17 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ .... η χώρα των 44 εκατομμυρίων φτωχών !


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για το 2009  
1 στους 7 Αμερικανούς ζουν στο όριο της φτώχειας

Τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανοί πέρασαν κατά το 2009 το κατώφλι της φτώχειας εξαιτίας της χειρότερης μεταπολεμικά ύφεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανέργων.... Για το έτος 2009 καταγράφονται πλέον 43,6 εκατομμύρια Αμερικάνοι, οι οποίοι ζουν σε σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ως όριο φτώχειας ορίζεται η επιβίωση μίας τετραμελούς οικογένειας με λιγότερα από 21.954 δολάρια το χρόνο.(δηλαδή 16.760 € !!!!) 

Ο αριθμός των φτωχών αυξάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2009, ωστόσο τη χρονιά αυτή έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό από τη δεκαετία του ‘60, όταν και άρχισε η καταγραφή αυτών των στοιχείων. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τη φτώχεια είναι οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι.

Ο Ντέιβιντ Τζόνσον, στέλεχος της στατιστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι «…Το ποσοστό φτώχειας έφθασε το 14,3% το 2009, έναντι 13,2% το προηγούμενο έτος που είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1994 και η φτώχεια πλήττει ένα άτομο στα επτά...» και πρόσθεσε ότι «...Το ποσοστό της φτώχειας το 2009 είναι κατά 8,1 βαθμούς χαμηλότερο από ό, τι ήταν το 1959, πρώτο έτος καταγραφής αυτών των στατιστικών στοιχείων».

Οικονομικοί παράγοντες των ΗΠΑ θεωρούν πως η άνοδος της ανεργίας είναι ο βασικός λόγος για την αύξηση της φτώχειας.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τα 51 εκατομμύρια το 2009, σε σχέση με τα 46,3 εκατομμύρια το 2008. "Είναι ο πιο μεγάλος αριθμός από το 1987, όταν αρχίσαμε να συλλέγουμε τα στοιχεία αυτά", υπογράμμισε ο Τζόνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.