη εποχη
  αρνεισαι αυτο που ειναι γνωστο σε ολους τους τυπογραφους?
  αθλιοι μισθοι,σκληρα ωραρια,συνθηκες μεσαιωνα
  αρνεισαι οτι οι περισσοτεροι εργαζομενοι ειναι επιδοτουμενοι του ΟΑΕΔ?
  ποτε ηταν που ειχατε δια;σπαση γιατι καποιοι απαιτησαν να μαθουν τις επιχειρησεις του Περισσου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Ριζοσπαστης τυπωνεται στην Τυποεκδοτική. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι επιδοτούμενοι από ΟΑΕΔ. Ωράριο είναι 5μερο 8ωρο και οι μισθοί είναι βάση ΣΣΕ. Τώρα αν δεν αρέσουν αυτές, ας τις αλλάξουμε όλοι μαζί, σε όλους τους κλάδους. Η διάσπαση ήταν πολιτική (οι οπορτούνες και οι καρεκλοκένταυροι έφυγαν, αλλά οι συνήθειές τους δεν ξεχάστηκαν). ΙΒΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΠλή παρατήρηση σε καλοπροαίρετους και μη: Γνωρίζεται πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει από την επιθεώρηση και το ΣΔΟΕ στην Τυποεκδοτική τα τελευταία 5 χρόνια; Με τι συχνότητα και με τι σχολαστικότητα;
  Αν δεν γνωρίζετε να σας ρωτήσω κάτι άλλο: Αφού ο εργασιακός μεσαίωνας των εργαζομένων στην τυποεκδοτική είναι τόσο γνωστός, γιατί τα εντεταλμένα όργανα του κρατους δεν τον έχουν κάνει σημαία; Γιατί χρησιμοποιούν παπαγαλάκια και όχι τα πραγματικά δεδομένα; Γιατί οι ρουφιανοσυνδικαλιστές στο χώρο δεν βάζουν ευθεώς ζήτημα για την Τυποεκδοτική,αλλά αφήνου τα διαδικτυακά παπαγαλάκια τους να παίζουν μπάλα;

  Αυτό λέγεται απλά προπαγαδα και με όρους νομικούς: Διασπορά ψευδών ειδήσεων!Βεβαια ως όπλο η άρχουσα τάξικη έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο πολλάκις και συνεχίζει να το κάνει. Το αποτέλεσμα - ιστορικά- τους κομμουνιστές δικαιώνει!

  Παλιά ήταν τα "κόκκινα ρούβλια", στη συνέχεια οι "κατάσκοποι της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα"- με αυτή την κατηγοράι εκτέλεσαν 3000 κομμουνιστές με τελευταίους τον Μπελογιάννη και τον Πλουμπίδη- το "ΚΚΕ εξωτερικού" και άλλα ευφανταστα.

  Όσοι επιχειρηματολογούν βασιζμένοι σε υποθέσεις του κώλου, ας αναλογιστούν με ποιούς ταυτίζονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε ομαδική απόλυση 100 εργαζομένων προχωράει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά το κλείσιμο ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.
  Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τις δεκάδες απολύσεις στον κλάδο του βιβλίου και γενικότερα, δείχνει το επιθετικό, αντεργατικό και πραγματικό πρόσωπο των «μέτρων» ενάντια στην κρίση. Αποδεικνύει ότι την κρίση τους θα την πληρώσουμε όλοι εμείς, την ίδια ώρα που δεκάδες νόμοι και μέτρα παίρνονται για να ενισχύσουν και να σώσουν τους εργοδότες, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρώ δίνονται στις τράπεζες, την ίδια στιγμή που τα πακέτα στήριξης, οι φοροαπαλλαγές και οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο είναι προκλητικές.
  Η κυβέρνηση και η εργοδοσία ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Έχουν σχέδιο και στόχο να μην αφήσουν όρθιο κανένα εργατικό δικαίωμα, να «τελειώνουν» τώρα, μέσα στη δίνη της κρίσης με ό,τι τους ήταν εμπόδιο. Τα αφεντικά απολύουν, κλείνουν επιχειρήσεις, καταργούν τις συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς. Το κέρδος πρέπει να μείνει κέρδος!
  Το λουκέτο στα «Ελληνικά Γράμματα» είναι μια ακόμα απόδειξη για όλα αυτά. Πετιούνται στο δρόμο 100 περίπου εργαζόμενοι, δημιουργώντας παράλληλα τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.λπ. Την ίδια στιγμή ο μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ κ. ΨΥΧΑΡΗΣ αγόρασε ποσοστό της τράπεζας FMPG!
  Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, αυτός ο «εθνικός χορηγός» του…πολιτισμού, με μια κυνική ανακοίνωση ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως σε 10 μέρες (!) χάνουν τη δουλειά τους, εναρμονιζόμενος πλήρως με το πνεύμα του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Στην ανακοίνωση αυτή αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση για εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.
  Ανοίγει έτσι ο δρόμος για αντίστοιχες αντεργατικές μεθοδεύσεις σε όλο τον κλάδο του βιβλίου.
  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων των «Ελληνικών Γραμμάτων» που δεν συναινούν στο κλείσιμο της εταιρείας. Βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις του δίπλα στο επιχειρησιακό σωματείο των «Ελληνικών Γραμμάτων» και στους εργαζόμενους της εταιρίας με το αίτημα να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να εκπληρωθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας.
  Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τη μείωση των κερδών των μετόχων του ΔΟΛ. Οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να πληρώσουμε την κακοδιαχείριση ή τα λάθη προηγούμενων και τωρινών διοικήσεων.
  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Βιβλίου-Χάρτου, αλλά και όλα τα σωματεία, το εργατικό κίνημα και τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού να αντισταθούν στις απολύσεις και το κλείσιμο. Να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια.
  Με τις αγωνιστικές μας αποφάσεις, τις κινητοποιήσεις, τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε το βάρβαρο μέλλον των απολύσεων και της ανεργίας.
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα καλά φίλε μου, δεν παρακολουθείς τις συνεντεύξεις της συντρόφισσας Αλέκας;

  Την προπερασμένη Δευτέρα, αυτά που είπε σχετικά με την τυποεκδοτική στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ ήταν:

  «Είναι επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και επομένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Είμαστε στόχος μιας επίθεσης που μας παρουσιάζει ως μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εμείς έχουμε μεγάλη συρρίκνωση των εργασιών μας. Εμείς παλεύουμε κατά του καπιταλισμού. Θα κλείσουν και μεγάλες επιχειρήσεις. Μας περιμένουν στη γωνία με επιθέσεις των τελευταίων χρόνων που αφορούν στην Τυποεκδοτική».

  Διάβασε σε παρακαλώ και πάλι τι γράφεις εσύ στην αρχή:

  «Η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, διότι απλούστατα ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση των κομμουνιστικών ιδεών ..... και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαιτέρως ! Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική!»

  Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται δικός μου σχολιασμός για να καταλάβεις ότι τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ..κατα την γνώμη σου η έκφραση "Είναι επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς " σημαίνει ότι είναι καπιταλιστική επιχείριση με την έννοια που το λες? Μήπως απλά ενοχλεί η δύναμη του ΚΚΕ και ψάχνουμε έυκολες κορώνες ('γνήσια' αριστερες αλλά στα πλαίσια της αστικής ιδεολογίας αρα και πιο ευπεμπτες ) για να το μειώσουμε? Και οι δραστηριότητες του κάθε εργαζόμενου είναι μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς, αυτό σημαίνει ότι είναι Καπιταλιστικές? Εκτός αν υιοθετήσουμε το άλλοθι των "αντικαπιταλιστικών" νησίδων για να εκτονώνουμαστε και το σύστημα να μένει ανέγγιχτο και απερίσπαστο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φίλε ανώνυμε στις 11:22, μου φαίνεται πως πρέπει να ξαναασχοληθείς λιγάκι με την ελληνική γλώσσα, διότι απ'οτι φαίνεται έχεις έλλειμμα κατανόησης ακόμα και σε απλές προτάσεις με μονοσύλλαβα ρήματα ! Εκτός και εαν απλά σε έχουν μάθει να πιστέυεις πως και οι γάιδαροι πετούν ...

  Πιστεψέ με όμως !
  Δεν υπάρχουν τέτοιοι γάιδαροι.

  Κατα τα άλλα ο σύντροφος ανώνυμος στις 1:28 με κάλυψε απολύτως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μπηκε και η εφημερίδα Κοντρα, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην λασπομαχία κατα της Τυποεκδοτικής ...... με ένα γελοιότατο άρθρο...
  http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=4775&pos=4&cat_id=48

  Απο την μια επιζητούν ενότητα (τάχα μου) ... και απο την άλλη στην καρφώνουν γκαιμπελικά !!!

  Τώρα τι συμπέρασμα βγάζεις ?
  Ότι απλά προσπαθούν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ή ότι εκτελούν συμβόλαια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλά, τώρα το ποιός έχει πρόβλημα με τη γλώσσα είναι ένα θέμα.
  Λοιπόν, για να μη μπερδευόμαστε με νησίδες και λοιπές μλκς γράφεις εντελώς ξεκάθαρα:

  "Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική!"

  Την ίδια στιγμή που η συντρόφισσα Αλέκα λέει απλά και ξάστερα επίσης ότι:

  "Είναι επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και επομένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις."

  Να υποθέσω ότι η δική σου γλωσσική κατανόηση βρίσκει πως αυτά ταιριάζουν, οπότε ναι, έχεις δίκιο, δεν υπάρχουν απολύσεις, είναι απλά εσωκομματικές μετατάξεις!

  Πέρα όμως από αυτές τις γελοιότητες, σημασία έχουν αυτά που λέγονται από τον επόμενο ανώνυμο 1:28

  Ποιό είναι αγαπητέ μου, το κριτήριο με βάση το οποίο εσύ θα πεις ότι μια επιχείρηση είναι καπιταλιστική. Και για να το βάλουμε πιο απλά, ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που οδηγεί στη ποιοτική διαφοροποίηση της καπιταλιστικής από τη μη καπιταλιστική επιχείρηση (καλά, υπάρχουν μη-καπιταλιστικες επιχειρήσεις;);

  Δεν μπαίνω σε ιστορίες για επιδοτήσεις κλπ που έχει το άρθρο που ανέφερε ο redfly. Βασική πολιτική οικονομία και πολύ απλή ερώτηση. Βγάζει ή όχι η Τυποεκδοτική υπεραξία από την εργατική δύναμη των εργαζόμενών της;

  Ανώνυμος 11:22

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Και για να συμπληρώσω, δεν έχω καμμία όρεξη να την πέσω στο ΚΚΕ. Αλλά με αυτά που γράφετε μου δημιουργείτε μια απίστευτη όρεξη να την πέσω σε σας, τον μαρξισμό σας μέσα!

  Όπως μια επιχείρηση που έχει ο οποιοσδήποτε αστός και απασχολεί προσωπικό, έτσι και μια επιχείρηση που έχει το ΚΚΕ ή το όποιο ΣΥΡΙΖόσκουλο ή ο όποιος αναρχικός, όλες εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη των εργατών τους. Δεν είναι φίλε μου οι ιδέες του αφεντικού που καθορίζουν την πραγματικότητα, αλλά οι πραγματικές παραγωγικές σχέσεις, θυμάσαι;

  Συνεπώς, αφήστε την Τυποεκδοτική να είναι όπως και κάθε επιχείρηση ΚΕΦΑΛΑΙΟ (το αν ένα ΚΚ θα έπρεπε ή όχι να έχει επιχειρήσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν έχω κανένα λόγω να το θίξω τώρα) και μη προσπαθείτε να την παρουσιάσεται ως κάτι άλλο. Αυτό ήθελα να θίξω από την αρχή με το σχόλιο στη δημοσίευσή σου, αυτό ακριβώς λέει και η συντρόφισσα Αλέκα.

  Ανώνυμος 11:22

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. για να δείτε τρόπο σκέψης...πρώτα πετάει κάποιος την μπαρούφα ότι η Τυποεκδοτική είναι στο χρηματιστήριο και μετά από το ξεβράκωμα,λεει "ναι έχεις δίκαιο δεν είναι αλλά..."και μετά το (κάθε) ΚΚΕ θα πρέπει να αποδείξη ότι δεν είναι ελέφαντας...για όνομα του Λαού γραφικοί έχετε καταντήσει...ούτε φαντασία δεν έχετε πια...που οι καλές εποχές με τ α κότερα του Φλωράκη,το εμπόριο όπλων με Νικαράγουα και τις χρυσές εποχές του Κουριστάν

  γιαννης μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ..στην προκειμένη περίπτωση η παραγόμενη υπεραξία (όση υπάρχει και αν υπάρχει,ομολογώ ότι προσωπικά δεν έχω μελετήσει τους ισολογισμούς) δεν ιδιοποιείται απο κάποιους μετόχους αλλά διατίθεται συλλογικά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων για να καταλάβουν την εξουσία και να κοινωνικοποιήσουν τα μέσα παραγωγής. Το πρόβλημα θα ήταν αν λόγω της Τυποεκδοτικής άλλαζε αυτή η θέση. Αυτό εννοούσα λέγοντας αν είναι καπιταλιστική επιχείρηση ή όχι. Το θέμα είναι ότι το ΚΚΕ πρέπει να έχει δικό του εκδοτικό και προφανώς μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού δεν θα είναι νησίδα σοσιαλισμού ακόμα κι αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι κομματικά μέλη. Αν κανείς βέβαια είναι κάργα αρνητικός με το ΚΚΕ και θεωρεί ότι όλα ελέγχονται και προσπορίζονται απο το επάρετο ΠΓ δεν πρόκειται να τα ακούσει όλα αυτά ή εν πάσει περιπτώσει θα βρει κάτι άλλο να επιβεβαιώσει την αποψη του (και την ατομικότητα του κατα την γνώμη μου, άλλο θέμα όμως). Ο αστικός τύπος πάντα δίνει έμπνευση άλλωστε..
  Ανώνυμος 1:28

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καταρχάς μπλέξαμε στους ανωνυμους .... Θα ήταν πιο εύκολο εαν βάζατε ένα nick ...

  Δευτερον απαντώντας στο ερώτημα του Ανωνυμου 11:22, εαν υπάρχουν μη καπιταλιστικές επιχειρήσεις ... θα σε παραπέμψω στον ίδιο τον Σοσιαλισμό της αγοράς ο οποίος περιέχει .... κρατικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς αγροτών και εμπορευματοπαραγωγών, μικρές επιχειρήσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις κλπ κλπ .....

  Όπως βλέπεις υπάρχουν και μη καπιταλιστικές επιχειρήσεις ....

  Στο Καπιταλισμό δε, υπάρχουν οικογενειακές επιχειρήσεις, συνεργασίες, ή ατομικές επιχειρήσεις ... στις οποίες δεν υπάρχει ίχνος εκμετάλλευσης ή παραγωγής υπεραξίας.....

  Ε καταχώρησε εαν επιθυμείς... την Τυποεκδοτική στις οικογενειακές επιχειρήσεις ... διότι το ΚΚΕ είναι ουσιαστικά, μια μεγάλη κομμουνιστική οικογένεια ...

  Τρίτον η δήλωση της Αλέκας , αναφέρεται στο πλαίσιο στο οποίο δρα η Τυποεκδοτική και φυσικά είναι καπιταλιστικό το πλαίσιο ... Έχουμε Σοσιαλισμό μήπως και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ?

  Φυσικά η Τυποεκδοτική δέχεται τον ανταγωνισμό, και μάλιστα κάργα αθέμιτο διότι ορισμένοι έχουν ως στόχο τους να κλείσει η Τυποεκδοτική ! Στο λέει και η ίδια η Αλέκα, μας την έχουν στημένοι στην γωνία ! Για αυτό και η Τυποεκδοτική θα σταματήσει σταδιακά να εκτυπώνει εξω-κομματικό υλικό... Άρα όσα κομματικά στελέχη ή μέλη δεν έχουν πλέον αντικείμενο προσφοράς και εργασίας στην Τυποεκδοτική θα αναλάβουν κάποιο άλλο πόστο στο οποίο τους έχει ανάγκη το Κόμμα ! Οι ίδιοι το αποφάσισαν, εσείς διαμαρτύρεστε .... Τώρα εαν κάποιοι απο αυτούς που θα φύγουν, δεν είναι κομματικά μέλη, δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς... καθώς το ΚΚΕ δεν μπορεί (ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ιδεολογικά) να μοιράζει μισθούς αριστερά ακι δεξιά .... σε ανθρώπους που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας εδώ και πάνω απο 2 χρόνια !

  Ρωτάς εαν η Τυποεκδοτική παράγει υπεραξία ! Μα εαν παράγει υπεραξία, ποιός την καρπώνεται ?? Κανείς δεν την καρπώνεται .... Πάνε όλα στις αφίσες, στον Ριζοσπάστη, στα ενημερωτικά φυλλάδια και στα βιβλία της Συγχρονης Εποχής κ.α. Άρα, μιλάμε για υπεραξία ? Μήπως κατα εσένα παράγω και εγω υπεραξία καθώς καταλώνω πολύτιμο χρόνο και ιδρώτα απο την ζωή μου ώστε να προωθώ τις κομμουνιστικές ιδέες ?? Ή μήπως οι κνίτες που τρέχουν όλη μέρα, παράγουν και αυτοί υπεραξία ?

  Καπιταλιστική είναι μια επιχείρηση που έχει ως στόχο την ευρεία αναπαραγωγή του κεφαλαίου μέσω της αρπαγής της υπεραξίας που παράγουν οι εργάτες της ! Σκοπός είναι το κέρδος ! Ορισμό για το τι είναι κεφάλαιο ή υπεραξία δεν χρειάζεται να σου δώσω.... θαρρώ.

  Πόσο καπιταλιστική δηλαδή, είναι μια επιχείρηση η οποία έχει συνεχώς ζημίες και η οποία δεν βαράει κανόνι ώστε να δικαιολογήσει και τις απολύσεις όλων των εργαζομένων, εαν γουστάρει ???

  Διακρίνω επίσης μια αδυναμία εκ μέρους σου, να κατανοήσεις , τι σημαίνει κομματικό στέλεχος, ή κομματικό μέλος του ΚΚΕ ! Αλλιώς δεν θα είχες τόσα ερωτήματα για την Τυποεκδοτική ή το ΚΚΕ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Συνεχίζω με τον RedFly.

  Φίλε μου ξεκινάς δίνοντας παραδείγματα μη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Θα σε πείραζε αν εκλάβω σαν μία κατηγορία όσα λες για σοσιαλισμό της αγοράς και καπιταλισμό; Όλους τους τύπους επιχειρήσεων που αναφέρεις μαζί δηλάδή. Το λοιπόν, ναι, υπάρχουν οικογενειακές επιχειρήσεις, συνεργατικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ότι άλλο θέλεις νομικά. Δεν γνωρίζω όμως κάποια μορφή επιχείρησης που να μην έχει σκοπό το κέρδος. Και επειδή έχω εργαστεί κατά περιόδους σε επιχειρήσεις που είχαν και τους τρεις τύπους ιδιοκτησιακών σχέσεων, σε διαβεβαιώ πως φυσικά και υπάρχει εκμετάλλευση και παραγωγή υπεραξίας. Ιδιαίτερα δε σε αυτές τις μορφές επιχειρήσεων, είσαι εσύ ο ίδιος που δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου κάποια διεκδίκηση και η εκμετάλλευση είναι απάνθρωπη. Ε, τώρα αν εσύ θέλεις να ονομάσεις την Τυποεκδοτική οικογενειακή επιχείρηση, κάντο, δεν βρίσκω ότι βοηθάει κάπου στην προσπάθεια να υποστηρίξεις πως δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση.

  Από εκεί και πέρα, συμφωνώ απόλυτα με τη συντρόφισσα Αλέκα και γι' αυτό ανέφερα το απόσπασμα από τη συνέντευξή της. Η τυποεκδοτική λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Και φυσικά ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες καπιταλιστικές επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε κάθε επιχείρηση που δεν θέλει να καταστραφεί. Επίσης, λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, χρησιμοποιεί τα μέσα που χρησιμοποιεί κάθε καπιταλιστική επιχείρηση για να επιβιώσει και να παράγει κέρδος. Και αυτά δυστυχώς δεν μπορούν παρά να είναι καπιταλιστικά.

  Λίγο πιο κάτω λες "Τώρα εαν κάποιοι απο αυτούς που θα φύγουν, δεν είναι κομματικά μέλη, δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς". Ε, αυτό λέω κι εγώ! Το θέμα είναι γιατί να αρνηθείς ότι υπάρχουν μη-κομματικοί εργαζόμενοι που απολύονται!

  Έχουμε λοιπόν μια μη-καπιταλιστική, οικογενειακή επιχείρηση που πέρα από τα αγαπημένα μέλη της οικογένειας, μισθώνει εργαζόμενους εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου. Και δυστυχώς αυτή η επιχείρηση δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό και αναγκάζεται να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές. Άλλωστε ζούμε σε καπιταλισμό και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Ή θα μείνει όπως έχει και θα κλείσει ή θα πρέπει να κάνει τις αναγκαίες τομές. Ανάμεσα στο πλάνο εξυγείανσης που τίθεται σε εφαρμογή είναι ο σταδιακός περιορισμός των εξωοικογενειακών εκδόσεων, οι μετατάξεις μελών της οικογένειας σε άλλους, πιο προσοδοφόρους τομείς και η απόλυση ορισμένων εξωοικογενειακών εργαζομένων.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Συνεχίζοντας μου λες πως δεν υπάρχει κάποιος να καρπωθεί την υπεραξία. Ότι η υπεραξία πηγαίνει ολόκληρη στις ανάγκες του κόμματος (αν δε σε πειράζει να συγκεντρώσω έτσι όσα λες). Λοιπόν, έγραψα λίγο νωρίτερα για τον υλισμό, ας βάλουμε και λίγη διαλεκτική τώρα, γιατί διαφορετικά στην οικογενειακή μας επιχείρηση, συμβαίνει κάτι μαγικό! Δε νομίζεις ότι η Τυποεκδοτική ή το Κόμμα είναι κάτι περισσότερο από τους απλούς εργαζόμενους ή τα μέλη του; Δεν νομίζεις ότι υπάρχει μια σύνθεση και μια άρνηση των ξεχωριστών εργαζομένων και μελών που οδηγεί σε μια νέα, ποιοτικά ανώτερη ή τουλάχιστον διαφορετική μορφή; Μα αν έτσι είναι τα πράγματα, πως μπορούμε να πούμε ότι δεν παράγεται υπεραξία, ή μάλλον, πως αν παράγεται υπεραξία δεν υπάρχει κανένας για να την καρπωθεί; Από πια πλευρά βλέπουμε την δοσμένη σχέση, από την πλευρά των εργαζόμενων-μελών ή από τη πλευρά της διαλεκτικής τους άρνησης;

  Τελειώνοντας, μπορώ να πω ότι γνωρίζω επιχειρήσεις που έχουν χρόνια ζημιές (7 και 8 χρόνια τώρα) και συνεχίζουν για διάφορους λόγους. Φαινόμενο που θα άξιζε να μελετηθεί από διάφορες απόψεις, όταν θα έχουμε καιρό (που θα έλεγε κι ο Μπρεχτ)

  Αλλά, πραγματικά, πρόσεξέ το λίγο αυτό το επιχείρημα με τις ζημιές (όπως και το προηγούμενο για τους ισολογισμούς) γιατί μας βάζει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους. Είναι απλά τα λόγια που ακούν δεκάδες εργαζόμενοι σήμερα, λίγο πριν βρεθούν άνεργοι.

  Τέλος, για την αδυναμία που διακρίνεις, δεν έχω λόγω να κρύψω ότι δεν έχω περάσει από τα σχολεία του Κόμματος για να ξέρω πως ακριβώς δουλεύει. Παρ' όλ' αυτά, λίγο πιο πάνω εσύ ο ίδιος δέχτηκες ότι υπάρχουν και μη κομματικά στελέχη ή μέλη που εργάζονται στη Τυποεκδοτική, πράγμα που μου δείχνει ότι κι εσύ ορισμένες φορές έχεις πρόβλημα στο να κάνεις αυτές τις διακρίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε μια άσκοπη κουβέντα, την ώρα που τσακίζονται λαοί και δικαιώματα .... εις το όνομα του Κεφαλαίου. Δεν συμφωνείς ?

  Έγραψα την άποψή μου, έγραψες την δικιά σου, δώσαμε και ανταπαντήσεις, πιστέυω πως φτάνει !

  Για την ιστορία μονάχα, δεν χρειάζεται να περάσεις απο τα "σχολεία" του Κόμματος ώστε να καταλάβεις τι σημαίνει προσφορά και ανιδιοτέλεια .... καθώς ούτε και εγώ έχω περάσει απο τα "σχολεία" αυτά, και γνωρίζω τι σημαίνει κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ !

  Και μια τελευταία παρατήρηση ... Δεν αρνήθηκα πως στην Τυποεκδοτική εργάζονται και μη κομματικά μέλη. Μάλιστα εαν διαβάσεις το αρχικό θέμα, θα παρατηρήσεις πως γράφω κάπου στην μέση : Ορισμένες θέσεις στην Τυποεκδοτική, καλύπτονται και απο μη μέλη του ΚΚΕ, και αυτό λόγω εξειδικευμένων καθηκόντων που δεν μπορεί να καλύψει κάποιος κομματικός. Οι όροι εργασίας αυτών των εργαζομένων, είναι αυτοί που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου στον οποίο ανήκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Οκ, συμφωνώ, δε νομίζω ότι κάποιος θα αλλάξει τη γνώμη του άλλου. Το πρώτο κομμάτι της απάντησης προς τον άλλο ανώνυμο κόβεται τεχνικά από το blogger ή το έχεις μπλοκάρει για κάποιο λόγο;

  Όσον αφορά τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια, δεν γνωριζόμαστε για να μπορεί ο ένας να κρίνει τον άλλο. Αυτό το ξέρουν μάλλον οι κατά περιόδους σύντροφοί μου και οι δικοί σου αντίστοιχα.

  Καλή αντάμωση στα γουναράδικα της ΔΕΘεσσαλονίκης, λοιπόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δεν μπλοκάρουμε ποτέ απαντήσεις, ΟΠΟΙΕΣ και αν είναι αυτές ! Τώρα το blogger ενίοτε κάνει ορισμένα τσαλιμάκια, άρα εαν έχεις την όρεξη, επανατοποθέτησε την απάντησή σου προς τον έταιρο ανώνυμο ....

  Καλές μας μάχες λοιπόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Για τον ανώνυμο 1:28 πρώτα. Λες:
  "..στην προκειμένη περίπτωση η παραγόμενη υπεραξία (όση υπάρχει και αν υπάρχει,ομολογώ ότι προσωπικά δεν έχω μελετήσει τους ισολογισμούς) δεν ιδιοποιείται απο κάποιους μετόχους αλλά διατίθεται συλλογικά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων για να καταλάβουν την εξουσία και να κοινωνικοποιήσουν τα μέσα παραγωγής."

  Λοιπόν, πάνω σε αυτό είναι που ανέφερα προηγουμένος κάτι για τον υλισμό, αν το πήρες πρέφα. Η υπεραξία δεν είναι κάτι που παράγεται ή δεν παράγεται ανάλογα με την ιδεολογία ή τους σκοπούς της επιχείρησης (θα προτιμούσα να χρησιμοποιώ το κεφάλαιο αντί της επιχείρησης, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα το δεχτείτε λόγω της συγκεκριμένης περίπτωσης της Τυποεκδοτικής, οπότε το παρακάμπτω). Η υπεραξία παράγεται από την εργατική δύναμη των εργαζομένων, είτε μια επιχείρηση χρησιμοποιεί την υπεραξία αυτή για τον ατομικό πλουτισμό των μετόχων της είτε για οποιονδήποτε άλλο σκοπό (κόμμα, επανάσταση, επιστήμη, φιλανθρωπία, ότι θες...). Θα σου θυμίσω κάτι που έλεγε ένας μπάρμπας πριν περίπου ενάμιση αιώνα σε ένα γράμμα του: Τις σχέσεις ιδοκτησίας πρέπει να τις αντιλαμβανόμαστε όχι στη νομική τους έκφραση, σαν σχέση θέλησης, μα στην πραγματική τους μορφή, δηλαδή σαν παραγωγικές σχέσεις.

  Α, επιπλέον, αν κάτσεις να μελετήσεις ισολογισμούς αστικών, αστικότατων επιχειρήσεων, κάποια στιγμή θα διαπιστώσεις ότι αυτοί οι τύποι δεν βγάζουν φράγκο! Ναι, ναι! Αυτοί οι άτιμοι οι ισολογισμοί, είναι πολύ συνηθισμένο να εμφανίζονται ισοσκελισμένοι, μηδενικοί! Ο πιο καλός και νόμιμος τρόπος φοροδιαφυγής! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο θα μπορούσες να συνδέσεις τους ισολογισμούς με την αποσπόμενη υπεραξία.

  Παρακάτω λες: "Το θέμα είναι ότι το ΚΚΕ πρέπει να έχει δικό του εκδοτικό και προφανώς μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού δεν θα είναι νησίδα σοσιαλισμού ακόμα κι αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι κομματικά μέλη."

  Φυσικά και πρέπει να έχει το δικό του εκδοτικό. Και προφανώς δεν θα είναι νησίδα, έχω ήδη αναφέρει ότι αυτά είναι μλκς στο τετράγωνο. Και βέβαια δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι κομματικά μέλη και ευτυχώς δεν είναι εθελοντές (υπάρχουν κι αυτά!). Και σε διαβεβαιώ ότι καταλαβαίνω απόλυτα πως από τη στιγμή που λειτουργεί το κόμμα μια επιχείρηση, θα έχει εργαζόμενους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί προσπαθείτε να πείτε ότι δεν έχει!

  Παρακάτω λες διάφορα για κάργα αρνητικούς κλπ κλπ, δεν με αγγίζουν στο ελάχιστο οπότε δεν έχω να σχολιάσω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αγαπητε ανωνυμε και redfly ελπιζω να διαβασω κατι απο εσας αυριο, καλα τα πατε.

  Απολυμενος Τυποεκδοτικης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ..προσωπικά δεν ξέρω αν υπάρχουν εργαζόμενοι εξωκομματικοί ή όχι, εγώ αναφέρομαι στο αν υπάρχει εκμετάλλευση εξού και η όχι πετυχημένη αναφορά στους ισολογισμούς..Κι αν δεν κάνω λάθος,αν δεν υπάρχει ατομικη ιδιοποίηση ποσοστού της παραγόμενης αξίας απο τους κατόχους των μέσων παραγωγής δεν υπάρχει και υπεραξία.. εκέι είναι και η διαφωνία μας: εγώ δεν θεωρώ ότι η νομική έκφραση της επιχείρησης (καπιταλιστική ΑΕ κτλ) αντανακλα τις πραγματικές σχέσεις παραγωγής εφόσον οι εργαζόμενοι καρπούνται την αξία αυτού που παράγουν άμεσα ή έμμεσα και σε μεγάλο ποσοστό τους μέσω του Κόμματος συμμετέχουν στην διοίκηση.. Ποιό μέλος του Κόμματος είναι σε διαφορετικη μοίρα εφόσον όλοι είναι αιρετοί/ανακλητοί- ο καθένας στο πόστο του και κανείς δεν έχει σχέση ιδιοκτησίας, για να θεωρήσεις ότι υπάρχει αντίθεση κεφαλαίου- εργασίας? Εν πάσει περιπτώσει παραδέχομαι ότι δεν έχω μελετήσει επαρκώς υλισμό, αλλα αυτό δεν θα με εμποδίσει να διατυπώσω τους συλλογισμούς μου. Κι αν ο μπάρμπας που ειρωνικα (προς εμένα) αναφέρεις είναι ο Μαρξ, είχε πει ότι δεν αρκεί να ερμηνεύσουμε τον κόσμο αλλά το θέμα είναι να τον αλλάξουμε. Κι αν για να γίνει αυτό "Φυσικά και πρέπει να έχει το δικό του εκδοτικό. Και προφανώς δεν θα είναι νησίδα, έχω ήδη αναφέρει ότι αυτά είναι μλκς στο τετράγωνο. Και βέβαια δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι κομματικά μέλη και ευτυχώς δεν είναι εθελοντές (υπάρχουν κι αυτά!)" προφανώς το Κόμμα θα προχωρήσει στην δημιουργία εκδοτικού κι ας υπάρχουν αφορμές για τα θέματα που βάζεις!
  Ανώνυμος 11:22

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ..και βέβαια δεν διαφωνώ ότι το να απολύεται ένας άνθρωπος είναι πάντα ασκημο και άδικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Έλεγα, ότι δεν θα συνεχίσω, αλλά έστω 2-3 πραγματάκια.

  1) Μη μπερδεύεσαι με το ατομική ιδιοποίηση. Βάλε στη θέση του ατόμου δύο άτομα ή μια ολόκληρη μετοχική εταιρία, ή ένα ολόκληρο κράτος αν θες (αν σε διευκολύνει να το δεις σχετικά με την έννοια του ιμπεριαλισμού). Το θέμα είναι ότι υπεραξία παράγεται και κάποιος την ιδιοποιείται.

  2) Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη διοίκηση; Από τη μία αυτό δεν αναιρεί την παραγωγή υπεραξίας (δες και στις προηγούμενες απαντήσεις στον redfly). Από την άλλη, τι εννοείς, ότι η επιχείρηση διευθύνεται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων της; Αυτοί αποφασίζουν ποιες δουλειές θα κάνουν; Το ποιά έντυπα θα τυπώσουν; Για τα οικονομικά της; Για το ποιοι θα απολυθούν; Τί μισθούς θα πάρουν; Όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν τον αποφασιστικό λόγο για τα σοβαρά ζητήματα και το μοίρασμα των κερδών, μπορούν να συμμετέχουν όσο θέλουν ακόμη κι αν δουλεύουν σε επιχείρηση του Μητσοτάκη!

  3) Δεν χρειάζεαι να μελετήσεις υλισμό. Ούτε εγώ έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι απλά τρόπος σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων που συμβαίνουν. Και ακριβώς στο κείμενο του Μαρξ που αναφέρεις έχει άλλη μια θέση που λέει περίπου ότι κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη. Δηλαδή, περισσότερη σημασία έχει το τι συμβαίνει και όχι τόσο το πως μας το πλασάρουν ή με πιο παλαιοκομματικούς όρους, η βάση και όχι το επικοδόμημα (ήμαρτον εγώ, τι γράφω εδώ πέρα... θα γίνει pick τάσης και θα μου κάψει την οθόνη!)

  4) Καμμια ειρωνία, ειλικρινά! Πράγματι ο μπάρμπας είναι ο Μαρξ. Αλλά έχω συνηθήσει τους διάφορους κλασικούς να αποφεύγω να τους αναφέρω με το όνομα, γιατί τείνουν να αλλάζουν τη κουβέντα και να περιορίζουν τη κριτική σκέψη. Απλά χρησιμοποιώ κανένα κομματάκι τους όταν έχουν πει κάτι που είναι και ωραίο και άμεσα κατανοητό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Σας αρεσει να διαβάζετε Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α στοιχεια;

  Το παρακάτω αποσπασμα ειναι απο Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την περίοδο 
  από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009 της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ
      
      χορήγησης εκπτώσεως στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης προς την εταιρεία 
      «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». 

  β)  Η  χορήγηση  από  την  1/12/2009  έκπτωσης  σε  ποσοστό  99% επί των τιμολογίων παροχής 
  υπηρεσιών εκτύπωσης που εκδίδονται προς την εταιρεία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». Διευκρινίζεται 
  ότι η επιβάρυνση των μικτών αποτελεσμάτων της Εταιρείας από την ανωτέρω έκπτωση 
  υπολογίζεται, κατά μέσο όρο, στο ποσό των 60.000,00 € μηνιαίως.   

  σελιδα 7

  Με τον πιο επισημο τροπο, σε δημοσιο εγγραφο, το Κ.Κ.Ε. δηλωνει οτι στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ τα κομματικα εντυπα τυπονονται ΔΩΡΕΑΝ.

  Ειναι μια ακομα αιτια, για επιθεση (τωρα και οικονομικη) προς το ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Αυτό έλειπε να πλήρωνε το Κόμμα για τα δικά του έντυπα στις δικές του εταιρίες!
  Δεν καταλαβαίνω τι θες να δείξεις με αυτό;
  Ποιά είναι η αιτία και ποιά η επίθεση; Όπως είδες, αγνόησα άλλα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται ενάντια στην Τυποεκδοτική, γιατί απλά δε με ενδιαφέρει κάποια επίθεση στο ΚΚΕ ή κάτι τέτοιο.
  Τί σχέση έχει αυτό που αναφέρεις με την όλη συζήτηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Τόσα "σχόλια" δεν παρατηρούνται για άλλα θέματα, όπως η πολιτική που εφαρμόζεται. Ξαφνικά για το ΚΚΕ έχουν όλοι κάτι να πουν (χώσουν). Γιατί άραγε; ΙΒΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ..μέσω της συμμετοχής στο Κόμμα το οποίο διαχειρίζεται την Τυποεκδοτικη και τη διαχείριση των οικονομικών της της, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της στην διοίκηση (τουλάχιστον όσοι είναι κομματικά μέλη). Κι αυτό είναι η πράξη, δεν είναι πλασάρισμα. Θεωρώ πάντως ότι η κουβέντα που έγινε είχε ενδιαφέρον, απλά μάλλον όντως το εξαντλήσαμε..
  ανώνυμος 1:28 (μάλλον μπέρδεψα κάποια στιγμή τους κωδικούς)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. εγώ δεν πιστεύω κανένα παλιοκομμούνι, η αστική τάξη για άλλη μια φορά στο πλευρό των αδυνάτων και κατατρεγμένων, φροντίζει προεκλογικά να φανεί ξεκάθαρα ότι για τα δεινά αυτού του τόπου φταίει πάντα αποκλειστικά και μόνο το ΚΚΕ ώστε να μπορέσει με τον ανέκαθεν διαφανή τρόπο της να πάρει την εξουσία και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στο λαό. χρειάζεται κάτι παραπάνω από το ξεπέρασμα της κρίσης για να το καταλάβετε; ντουγάνια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Περιμενα μερικες μερες να ακουσω κατι απο εσας αλλα σταματατε 13 Σεπτεμβριου.
  Το θεμα τελος? οχι φιλοι μου!!!!!!
  το προβλημα δεν το ξερει κανενας απο εσας
  παρα μονο ενας εργαζομενος της Τυποεκδοτικης
  Για τις απολυσεις δεν λεω, αλλα για τις ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ εχω πολλα να πω (αν σας λεει κατι αυτο), και καλα ειναι αγαπητε redfly να μαθεις κατι αν εχεις τα μεσα και τις επαφες. (πιστευω οτι τις εχεις)
  Θα παρακολουθω το blogg σου καθως και τα αλλα γιατι εχω αρκετο χρονο ελευθερο τωρα που ειμαι ανεργος
  (καλα θα ηταν τα BLOGGS να τα διαβαζουν απο Τυποεκδοτικη,Ριζοσπαστη,Περισσο)

  Απολυμενος Τυποεκδοτικης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. redfly stin tipoekdotiki den douleuoun mono meloi kai stlexoi tou kke paroolauta omos inai gegonos oti stin tipoekdotiki ixan para poli kales simvasis kai pio a3ioprpeis sn8ikes ergasias.diavasa kapou oti dn apergoun stin tipoekditi,e3eretiko psema!! apergoun kai opote xriazetai na vgi imera apergias o rizospastis ,dioti inai epanastatiki efimerida, pigenoun an8ropoi xreomenoi apo to kke.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. συμφωνω με τον ΡΕΝΤΦΛΥ αλλα και με το Ριτο στερνη μου Γνωση να σε ειχα πρωτα μηπως καπως ετσι την πατησαν στην ΕΣΣΔ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.