16 Σεπτεμβρίου 2010

Οκταπλασίασαν (!!!) τα τοκογλυφικά...

Από τον Ημεροδρόμο

Προχτές η καλή μας κυβέρνηση - μεγάλη η χάρη της! - προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας. Το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει η (καλή μας) κυβέρνηση ομού μετά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ - μεγάλη η χάρη τους! - είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο με το οποίο φεσώθηκε ο ελληνικός λαός για τον νέο δανεισμό να ανέλθει στο 4,82%.
Τα επιτελεία της κυβέρνησης μιλούν για «επιτυχία»...

Να, ποια είναι η αλήθεια για τον νέο τους «θρίαμβο»:
Στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων εντόκων (13/7/2010) ο τόκος ήταν 4,65%.
Στην αμέσως προηγούμενη (13/4/2010) ο τόκος ήταν 4,55%.
Στην πιο προηγούμενη (12/1/2010) ο τόκος ήταν 1,38%.
Και στην προηγούμενη αυτής (13/10/2009) ο τόκος ήταν 0,59%.

Συμπέρασμα:
Αφότου ανήλθαν στην κυβέρνηση οι «σοσιαλιστές», αφότου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «σωτηρίας» της χώρας, αφότου έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ μαζί με τους «εταίρους» της Κομισιόν και των ευρωτραπεζιτών, ο τόκος που φορτώνεται στις πλάτες του ο ελληνικός λαός διαρκώς μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει να αυξηθεί ...κατά 8 φορές!

Από το 0,59% στο 4,82%!

Δηλαδή, οι ...πατριώτες του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και οι υπόλοιποι «αντιεξουσιαστές», αυτοί που ό,τι κάνουν το κάνουν - όπως λένε - για να απαλλάξουν τη χώρα από τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους, σε διάστημα ενός μόλις έτους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έχουν εξασφαλίσει στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους ...οκταπλάσια τοκογλυφικά (!) από το σπεκουλάρισμα πάνω στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Και κάτι ακόμα:
Το 90% των εντόκων γραμματίων πήγαν σε εγχώριους «επενδυτές». Σε «πατριωτάκια» μας!
Αυτοί είναι δηλαδή - τα «πατριωτάκια» μας - που τίναξαν τα επιτόκια οκτώ φορές ψηλότερα από τα προ έτους αντίστοιχα. Εν ολίγοις, οι λεγόμενοι «κερδοσκόποι» και «τοκογλύφοι» δεν είναι παρά οι εγχώριοι καπιταλιστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με μια λέξη οι κεφαλαιούχοι, όλοι όσοι συμφύονται στο πλαίσιο της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, αυτοί που κερδοσκοπούν πάνω στο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν και για τους οποίους «δουλεύει» η (καλή μας) κυβέρνηση.

Το τι ικανοποίηση νιώθουν για όλα αυτά οι εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, όπως και τα κομματόσκυλά τους στα ΜΜΕ, δεν περιγράφεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.